Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mój problem jest następujący :Otóż z mym kolegą chcieliśmy pograć na multi powrócić do tej gry ale ja dostałem nowego kompa gra mi normalnie chodzi odpalamy serwer próbuje wbić i mam Connecting:(I tu podane ip) i mogę się na to patrzeć ile wlezie on normalnie wchodzi a ja nie mogę i nie wiem za bardzo o co chodzi...
Wersja Terrarii :1.2.0.3.1
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak
Jaki posiadasz system ? :Windows 8
Załączniki z błędem, problemem :http://imageshack.us/photo/my-images/17/4mql.png/
Info dodatkowe :Dodawałem do wyjątków w zaporze systemowej nawet to nie daje nic

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Otóż z mym kolegą chcieliśmy pograć na multi powrócić do tej gry ale ja dostałem nowego kompa gra mi normalnie chodzi odpalamy serwer próbuje wbić i mam Connecting:(I tu podane ip) i mogę się na to patrzeć ile wlezie on normalnie wchodzi a ja nie mogę i nie wiem za bardzo o co chodzi...

Wersja Terrarii :1.2.0.3.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak

Jaki posiadasz system ? :Windows 8

Załączniki z błędem, problemem :http://imageshack.us/photo/my-images/17/4mql.png/

Info dodatkowe :Dodawałem do wyjątków w zaporze systemowej nawet to nie daje nic

Kto robi serwer ? Ty czy kolega. Prawdopodobie będzie musiał odblokować port.

Opublikowano

Kto robi serwer ? Ty czy kolega. Prawdopodobie będzie musiał odblokować port.

Ja próbuje i on nawet ja sam na własny wbić nie mogę a o jego to nawet nie mówię

Opublikowano

Ja próbuje i on nawet ja sam na własny wbić nie mogę a o jego to nawet nie mówię

Może coś źle robicie.

Serwer na TShocku?

Macie obaj hamachi?

Może macie takie żołte trójkonty na hamachi ?

Opublikowano

Może coś źle robicie.

Serwer na TShocku?

Macie obaj hamachi?

Może macie takie żołte trójkonty na hamachi ?

Server nie wiem na czym tak naprawdę z plików zwykłych co są przy grze. Zgaduje że tu jest problem ale nie wiem co to nawet jest TShock.

Mamy obaj hamachi.

Nie nie mamy żółtych trójkątów.

Opublikowano

Server nie wiem na czym tak naprawdę z plików zwykłych co są przy grze. Zgaduje że tu jest problem ale nie wiem co to nawet jest TShock.

Mamy obaj hamachi.

Nie nie mamy żółtych trójkątów.

Jeszcze nigdy się nie spotkałem z takim problemem. Spróbujcie odblokować port, albo użyjcie Gamerangera: http://www.mpcforum.pl/topic/878981-tutgra-multi-gameranger-100-lepsze-ni-hamachi/

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Nie odpala się tylko wyskakuje błąd :)

• Wersja Terrarii :1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :TAK

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :TAK

Jaki posiadasz system ? :XP Home Ediotion 32 bit

Załączniki z błędem, problemem :CrashLog http://speedy.sh/kGM73/client-crashlog.txt /// SS błędu http://w189.wrzuta.pl/obraz/aGMtlC46Rh7/bez_tytulu

Info dodatkowe :Wielu rzeczy próbowałem, Poprzednie wersje normalnie się odpalały, Jest to Piracka wersja.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : błąd podczas włączania się gry

Wersja Terrarii : Terraria 1.2.0.3.1 nonsteam

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak

Jaki posiadasz system ? : win7 64bit

Załączniki z błędem, problemem : bez-tytu-ujolo.png

Info dodatkowe : ściągnąłem pare wersji i żadna nie działa

Pomogłem? Daj lajka ;)

trorek.png 

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Nie mogę dołączyć do serwera kolegi (pisze cały czas connecting)

Wersja Terrarii : 1.2.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 8

Załączniki z błędem, problemem : Nie mogę dołączyć do serwera kolegi (pisze cały czas connecting)

Info dodatkowe : Jest kolega poda IP zewnętrzne to działa, ale jak na hamachi to nie :{ (a niektórzy nie umieją), dodam, że terraria jest oryginalna.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Nie mogę dołączyć do serwera kolegi (pisze cały czas connecting)
  • Wersja Terrarii : 1.2.1
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 8
  • Załączniki z błędem, problemem : Nie mogę dołączyć do serwera kolegi (pisze cały czas connecting)
  • Info dodatkowe : Jest kolega poda IP zewnętrzne to działa, ale jak na hamachi to nie :{ (a niektórzy nie umieją), dodam, że terraria jest oryginalna.

Niech twój kolega odblokuje port.

