Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Postanowiłem spróbować tutaj za grać, i mam kilka pytań:

Dalej są organizowane eventy co max 2 dni?

Kiedy event z szkatułkami blasku?

Dużo osób gra?

Opłaca się grać WP?

Jest jakiś kalendarz eventów? (te w 1 poście nie działają)

Dałby ktoś jakiś itemek na start? :D

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Postanowiłem spróbować tutaj za grać, i mam kilka pytań:

Dalej są organizowane eventy co max 2 dni?

Kiedy event z szkatułkami blasku?

Dużo osób gra?

Opłaca się grać WP?

Jest jakiś kalendarz eventów? (te w 1 poście nie działają)

Dałby ktoś jakiś itemek na start? :D

3. Gra w miarę osób, w Elgorii (Jinno) jest sklepów bardzo dużo.

4. Opłaca się, ja gram i nie narzekam. Ostrze jest tanie w porównaniu do aury (Ostrze można dorwać nawet za 300k, aury poniżej 1,5kk nie znajdziesz).

1, 2, 5.

Tutaj masz polski kalendarz:

http://www.mpcforum.pl/topic/1265531-sg-kalendarz-eventow-temat-zbiorowy/
A tutaj oficjalny, z forum metin2.sg

http://forum.metin2.sg/forum/announcements/event-announcements/404184-september-event-calendar
Więc jak widać eventy są CODZIENNIE. Niestety na blaski się spóźniłeś, bo były od poniedziałku do środy, ale nie przejmuj się, lepiej żebyś już zaczął grę ;) Bo tak: pod koniec września/początek października będą piąte urodziny Metin2.SG = moc eventów. Pod koniec października będzie halloween = kolejny sposób na zarobek, a w grudniu będzie Boże Narodzenie, czyli eventy praktycznie przez cały miesiąc + jeszcze w styczniu, bo żydzi mają tam kilka dni później, więc to jest bardzo fajne. Więc polecam, zrobić bojowca, eq ogarnąć i na eventy :D

tenor.gif

Opublikowano

Mam pewnien problem :/ 

Wbiłem 10 poziom, dostałem pierścień  teleportacji, tepłem się na jakąś mapę i nie mogę z niej wyjść za pomocą teleportera, i muszę czekać 30 minut, a pd leci :/

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Wbiłem 10 poziom, dostałem pierścień  teleportacji, tepłem się na jakąś mapę i nie mogę z niej wyjść za pomocą teleportera, i muszę czekać 30 minut, a pd leci :/

Bo pierścienia teleportacji można używać co 30min ;) Jest napisane jak się klika.

Tak jbc. to teraz królestwo Elgoria (Jinno) ma 50% expa na bodajże 60h za wygranie wojny królestw, a królestwo to drugie (Chunjo) ma 30% expa. Więc powodzenia :P

tenor.gif

Opublikowano

to miała być mapa handlowa po prostu mogłeś się wylogować i odczekać 30 min :)

Opublikowano

Siema, chciałbym wam trochę przybliżyć kulturę na serwie - czyli dlaczego właśnie tutaj warto zagrać.

1. Chat - nie ma spamu typu "@@@@@@@@@@@@@@@@@", bo osoby z teamu jak i z przedrostkiem [MOD] pilnują porządku, nie można nadmiernie używać caps locka, pisać wulgaryzmów oraz można na wołaczu pisać jedynie po angielsku.

2. Ksucie - osobiście miałem 2 przypadki spotkania osoby przy biciu metina. I 2 razy grzecznie się pytała ta osoba, czy potrzebuję pomocy, a nie jak na większości serwerów (a przynajmniej polskich) - ktoś bije metina? A podjadę i sksuję. Jedynie przy biciu best. specjalistów na dolinie mi kilka razu sksuto, ale to da się przeboleć.

3. Pomoc nowym graczom (czy bardziej tym nie znającym cen). Nie wiesz ile warty może być item? Napisz na wołaczu "pc item" np. pc fms+8 29avg. W 95% przypadków dostaniesz odpowiedź ;p Tutaj chciałbym też pozdrowić gracza Nectar, który prawdopodobnie nigdy tego nie przeczyta. Otóż zdobyłem item Wise Man's Memo (taki bodzio, tylko jest 100% szans przy ulepszaniu z +5 na +6) i chciałem go sprzedać. Wystawiłem na sklepie za 9kk. Po chwili w/w gracz do mnie napisał, że ten item jest warty min. 17kk. Wystawiłem sklepik znowu, tym razem za 19kk - po kilku minutach sprzedane. Tak więc gdyby nie życzliwość tego gracza prawdopodobnie byłbym uboższy o 10kk ;p

Mam nadzieję, że zachęciłem Was tym do pogrania, a przynajmniej sprawdzenia Metin2 SG, gdyż jest to po prostu zaje*isty serwer.

