Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Udyr Xin Zhao czy Orianna??

jesli masz runy pod jungle i 30 lvl polecam udyra. (jesli nie masz run pod jungle to nie) poniewaz udyr na lane jest do dupy a udyr w jungle jest zajebisty :)

wiec zalozmy ze jesli odpada udyr to zostaje xin i ori

a wiec ori jest ciezka w ogarnieciu, ale jak juz ja ogarniesz to mozesz niezle orac. fajnie sie gra na midzie i ma kosmiczny dmg. (w early troche slabsza ale jak sie rozkreci jest super) superowo harassuje przeciwnika po czym jak ma ulti to moze szybko zrobic combo qwrq i wroga nie ma :P tutaj nizej dam przykladowa gre orianna (niestety w early 4 deady poniewaz team nie mowil ss a garen mi stealowal kille swoim skillem pod e ) czesto ja niestety banuja na rankedach na eu west(na east banuja trynde bo to nupki)

orir.png

natomiast xin jest latwa do ogarniecia dla nowych graczy postacia ad :) poki co na rankedach nie widze ani 1 xina.

Irelia vs Cassiopeia

Osobiście wole fighterów, ale magami też gram, lecz rzadziej.

a wiec irelia jest jednym z najlepszych offtankow na solotopa ktorego czesto banuja na rankedach bo jest op :) jesli grasz z jakims junglerem to zawsze ci sie przyda. moze tez isc z kims na lane jesli nei posiadasz junglera w teamie.

natomiast cassiopeia jest super postacia na mida. fajne trutki, bardzo niski cooldown skilli, czyli taka postac do robienia combo ale ciezka w ogarnieciu :)

@up lee sin i nocturne fajni junglerzy super gankuja(nocturne ulti i fear co daje prawie zerowe szanse ucieczki)(lee sin fajne skille laczone jakby w combo latwy system ucieczki). natomiast jarvan fajna postac na solotopa ulti przydatne do tf jak i do ratowania swoich sprzymierzencow :)

Opublikowano
jesli masz runy pod jungle i 30 lvl polecam udyra. (jesli nie masz run pod jungle to nie) poniewaz udyr na lane jest do dupy a udyr w jungle jest zajebisty :)

a wiec ori jest ciezka w ogarnieciu, ale jak juz ja ogarniesz to mozesz niezle orac. fajnie sie gra na midzie i ma kosmiczny dmg. (w early troche slabsza ale jak sie rozkreci jest super) superowo harassuje przeciwnika po czym jak ma ulti to moze szybko zrobic combo qwrq i wroga nie ma :P tutaj nizej dam przykladowa gre orianna (niestety w early 4 deady poniewaz team nie mowil ss a garen mi stealowal kille swoim skillem pod e ) czesto ja niestety banuja na rankedach na eu west(na east banuja trynde bo to nupki)

Nie wiem skąd wyciągasz swoje mądrości, ale grubo się mylisz udyr obecnie bo buffie jest postacią dużo bardziej op na solo niż irelia. Co do banów to nie jest to uzależnione od serwera tylko od ilości elo, a samo stwierdzenia że na east same nupki jest co najmniej krzywdzące i niesprawiedliwe. PS Co do ori to ty nią na serio chodzisz na duo lane i to z garenem???

Udyr Xin Zhao czy Orianna??

Wszystkie postacie są dobre. Orianna to obecnie jeden z najlepszych casterów w grze, dobra na mid. Xin i udyr to niezłe offtanki choć to tego drugiego ludzie zazwyczaj budują pod offtanka. Udyr imo trudniejszy od xina ale z odrobiną ogaru nie do pokonania.

Opublikowano

Nie wiem skąd wyciągasz swoje mądrości, ale grubo się mylisz udyr obecnie bo buffie jest postacią dużo bardziej op na solo niż irelia. Co do banów to nie jest to uzależnione od serwera tylko od ilości elo, a samo stwierdzenia że na east same nupki jest co najmniej krzywdzące i niesprawiedliwe. PS Co do ori to ty nią na serio chodzisz na duo lane i to z garenem???

Wszystkie postacie są dobre. Orianna to obecnie jeden z najlepszych casterów w grze, dobra na mid. Xin i udyr to niezłe offtanki choć to tego drugiego ludzie zazwyczaj budują pod offtanka. Udyr imo trudniejszy od xina ale z odrobiną ogaru nie do pokonania.

dobrze przepraszam moze co do udyra to sie myle. nie nei bylem na duo. bylem na midzie ale garen caly czas z bota zlazil i przychodzil do mnie :P

PS. mowilem o niskim elo . gram na wescie i na niskim elo ludzie banuja ori a na niskim na east wszyscy banowali trynde

Opublikowano

Renekton czy Wukong??

