Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Malzachar jest jednym z najlepszych chempów na mida bądź solo topa. Jest przydatny do TF, ma skile do farmienia, ma spory DMG,

natomiast Lux bądź XZ z czasem są coraz mniej OP. Sam się przekonasz, ale rób co chcesz, jestem tylko doświadczoną zrzędą.

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Malzahar to świetny nuker, brak activow czy pasywów, tylko skille atakujące, można robić niezłe combosy, nie ma problemów z maną jak np. Orianna, brand czy coś Bo skill za zabicie miniona odnawia Mane i przechodzi na następnego miniona także nie musi się często wracać. Dobre cc przeciwko casterą - Silence, świetne ulti 1vs1. Stunuje i zadaje dmg, wtedy my też nie możemy nić robić, ale na 1vs1 jest w sam raz. Do tego ma DoT'a czyli Damage over time, posiada 2 takie skille. Jeden nieźle ciśnie wszystkich, a drugi jest świetny na Tanków czy offtanków bo zabiera hp w %.

Xin to też bardzo dobry char na linię jak i do jungli. Ma doskok do przeciwnika, mini-stuna jakim jest podrzut, niezły atackspeed bez itemków (skill). Ulti z małym cd dobre do niszczenia armii minionów, oraz sięknięcia w Team fighcie. Bardzo dobry pusher, jeden z charów którym łatwo złapać first blooda z krzaków dzięki podrzutowi. Z ignite/Exhaust walkę 1vs1 mamy wygraną choć bez tego też jest masakrycznie dobry. Robienie go pod glass cannona to czysta głupota, lepiej zrobić trochę survi - semi-offtank. Wtedy dopiero kosi. Leczy się+Dużo Survi i HP+ Świetny dmg i atkspeed.

Lux to dobry char, niby każdu mówi, że jest lipnym supportem, ale nie. Lux jest oryginalnym champem, dużo pomaga drużynie, ma dużo asyst, a DMG nie grzeszy gdyż nasz ulti przy odpowiednim buildzie ładuje się 26sec (Max cdr, bez blue buffa). Support dlatego, że potrafi zatrzymać 2 przeciwników na raz na 2sec co umożliwia łatwą ucieczkę, posieda aoe slowa - nie jest to ściana karthusa, ale aoe slow który ma nie małe dmg i bardzo duży zasięg. Lux posiada tarczę którą może objąć cały team, ale tarcza dopiero sprawuje się jak jest przynajmniej na 3lvl czyli około naszego 15lvla. Jedyny minus tejże postaci to to, że wszystkie jest skille to skillshoty. Nie zaznaczamy przeciwnika tylko walimy skillami tak, żeby trafić.

Sam wybierz jednak mimo wszystko patrz co team potrzebuje, ale jak chcesz wbijać lvle i ownić każdego to każdym tym charem możesz to zrobić bez problemu.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

dzieki wszystko super opisales jestem ci wdzieczny imysle ze wybiero malzahara.A wiesz jka wyciagnac z meczu jak najweicej IP ? bo jutro rano wyjezdzam a 300Ip do malza mi brakuje i chce go dzis kupic =)

Opublikowano

Malzahar

LeBlanc

Nidalee

????

Strona poprzednia opisałem Malzahara.

Leblanc jest dobrym magiem i ma masakrycznego Nuka. Dash do przeciwnika combo i przeciwnik się kładzie, ale jednak leblanc trzeba ogarnąć, nie należy do łatwych postaci.

Nidalee nie gram za dużo, ale swego czasu grałem. Musisz mieć precyzję w oku, trochę sprytu i szybkość w ręce bo to co robi jej włócznia, heal lub tygrysek to poezja. Świetny farm, świetny dmg, moblina i łatwo uciec, OP heal z attack speedem, świetny pusher, dobrze kontroluje krzaczki.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Lee Sin czy Twitch? :< (Jeśli Lee Sin to powiedzcie pod co go robic jeszcze AP czy AD)

Dla ciebie ani to ani to ponieważ : Lee Sin bd za trudny dla ciebie, skoro uważasz, że robi się go pod AP + Twich jedna z najsłabszych postaci w grze, gdy przeciwnicy zaczną ogarniać.