Pozdro ;) (ciekawe komu chciało się to czytać o.O)

tenor.gif

Opublikowano

Siema, chciałbym wam trochę przybliżyć kulturę na serwie - czyli dlaczego właśnie tutaj warto zagrać.

1. Chat - nie ma spamu typu "@@@@@@@@@@@@@@@@@", bo osoby z teamu jak i z przedrostkiem [MOD] pilnują porządku, nie można nadmiernie używać caps locka, pisać wulgaryzmów oraz można na wołaczu pisać jedynie po angielsku.

2. Ksucie - osobiście miałem 2 przypadki spotkania osoby przy biciu metina. I 2 razy grzecznie się pytała ta osoba, czy potrzebuję pomocy, a nie jak na większości serwerów (a przynajmniej polskich) - ktoś bije metina? A podjadę i sksuję. Jedynie przy biciu best. specjalistów na dolinie mi kilka razu sksuto, ale to da się przeboleć.

3. Pomoc nowym graczom (czy bardziej tym nie znającym cen). Nie wiesz ile warty może być item? Napisz na wołaczu "pc item" np. pc fms+8 29avg. W 95% przypadków dostaniesz odpowiedź ;p Tutaj chciałbym też pozdrowić gracza Nectar, który prawdopodobnie nigdy tego nie przeczyta. Otóż zdobyłem item Wise Man's Memo (taki bodzio, tylko jest 100% szans przy ulepszaniu z +5 na +6) i chciałem go sprzedać. Wystawiłem na sklepie za 9kk. Po chwili w/w gracz do mnie napisał, że ten item jest warty min. 17kk. Wystawiłem sklepik znowu, tym razem za 19kk - po kilku minutach sprzedane. Tak więc gdyby nie życzliwość tego gracza prawdopodobnie byłbym uboższy o 10kk ;p

Mam nadzieję, że zachęciłem Was tym do pogrania, a przynajmniej sprawdzenia Metin2 SG, gdyż jest to po prostu zaje*isty serwer.

Pozdro ;) (ciekawe komu chciało się to czytać o.O)

Przeczytałem to i nawet zastanawiam się nad powrotem:p Tylko pytanko możesz wrzucić ss z m1 jinno np. z weekendu, bądź przy najbliżej okazji? Oraz na oko ile graczy gra?

Opublikowano

Osobiście serwera nie znam, ale i tak polecam bo na zagranicznych serwerach po prostu warto grać. W Polsce nie oszukujmy się są same gówniane serwery czy to przez bugi, czy to przez administracje... Sam gram na Niemieckim serwerze i po prostu kultura w porównaniu do Polski jest mega... Powinni wszyscy twórcy każdego serwera , wejść najpierw na zagraniczne metki i brać przykład jak się robi serwer i jak się o niego dba.  Nie wiem ile tutaj macie ludzi w godzinach szczytu itd. ale życzę powodzenia wszystkim co grają i co mają zamiar grać ! ;d 

Opublikowano

Śmieszne te wyceny BeQuiet

Crystal Bracelet bez problemu sprzedasz za 80kk wzwyż (dużo osób szuka DT+HP)

BMA myślę, że tak ~40-50kk

EB - ~50kk, również dużo osób szuka, szkoda, że nie jest +9 :)

Ceny podałem w miarę niskie. Bez problemu powinieneś dostać za te przedmioty więcej (szczególnie Crystal Bracelet)

Opublikowano

Siemka czy mógłby ktoś podać linka na Mega.Co.Nz do pobrania bo jak pobieram tego to mi sie co 5 min wyłacza, a chętnie bym pograł...

Opublikowano

Tak wygląda m1 u niebieskich w piątek wieczorem:

0926193901.jpg

Piątek wieczorem? Lol, chyba o 3 w nocy. Gram na tym serwie jakieś 3 tyg. i nigdy nie widziałem tak małej ilości sklepów :D

@frucin Może masz coś z netem? Mi normalnie ściąga. Chociaż możliwe też, że to przez DDoS'y, bo wczoraj/przedwczoraj (już nie pamiętam) przez DDoS'y strona nie działała.

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...