Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jak pierwszy raz włączyłem terrarie to się uruchomiła i grałem :(

i nie moge wejść na tą stronę na której sprawdza się czy karta jest kompatybilna :(

Dobra, nic. Dzięki za poświęcony czas i masz +

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@K4n1a

Nie ma za co :)

Ja bym ci jescze radził uruchomić te kilka Terrari na raz z pliku Terraria.exe w folderze gry. Innym zadziałało.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

[nick]MrSnake[nick] Dzięki ci !!!
Działa. Gdy naspamiłem troche tak jak mówiłeś terrarią.exe, troche zlaggował mi się komputer i po około 3/5 min włączyła się terraria !!!. Dzięki ci, Jestes Wielki !

Opublikowano
Mój problem jest następujący : No suitable graphics card found

Wersja Terrarii : 1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 7 64 bit

Załączniki z błędem, problemem : nie mam

Info dodatkowe : Jak odpalam to wyskakuje mi blad z - No suitable graphics card found

Opublikowano

@::.Mayard.::

Zainstaluj sobie najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Wielkie dzięki, Pobrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej i nie ma błędu a wszystko ładnie śmiga. Polecam go, jeszcze raz wielkie dzięki ziom.

Opublikowano

Witam . Mam 3 pytania odnośnie Terrari . Grałem w oryginalną wersję 200h , mam zakupioną ją na steamie i powoli mi się nudzi ta monotonia ... Czy jest taka możliwość żebym zmodował wersję 1.2.4.1 ? Czy nie dostanę za to bana na konto steam i czy ktoś z Was już to robił ? I jeżeli jest możliwośc modowania , to jak to zrobić ? Pozdrawiam !

Opublikowano

Witam . Mam 3 pytania odnośnie Terrari . Grałem w oryginalną wersję 200h , mam zakupioną ją na steamie i powoli mi się nudzi ta monotonia ... Czy jest taka możliwość żebym zmodował wersję 1.2.4.1 ? Czy nie dostanę za to bana na konto steam i czy ktoś z Was już to robił ? I jeżeli jest możliwośc modowania , to jak to zrobić ? Pozdrawiam !

Raczej nie. Jest mozliwośc. 

Zapraszam tutaj:

http://www.mpcforum.pl/forum/615-terraria-modyfikacje/

masz tam linki do pobrania i wytlumaczone wszystko

"Upadli powstaną"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : BRAK SERWERÓW
  • Wersja Terrarii : Android
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : -
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : -
  • Jaki posiadasz system ? : Xperia SP Android 4.3 JB
  • Załączniki z błędem, problemem : http://i.imgur.com/9SfYdbE.png
  • Info dodatkowe : -

Aby grać w Terrarię na Multiplayer na telefonie, ty i twój kolega musicie być podłączeni do jednego, lokalnego wi-fi. Po połączeniu się jeden z was hostuje i gracie :)

Opublikowano

Aby grać w Terrarię na Multiplayer na telefonie, ty i twój kolega musicie być podłączeni do jednego, lokalnego wi-fi. Po połączeniu się jeden z was hostuje i gracie :)

Aaa :D Dziękuję Ci bardzo myślałem, że są serwery tak jak w wersji na PC :)

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Postać mi się zbugowała gdy naciska lewym przyciskiem myszy na itemek w lewym górnym rogu to zamiast mi się item zmienić na inny używa mi się ten który aktualnie trzymam np. trzymam item w slocie 1 i chce zmienic na item ze slotu 2 to gdy naciskam na slot drugi lewym przyciskiem myszy item mis ię nie zmienia i uzywa się item ze slotu 1. Itemki moge tylko zmieniać nasiskając przyciski od 1 do 0
    Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : - tak
    Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : - tak
    Jaki posiadasz system ? : Windows 8.1
    Załączniki z błędem, problemem :
    Info dodatkowe : - Ten bug pojawił mi się na tylko jednej postaci. Inne działają prawidłowo

