Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak ci się coś nie podoba to nie odpisuj na moje posty.

Równie dobrze mogę odpisać Ci to samo, to nie ma sensu

Skoro ma wiedzę absolutną, to po co postawił drzewo grzechu czy jakoś tak w raju, skoro wiedział, że ludzie i tak zerwą z niego ten owoc?

one more time. BIBLII NIE MOŻNA UZNAWAĆ DOSŁOWNIE

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem wam coś bardzo mądrego.

Religia jest jak penis

Dobrze jest mieć jednego.

Dobrze być z niego dumnym.

Ale proszę, nie wystawiaj go publicznie i nie wymachuj nim dookoła,

I PROSZĘ, nie próbuj wpychać go do gardeł moich dzieci.

Arcymistrz
Opublikowano

IMO ludzie tworzą religie żeby sobię wytłumaczyć coś czego nie rozumieją, tak jak Grecy ze swoją mitologią.

Może mu zależy na trzecim imieniu? :D

Skoro ma wiedzę absolutną, to po co postawił drzewo grzechu czy jakoś tak w raju, skoro wiedział, że ludzie i tak zerwą z niego ten owoc?

Moze chciał ich sprawdzic ?

Moze mial nadzije ze zle pomyslal / przewidzial

Opublikowano

IMO ludzie tworzą religie żeby sobię wytłumaczyć coś czego nie rozumieją, tak jak Grecy ze swoją mitologią.

Może mu zależy na trzecim imieniu? :D

jeżeli bóg istnieje to zrobił nas dlatego że by ciągle się śmiał i mówił beka w chuj

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Moze chciał ich sprawdzic ?

Moze mial nadzije ze zle pomyslal / przewidzial

Skoro Bóg jest wszechmogący, to jest też wszechwiedzący.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Skoro Bóg nas stworzył, to On też musiał jakoś powstać. W piątek mam religie, to ciekawe co mi katechetka powie ;d Pewnie zmieni temat xD

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano
Skoro Bóg nas stworzył, to On też musiał jakoś powstać. W piątek mam religie, to ciekawe co mi katechetka powie ;d Pewnie zmieni temat xD
tego nie da się rozwiązać, takie to ma być. Bóg ma być nieosiągalny
Arcymistrz
Opublikowano

Nasz ksiądz nie unika tego :D

Mówi tak

" Coś lub ktoś musiał stworzyc Boga, a Bóg stworzył nas, Tak jest cały czas np.

Ktoś 4 tworzy > Ktosia 3 tworzy > Ktosia 2 tworzy > Ktosia tworzy > Boga

Nie wiemy kto jak się nazywa "

Śmiem twierdzic chodź nie jestem pewien że Bóg oprócz Maryi i Jezusa nie jest sam ktoś jest z Nim

Opublikowano

http://kwejk.pl/obrazek/35600/

A tak wgl. całe te religie sa dziwne. WIecie, że pełno osob, takich jak Maria Slodowska - ateistka, Einstein - ateista, Piłsudzki - ateista, a powiedział - "Religia jest dla ludzi bez rozumu." Ogladnijcie sobie film Religous. Tak zeby bylo ciekawiej, to w starozytnym egipcie istniala religia (a to bylo pare tysiecy lat przed Jezusem), w ktorej byla taka sama bajka jak z Jezusem, tylko inne imiona, i nie ktore malo znaczne fakty inne. Tez sie ten ich bog narodzil z dziewicy, mial 12 aposotol, a bylo to pare tysi lat wczesniej niz rzekomy nasz jezus.

Nowicjusz
Opublikowano

"Bóg zrodzony, a nie stworzony..." - boża historia wykracza poza jakiekolwiek granice więc nie ma co się ostrzyć, bo i tak tego nie ogarniemy. Wy - Ateiści, zazdrościcie nam, że po prostu czujemy obecność Boga? Jakąkolwiek opatrzność nad światem?

Nam Chrześcijanom wy Ateiści nie przeszkadzacie więc dlaczego do kur*y nędzy ciągle macie jakieś sapy? Skoro uważacie nas za tępaków to powinniście się cieszyć jako nieliczni z mądrych.

Arcymistrz
Opublikowano

http://kwejk.pl/obrazek/35600/

A tak wgl. całe te religie sa dziwne. WIecie, że pełno osob, takich jak Maria Slodowska - ateistka, Einstein - ateista, Piłsudzki - ateista, a powiedział - "Religia jest dla ludzi bez rozumu." Ogladnijcie sobie film Religous. Tak zeby bylo ciekawiej, to w starozytnym egipcie istniala religia (a to bylo pare tysiecy lat przed Jezusem), w ktorej byla taka sama bajka jak z Jezusem, tylko inne imiona, i nie ktore malo znaczne fakty inne. Tez sie ten ich bog narodzil z dziewicy, mial 12 aposotol, a bylo to pare tysi lat wczesniej niz rzekomy nasz jezus.

Słuchaj się kwejka to na psy zejdziesz :/

Gdzie tak pisze? Jakos tobie nie wierzę

Jak już piszesz daj dowód żebym widział ! Udowodnij mi to !

