Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Mój problem jest następujący: Gra po włączeniu na Steamia włącza się około 5 minut, a gdy już się włączy to niemiłosiernie laguje. Ścina (trzeszczy) dzwięk, ledwo da się ruszać myszką w menu a gdy uda mi się wejść na jakikolwiek świat bagują mi się cienie (zmieniają się w ostro zakończone krawędzie itp.), ogólnie lagi są straszne i nie da się chodzić czy robić cokolwiek. Chcę tylko dodać, że nie jest to raczej wina komputera, gdyż inne, bardziej wymagające gry (tak sądzę) chodzą mi bez żadnych ścin na średnich detalach (np. Skyrim, Battlefield). Dodatkowo przyznam się, że jakiś czas temu grałem jeszcze na pirackiej wersji Terrarii 1.1 i takich problemów nie było. Dopiero gdy zakupiłem Terrarię 1.2 na Steam pojawiły się te zciny, przez które nie da się grać. Proszę o pomoc :/

• Wersja Terrarii :1.2.2 (najnowsza ze Steama zawsze)

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : chyba (nie wiem nawet co to, ale chyba tak - mam grę na Steamie, więc raczej jest to automatycznie dodawane?)

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :j/w

Jaki posiadasz system ? :Windows 7

Załączniki z błędem, problemem : Nie ma czego dodać, lagów na ss nie widać :D

Info dodatkowe :proszę o szybką pomoc.. Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mój problem jest następujący : Nie mogę otworzyć instalatora programu XNA Framework . Plik jest w formacie .msi, lecz gdy go odpale wyskakuje okno do wyboru programu.

Z góry dzięki ;)

Win XP 32 bit. SP. 3

"Nie gram w gry dla szpanu, tylko dla przyjemności."

20tqtzp.jpg

Sygnatura by: Crystiano.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam 

Mój problem jest następujący :nie działa terraria.
Wersja Terrarii : 1.2.3
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak
Jaki posiadasz system ? :win 7 64 bit professional
Załączniki z błędem, problemem :http://imgur.com/wgmSWjY
Info dodatkowe :mam tak od miesiąca

Opublikowano

witam 

Mój problem jest następujący :nie działa terraria.

Wersja Terrarii : 1.2.3

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak

Jaki posiadasz system ? :win 7 64 bit professional

Załączniki z błędem, problemem :http://imgur.com/wgmSWjY

Info dodatkowe :mam tak od miesiąca

Przeinstaluj terrarie i zainstaluj sterowniki jeszcze raz.

Opublikowano

Mój problem : Zniknęły energy celle do lizard temple. Czy istnieje inna możliwość zdobycia tych celli niż ze skrzyń w świątyni?

Wersja Terrarii: 1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0? : Tak

Jaki masz system? : Windows 7 Ultimate

Załącznik z problemem : brak

Info dodatkowe : Przywołując golema miałem ich 3, a po przegranej walce nie miałem ich wcale.

Opublikowano

Mój problem jest następujący :Nie mogę uruchomić terrari
Wersja Terrarii :1.2.1
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Nie-i dlatego nie mogę jej uruchomić
Jaki posiadasz system ? :Windows 7 Home Premium Intel Core 2 Due 3,00GB RAM
Załączniki z błędem, problemem -podczas próby instalacji XNA Framework wyskakuje taki błąd:This installer has encountered an unexpected error installing this package.This may indicate a problem with this package.The error code is 2908
Info dodatkow 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący :Error przy odpalaniu serwera do Terrari TShock

Wersja Terrarii :1.2.3.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak

Jaki posiadasz system ? :Win 7 

Załączniki z błędem, problemem : LINK DO SS http://www.speedyshare.com/WNUR6/SSDA.png

Info dodatkowe :error z jakimś pluginem :/ 

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :mam Error

Wersja Terrarii : każda

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak

Jaki posiadasz system ? :win 8,1

Załączniki z błędem, problemem :

Info dodatkowe :error jest na 2 strony  

post-1146820-0-10312500-1397986973_thumb.png

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :mam Error
  • Wersja Terrarii : każda
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak
  • Jaki posiadasz system ? :win 8,1
  • Załączniki z błędem, problemem :
  • Info dodatkowe :error jest na 2 strony  

Masz oryginalną wersje Terrari ?

Zainstaluj jeszcze raz XNA Framework 4.0  i .NET Framework 4.0.

Opublikowano

Mój problem : Zniknęły energy celle do lizard temple. Czy istnieje inna możliwość zdobycia tych celli niż ze skrzyń w świątyni?

Wersja Terrarii: 1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0? : Tak

Jaki masz system? : Windows 7 Ultimate

Załącznik z problemem : brak

Info dodatkowe : Przywołując golema miałem ich 3, a po przegranej walce nie miałem ich wcale.

