Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UP

Akali mi bardziej podpasowała

Świetne ulti do ganków oraz dobry system ucieczek

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam ciężki dylemat kogo kupić:

Akali - Grałem kiedyś, dawno temu jak była w rotacji i grało mi się bardzo fajnie.

Lux - W rotacji, gra mi się tak samo dobrze jak Akali oraz potrafię nią kosić wszystkich.

Morde - Nie grałem, ale słyszałem, że postać się nie nudzi a jak się ogarnie to number one.

Prosiłbym o uzasadnienie odpowiedzi.

Opublikowano

Najlepiej z tych wszystkich co pisales to gra mi sie lux i ta polecam ci kupic bo ogarnieta rozmiata wsyzstkich na midzie. A zresztya pograj sobie jak jest w rotacji i zobacz.

qkjk.gif?1312334500
Opublikowano

No tak, ale innymi też można kosić i nieźle się sprawują nie tylko na midzie, dlatego proszę o głębsze uzasadnienie dotyczące każdej z tych postaci, bo tak samo jak napisałeś sądzę o każdej postaci.

Opublikowano

Szukam kogoś podobnego do xin xhao lub warwicka

Myślałem o olafie , co o nim sądzicie ?

Jakoś mało to męskie, jak facet chodzi w body!

Opublikowano

Tyle razy każdy to pisał ( chyba), nie ma postaci lepszej, gorszej. Każda wymaga ogarnięcia, nawet małego.

Blitz, jest bardzo pomocny w early, mozna robic dobre kombo. Ogarnięty potrafi bardzo dużo namieszać.

WW, ma bdb jungle, lifesteal z pasywu i Q.

Annie, ma bursta. Jeden z lepszych AP Carry.

Caityln, ma bardzo duzy zasieg i stosunkowo ładny dmg.

Resztą postaci nie grałem, więc się nie wypowiadam.

Opublikowano

Cho'gath czy Fidlesticks? Który lepszy i łatwiejszy "w obsłudze".

Jeżeli jest ktoś tak dobry by napisać wady i zalety z gry a nie opisów postaci?

@TheReVeRs ja gram annie i powiem ci jeżeli bocisz jak ja i nie trafisz na cho'gatha to zobaczysz mój wynik w sygnie. Słabo ale dopiero zaczynam

Pojebna ta gra, kupujesz sobie osiołka i ci nosi kurwa itemy.

Krótko o DoTa

Opublikowano

@up hahahahahahaah ale masz screena na botkach :>

co do postaci to polecam ci Fiddlesticka , na drainie wszystkich jezdzisz jak sie podoba jak ogarniesz idz w jungle :>

Opublikowano
T omoże spytam kto z nich jest najlepszy do zabijania

Annie Blitzcrank Caitlyn Lux Kog'Maw Maokai Master Yi Morgana Rammus czy Warwick ?

Do zabijania to chyba: Annie, Caitlyn, Kog'Maw, Master yi, WW. Ps. Gościu czy zamierzasz pytać tak o każdą rotacje co tydzień? Przecież równie dobrze możesz przetestować którą postacią ci się najlepiej gra, a nie co tydzień zadawać to samo pytanie.

Ponawiam pytanie:

Kogo kupić?

Mordekaiser

Lux

Akali

Proszę o uzasadnienie wypowiedzi.

Morde, jeśli potrzebujesz twardej postaci, takiego offtanka, który z uśmiechem na ustach wbija w TF tylko po to by zabić wrogiego AD carry, a następnie za pomocą jego ducha wyciąć resztę przeciwników w pień.

Lux, jeśli potrzebujesz postaci Ap z doskonałą kontrolą przestrzeni i świetnym ulti o znacznym zasięgu, takiego supporto nukera jeśli można się tak wyrazić.

Akali, jeśli potrzebujesz szybkiego assasina którego rolą jest wybijanie owieczek oddzielonych od stada i dręczenie carry przeciwnika.

Każda postać jest dobra osobiście wybrał bym Akali gdyż świetnie pasuje do mojego stylu gry, ale to tylko subiektywna opinia.

Cho'gath czy Fidlesticks? Który lepszy i łatwiejszy "w obsłudze".

Jeżeli jest ktoś tak dobry by napisać wady i zalety z gry a nie opisów postaci?