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

Vladimir VS Vayne

Jak dla mnie Vayne bo vlad praktrycznie tylko na mida a po ostatnim nerfie jest duzo lepszych AP od niego

Jax czy Akali?

Jax ostatnio dostał lekkiego nerfa ale w late game nadal jest dobry przynajmniej dla mnie, Akali też jest dobrą postacią. Obie z nich nafeedowane są praktycznie nie do zatrzymania, najlepiej poczekac na rotacje i zboaczyc jak sie nimi gra

Opublikowano

Ludzie, pytacie się o postacie "tank vs carry". Określcie się i nie dziwcie się czemu nikt nie odpowiada...

To teraz ja, poszukuję fightera lub zabójcę, za 3k IP, zastanawiałem się nad: Katarina, Pantheon, Olaf.

Jakbyście mogli wymienić plusy, minusy i czy postać bardziej nadaje się do 5v5, czy do 3v3, z góry dzięki za odp.

//Edit:

Widzę, że na forum Surki, Opal i Lordwyder(nie wiem czy z małej, czy z dużej, bo w nicku z małej ;d), więc proszę o odp, bo przez najbliższe parę dni grać nie będę, dzisiaj się mogę postacią nacieszyć :)

Opublikowano

orir.png

natomiast xin jest latwa do ogarniecia dla nowych graczy postacia ad :)poki co na rankedach nie widze ani 1 xina.

Eeeee tryhardzie, czemu mowisz o rankedach a podales screen z normala?

Opublikowano

@up

Nie offtopuj jeżeli nie masz nic kreatywnego do wniesienia ..

@Shibitos

Jeżeli chcesz kogoś kto dużo przetrwa i zrobi zajebisty dmg to kupuj olafa

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Co kupić

Alistar, Ashe, Garen, Janna, Kennen, Karthus, Kassadin, Lee Sin, Leona, Miss Fortune, Sion

Postać musi być do kill'owania

Dobrze też żeby waliła na odległoś i duże dmg :)

VGhlUmVWZVNfX19ldW5lX19fNTAwX19fTlVMTF9fXzVfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Siema wszystkim ;) Mam do Was pytanie odnośnie postaci.

Chciałbym kupić championa za 6300, a jednak to będzie moja druga postać i nie chciałbym wywalić takiej ilości 'mieczyków' na marne.

Zastanawiam się nad:

Ezreal vs Vayne vs Cassiopeia vs Caitlyn

Lub inna dobra postać, która strzela i dobrze ubija w early i później

Opublikowano
Morda Czy Udyr

Obie postacie są bardzo dobre jeśli chodzi o solo top. Udyr (imo OP na top) ma całkiem mocny nuke z tigera i dużo vampa z turtla, trudny jako przeciwnik, obecnie jedna z lepszych postaci. Natomiast morde posiada swoją tarcze która w połączeniu z odrobiną spell vampu czyni go bardzo wytrzymałym i trudnym do skontrowania przeciwnikiem na lane. Jeśli miałbym jednak wybierać to choć morde jest świetny wybrałbym Udyra a to tylko dla tego że ma CC (stun), którego morde niestety nie posiada.

Siema wszystkim ;) Mam do Was pytanie odnośnie postaci.

Chciałbym kupić championa za 6300, a jednak to będzie moja druga postać i nie chciałbym wywalić takiej ilości 'mieczyków' na marne.

Zastanawiam się nad:

Ezreal vs Vayne vs Cassiopeia vs Caitlyn

Lub inna dobra postać, która strzela i dobrze ubija w early i później

Jeśli szukasz postaci atakującej z dystansu basic atakami (range AD carry) to Cassiopeja odpada gdyż jest to caster który spami skillami na prawo i lewo próbując jak najczęściej harrasować (nękać) przeciwnika. Z pozostałych, wszystkie są dobre choć co do Ezreala mam wątpliwości czy jest dalej viable(użyteczny). Caitlyn ma natomiast najlepsze early game ale to nafeedowana vayne robi więcej więc wybór należy do ciebie.

Ezreal

+ globalne ulti

+ flash wbudowany w skill

- wszystkie skile to skillshooty

- papier

- zero CC

Caitlyn

+ pułapki

+ niezły mechanizm ucieczki

+ duży range

- papier

-/+ ulti którym dobrze się dobija ale łatwo je zablokować

Vayne

+ mobilność

+ niezły harras

+ stun

+ niewidzialność (dość krótka)

- kiepska farma (brak AoE)

- papier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...