Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ehh.

Nie da się udowodnić, że Bóg istnieje.

Tak samo nie da się udowodnić, że go nie ma.

To, czy wierzysz, że istnieje to twoja sprawa. Każdy ma wolną wolę, więc może wierzyć w co chce.

Temat został wyczerpany, a teraz się niepotrzebna kłótnia robi

ja lece, bo to już nie ma sensu

Gdyby nikt nie wierzył, wierzyłbyś dalej?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdyby nikt nie wierzył, wierzyłbyś dalej?

Tak,sir

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Spytałem dlaczego księża to gwałciciele, wyłudzają pieniądze od ludzi biednych zamiast oddać im ostatnią kromke chleba.Odpowiedziała mi że ksiądz też człowiek..

Skoro jest księdzem to odpowiada przed"bogiem" więc powinien być dobry a nie zwykły skurwiel..

Skąd wiesz o księżach gwałcicielach ? Widziałeś jak gwałci ? Telewizja ci o tym powiedziała ? Czy byłeś ofiarą gwałtu ?

Opublikowano

Tak,sir

Gdybyś od urodzenia nie wiedział, że ktoś wierzy, zacząłbyś wierzyć samemu?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Według mojego punktu widzenia Bóg, Jezus i wszystko inne nie istnieje, radzę poczytać newsy o wszechświecie, przykładowa strona odkrywcy.pl, gdzie tu jest miejsce na Boga? Przez Boga, są raczej wojny, bitwy, walki, itp. Rodzice starali się mi od małego wgadywać o Bogu, modlić się kazali, to samo robią co dziadkowie z nimi.

1328039124-U215643.png

Opublikowano

Bo to było tak:

Jezus - na początku zaczynał jak my. 1 lvl - zero skilli i ogółem był słaby.

Z początku gdy zgubił się w świątyni expił na mumiach - to był dunegon!

Potem zbiegiem zdarzeń stawał się coraz mocniejszy ! coraz więcej wydawał na item shop.

Miał większość skilli opanowane na max. Grał bufferem. Miał wskrzeszenie na max. Pewnego dnia uświadomił sobie, że może zostać Mistrzem Gry.

Więc złożył podanie na forum i go przyjęli ! Niestety to nie spodobało się dzieciom neło - z hebrajskiego neo czyli żydek lub potocznie UfoJudek.

Ci starali się na wszystkie możliwe sposoby aby head admin - Poncjusz Piłat zabrał gm dla Jezusa. W końcu tak się stało. Czarny judek ostatecznie skazał Jezusa na zniesienie.

Niestety Jezus miał zbyt dużą wiedzę o plikach serwerowych i musiał ponieść śmierć. Tak więc potężny władca z 99 lvl odszedł.

Jakby tak napisali w bilblii to byście wierzyli? zakładam, że tak

graphic.png

Opublikowano
Pierdolisz takie głupoty że głowa boli.

właśnie potwierdziłeś istnienie Jezusa. Twierdząc, że nikt nie zaczął wierzyć od urodzenia.

Bo to było tak:

Potem zbiegiem zdarzeń stawał się coraz mocniejszy ! coraz więcej wydawał na item shop.

Miał większość skilli opanowane na max. Grał bufferem. Miał wskrzeszenie na max. Pewnego dnia uświadomił sobie, że może zostać Mistrzem Gry.

Więc złożył podanie na forum i go przyjęli ! Niestety to nie spodobało się dzieciom neło - z hebrajskiego neo czyli żydek lub potocznie UfoJudek.

Ci starali się na wszystkie możliwe sposoby aby head admin - Poncjusz Piłat zabrał gm dla Jezusa. W końcu tak się stało. Czarny judek ostatecznie skazał Jezusa na zniesienie.

Niestety Jezus miał zbyt dużą wiedzę o plikach serwerowych i musiał ponieść śmierć. Tak więc potężny władca z 99 lvl odszedł.

to się leczy

Opublikowano

Jestem osobą wierzącą ^ ^

Nie miałem zamiaru dyskutować ale chce napisać tylko jedno :

Niektórzy piszą , że Jezus nigdy nie istniał.

Jeżeli mówisz, że wierzysz nauce, a historia jest nauką to się sam zgubiłeś z racji tego iż Jezus jest postacią historyczną ^ ^

Opublikowano

Bo to było tak:

Idź się leczyć. Żeby z wiary zrobić "pajactwo" to trzeba być na prawdę debilem...

Opublikowano

ktoś chyba musiał

To ja zaczynam wieżyc w LoLownictwo wierzę że gdzieś w niebiosach jest ogromny nexus w którym są czempioni gotowi do walki z Cho'Gathem który jest przyczyną zła ale nie da się go zabić bo ciągle się respi a nie zniszczą jego nexusa bo to jądro ziemi a wtedy to też my byśmy zgineli

Uważacie że to głupie w sumie chrześcijaństwo nie jest lepsze

1330007971-U359964.png

Arcymistrz
Opublikowano

Jak pisałem w temacie Farex'a wierzę i czekam na hejting ;)

jak już było pisane nikt nie udowodni że Bóg istnieje .

