Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zainstalowałem nowszą wersję w innym folderze i problem jest ten sam ale tylko jesli chce uruchomic ta nowa wersje (patrzcie screen z linku wyzej), starsza działa. Czy to może być wina źródła? Ściągałem stąd:

xxx

Piratom nie pomagamy

/emo 2

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zainstalowałem nowszą wersję w innym folderze i problem jest ten sam ale tylko jesli chce uruchomic ta nowa wersje (patrzcie screen z linku wyzej), starsza działa. Czy to może być wina źródła? Ściągałem stąd:

xxx

Piratom nie pomagamy

/emo 2

"mpc forum" cheaty, boty, bugi,  kody do gier

"Piratom nie pomagamy"

http://sendfile.pl/113134/view/indeks.jpeg

poza tym nie jestem piratem bo mieszkam w Polsce i wg prawa polskiego posiadam kopię tej gry zupełnie legalnie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Gram na ipadzie w terrarie, odpalilismy z Kolega hardmode. Potem wychodzę i wchodzę a tutaj czarny ekran. Resetowałem i wogole -(HELP ME)-

Dzieje Ci się to przy wchodzeniu do gry, czy na ten konkretny świat?

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam na dwuch światach a nazwy są takie(jeżeli to coś zmienia) miner world oraz miner world NEW wersje mam z początku wakacji

A w pierwszym mam w miejscach nad piekłem takiego nie działającego Debbufa nakładanego przez WoF

A na dodatek nie wyskakuje mi "The Wall of Flesh has awoken!!"

Opublikowano

Sprawdź wersję, być może posiadasz starą, WoF jest od wersji 1.1.0 (lewy dolny róg w menu głównym)

Na zagranicznych forach jedynym rozwiązaniem które komuś pomogło to weryfikacja plików gry (prawym przyciskiem na Terrarię w bibliotece Steam, właściwości, zakładka pliki lokalne, prycisk weryfikuj). Jeśli nie masz wersji Steam musisz radzić sobie sam, bo piratom nie pomagam. W każdym razie moim zdaniem wina uszkodzonym plików, ewentualnie WoF się gdzieś zablokował w piekle (a może być tylko jeden naraz przywołany). Aby stwierdzić czy gdzieś on jest, najlepiej zejść do piekła i sprawdzić pasek buffów (tam gdzie są pokazane np. aktywne mikstury) jeśli jest na nim debuff "Horrified" to znaczy, że gra myśli, że nadal z nim walczysz.

#Teoretycznie do przywołania WoF nie trzeba odkryć piekła ani nie jest wymagana żadna konkretna ilość NPC, ale skoro to naprawiło twój problem, to pozostaje się cieszyć :P

Opublikowano

Miałem tego Debbufa ale chodziło o liczbę NPC udało się po prostu nie miałem wystarczająco NPC oraz nie miałem piekła odkrytego całego :)

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Brak pliku .player i .world
Wersja Terrarii : 5331(Aktualizacja z Oktoberfest) (Wersja mobilna)
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Do androida nie potrzebne chyba
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : -||- co wyżej
Jaki posiadasz system ? : Android 4.1.1
Załączniki z błędem, problemem :
Info dodatkowe : Terrarię otrzymałem od kuzyna. On kupił, zrobił kopie gry(.apk) i wysłał mi.

I takie pytanie czy da się ręcznie wstawić te pliki?

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Brak pliku .player i .world

Wersja Terrarii : 5331(Aktualizacja z Oktoberfest) (Wersja mobilna)

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Do androida nie potrzebne chyba

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : -||- co wyżej

Jaki posiadasz system ? : Android 4.1.1

Załączniki z błędem, problemem :

Info dodatkowe : Terrarię otrzymałem od kuzyna. On kupił, zrobił kopie gry(.apk) i wysłał mi.

I takie pytanie czy da się ręcznie wstawić te pliki?

