Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

http://kwejk.pl/obrazek/35600/

A tak wgl. całe te religie sa dziwne. WIecie, że pełno osob, takich jak Maria Slodowska - ateistka, Einstein - ateista, Piłsudzki - ateista, a powiedział - "Religia jest dla ludzi bez rozumu." Ogladnijcie sobie film Religous. Tak zeby bylo ciekawiej, to w starozytnym egipcie istniala religia (a to bylo pare tysiecy lat przed Jezusem), w ktorej byla taka sama bajka jak z Jezusem, tylko inne imiona, i nie ktore malo znaczne fakty inne. Tez sie ten ich bog narodzil z dziewicy, mial 12 aposotol, a bylo to pare tysi lat wczesniej niz rzekomy nasz jezus.

http://kwejk.pl/obrazek/356311/ateizm.html

Ateizm to ma sens

Opublikowano

Jak łatwo 1,5h film potrafi zmanipulować ludzkim umysłem :>

A co? Twoim zmanipulował? Chciał potwierdzenia to dostał.

Nie chcę tego znowu pisac ale napiszę .

udowodnij mi to ...

pokaż mi to ...

film wcale nie musi głosic prawdy moze 3/4 to prawda jednak nie widza prawdziwej prawdy . Czyli to wnioskuje że wierzysz w film ? o_O

Udowodnij mi, że bóg istnieje.

Pokaż mi go.

Te same argumenty.

Nie, nie wierzę w film, argumentacja jest potwierdzona naukowo, so deal with it.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Pokaż mi go.

Te same argumenty.

Nie, nie wierzę w film, argumentacja jest potwierdzona naukowo, so deal with it.

Ok, ale najpierw ty mi udowodnij ,że nie istnieje.

@ WIDZĘ ,ŻE ATEIZM ZROBIŁ SIĘ MODNY W GIMBAZIE, ŚMIEJE SIĘ Z WAS, BO W NIEDZIELĘ I TAK PÓJDZIECIE DO KOŚCIOŁA Z RODZICAMI.

Opublikowano
Ma sens, bo o ile nasze istnienie jest namacalne i wiemy jak powstawaliśmy (ewolucja), to istnienie boga nie jest niczym potwierdzone i nikt nie ma prawa powiedzieć, że on istnieje. Możecie sobie mówić, że wierzycie w to, że istnieje, ale nie macie prawa powiedzieć, że gdzieś tam jest.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

W takim razie udowodnijcie mi że Bóg NIE istnieje

Nikt go nie widział, nie czuję jego obecności, nie daje żadnego znaku, nie jest namacalny, jego obecność nie jest potwierdzona naukowo.

Km5iG.png

Nowicjusz
Opublikowano

Pokaż mi go.

Te same argumenty.

Doskonale zdajesz sobie sprawę z faktu, że jeżeli bezgranicznie ufasz nauce i nie wierzysz w Boga to patrząc na swoją matkę nie widzisz osoby o drugim dnie, drugiej stronie, stronie duchowej, ale zlepek atomów i białka, które po przeżyciu określonego czasu zaczną obumierać.

Wiara w Boga daje mi nadzieję spotkania moich bliskich po śmierci bo ich kocham i wierzę, że są czymś więcej niźli tylko pierdo*onym kodem genetycznym.

Opublikowano

Ok, ale najpierw ty mi udowodnij ,że nie istnieje.

@ WIDZĘ ,ŻE ATEIZM ZROBIŁ SIĘ MODNY W GIMBAZIE, ŚMIEJE SIĘ Z WAS, BO W NIEDZIELĘ I TAK PÓJDZIECIE DO KOŚCIOŁA Z RODZICAMI.

Daj mi argumenty na jego istnienie skarbie to porozmawiamy, chociaż możesz mieć z tym mały problem :P

I tu Cię zagnę, patrz moi rodzice są po rozwodzie i nie wierzą, smutne - twoja teoria w mojej rodzinie nie ma racji bytu. ;>

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

W takim razie udowodnijcie mi że Bóg NIE istnieje

- Od 10 min do 40 ogladnij. Tyle kazda religia to astronomia i tyle.
Arcymistrz
Opublikowano

Nikt go nie widział, nie czuję jego obecności, nie daje żadnego znaku, nie jest namacalny, jego obecność nie jest potwierdzona naukowo.

Skąd wiesz że nikt go nie widział ?

