Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Poradnik dotyczący iBota/Ribot.

SZEF xP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dziwny problem

mianowicie zrobiłem wszystko jak należy pobrałem i w ogóle ustawiłem zgodnie z obrazkiem loadera

włączam bota , później loadera , launch , loguje się

ale w bocie nie wyskakuje mi że się zalogowałem czyli nic nie mogę zrobić i ustawić bo nie widać że jestem zalogowany na bota...

może mi ktoś pomóc i powiedzieć co robię nie tak?

• Odpowiedzi 387
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od wczoraj napotykam się na jeden problem.

Zacząłem expić na bocie na mobkach 65/66 w cave.

Co dziwnego na tych spotach dostaję często dc.. Na spocie są jeszcze ze 2/3 osoby.

Wczoraj wyszedł mi błąd Runtime = 28.... ale tylko wczoraj.

Zrobiłem config od nowa...

Ale dzisiaj w przeciągu godziny 2 dc dostałem

Wczoraj w 10min ok 5/6.

Co dziwne to tylko ten spot.

Jeden spot wcześniej Power earth na 62/64 expiłem i normalnie.

Nie wiem co zrobić zabardzo.

Nie spotkałem się tutaj na forum z problemem podobnym prócz runtime 28 który nie został wyjaśniony.

Dziękuję i proszę o pomoc.

Edit: Dzisiaj błąd Runtime=28 też wystąpił.

Opublikowano

Siemka juz 6 miesiecy nie gralem w silka i postanowilem zagrac na rsro , posiadam edxSilkroadLoader5_0_3 i Najnowszy ribot ale zupelnie zapomnialem jak sie teraz odpala bota. Moglby mi ktos napisac co i jak ??

dzieki

Opublikowano

Nie wiem jak się ustawia edxloadera 5.0.3 bo ja miałem starszą wersję i tam zaznaczałem Patch Seed i Redirect Login IP[16000].

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Eol gram sobie normanie jak przez ostatni miesiac dotałem DC. Właczam jeszcze raz loadera potem ibota wszystkie ustawienia po staremu włacza się potem wpisuje passy zaloguje sie wybiore character i bot dostaje (BRAK ODPOWIEDZI) ale to tylko na moim jednym charze help

Error- Chardata 34A6

error - hdt - 34A6

Pomocy posze

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie soxów w ibocie. Interesuje mnie, czy sprzedaje on je razem z innymi itemami. Dodam, że szukałem trochę o tym na forum, lecz niczego nie udało mi się znaleźć, wiec postanowiłem napisać tu post. Jeśli jednak był taki temat/post, to przepraszam i z góry dziękuję za pomoc.

@EDIT: Dziękuję bardzo za udzielone mi odpowiedzi:)

Opublikowano

Tak jak UP napisał. Jak dropniesz soxa to ci go schowa do depo, nawet jak ustawisz żeby sprzedawał itemy.

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Po bardzo dlugim okresie korzystania z ibota jak i ribot teraz gdy chce wrocic na isro bot nie czyta mi postaci :)

sciaglem all pieknie nowy bot nowy client itd ladnie skonfigurowany loader . Dir ustawiony w cfg bocie na sro_clienta.exe a i tak nie czyta postaci a nie nie odpala clienta osobno.

Co robic? Jakies pomysly? Do tej pory nie bylo zadnych problemów ; )

Opublikowano

xp sp3

I z loadera nie czyta z run clienta to nawet nie odpala mi normalnie clienta : )

Ktos jakas propozycja ? sciagalem nawet 2 razy od nowa bota i loadera i nic ; /

Opublikowano

Mam takie pytanie

Czy ibot juz wykrywa Arrowy (10k) paczke z item malla ? bo na rusro na ribocie jakies problemy z tym byly z tego co mi wiadomo. Albo na jakims innym bocie i chce sie upewnic zanim kupie.

Opublikowano

Witam

Borykam się z pewnym problemem. Mam w bocie zaznaczone, żeby używał określonych buffów jak np. bless spell lub snow shield -intensify, gdy wyskoczy mi mob GP. On jednak tego nie robi. Może wiecie czemu tak się dzieje? Mam te buffy dodane w zakładce Giant/PT. Secondary i first broń też ustawiona.

Opublikowano

Siemka

Mam problem dotyczący clientless. Wbijam przez clientless wszystko jest ok, ale jak dostane DC to wyskakuje mi taki błąd , jak kliknę "OK" to się już loguje i działa.

b%C5%82%C4%85d.jpg

Opublikowano

Witam

Często w Ibocie wyskakuje mi błąd : Error-beginbuyfunc Not Found ,co stopuje bota. Czym jest to spowodowane i jak można to naprawić ?

PS.

Lepiej zrobić 4x Wiz/Bard 1x Wiz/Cler czy 5x Nuker ? Może nie do tematu ,ale nie chcę robić nowego.

Opublikowano

Witam, posiadam pewien błąd dotyczący Ribota. Kiedy ustawiam, aby atakował moby używając imbue - w ogóle nie łapie tej opcji. Jeśli nie zaznaczę innych skilli (same imbue) to postać podbiegnie do moba i będzie obok niego jedynie stała.

Zauważyłem też, że kiedy sam odpalę imbue, bijąc moba, skończy się ono to bot sam ponownie odpali. Niestety, kiedy uśmierci moba - znów się nie włącza.

Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

cfca14c130fd6f124effe39be3bf3e5d_sLOC.png

Opublikowano

@UP

Ribot nie działa już...

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Mam pyttanie co zrobic jezeli uruchamiam ibot.exe i pokazuje mi sie komunikat ze jakis plik czy folder jest brakujacy a dokladnie TABCTL32.OCX a file is invalid or missing

Opublikowano

@kraksio

http://www.mpcforum.pl/topic/126856-tut-jak-rozwiza-problem-z-plikami-ocx/

rSRO

29980.gif

Opublikowano

ostatnio mnie zastanawia nastepujaca rzecz

Czy ibot pokazuje tylko stan ktory char sam wyexpi? bo wydaje mi sie ze jak expie w pt to pokazuje stan expa ktory ja wywalczylem a z mojej obserwacji wynika ze tego expa weszlo wiecej niz bot informuje ile dotychczas zdobylem

Jak to na prawde jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...