Jeżeli chodzi ci o wgranie pliku postaci i świata to na telefonie musiałbyś mieć roota. Potem robisz dokładnie jak na filmiku. Musisz skopiować pliki, wejść w daną lokalizację i je wkleić.

https://www.youtube.com/watch?v=mxPF-kmU6AY

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o wgranie pliku postaci i świata to na telefonie musiałbyś mieć roota. Potem robisz dokładnie jak na filmiku. Musisz skopiować pliki, wejść w daną lokalizację i je wkleić.

https://www.youtube.com/watch?v=mxPF-kmU6AY

Mogę wiedzieć co to ten root? :D Bo nie wiem ;d

76561198091611487.png

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Mogę wiedzieć co to ten root? :D Bo nie wiem ;d

Root to coś jak nadanie sobie administratora na telefonie. Po dokładniejsze info możesz napisać tutaj:

http://www.mpcforum.pl/forum/433-android/

Możesz też pogadać z @Razeer123 Zna się na rzeczy i powinien ci pomóc w zrootowaniu telefonu ;)

Opublikowano

Root to coś jak nadanie sobie administratora na telefonie. Po dokładniejsze info możesz napisać tutaj:

http://www.mpcforum.pl/forum/433-android/

Możesz też pogadać z @Razeer123 Zna się na rzeczy i powinien ci pomóc w zrootowaniu telefonu ;)

A nie wystarczy tego zrobić przez komputer?

76561198091611487.png

Opublikowano

A nie wystarczy tego zrobić przez komputer?

Trzeba to zrobić przez komputer, ale trzeba wiedzieć jak to zrobić. Sposób różni się w zależności od telefonu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Trzeba to zrobić przez komputer, ale trzeba wiedzieć jak to zrobić. Sposób różni się w zależności od telefonu.

Nie zrozumiałeś mnie do końca, chodziło mi o to czy można zrobić przez komputer, a nie przez roota

76561198091611487.png

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Gdy próbuję włączyć Terrarie nie włącza się ale w procesach widzę iż jest włączona

Wersja Terrarii : 1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 7

Załączniki z błędem, problemem : Raczej nie potrzeba

Info dodatkowe : Nie potrzebne

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Nie mam save'a
Wersja Terrarii : 1.1.2
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : ta
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : patrz góra
Jaki posiadasz system ? : Win 7 Ultimate 32 bit
Załączniki z błędem, problemem : http://www.mediafire.com/view/1zy7fp15o57ydll/error.png
Info dodatkowe : Save jest w plikach, ale gra nie widzi go.

Jak by co ostatnio wyszedłem z gry (Save & Exit) i padło zasilanie. Po włączeniu była postać, ale nie ma świata

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Nie mam save'a

Wersja Terrarii : 1.1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : ta

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : patrz góra

Jaki posiadasz system ? : Win 7 Ultimate 32 bit

Załączniki z błędem, problemem : http://www.mediafire.com/view/1zy7fp15o57ydll/error.png

Info dodatkowe : Save jest w plikach, ale gra nie widzi go.

Jak by co ostatnio wyszedłem z gry (Save & Exit) i padło zasilanie. Po włączeniu była postać, ale nie ma świata

Możesz spróbować tego lub przywracania systemu

http://www.mpcforum.pl/topic/360778-tut-odzyskiwanie-swiata-po-nieudanym-save-itp/

Nie odpowiadam za popsucie sava. Jeżeli to nie pomoże to raczej nie ma nadziei. W różnych grach gdy padnie zasilanie, save traci się bez powrotu :(

Opublikowano

Możesz spróbować tego lub przywracania systemu

http://www.mpcforum.pl/topic/360778-tut-odzyskiwanie-swiata-po-nieudanym-save-itp/

Nie odpowiadam za popsucie sava. Jeżeli to nie pomoże to raczej nie ma nadziei. W różnych grach gdy padnie zasilanie, save traci się bez powrotu :(

Jest niby świat (sposób I) ale save nie załadowało. To klikam załaduj backup. I nic. A przywracania nie umiem robić :(

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Terraria Zacina się po załadowaniu obojętnie jakiego światu.
Wersja Terrarii : 1.1.2 (inne robią tak samo)
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Yes
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Jw.
Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Starter (1GB ram)
Załączniki z błędem, problemem : ---
Info dodatkowe : Jeżeli sie fartownie nie zatnie, to później zrobi to samo, jak zmieniam biomsy.

76561198091611487.png

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Terraria Zacina się po załadowaniu obojętnie jakiego światu.

Wersja Terrarii : 1.1.2 (inne robią tak samo)

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Yes

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Jw.

Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Starter (1GB ram)

Załączniki z błędem, problemem : ---

Info dodatkowe : Jeżeli sie fartownie nie zatnie, to później zrobi to samo, jak zmieniam biomsy.

