Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Kiedy chce założyć serwer na stronie routera to mi wyskakuje kompletnie co innego niż miało być w poradniku.
  • Wersja Terrarii : 1.2.4.1
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Chyba tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows Xp ale chyba nie chodzi o to
  • Załączniki z błędem, problemem : raczej nie potrzeba
  • Info dodatkowe : brak

Strona router jest inna dla każdego modelu. Jeżeli w poradniku był jeden model, a ty masz inny to strona jest inna. Jeżeli chcesz coś zrobić musisz klikać w zakładki o podobnej nazwie itp. Jeżeli chcesz mógłbyś mi podesłać link do poradnika i pomógłbym Ci z tym czym chcesz :) Pisz PW

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Gra po koło 10 minutach spada do 10~ fps (przed spadkiem mam po 60 bez scin).

Wersja Terrarii: 1.2.4

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Ultimate

Załączniki z błędem, problemem :

Info dodatkowe : Moj sprzet: 

Procesor: Intel Core i5 2.30 GHz

Pamięć Ram: 4GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 520MX

Ps. Zauwazylem za jak wlaczam chroma to na pare sekund znowu mam 60 fps.

Opublikowano

Moze komputer zasmiecony przeczysc jakims programem cc clener itp. Zainstaluj najnowsze sterowniki i reinstall gry i powinno byc ok xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : nie moge zainstalować xna40

Wersja Terrarii : 1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak 

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tego chyba nie bo nie moge zainstalować 

Jaki posiadasz system ? : win 8

Załączniki z błędem, problemem : https://imageshack.com/i/f0cSWDTrp

Info dodatkowe : miałem zainstalować 3 pliki bo chciałem pograć z koleżanką przez hamachi no to instaluje 2 pliki okej instaluje 3 plik i oto własnie taki błąd mi wyskakuje  

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : nie moge zainstalować xna40
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak 
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tego chyba nie bo nie moge zainstalować 
  • Jaki posiadasz system ? : win 8
  • Załączniki z błędem, problemem : https://imageshack.com/i/f0cSWDTrp
  • Info dodatkowe : miałem zainstalować 3 pliki bo chciałem pograć z koleżanką przez hamachi no to instaluje 2 pliki okej instaluje 3 plik i oto własnie taki błąd mi wyskakuje  

Spróbuj tak:

Wejdź w wyszukiwanie i wpisz sfc, a następnie odpal to.

Spróbuj ponownie.

Opublikowano

problem jest jak moge szybko wyszukać tych programów bo w "dodaj lub usuń" nie mam tych plików mozna je szybko jakoś wyszukać i usunąć ?

Opublikowano

No to tak pobrałem ten program odpaliłem i tam dałem Tools i szukałem tego net Framework i nie znalazłem go ;/ a może coś robię źle czy mogę prosić o wytłumaczenie w co mam wejść itp. bardzo mi zależy żeby to naprawić.

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Crashuje mi się gar jak vchodze na server.
Wersja Terrarii :Najnovsza na ta chvile
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :ta
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :ta
Jaki posiadasz system ? :ta
Załączniki z błędem, problemem :--
Info dodatkowe :--

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Crashuje mi się gar jak vchodze na server.

Wersja Terrarii :Najnovsza na ta chvile

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :ta

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :ta

Jaki posiadasz system ? :ta

Załączniki z błędem, problemem :--

Info dodatkowe :--

Przeinstaluj terrarie i sterowniki.

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :Mam stałe 45 fps i chce to zmienić :P ponieważ laguje.

Wersja Terrarii : 1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 7 64-bit

Załączniki z błędem, problemem :chyba nie potrzeba

Info dodatkowe :Grałem na laptopie innym kompie i na nich nie było stałych 45 fps więc nwm. o co chodzi :c (nie jest to zwiazane z ustawieniami ponieważ komputer mam za 2600zł : GTX 750 2gb , i3-4330 3.50Ghz , 8gb ram ddr3 , i monitor Samsung syncmaster 2232bw (32bit) (60hz))Prosze o pomoc :C.

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :Mam stałe 45 fps i chce to zmienić :P ponieważ laguje.
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7 64-bit
  • Załączniki z błędem, problemem :chyba nie potrzeba
  • Info dodatkowe :Grałem na laptopie innym kompie i na nich nie było stałych 45 fps więc nwm. o co chodzi :c (nie jest to zwiazane z ustawieniami ponieważ komputer mam za 2600zł : GTX 750 2gb , i3-4330 3.50Ghz , 8gb ram ddr3 , i monitor Samsung syncmaster 2232bw (32bit) (60hz))Prosze o pomoc :C.

W ustawieniach Terrari wyłącz Frame Skip. 

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :grałem trochę na terrari 1.1.2 i chciałem pograć w najnowszą wersję, zainstalowałem ją obok starszej i jest problem przy próbie włączenia jednej i drugiej wyskakuje błąd

Wersja Terrarii :1.1.2 i 1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :instalowało się razem ze wcześniejszą werjsą i przy tej była jakaś konserwacja

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :j/w

Jaki posiadasz system ? :windows xp sp3

Załączniki z błędem, problemem :http://sendfile.pl/111966/terarara.bmp

Info dodatkowe :tak jakbym coś przeczuwał skopiowałem wcześniej pliki z my games czy bede mógł odzyskać swoja postać?

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :grałem trochę na terrari 1.1.2 i chciałem pograć w najnowszą wersję, zainstalowałem ją obok starszej i jest problem przy próbie włączenia jednej i drugiej wyskakuje błąd
  • Wersja Terrarii :1.1.2 i 1.2.4.1
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :instalowało się razem ze wcześniejszą werjsą i przy tej była jakaś konserwacja
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :j/w
  • Jaki posiadasz system ? :windows xp sp3
  • Załączniki z błędem, problemem :http://sendfile.pl/111966/terarara.bmp
  • Info dodatkowe :tak jakbym coś przeczuwał skopiowałem wcześniej pliki z my games czy bede mógł odzyskać swoja postać?

Czy po odinstalowaniu jednej z wersji ta druga działa? Co do światów i postaci spokojnie odzyskasz ;)

Opublikowano

tak więc rozwiązałem problem, okazało się że zainstalowała się w folderze z tą starszą terrarią która była folder "głębiej", usunąłem to co było od tej nowej (ani starszej ani nowszej nie mogłem odinstalować, nie ma nigdzie takiej opcji) i dla pewności zamieniłem folder terraria w my games. Stara wersja działa i wszystko jest, tylko teraz pytanie, jak spatchować do najnowszej wersji tą terrarie czy jakoś zainstalować nową, tak żeby to co mam tutaj było w nowej wersji?

Opublikowano

tzn z internetów jak biorę to jest instalacja tak jak starszej wersji, nie ma patchowania, czy jak zainstaluje w ten sposób w innym miejscu będzie działać?

Opublikowano

@jakibyku

Terraria bierze savey z jednej lokalizacji (My Games) niezależnie od miejsca instalacji. Jeżeli zainstalujesz dwie wersje w różnych lokalizacjach to będą mieć te same światy i postacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...