Skąd wiesz że nikt nie czuje jego obecności ? Wytłumacz mi dlaczego księża czują obecnosc

Opublikowano

Doskonale zdajesz sobie sprawę z faktu, że jeżeli bezgranicznie ufasz nauce i nie wierzysz w Boga to patrząc na swoją matkę nie widzisz osoby o drugim dnie, drugiej stronie, stronie duchowej, ale zlepek atomów i białka, które po przeżyciu określonego czasu zaczną obumierać.

Wiara w Boga daje mi nadzieję spotkania moich bliskich po śmierci bo ich kocham i wierzę, że są czymś więcej niźli tylko pierdo*onym kodem genetycznym.

No tak, bo jak w kimś nie ma "wiary", to jest tylko kupą atomów. Nie mogę patrzeć na kogoś tak po prostu, bo nie wierzę w boga? No kurwa, zajebisty argument.

Km5iG.png

Opublikowano

Skąd wiesz że nikt nie czuje jego obecności ? Wytłumacz mi dlaczego księża czują obecnosc

Może i ktoś widział, a może ktoś miał tylko urojenia że go widział? Nikt nie ma namacalnych dowodów, że go widział...

Arcymistrz
Opublikowano

No tak, bo jak w kimś nie ma "wiary", to jest tylko kupą atomów. Nie mogę patrzeć na kogoś tak po prostu, bo nie wierzę w boga? No kurwa, zajebisty argument.

Dla mnie np . to jest argument ...

A że ty lejesz na wszystko do okoła to wieesz

Opublikowano

Wiem, bo to jest właśnie wasza "wiara". Wierzycie w coś, do czego istnienia nawet nie macie pewności. Gdybyś wiedział, że bóg istnieje to już chyba by nie była wiara, no nie? Wtedy byłby on faktem.

@up

Mam prawo mieć wyjebane na cały świat.

Km5iG.png

Opublikowano

Daj mi argumenty na jego istnienie skarbie to porozmawiamy, chociaż możesz mieć z tym mały problem :P

I tu Cię zagnę, patrz moi rodzice są po rozwodzie i nie wierzą, smutne - twoja teoria w mojej rodzinie nie ma racji bytu. ;>

Powtarzam, najpierw mi udowodnij ,że nie istnieje koteczku :] Argumenty w stylu nikt go nie widział, są dla mnie gówno warte.

Wiem, bo to jest właśnie wasza "wiara". Wierzycie w coś, do czego istnienia nawet nie macie pewności. Gdybyś wiedział, że bóg istnieje to już chyba by nie była wiara, no nie? Wtedy byłby on faktem.

@up

Ehh koleżko, czy mi się wydaje, czy próbujesz się lansować swoim ateizmem na forum o grach komputerowych, gdzie 80% użytkowników chodzi do gimnazjum?

Arcymistrz
Opublikowano

@up

Ile razy mozna pisac ... to się uczuje a nie wierzy to się poprostu wie

Ja z tego jestem dumny i leje na takich hejtuf

Nowicjusz
Opublikowano

Ależ możesz tak na ludzi patrzeć jednak wtedy zaprzeczysz nauce.

Opublikowano

A widziałeś kiedykolwiek tych naukowców co twierdzą że Boga nie ma ?

Opublikowano

Powtarzam, najpierw mi udowodnij ,że nie istnieje koteczku :] Argumenty w stylu nikt go nie widział, są dla mnie gówno warte.

A dla mnie argumenty typu 'widziałem/widziałam go', 'wyczułam/wyczułem jego obecność', 'przemówił do mnie', 'stał się cud' czy nawet Biblia którą mógł napisać każdy nie jest dla mnie żadnym uzasadnieniem tego, że on isnieje..

Opublikowano

Ile razy mozna pisac ... to się uczuje a nie wierzy to się poprostu wie

Ja z tego jestem dumny i leje na takich hejtuf

To przykre, że nie każdy ma możliwość takiego czucia. :-(

Nie ma to jak być dumnym z tego, że się wierzy w nieistniejący byt.

Km5iG.png

Opublikowano

A dla mnie argumenty typu 'widziałem/widziałam go', 'wyczułam/wyczułem jego obecność', 'przemówił do mnie', 'stał się cud' czy nawet Biblia którą mógł napisać każdy nie jest dla mnie żadnym uzasadnieniem tego, że on isnieje..

I zajebiście, przynajmniej w jednej kwestii się zgadzamy.

Właśnie dlatego o religii nie powinno się dyskutować.

Opublikowano

To przykre, że nie każdy ma możliwość takiego czucia. :-(

Nie ma to jak być dumnym z tego, że się wierzy w nieistniejący byt.

Zajebiste forum sobie wybrałeś do lansu koleżko :] może napisz do admina, niech zmieni nazwę na MPCaR (Multi player cheats and religion)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...