Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie bylem bierzmowany

9 lat nie bylem w kosciele

komunii nie odkrece ale wtedy bylem radosnym dzieckiem bez swiatopogladu

s2c77Oa.png

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
skoro nie wierzysz, to po chuj ci bierzmowanie? Małżeństwo kościelne. Skoro nie wierzysz to po chuj Ci to wszystko?

Po to jest to panie kolego, że gdy 2 osoba jest chrześcijanką i chce ślub kościelny to wtedy możesz się z nią ożenić.

Ale w niektórych wypadkach wystarczy mała gotówka i nie trzeba żadnego bierzmowania itp ;]

fs_pc.png

Opublikowano

Po to jest to panie kolego, że gdy 2 osoba jest chrześcijanką i chce ślub kościelny to wtedy możesz się z nią ożenić.

Wystarczy, że jedna osoba jest bierzmowana.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jak dla mnie temat powinien być zamknięty, bo są tutaj obrońcy pana który ma full mocy z największymi statami i tak z nimi nic nie robi i są ludzie co w PRO gościa nie wieżą, i taka kłótnia będzie cały czas -_-

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jak dla mnie temat powinien być zamknięty, bo są tutaj obrońcy pana który ma full mocy z największymi statami i tak z nimi nic nie robi i są ludzie co w PRO gościa nie wieżą, i taka kłótnia będzie cały czas -_-

To jest właśnie dyskusja.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jak nie wierzysz to po chuj ci ślub kościelny? weź cywilny

Trochę szacunku może?

Bóg jest wszędzie więc po chuj mam chodzić do kościoła?

Nauka jest wszędzie, więc po chuj mam chodzić do szkoły

Opublikowano

Jak nasze pokolenie będzie dziadziusiami i babciami to kościoły będą muzeami, 1% ludzkości będzie wyznawała religie jaką kolwiek prócz islamu bo tam sa zacofańce.Taka prawda.Ludzie z czasem myślą i rozumieją że to wwszystko to jedna wielka ściema.

Moja babcia to oczywiście moher-.- Spytałem dlaczego księża to gwałciciele, wyłudzają pieniądze od ludzi biednych zamiast oddać im ostatnią kromke chleba.Odpowiedziała mi że ksiądz też człowiek..

Skoro jest księdzem to odpowiada przed"bogiem" więc powinien być dobry a nie zwykły skurwiel..

Opublikowano

Takie dyskusje nie mają sensu, ponieważ żadna ze stron nie przekona 2-giej, kazdy wie swoje i każdy wierzy w co sobie chce.

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Najlepsze jest to że jak można wierzyć w coś jak to coś się nie ukazało pod żadną postacią, dobra jakieś tam " cudy " były, ale to był fart, cudem można nazwać to że nie uczyłem się na ważny sprawdzian z chemii a jakoś napisałem na 3.

Przez tyle tys. lat bóg nie przybrał żadnej postaci , i cieszę się bardzo że coraz więcej ludzi nie wierzy w to co nie istnieje ;]

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Bo jak ta 2 osoba którą bardzo kochasz chce tylko ślub kościelny, to można to dla niej z miłości zrobić.

fs_pc.png

Opublikowano

Najlepsze jest to że jak można wierzyć w coś jak to coś się nie ukazało pod żadną postacią, dobra jakieś tam " cudy " były, ale to był fart, cudem można nazwać to że nie uczyłem się na ważny sprawdzian z chemii a jakoś napisałem na 3.

Przez tyle tys. lat bóg nie przybrał żadnej postaci , i cieszę się bardzo że coraz więcej ludzi nie wierzy w to co nie istnieje ;]

a gadajacy plonacy krzak ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Skoro jest księdzem to odpowiada przed"bogiem" więc powinien być dobry a nie zwykły skurwiel..

