Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

trynda, jax, signed, nunu, akali, olaf, xin, mundo, corki do wyboru do koloru

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Brand czy Malzahar ?

Mam dyleman z poczatku bylm pewien ze kupie Branda dopoki nie przeczytalem ze niby Malzahar wymiata i teraz nie wiem co zrobic ?

Mozecie mi doradzic jestem w miare ,no moze troche bardziej niz w miare ogarnietym graczem dodam ze ostatnio gralem tylko Karthusem ;]

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

obaj są dobrzy, ale Brand wymaga większego ogarnięcia i pewnie dłużej zajmie ogarnięcie

tak poza tym malzahara banują nie raz na rankedach więc jakby brand jest bardziej dostępny

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Którego bohatera polecacie mi kupić ? Garen'a czy Trydamere ? Dosyć dobrze mi szło grając masterem Yi, Nunu i Gangplankiem. Jeśli możecie to wypiszcie mi plusy i minusy tych postaci :D oraz co to są te rankedy i jak na nich grać ?

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

Którego bohatera polecacie mi kupić ? Garen'a czy Trydamere ? Dosyć dobrze mi szło grając masterem Yi, Nunu i Gangplankiem. Jeśli możecie to wypiszcie mi plusy i minusy tych postaci :D oraz co to są te rankedy i jak na nich grać ?

Trynda :

Prawdopodobnie największy dmg z "łapy" w grze.

5s nieśmiertelności.

Możliwość przelatywania przez ściany.

Strasznie słabe early

Nie nadaje się do gry 5vs5

Garenem nie grałem.

Rankedy to gry na 30lvl-u o miejsca w rankingu gry.

Opublikowano

To teraz moje pytanie.

We wtorek zagrałem Caitlyn mimo że mi źle nią mi się grało, nadal grałem caitlyn. Później kupiłem Ashe i też zbyt dobrze nie szło. I teraz kieruję się do was z pytaniem. Jakiego championa kupic, myślę o takich np. jak caitlyn czy ashe. AD z dystansu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Corki - jeden z najlepszych ad carry

Kog'maw - ma dostać buffa w najbliższym patchu.

Tristana - darmowa dzięki promocji z facebooka.

Miss Fortune

Teemo/ Twisted Fate - niby można zrobić z nich ranged ad carry, ale pod AP moim zdaniem sprawują się lepiej.

Vayne

Opublikowano

Mam zamiar kupić Shaco i Nidalee i mam pytanie czy opłaca się kupić Nidalee i jak ja rozbudowywać pod AP:)

Daj + To nic nie kosztuje !!

Moje TUTORIALE

Moje TUT:

http://www.mpcforum.pl/topic/169001-tutjak-bonowac-eq-dla-ninjid/

http://www.mpcforum.pl/topic/175327-tutogolny-poradnik-metin-2/

http://www.mpcforum.pl/topic/175856-tutjak-byc-najlepszym-gm/

http://www.mpcforum.pl/topic/287863-downloadtut-okolo-160-pytan-do-oxa/

Opublikowano

Trynda :

Prawdopodobnie największy dmg z "łapy" w grze.

5s nieśmiertelności.

Możliwość przelatywania przez ściany.

Strasznie słabe early

Nie nadaje się do gry 5vs5

Garenem nie grałem.

Rankedy to gry na 30lvl-u o miejsca w rankingu gry.

Co ty mowisz, Trynda jest swietny do 5, jesli sie go ogarnia poprostu robia MIAZGE.

Garen to offtank z 'troszkiem' ad lub pure tank ;]

@Kubasak

Caitlyn jest bardzo dobrym rangedem, ale trzeba nia wbrew pozorom potrenowac. Ashe ma bdb ulti do tf.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

Co ty mowisz, Trynda jest swietny do 5, jesli sie go ogarnia poprostu robia MIAZGE.

Garen to offtank z 'troszkiem' ad lub pure tank ;]

@Kubasak

Caitlyn jest bardzo dobrym rangedem, ale trzeba nia wbrew pozorom potrenowac. Ashe ma bdb ulti do tf.

Więc :

Off-tank, tank - solo top.

Ap carry - mid

Support + ranged ad carry - bot.

Dla tryndy nie ma miejsca (chyba że pójdzie do jungli, ale nie ma jakiś specialnych możliwości do ganku) . W early jest strasznie papierowy i damage nie zadaje jakiegoś strasznego. Nie jest problemem po prostu go zabić lub chodź out farmić czy trzymać z dala od expa, a nie nafeedowany trynda to zły trynda.