Opublikowano

Witam. Wybaczcie, że nie dostosuje się do wzoru, ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi, ponieważ robiłem już wszystko co trzeba by wypadły Soul of Night, ale one nie chcą wypaść... Byłem w biomie pod ziemią, postawiłem 50 meteorite ore, główki się respiły i zabiłem ich ponad 100, ale nie chce mi dropnąć ani jeden Soul. Proszę o szybką odpowiedź. Nawet jeżeli chodzi o zrobienie nowego świata.

Opublikowano

Witam. Wybaczcie, że nie dostosuje się do wzoru, ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi, ponieważ robiłem już wszystko co trzeba by wypadły Soul of Night, ale one nie chcą wypaść... Byłem w biomie pod ziemią, postawiłem 50 meteorite ore, główki się respiły i zabiłem ich ponad 100, ale nie chce mi dropnąć ani jeden Soul. Proszę o szybką odpowiedź. Nawet jeżeli chodzi o zrobienie nowego świata.

Nigdy się z tym nie spotkałem, ale spróbuj zrobić nowy świat może pomoże.

Opublikowano

A czy tą farme napewno masz wystarczająco głęboko pod ziemią i czy jest ona w corruption? i czy masz HM?

Opublikowano

A czy tą farme napewno masz wystarczająco głęboko pod ziemią i czy jest ona w corruption? i czy masz HM?

KOCHAM WAS LUDZIE ZA TAKIE SZYBKIE ODPOWIADANIE ;_;

A więc tak mam głęboko. Jak szukałem po wiki gdzie to trzeba zrobić to było napisane że wystarcza jak będzie się miało 200 ebonestone block w zasięgu widzenia. Jest na 100% w corruption. Tak mam HM bo inne soule mi wypadają, ale tylko ten nie chcę. :C

Opublikowano

Niech twój kolega odblokuje port.

A jak to dokładnie zrobić?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

1. Moim problemem jest spowolniona praca terrari, ale gdy włącze nagrywanie to wraca do normy lecz nie mam zamiaru nagrywać przez cały czas tylko po to żeby móc normalnie funkcjonować w grze.

2. Wersja: 1.1.2

3. .NET Framework 4.0: Tak

4. XNA Framework 4.0: Tak

5. System: windows 7 home premium

6. Załącznik: brak

7. Info dodatkowe: brak

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.Mój problem jest następujący : Kiedy próbuje włączam TerrariaServer to pojawia się czarny ekran i nic się nie robi jak to naprawić?
2. Wersja: 1.2.1.2
5. System: windows xp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Mój problem: Gra nie chcę się uruchomić

2. Wersja: Najnowsza z Hallowen Update

3. .NET Framework 4.0: Tak nawet reinstalowałem po 3 razy

4. XNA Framework 4.0: Tak samo ja z NET

5 System: Windows 7

6. Załącznik bez-tytu-ujolo.png

7. Informacje dodatkowe: Wszystkie sterowniki są zainstalowane oraz aktualne mam oryginalną terrarie na steama

16943b95ca444b119fc24308ac2b8ea5.jpg

Opublikowano

1.Mój problem jest następujący : Kiedy próbuje włączam TerrariaServer to pojawia się czarny ekran i nic się nie robi jak to naprawić?

2. Wersja: 1.2.1.2

5. System: windows xp

Postaw serwer na tshocku.

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :Nie mogę dołączyć na serwer kolegi przez GameRangera bo pisze mi że muszę włączyć grę przez klienta steam a jak odpalam to nie moge wbić

Wersja Terrarii :1.2.1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak

Jaki posiadasz system ? :XP Professional Service Pack 3

Załączniki z błędem, problemem :nie potrzeba

Info dodatkowe :proszę o szybką pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Mój problem: Gra nie chcę się uruchomić

2. Wersja: 1.2.2

5 System: Windows 7 64 bit

6. Załącznik Brak

7. Informacje dodatkowe: Sterowniki aktualne. NET Framework reinstallowany.

dCrwk2h.gif

Opublikowano
  • Mój problem jest następujący :nie moge wejsc na serwery terrari
  • Wersja Terrarii :1.2.2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : yep
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : yep
  • Jaki posiadasz system ? : win 7 64 bit
  • Załączniki z błędem, problemem : http://imageshack.com/a/img811/3390/d8fb.png
  • Info dodatkowe :moj kolega bez porblemu wchodzi na ten serwer ip widoczne na zdjeciu serwer na wersji 1.2.2 HELP :c @EDIT Dodam ze serwer hamachi kolegi dziala -.-

@edit dobra juz wiem czemu w ruterze mialem odpalony chyba port 7777 usunolem to i dziala :)

lz5mfZn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...