Więc zaraz będzie hejt to po co wierzysz?

Od 4 roku życia chodziłem z Babcią w każdą niedzielę do kościoła i mam tak do dzisiaj tylko że teraz częściej chodzę sam .

Nie da się udowodnic. Ok spoko

To udowodnij mi że tak naprawdę nazywasz się człowiekiem, ssakiem, istotą rozumną a tak naprawdę jesteś robakiem na sznurkach prowadzonych przez ufo ? ...

Ja po prostu czuję i wierzę.

Trudno poświęcic 1h15min w niedziele (1h msza , 15 min modlitwa przed snem )

A od Pn do Sb po 15min nawet 5min ? To tak trudno ?

Nie wiem co wy za księży macie ...

Ja mam takiego księdza co chyba każdy go chciał by miec

Kolo naszej wioski jest miasto w nim jest ksiądz który jak przyszłem do niego po podpis powiedział "Na takim papierku nie złoże moje SZLACHETNEGO podpisu " To ma był ksiądz? To diabeł łachy na kasę albo cos takiego "Nie wyobrażam sobie żeby na kolendzie nie dano koperty"

Lecz są jeszcze normalni ludzi, normalni księża , którzy wiedzą co robią, i wiedzą w co wierzą

Skąd też wiecie że przed nami nie było tak samo ?I że Bóg nie zsyła popotu, katastrof zawsze o tej samej dacie jeśli Uzna że tak nie może byc ? Że nie umiera każdy ? A te 1/3 przeżyje i istnieje na nowo wcielając się w nowe ciała i nauczając . Skąd wiecie że niby powstaliście ? Może to tylko złudzenie

Jak coś jest to coś musiał kiedyś jakoś się zrobic prawda?

Samo siebie nie zrobiło się .

Skąd wiecie i wierzycie nauce ? A tak naprawdę jak były dinozaury była taka technologia o jakiej się wam nie śniło udowonijcie mi że było tak jak nauka mówi pisze czy sra

Możecie hejcic

Opublikowano
To ja zaczynam wieżyc w LoLownictwo wierzę że gdzieś w niebiosach jest ogromny nexus w którym są czempioni gotowi do walki z Cho'Gathem który jest przyczyną do walki ze złem ale nie da się go zabić bo ciągle się respi a nie zniszczą jego nexusa bo to jądro ziemi a wtedy to też my byśmy zgineli

dobra, szanuje to

Żeby wierzyć w to gówno trzeba być idiotą...

a tego nie

Opublikowano

Żeby wierzyć w to gówno trzeba być idiotą...

Sam jesteś idiotą -.-

Rozumiem masz swoje poglądy i masz do tego prawo ale nie obrażaj przy tym innych ludzi -.-

Opublikowano

Echh, po co te obrażania swoich religii?

Ja wierzę w Boga, jestem po bierzmowaniu, do kościoła chodzę wtedy, kiedy mam czas, nie żałuję tej godzinki spędzonej w nim.

Każdy tu pisze tylko o negatywach naszej wiary, nie każdy ksiądz to pedofil, nie każde kazanie jest nudne.

Czemu nikt nie napisał o cudach dokonywanych w dzisiejszych czasach? Uzdrowienia, wiele katastrof, których udało się uniknąć??

Deiści również wierzą w Boga, dla nich On stworzył świat.

Jednym słowem, znam naukowe podejście, ale wychowałem się w Chrześcijańskiej wierzę, myślę że na każdej innej wierzy należy się chociaż szacunek.

Wyprawy krzyżowe, itd,? Owszem kościół popełniał wiele błędów, lecz to my byliśmy zacofani, a nie Bóg.

Dał nam wolną wolę i oczywiście raj, lecz ludzie to odrzucili.

Biblie należy interpretować, czytać między wierszami.

Tyle ode mnie, cieszę się, że w końcu powstał poważny temat na Mpc

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

IMO ludzie tworzą religie żeby sobię wytłumaczyć coś czego nie rozumieją, tak jak Grecy ze swoją mitologią.

skoro nie wierzysz, to po chuj ci bierzmowanie? Małżeństwo kościelne. Skoro nie wierzysz to po chuj Ci to wszystko?

ma wiedze absolutną

Może mu zależy na trzecim imieniu? :D

Skoro ma wiedzę absolutną, to po co postawił drzewo grzechu czy jakoś tak w raju, skoro wiedział, że ludzie i tak zerwą z niego ten owoc?

//Zakaz gifów-Dektored

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...