Jeżeli masz 1GB ram to może być wina sprzętu. Podaj cała swoją specyfikację.

Opublikowano
System operacyjny
  • System operacyjny

Oryginalny Windows® 7 Starter

Procesor
  • Procesor

Procesor Intel® ATOM™ N455 (1,66 GHz, 667 MHz, 512 KB)

Chipset
  • Chipset

Intel NM10

Pamięć
  • Pamięć systemu

1 GB (DDR3 / 1 GB x 1)

• Gniazdo pamięci

1 x SODIMM

Wyświetlacz
  • LCD

10,1" WSVGA (1 024 x 600), matowy z podświetleniem LED

Grafika
  • Procesor graficzny

Intel GMA3150 (grafika zintegrowana)

• Pamięć graficzna

Pamięć współdzielona (grafika zintegrowana)

Multimedia
  • Dźwięk

HD (High Definition) Audio

• Efekty dźwiękowe

SRS 3D Sound Effect

Mic Noise Suppression

• Odtwarzacz multimedialny

Nie

• Głośniki

Głośniki stereo 3 W (1,5 W x 2)

• TV

Nie

• Wbudowany aparat fotograficzny

Kamera internetowa

Pamięć
  • Dysk twardy

250 GB (5 400 rpm SATA)

• Napęd optyczny

Nie

• Intel Turbo Memory

Nie

Sory, coś sie zbugowało i weszło do cytatu :x

Specyfikacja ze strony samsunga.

76561198091611487.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To mam w client-chraslog
2014-11-28 17:09:12
System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): Nie można odnaleźć określonego pliku
   w System.Diagnostics.Process.StartWithCreateProcess(ProcessStartInfo startInfo)
   w System.Diagnostics.Process.Start()
   w Terraria.Main.DrawMenu()
   w Terraria.Main.Draw(GameTime gameTime)
   w Microsoft.Xna.Framework.Game.DrawFrame()
   w Microsoft.Xna.Framework.Game.Tick()
   w Microsoft.Xna.Framework.Game.HostIdle(Object sender, EventArgs e)
   w Microsoft.Xna.Framework.GameHost.OnIdle()
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameHost.RunOneFrame()
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameHost.ApplicationIdle(Object sender, EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponent.FDoIdle(Int32 grfidlef)
   w System.Windows.Forms.Application.ComponentManager.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponentManager.FPushMessageLoop(IntPtr dwComponentID, Int32 reason, Int32 pvLoopData)
   w System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoopInner(Int32 reason, ApplicationContext context)
   w System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoop(Int32 reason, ApplicationContext context)
   w System.Windows.Forms.Application.Run(Form mainForm)
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameHost.Run()
   w Microsoft.Xna.Framework.Game.RunGame(Boolean useBlockingRun)
   w Terraria.Program.Main(String[] args)
/n
2014-11-29 10:39:35
System.ArgumentException: The device name is not valid. Device names are in the form \\.\\DEVICE1
Nazwa parametru: screenDeviceName
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameWindow.ScreenFromDeviceName(String screenDeviceName)
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameForm.ResizeWindow(String screenDeviceName, Int32 clientWidth, Int32 clientHeight, Boolean center)
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameForm.EndScreenDeviceChange(String screenDeviceName, Int32 clientWidth, Int32 clientHeight)
   w Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameWindow.EndScreenDeviceChange(String screenDeviceName, Int32 clientWidth, Int32 clientHeight)
   w Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.ChangeDevice(Boolean forceCreate)
   w Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.Microsoft.Xna.Framework.IGraphicsDeviceManager.CreateDevice()
   w Microsoft.Xna.Framework.Game.RunGame(Boolean useBlockingRun)
   w Terraria.Program.Main(String[] args)
/n

Mój problem jest następujący : Gdy próbuję odpalić grę wyskakuje to, co widać w załączonym linku 

Wersja Terrarii : Za bardzo się nie znam, najnowsza z steama.

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak.

Jaki posiadasz system ? : Windows 7 32bit

Załączniki z błędem, problemem : http://screenshooter.net/100708868/yqyrwcp

Info dodatkowe : Jeżeli przeinstalowuję XNA to z kolei wyskakuje, że nie czyta karty graficznej. To jest oryginalna terraria (nie pirat). Błagam o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...