Odpowie po smieci. Zresztą nie mów ogólnie, bo nie wszyscy ksieza tacy są

Opublikowano
Nauka jest wszędzie, więc po chuj mam chodzić do szkoły
Gdzie masz kurwa nauke?Zastanów się czy stoi teraz przed toba nauka..

Do wierzących:

UDOWDNIJ MI ŻE BÓG ISTNIEJE TO POGADAMY

Ja tobie udowodniłem że nie;)

Odpowie po smieci. Zresztą nie mów ogólnie, bo nie wszyscy ksieza tacy są

Bardzo nieliczni.

Opublikowano

Ty idż kurwa bij lvl w tibi, bo to pewnie ci lepiej wchodzi niz dyskusja :)(stwierdzam, to na podst. poziomu twoich wypowiedzi)

Opublikowano

Bo jak ta 2 osoba którą bardzo kochasz chce tylko ślub kościelny, to można to dla niej z miłości zrobić.

w obecnych czasach nie ma prawdziwej milosci do drugiej osoby tylko milosc do jej majatku i wlasnosci oraz kurestwo

s2c77Oa.png

Opublikowano
ale to był fart

wczoraj miałem farta. położyłem szklankę wody, poszedłem po czekoladę, a jak wróciłem to było wino

Gdzie masz kurwa nauke?Zastanów się czy stoi teraz przed toba nauka..

Wszystko po powstaniu wszechświata da się opisać nauką, więc nauka jest wsziędzie

Opublikowano

Do wierzących:

UDOWDNIJ MI ŻE BÓG ISTNIEJE TO POGADAMY

Ja tobie udowodniłem że nie;)

Nic mi nie udowodniles po 1. Po 2 już to wspomnialem, ze wiara to nie wiedza. To jest coś, w co wierzysz, a nie wiesz, że tak jest

Opublikowano

y idż kurwa bij lvl w tibi, bo to pewnie ci lepiej wchodzi niz dyskusja

:)

(stwierdzam, to na podst. poziomu twoich wypowiedzi)

Prawdziwy katoliik..

Nic mi nie udowodniles po 1. Po 2 już to wspomnialem, ze wiara to nie wiedza. To jest coś, w co wierzysz, a nie wiesz, że tak jest
Nie moja wina że od małego ci wciskali kity do bańki.Mi też próbowali ale wystarczy pomyśleć.

PO CHUJ MAM W COŚ WIERZYĆ SKORO NIC O TYM NIE WIEM, NIE WIDZIAŁEM TEGO, NIE SŁYSZAŁEM TEGO, i nikt tego nie widział?Ja pierdole

Opublikowano

wczoraj miałem farta. położyłem szklankę wody, poszedłem po czekoladę, a jak wróciłem to było wino

Wszystko po powstaniu wszechświata da się opisać nauką, więc nauka jest wsziędzie

Braffo , i co było smaczne ? jeśli tak to zrób żeby powstała czysta żołądkowa ;]

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Braffo , i co było smaczne ? jeśli tak to zrób żeby powstała czysta żołądkowa ;]

ło, ty nawet sarkazmu nie rozumiesz :|

Opublikowano

ehh.

Nie da się udowodnić, że Bóg istnieje.

Tak samo nie da się udowodnić, że go nie ma.

To, czy wierzysz, że istnieje to twoja sprawa. Każdy ma wolną wolę, więc może wierzyć w co chce.

Temat został wyczerpany, a teraz się niepotrzebna kłótnia robi

Opublikowano

w obecnych czasach nie ma prawdziwej milosci do drugiej osoby tylko milosc do jej majatku i wlasnosci oraz kurestwo

Kolejny idiota żyjący stereotypami... NIE KAŻDY TAKI JEST. WY BIERZECIE JEDEN PRZYKŁAD JAKO WSZYSTKICH LUDZI...

Opublikowano
Tak samo nie da się udowodnić, że go nie ma.
Komuś kto nie ma najebane w bani i stara się myśleć i dopuszczać do siebie coś co inny mówi a nie to co mu wpajano to się da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...