Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i to co męczy mnie już bardzo długo:

Irelia vs Malzahar

Interesuje mnie bardzo, kto ma lepszy early, mid, late; którą z tych postaci szybciej opanuje i która daje większą frajdę z gry. Gram Fiddlestickiem i nie chwaląc się dobrze mi idzie, gdy grałem Garenem pod off-tanka staty były nie gorsze od tych na fiddlu, więc myśle, że obiema postaciami miał bym szanse dużo zdziałać. Proszę was tylko o lekką pomoc w wyborze ;)

spacev2x.jpg

"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości"

Carl Orff

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Irelia vs Malzahar

Interesuje mnie bardzo, kto ma lepszy early, mid, late; którą z tych postaci szybciej opanuje i która daje większą frajdę z gry. Gram Fiddlestickiem i nie chwaląc się dobrze mi idzie, gdy grałem Garenem pod off-tanka staty były nie gorsze od tych na fiddlu, więc myśle, że obiema postaciami miał bym szanse dużo zdziałać. Proszę was tylko o lekką pomoc w wyborze ;)

Ja bym polecał ci Irelie. Łatwo, szybko nią ogarnąć tylko nie wiem kto daje więcej frajdy bo to zależy od gracza i jego gustu. Proszę o plusy :P.

Opublikowano

Irelia vs Malzahar

To zależy co wolisz...

Irelie jak ogarniesz to będziesz miał dobre survi i jak się postarasz to dmg. Ale polecam ci malzahara. Mag, który na combo zabija wszystkich papierów.

Opublikowano

Powtórzę

Katarina Vs Nocturne

Noc jest bardziej przyszłościowy. Kata potrzebuje feeda, na wyższych lvl-ach nie pozwolą ci się nafeedować.

Opublikowano

Katarina gralem i dla mnie postac dobra do fragowania(ale tylko na poczatku niestety) i zarazem ciekawa do grania. Ulti dobre na teamfighty.

Nocem nie gralem niestety tu nic nie opisze.

Moje pytanie. Jaką postać oplaca sie kupic za 6k? odpada Karthus Malzahar Irealia

myślalem na Anivia. Co o niej sadzicie?

Opublikowano
Powtórzę Katarina Vs Nocturne

Jeśli patrzysz w przyszłość to wtedy będziesz potrzebował tego co team potrzebuje. Katarina nadaje się tylko do Fragowania w mid game, i w late jeśli się nafeeduje, zwykły nuker. Jednak ludzie wolą do teamu jakiegoś malzahara, branda czy karthusa jako nuka na solo/mid'a.

Noct za to może iść Solo, może iść do jungli, jest moblilny, i ma zajebisty CC - feara, a kata w ogóle cc nie ma, a na jej nuke wystarczy własnie tylko stun, fear, knock czy taunt i leży.

W 1vs1 kata jest świetna, ale lol to gra zespołowa, nie gra 1vs1

---------

@up

Anivia to dobre combo i świetny nuker. Posiada świetne cc - stuna, slowa, wall'a (nie jestem pewny czy to CC, ale jednak zablokować jakiś wlot z jungli jest bardzo łatwo, dzięki czemu możemy uciec).

Anivia jest wolna bo ma tylko 370speeda z sorcerkami, ale i tak ma dobry mechanizm ucieczki bo stun, slow i właśnie ściana. Z blue buffem anivia jest nie do przejścia wali taki ogromny nuke, że nie jeden tank się składa. Z blue także po 6lvl świetnie farmi, nie musi być jakoś cholernie naffedowana, żeby mieć dużo ap. W tf z ulti i kulka robi cuda. Dzięki pasywowi mamy jakby drugie życie, ciężko jest nas zabić na midzie jeśli walczymy 1vs1, bo jak coś to flash czy coś pod turret i nawet jak nas zabije wróg, to i tak się odrodzimy z full hp (jesli byliśmy pod turretem).

No teraz dość zalet, ma też wady

Anivia ma słaby auto attack i jest strasznie mano-żerna dlatego z farmą do wzięcia blue buffa, lub osiągnięcia 6lvl jest kiepsko.

Tak jak wspomniałem jest manożerna. Bez odpowiednich runek czy buildu nie dajemy rady bo brakuje nam many, tu nawet clarity nie pomaga, chyba że nie harrasujemy przeciwnika do wzięcie blue, ale to mija się z celem LoL'a prawda ?