Opublikowano

Ale zauważ, że prawie każdy mele dps musi mieć itemy, żeby robić DMG dajmy na to rangeda typu Tristana czy Ashe, przed IE tak na prawde gówno robią, ale kiedy masz odpowiednie itemy jest już miazga

@XxSzymekxX

Nidalee jasne, że opłaca się kupować bo jest świetny solo lanerem, ma masakryczny heal, włócznie robiącą 800+ DMG przy końcu zasięgu i forma kotka niszczy system

budujesz ją mniej więcej tak: dorans ring > butki > sheen > merkurki z butków > rageblade > rabadon > lich bane to są mniej więcej core itemy na nią

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Mam Tristane i Master Yi. Master Yi kupiłem, bo mówili mi, że jest dobrą postacią, jednak nie gra mi się nią zbyt fajnie. Tristana jest dobrą postacią, jednak chciałbym mieć jeszcze jakąś postać. Jakieś propozycje?

@edit

dopiero zacząłem grać w LoLa, więc jakoś jaśniej proszę tłumaczyć :D

Opublikowano

jakiego czepmiona wziąć za 3150 pz

Jeśli chcesz długo stać na lane, leczyć się, dobrze farmić i coś czym można spokojnie iść do Jungli to Warwick lub Olaf.

Typowy Jungler, świetny ganker - Schaco

Support z niezłym cc - Janna, Sona

Tank z niezłym dmg - Mordekaiser

AP z dashem i niezłym DMG - Akali

Pół-Support z OP DMG - Nidalee (chodzi o włócznie)

Tank z dużą ilością HP - Cho gath

Czołg z nizłym KS i AD dmg - Garen ;)

Off-tank z dashem i niezłym cc - Gragas

pół-carry late game champ - gankplank

Pusher i farmer - Heimerdinger

Pro i Op 1vs1 - Jax

Dobry Mage-nuke z darmowym flashem - Kassadin.

Op dmg, ale papier, że głowa boli - Leblanc, veigar

Duży zasięg, pół support/pół caster, niezłe combo - Lux

Tank, support, dash - Shen

Stun, dash, ulti-teleport, niezły dps - Pantheon

I wiele więcej. Musisz wybrać czy chcesz tank'a, supporta castera czy carry.

Polecam ci pantheona akurat jeszcze 2 dni za darmo, Gragasa jesli ogarniesz możesz być pro, Akali łatwo ogarnąć, a jest OP.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

EmpioS ja bym ci proponował posprawdzać postacie z rotacji (jeśli jest możliwość to też te, co napisał Neoo2121) i zobaczyć którą ci się najlepiej gra. ;)

A tak przy okazji, Akali była w poprzedniej rotacji i dobrze mi się nią grało. Ma ktoś może dobry build dla tej postaci?? Dobry build podstawa, ale ważniejsze jest to czy się dobrze gra danym championem. :D

Opublikowano

@EmpioS

za 3k aka xin masz olafa, jest pługiem jakich mało

na coś w stylu ashe masz tristane, inne rangedy są po 6k

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Jakiego championa kupić za 1350(jak się nie mylę) tak żeby walczył w zwarciu myślałem nad fedlestickiem(wiem to mag ;p) a tryndamerem lub katariną możecie podać jakie są plusy - tych klas?

pozdrawiam i dzięki za odpowiedz

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak j

ak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Zbieram Minusy ;)

Opublikowano

w zwarciu masz nasusa (ale wymaga mozolnego farmienia Q) i trynde, jak zaczynasz gre polecam trynde bo łatwo sobie gry wygrywać

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Czesc wszystkim :) a wiec mam 6300 IP do wydania ;) Poszukuje maga ; P Zastanawialem sie nad Kahrtus(pewnie z bledem jest :P ) lub Swain / Malzahara kumpel zajal bo z nim gram xP To jak kogo doradzicie ? :)

Opublikowano

Swain jest strasznie fajna postacią, ale ignite i focus go niszcza, kart jest pedalski bo ma pedalska pasywke i jeszcze bardziej pedalski ult

możesz się jeszcze zastanowić na brandem, który też jest fajny ale jego comba wymagają troche ogrania

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Cześć.

Jaką postać do walki wręcz (Zabójca) kupić za 6300 IP?

Może być całkiem papierowy ( ale bez przesady), ale ważne by miał duże DMG.

Opublikowano

ja tam polecam irelie niszczy wszystko

35205.jpg

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...