Opublikowano

Katarina:

+małe CD

+dobry pasyw

-papier

-podatna na CC

-focusowana

-zależna od farmy i feedu

Kassadin

+dobrze radzi sobie na midzie

+składa papierki na combo

+ciężko go zfocusować jako 1 ponieważ ma ulti

-bezużyteczny 1 skill

-problemy z maną na early

-jest dosyć ciężki do ogarnięcia

Osobiście polecam Kassadina, ponieważ jest po prostu lepszy, niestety nie potrafię podać argumentu.

Opublikowano

corkiego, shaco jest totalnie nieprzyszłościowy

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

ja ci polecam branda ma duzy dmg latwo ogarnac ;)

ps : kogo mi polecicie za 6300 ?

a moze mozesz napisac dlaczego akurat nie twitch? moze jakies +/-?

a co do twojego pytania wez malzahara ora i ma przesadzone ulti ktorego nie lubie :<

Opublikowano

@Vistal

ja bym kupil Caitlyn jezeli masz dobre itemy to w mid/late game wszystko kladziesz 3/4 ciosami. hp ma dosc duzo wiec o to tez nie musisz sie martwic :P jednak ja bym kupil Leblanc , wczoraj kupilem i jestem bardzo zadowolony :) rzucasz sie na wroga dashem (nie znam nazwy skilli :D) potem tym 1 skillem na Q , ulti i spowalniasz , w taki sposob rozwalisz kazdego ^^

Opublikowano

@Vistal

ja bym kupil Caitlyn jezeli masz dobre itemy to w mid/late game wszystko kladziesz 3/4 ciosami. hp ma dosc duzo wiec o to tez nie musisz sie martwic :P jednak ja bym kupil Leblanc , wczoraj kupilem i jestem bardzo zadowolony :) rzucasz sie na wroga dashem (nie znam nazwy skilli :D) potem tym 1 skillem na Q , ulti i spowalniasz , w taki sposob rozwalisz kazdego ^^

mysle ze caitlyn tez dobry champ :) o tym nie pomyslalem. dodalbym ze moze strzelac z bardzo duzego dystansu basic attackiem

Opublikowano

Czesc, mam pytanie.

Kogo kupic w lolu

chodzi mi o kogos walczacego na dystans typu ashe lub co typu sivir (chyba tak to sie pisze)

do 3tysiecy ... (tyko nie mag)

.

Opublikowano

a moze mozesz napisac dlaczego akurat nie twitch? moze jakies +/-?

a co do twojego pytania wez malzahara ora i ma przesadzone ulti ktorego nie lubie :<

+ Twitch dobra trutka

+ Rozbudowane możliwości robienia pułapek

- Jeśli odpowiednio się nie wyfeedujesz to gra kończy się dla ciebie gdy ktoś kupi oracle

hmm nie wiem co by dalej pisać ale sam miałem twitcha i wiem jak się nim gra sprzedałem go bo nie pasował do mojego stylu gry.

Czesc, mam pytanie.

Kogo kupic w lolu

chodzi mi o kogos walczacego na dystans typu ashe lub co typu sivir (chyba tak to sie pisze)

do 3tysiecy ... (tyko nie mag)

Hmm trudno ci kogoś polecić jeśli chodzi ci o postacie tego typu większość postaci walczących z daleka do tej ceny to magowie

jeśli oto ci chodzi to ja polecam ci "Heimerdingera" co prawda jest magiem ale myśle że jest przyjemną postacią

+ Świetny pusher farmer

+ Łatwo wybroni każdą linię w early game

+ Przy wspomaganiu działek świetna ofensywa

+ Świetny jungler

- Mało skuteczny przy walce w ruchu

- Bardzo podatny na wszelkiej maści ganki

- Bez blue buffa ciężko utrzymać manę na wysokim poziomie

sygnatura1d.jpg

Zbieram +

Opublikowano

Jeśli chodzi o lux to musisz powiedzieć czy podobają ci się zaklęcia skillshoty bo niestety lux ma tylko te.

sygnatura1d.jpg

Zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...