Program do edycji inventory (invedit), tshock.

Mój problem jest następujący : Nie mogę otworzyć instalatora programu  XNA Framework . Plik jest w formacie .msi, lecz gdy go odpale wyskakuje okno do wyboru programu.

Z góry dzięki ;)

Win XP 32 bit. SP. 3

Masz frameworka 4.0?

• Mój problem jest następujący :Error przy odpalaniu serwera do Terrari TShock
  • Wersja Terrarii :1.2.3.1
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak
  • Jaki posiadasz system ? :Win 7
  • Załączniki z błędem, problemem : LINK DO SS http://www.speedyshare.com/WNUR6/SSDA.png
  • Info dodatkowe :error z jakimś pluginem :/
To nie jest tshock tylko terrariaapi...

blyat

Opublikowano

1. Mój problem: Po Uruchomieniu (podwójnym kliknięciu) w ikonkę Terrari ukazuje się błąd.

2. Wersja Terrarii: 1.2

3. Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

4. Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak

5. Jaki posiadasz system ? :Win 7 Home premium

6. Załączniki z błędem, problemem : http://pl.tinypic.com/r/2cmqfr5/8

7. Info dodatkowe : Ta rzecz się dzieje po formacie kompa. Przed formatem gra śmigała normalnie.

Opublikowano

1. Mój problem: Po Uruchomieniu (podwójnym kliknięciu) w ikonkę Terrari ukazuje się błąd.

2. Wersja Terrarii: 1.2

3. Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

4. Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak

5. Jaki posiadasz system ? :Win 7 Home premium

6. Załączniki z błędem, problemem : http://pl.tinypic.com/r/2cmqfr5/8

7. Info dodatkowe : Ta rzecz się dzieje po formacie kompa. Przed formatem gra śmigała normalnie.

Zainstaluj jeszcze raz XNA Framework 4.0  i .NET Framework 4.0.

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, ze jak tworze serwer terrari na gamerangerze, to co jakies 20 minut wywala mojego kolege w sesie takim, ze on nie widzi jak sie ruszam( mysli ze stoje) a ja widze normalnie jak on sie rusza, tylko ze on nie podnosci itemków i moby maja na niego wylane xD Jak to naprawić ?

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, ze jak tworze serwer terrari na gamerangerze, to co jakies 20 minut wywala mojego kolege w sesie takim, ze on nie widzi jak sie ruszam( mysli ze stoje) a ja widze normalnie jak on sie rusza, tylko ze on nie podnosci itemków i moby maja na niego wylane xD Jak to naprawić ?

Prawdopodobnie twój kolega ma słabego neta i dlatego ma lagi.  

Opublikowano

• Mój problem jest następujący :mam error uniemożliwia włonczzenie terrari
  • Wersja Terrarii :każda
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak
  • Jaki posiadasz system ? :win 8.1 64 bit
  • Załączniki z błędem, problemem  OTO MoJ :loading "Content\Images\Inventory_Back7.xnb". Cannot open file. ---> System.UnauthorizedAccessException: Odmowa dostępu do ścieżki „C:\Users\Komputer\Desktop\Terraria 1.2.4\Content\Images\Inventory_Back7.xnb”.

w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)

w System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)

w System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share)

w Microsoft.Xna.Framework.TitleContainer.OpenStream(String name)

--- Koniec śladu stosu wyjątków wewnętrznych ---

w Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.OpenStream(String assetName)

w Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.ReadAsset[T](String assetName, Action`1 recordDisposableObject)

w Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.Load[T](String assetName)

w Terraria.Main.LoadContent()

w Microsoft.Xna.Framework.Game.Initialize()

w Terraria.Main.Initialize()

w Microsoft.Xna.Framework.Game.RunGame(Boolean useBlockingRun)

w Terraria.Program.Main(String[] args)

2014-05-11 10:26:12

Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentLoadException: Error loading "Images\Inventory_Back7". Cannot open file. ---> System.InvalidOperationException: Error loading "Content\Images\Inventory_Back7.xnb". Cannot open file. ---> System.UnauthorizedAccessException: Odmowa dostępu do ścieżki „C:\Users\Komputer\Desktop\GRY\Terraria 1.2.4\Content\Images\Inventory_Back7.xnb”.

w System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)

w System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share)

w Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.ReadAsset[T](String assetName, Action`1 recordDisposableObject)

2014-05-11 10:26:32

Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentLoadException: Error loading "Images\Inventory_Back7". Cannot open file. ---> System.InvalidOperationException: Error loading "Content\Images\Inventory_Back7.xnb". Cannot open file. ---> System.UnauthorizedAccessException: Odmowa dostępu do ścieżki „C:\Users\Komputer\Desktop\GRY\Terraria 1.2.4\Content\Images\Inventory_Back7.xnb”.