Jak każdy caster jest papierowa, może nie tak jak veigar czy karthus bo ma pasywke, ale jednak jest.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Witam :D

Uzbierałem 8k IP i mam dylemat:

Kupić Anivke czy Karthusa?

Karthus i jego spam bombami... piękne... ulti bum i mamy zaciesz

Anivka- q,q,e,r,w I wroga nie ma :D

Kogo mi radzicie proszę o więcej info o postaciach, trochę poszperałem w necie ale nie moge się zdecydować.

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

Polecałbym Karthusa. Ma on all skile aoe. Kulki , ściana, okrąg i oczywiście ulti jego jest niezawodne. Jeśli ma +1000 AP to karthus jest OP i zabijaka jak nie wiem co. Anivią nie grałem więc nic o niej nie powiem. Polecałbym Karthusa.

Opublikowano

Witam :D

Uzbierałem 8k IP i mam dylemat:

Kupić Anivke czy Karthusa?

Karthus i jego spam bombami... piękne... ulti bum i mamy zaciesz

Anivka- q,q,e,r,w I wroga nie ma :D

Kogo mi radzicie proszę o więcej info o postaciach, trochę poszperałem w necie ale nie moge się zdecydować.

Kup anivie, jest łatwiejsza do ogarnięcia i ma podobny dmg do karthusa.

Opublikowano

Kup anivie, jest łatwiejsza do ogarnięcia i ma podobny dmg do karthusa.

Właśnie... Ale jest większa frajda jak się gra kimś kim trudno ogarnąć i jak się uczy nim grać. To jest największa frajda z gry.

Warwick vs Rumble

kto lepszy w dmg ?

Rumble jest OP więc trudno go zabić. Warwick jest bardzo dobry w solo bo ma dużo lifesteal as, ad. Wtedy on też jest OP. Polecałbym ci Warwicka, ponieważ też jest tańszy.

Opublikowano

Właśnie... Ale jest większa frajda jak się gra kimś kim trudno ogarnąć i jak się uczy nim grać. To jest największa frajda z gry.

Super frajda, gdy kolejny mecz z rzędu feedujesz i przegrywasz..

Sry za offtopa.

Opublikowano

czyli jarvan, le blanc to postać która rzuca 2 spelle i ma killa, a shaco po prostu nie polecam

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano
Kogo polecacie : LeBlanc' date=' Shaco czy Jarvan IV ? Chodzi mi o postać, która szybko nie padnie i w walce coś pokazać może. [/quote']

Jarvan oczywiście, nie jest trudny do ogarnięcia, ma bardzo dobrą farme, ulti i jest niezłym psuherem. Niezły dmg + dużo hp i resów = Offtank p0wah...

Leblanc ciężko ogarnąć ponieważ jest papierem i składa się na kilka hitów, jest strasznie, ale to strasznie manożerna, ale bez specialnego feedu wyciska takie dmg, że głowa boli. Tylko trzeba ogarniać i opanować nią gre.

Schaco nie mam pojęcia, nie grałem.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Kogo polecacie : LeBlanc, Shaco czy Jarvan IV ? Chodzi mi o postać, która szybko nie padnie i w walce coś pokazać może.

Jarvan na 100% rankedy się tym carruje tak łatwo, że omg.Shaco niby nie jest zły ale jest dosyć specyficzny

Opublikowano

Doradzi mi ktos? Ezreal lub Blitzcrank

Opisz o co ci bardziej chodzi, bo co mamy strzelać?

Blictzcrank i ez się bardzo różnią.

Opublikowano

Zadawalem juz to pytanie. Jaka postac za 6k oplaca sie kupic? Malzahar Irealia Karthus odpadaja. Czy czekac do Wukonga?

No możesz poczekać. Tylko to jest trochę ryzykowne, bo jak go kupisz a nie ogarniesz albo nie spodoba ci się, to wiesz..

Opublikowano

Orianna gralem raz i strasznie mnie do siebie zraziła. Ciezko ogarnac ta kulke, dmg niezbyt duzy, ale widzialem orianne ktra byla najlepsza w meczu wiec to jest raczej postac do wyskillowania.

Akali dobry dmg, jak sie wyfeedujesz nie ma mocnych.

Osobiscie polacił bym Ci Akali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...