Opublikowano

Nasz ksiądz nie unika tego :D

Mówi tak

" Coś lub ktoś musiał stworzyc Boga, a Bóg stworzył nas, Tak jest cały czas np.

Ktoś 4 tworzy > Ktosia 3 tworzy > Ktosia 2 tworzy > Ktosia tworzy > Boga

Nie wiemy kto jak się nazywa "

To czemu nie wierzycie w tego kogoś kto był na początku? Może dlatego, że początku nie ma?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nikt przy narodzinach Jezusa nie był i nikt z nas nie wie czy to prawda. Kiedyś się okaże ;-)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Tak przypatrzyć się to większość konfliktów zbrojnych jest z powodu religii.

Gdyby nie było tego "czegoś" to napewno panował by o wiele większy spokój na świecie.

fs_pc.png

Opublikowano

Słuchaj się kwejka to na psy zejdziesz :/

Powiedzialem jasno - "

Ogladnijcie sobie film Religous" - chcesz torrent jaśnie panie na tacy?

A tak serio - opowiedziałem to zeby sprawdzic czy uwiezysz. Wtedy ludzie uwierzyli w takie same bajki o jezusie, bo nie wiedzieli tyle ile teraz wiedza, i wszyscy jak te malpy leca i sa chrześcijanami i nadal sadza ze to jest dobre. Kiedys uwiez mi, opowiedziano to samo co ja teraz opowiedzialem i ludzie uwierzyli w to i przekazywali dalej, teraz nie uwieza, bo sa madrzy, tylko niektorzy to glupie maply i robia to dalej i nie przerwa bo sie boja jak idioci, ze cos z bajki ich zje i spali.

ale i tak to co powiedzialem z tym "jezusem" w egipcie to prawda

Nowicjusz
Opublikowano

Tak przypatrzyć się to większość konfliktów zbrojnych jest z powodu religii.

Bo ludzie są pazerni, chcą więcej i więcej. Religia często jest tylko przykrywką do działań zbrojnych... myślcie strategicznie... chcemy pozbyć się Ruskich, ale żeby Europa się nie zdenerwowała będziemy walczyć pod hasłem "Precz z Protestantyzmem" - oczywiście to tylko przykład, szanuję tą religię.

Opublikowano

Od 10 minuty.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Arcymistrz
Opublikowano

Powiedzialem jasno - "

Ogladnijcie sobie film Religous" - chcesz torrent jaśnie panie na tacy?

Mam ;*

Po co torrenty lepsze zalukaj

Kto usunął mój post?

Bo ludzie są pazerni, chcą więcej i więcej. Religia często jest tylko przykrywką do działań zbrojnych... myślcie strategicznie... chcemy pozbyć się Ruskich, ale żeby Europa się nie zdenerwowała będziemy walczyć pod hasłem "Precz z Protestantyzmem" - oczywiście to tylko przykład, szanuję tą religię.

Czy ja wiem ...

Hmm ...

Jakbysmy próbowali to Rosja by nas pożarła i byłaby jeszcze bardziej potężna, byłoby jeszcze gorzej, nie byłoby nic !

Nie chcę tego znowu pisac ale napiszę .

udowodnij mi to ...

pokaż mi to ...

film wcale nie musi głosic prawdy moze 3/4 to prawda jednak nie widza prawdziwej prawdy . Czyli to wnioskuje że wierzysz w film ? o_O

Nowicjusz
Opublikowano

Mam ;*

Po co torrenty lepsze zalukaj

Kto usunął mój post?

Czy ja wiem ...

Hmm ...

Jakbysmy próbowali to Rosja by nas pożarła i byłaby jeszcze bardziej potężna, byłoby jeszcze gorzej, nie byłoby nic !

Podałem tylko przykład - oby Rosja żyła z nami w pokoju jak najdłużej. Doceniaj nasz kraj i nasze siły bo w przypadku wojny każdy Polak gotów jest oddać życie za Ojczyznę - Rosję pokonała Japonia, która jest o wiele mniejsza od Polski tak więc nie oceniaj sił rozmiarem kraju.

Opublikowano

Ateistka, dlaczego? To już opiszą dwa piękne cytaty.

Tak, ja nie kocham Boga. Ukocham go ponad życie jeżeli dasz mi argumenty, że istnieje. Nie masz? Mam wierzyć w jakąś nadprzyrodzoną istotę, która sama w sobie przeczy moim poglądom?

Mówicie, że Bóg istnieje i trzeba w niego wierzyć. Jesteście egoistami. Nikt mi nie będzie narzucał żadnych poglądów, to że wy w niego wierzycie nie znaczy, że każdy "powinien". Co z tego, że jest wiele rzeczy niewytłumaczalnych? One muszą pochodzić od "jedynego, prawdziwego" Boga? To co, inne religie są złe, bo tam jest inny? Sorry, ale nie będę wierzyła w książeczkę w której jednej części Bóg morduje i zsyła plagi, a w drugiej staje się miłosierny i sprawiedliwy.

Pięknie ujęte.

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...