Łatwiejszy w obsłudze jest moim zdaniem fiddle bo nie trzeba trafiać ze skili.

Fiddle:

+ dużo CC

+ łatwe ganki

+ niezła jungla

+ niskie cd na drain

- kiepska farma

- łatwa kontra

Cho'gath

+ Dużo hp

+ Sporo CC (tyle samo co fiddle)

+ Duży true DMG z ulti

+ Wygląd

+ Psywka regenerująca hp i mane

- Wolny

- Dość kiepska inicjacja

Opublikowano

Cześć.

Wiem, że to może być dziwne pytanie i ciężko będzie mi doradzić, ale kogo wybrać na maina? (główna postać, 100% ogarnięta)

Gustuję w OffTankach i magach.

Jak myślicie?

Chodzi mi o coś typu Morde, Malza:P

Opublikowano

Witam, chciałbym postać za 6300 IP, dobra w killach, byle nie offtank (wszystko co mi się z tankiem kojarzy to kiepskie mam podejście do tego, chociaż morde i mundo są fajni), może być to ap carry albo ad carry. Wszystko byleby nie Vayne, bo już mam. Najlepiej parę propozycji, plusy i minusy. Za odp 5 i + lub - (kto co zbiera)

Dodam, że:

-Malzaharem już grałem, i dopiero później go kupię

-Kennen niby fajny, ale co rusz jakieś wątpliwości

-Wukong, Skarner, Yorick, Leona odpadają

Opublikowano

@UP

Myślę, że jeżeli ogarniesz ulti Nocturna to będziesz OP bo on ma niezłe combo oraz nadaje się do jungli. Jest uniwersalny.

Malzahar to samo, może łatwo wykosić pół teamu.

Osobiście polecam Ci Malzahara, gdyż nim najlepiej mi się grało i myślę, że Tobie też się spodoba:P

A ja ponawiam moje pytanie z góry:

Wiem, że to może być dziwne pytanie i ciężko będzie mi doradzić, ale kogo wybrać na maina? (główna postać, 100% ogarnięta)

Jak myślicie?

Opublikowano

jeśli chodzi o offtankow: irelia, jarvan ,rene

ja osobiscie gram irelka od dluższego czasu i zazwyczaj padam max 3 razy na walke a kosze wszystko co sie rusza :)

co do magów to malza badż lux

Opublikowano

@UP

Myślę, że jeżeli ogarniesz ulti Nocturna to będziesz OP bo on ma niezłe combo oraz nadaje się do jungli. Jest uniwersalny.

Malzahar to samo, może łatwo wykosić pół teamu.

Osobiście polecam Ci Malzahara, gdyż nim najlepiej mi się grało i myślę, że Tobie też się spodoba:P

A ja ponawiam moje pytanie z góry:

Jak myślicie?

Dobrymi offtankami są: Udyr, irelia, olaf. A z magów polecam: LeBlanc, lux.

Opublikowano

Ale czy opłaca się brać Nocturna? Nie mam żadnych run, a kwintesencje na hp będę kupował po zakupie Udyra i Olafa :) Albo samego Udyra, a bez tego jungla jest trudna i nie obejdzie się bez pomocy teamu z blue golemem...

//Edit:

Pytanko nie do tematu, ale pewnie paru ludzi zna odpowiedź, czy jak sprzedam jakieś 3 postacie, to oni gdzieś zapisują to? Czy jak za rok znowu napiszę to będzie już 6?

//Edit2:

Czy kupić Kennena? Teraz za połowę RP, ale nie wiem czy się opłaca... Co zrobić z pozostałymi RP? Robie reffy, zostanie mi ok. 488 RP

Opublikowano

poprosic o pulla to nie problem po za tym nie jest wcale tak ciezko zabic blue golema bierzesz:

cloth armor

2 potki

i jak nie masz kogos kto cie bedzie bronił to warda

co do tego pytania to raczej zapisują bo jak byś napisał ze chcesz wymienic 3 postacie a byłby to drugi raz to ci odpisza ze wymiane juz miałes

Opublikowano

Za bardzo wg twisted fate to postać w pewnym sensie ,nie nadaje się do poważnego grania. Dla mnie jest bardzo skomplikowana ,jescze to losowanie kart w dodatku trzeba mieć refleks żeby co kolwiek na tej postaci zrobić. Dla ludzi mających mocne nerwy .

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...