Opublikowano

Być może to być wina złej zawartości w folderze gry. Jednak bardziej prawdopodobne jest to, że albo .NET Framework 4.0 jest uszkodzony lub XNA Framework 4.0. Polecam odinstalowanie tych dwóch programów, przeczyszczenie kompa CCleaner'em i ponowne zainstalowane w/w programów. A jeżeli to nie pomoże to spróbuj reinstall gry.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Postać mi się zbugowała gdy naciska lewym przyciskiem myszy na itemek w lewym górnym rogu to zamiast mi się item zmienić na inny używa mi się ten który aktualnie trzymam np. trzymam item w slocie 1 i chce zmienic na item ze slotu 2 to gdy naciskam na slot drugi lewym przyciskiem myszy item mis ię nie zmienia i uzywa się item ze slotu 1. Itemki moge tylko zmieniać nasiskając przyciski od 1 do 0

Info dodatkowe : - Ten bug pojawił mi się na tylko jednej postaci. Inne działają prawidłowo

Być może plik postaci jest uszkodzony. Tak jak napisał Lord Phoenix możesz przeinstalować te programy. Najwyżej możesz stworzyć nową, identyczną postać i przenieść tam wszystkie przedmioty.

Opublikowano

Niestety przeinstalowanie tych programów i gry nie pomaga. A z tym przenoszeniem itemów to będzie mi szkoda 400 HP I 200 Many

To mozesz sobie tylko to programem dodac i tak nie bedziesz mial na sumieniu bo miales. Uszkodzilo sie i tyle.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Przy włączaniu świata terraria mi się wyłącza i pisze "program przestał działać". Nazwa tego świata się zmieniła. próbowałem zminieać nazwę world.wld.bak na world.wld ale gdy włączam świat to pisze  load failed no backup find
    Info dodatkowe : Będę załował tego świata bo grałem na nim z pięcioma kolegami

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Przy włączaniu świata terraria mi się wyłącza i pisze "program przestał działać". Nazwa tego świata się zmieniła. próbowałem zminieać nazwę world.wld.bak na world.wld ale gdy włączam świat to pisze  load failed no backup find

Reinstall gry. Od nowa zainstaluj te 2 programy. Sterowniki zaktualizuj. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Czy kiedy ostatni raz na nim grałeś zrobiłeś coś dziwnego przy wychodzeniu np.: wyłączyłeś proces Terrari, albo komputer się wyłączył. Jeżeli tak to niestety saveu najprawdopodobniej się nie odzyska. Możesz spróbować przywrócić system sprzed jakiegoś czasu, ale tylko na własną odpowiedzialność.

@Lord Phoenix

Tutaj nie chodzi o błąd z Terrarią. Najprawdopodobniej plik saveu jest uszkodzony.

Opublikowano

własnie tak myślałem że to uszkodzony save. no trudno będe musiał zaczynac od nowa, chociarz nie jest tak żle bo mogę znowu zacząc przygode z terraria na nowym siecie :)

Opublikowano

@Rabbit179

Zawsze możesz wykorzystać przedmioty ze starej postaci, żebyś maił łatwiejszy start :) Jeżeli chcesz, możesz spróbować jeszcze przywrócić system, jeżeli od tego czasu nie robiłeś nic ważnego :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Kiedy chce założyć serwer na stronie routera to mi wyskakuje kompletnie co innego niż miało być w poradniku.

• Wersja Terrarii : 1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Chyba tak

Jaki posiadasz system ? : Windows Xp ale chyba nie chodzi o to

Załączniki z błędem, problemem : raczej nie potrzeba

Info dodatkowe : brak

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Kiedy chce założyć serwer na stronie routera to mi wyskakuje kompletnie co innego niż miało być w poradniku.
  • Wersja Terrarii : 1.2.4.1
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Chyba tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows Xp ale chyba nie chodzi o to
  • Załączniki z błędem, problemem : raczej nie potrzeba
  • Info dodatkowe : brak

Zainstaluj na 100% te 2 programy bo jak chyba to nie bardzo. Robisz serwer na tshock? Ja na win xp robilem wiec to nie problem.

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...