2014-05-11 10:43:45

• Info dodatkowe :nie jest ona oryginalna ale na oryginalnej mam tak samo spełniam najwyższe warunki systemowe robiłem reinstal terrari .NET Framework 4.0 XNA Framework 4.0  pomocy bo to super gra
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój problem jest następujący : Gdy uruchamiam " start server" otwiera się okienko cmd w którym nic się nie dzieje po prostu jest ono puste...
Wersja Terrarii :1.2.3.1
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak
Jaki posiadasz system ? : XP 32 Bit
Załączniki z błędem, problemem http://zapodaj.net/1095812e9b663.bmp.html
Info dodatkowe : yyyyy... proszę o szybką odpowiedz ?

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Gdy uruchamiam " start server" otwiera się okienko cmd w którym nic się nie dzieje po prostu jest ono puste...

Wersja Terrarii :1.2.3.1

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak

Jaki posiadasz system ? : XP 32 Bit

Załączniki z błędem, problemem http://zapodaj.net/1095812e9b663.bmp.html

Info dodatkowe : yyyyy... proszę o szybką odpowiedz ?

Dużo osób ma z tym problem, a ja nie wiem jak go naprawić. Jedynie co mogę ci poradzić to pobierz pliki serwerowe jeszcze raz z stąd:

http://www.terraria.org 

albo TShocka stąd:

https://github.com/NyxStudios/TShock/releases
Opublikowano

Szczerze to mi nie pomogłeś xD ale poczytałem trochę z " internetów " i rozwiązałem problem xD Rozwiązanie jest proste: Ściągnij Tshock i po sprawie a mam dobry sposób na buty można uprać w perłolu pozdrawiam i dzięki xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Problem z włączeniem serwera
  • Wersja Terrarii : 1.2.4.1
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Oczywiście
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Oczywiście
  • Jaki posiadasz system ? : Windows XP sp 3
  • Załączniki z błędem, problemem : Nie potrzeba ^^
  • Info dodatkowe : Po próbie włączenia serwera czarne okienko i tyle. Wcześniej na starszej wersji działało a teraz nie mogę ani na starej ani na nowej dobrze odpalić serwera. Liczę na szybką pomoc :)

Okay nie czytałem tego wyżej. Jeśli ktoś ma inne propozycję to piszcie ale na razie to tyle xD

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Terraria Error

Wersja Terrarii : 1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak , mam

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak, mam

Jaki posiadasz system ? :Windows 7 Home premium (laptop)

Załączniki z błędem, problemem :http://iv.pl/images/79414832673937003131.png

Info dodatkowe : Nie wiem co mam zrobic D;;

Nothing is impossible.

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Terraria Error
  • Wersja Terrarii : 1.2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak , mam
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :Tak, mam
  • Jaki posiadasz system ? :Windows 7 Home premium (laptop)
  • Załączniki z błędem, problemem :http://iv.pl/images/79414832673937003131.png
  • Info dodatkowe : Nie wiem co mam zrobic D;;

Zainstaluj jeszcze raz XNA Framework 4.0  i .NET Framework 4.0. Jeśli nie pomoże to przeinstaluj terrarie.

Opublikowano

Zainstaluj jeszcze raz XNA Framework 4.0  i .NET Framework 4.0. Jeśli nie pomoże to przeinstaluj terrarie.

Dobra dzieki ziomuś , masz u mnie +

Nothing is impossible.

Opublikowano

Mój problem nie dotyczy samej terrari ale serwa, otóż:

Wykupiliśmy z kolegami serwer Terraria, który jest postawiony na Tshock.

I nie mam pojęcia gdzie znaleźć linijkę w configu który umożliwiałby /tp i przywoływanie bossów.

Bez /tp może da się grać ale bez przywołania bossów może być trochę nudno...

A przy pierwszej próbie zrobienia tego, mapkę na minimapie po każdym wejściu na serwa trzeba odkrywać na nowo.

Proszę O szybką pomoc i kontakt.

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Hej. Jako iż mam problem z przeglądarką to nie mogę niczego kopiować, ale nie oto tu chodzi

Gdy ja/kolega hostujemy serwer na hamachi to ja wbijam a koledze cały czas pisze connecking i na odwrót.

Wersja to: 1.2.4.1

U kolegi na srwerze grałem normalnie od razu [powiem.

Opublikowano

Hej. Jako iż mam problem z przeglądarką to nie mogę niczego kopiować, ale nie oto tu chodzi

Gdy ja/kolega hostujemy serwer na hamachi to ja wbijam a koledze cały czas pisze connecking i na odwrót.

Wersja to: 1.2.4.1

U kolegi na srwerze grałem normalnie od razu [powiem.

Postawcie serwer na plikach TShocka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...