Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Udyr nie jest taki dobry, żeby każdego w 1v1 pocisnąć... Faworyzowanie postaci... To zależy od skilli graczy...

@2up

Lux tak jak wyżej, Udyr bardzo fajna postać, dużo funnu z gry, Shaco to mój main, więc nie faworyzując, jest dobry do ganków, świetny escape mechanizm, na 6 lvlu już nie musisz się martwić o to, że przeciwnik ucieknie bo wysyłasz klona i on załatwia sprawę ^^

Jarvanem nie grałem, więc się nie wypowiadam

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Twitch niby znerfiony, ale ludzie wymiatają nim jak wcześniej...

O Kog Mawie niech się ktoś inny wypowie, ja bym go nie kupował bo mi się nie podobają postacie typu Urgot, Singed, Kog itd...

Opublikowano

Kog maw doskonała postać daleki zasięg spamowalne ulti + daleki zasięg, Nafeedowany jest nie do zabicia na 1on1

Ulti dobre w tf.

Twitch wku*** postać dobry dmg, znerfiony nie znerfiony i tak bije dobija ectra. :]

35205.jpg

76561198021825231.png

GIVE ME SOME +

Opublikowano

Czemu do cholery walicie teksty "niepokonany w 1v1", "kox w 1v1"? Już prawie o każdej postaci słyszałem taką opinię... Oceńcie obiektywnie, wymieńcie plusy i minusy...

Opublikowano

Twitch czy Kogmaw?

Chcialbym kupic na noobcharze, ale nie wiem ktory z nich lepszy.

Podobno twitch jest strasznie znerfiony, a kogmawem sie nie da grac.

Ale na 100% chcialbym ktoregos z nich.

Kog Maw.

Kupujesz itemki na attack speed a dmg i tak ma dobry.

Tak więc zrobisz mix i (attack speed + dmg) i mogą Ci naskoczyć.

Dzięki ulti możesz praktycznie stać na środku (pomiędzy wieżami) i spokojnie strzelać w przeciwnika, on Cię nawet nie sięgnie:)

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Lepsza do killi zdecydowanie Katarina.

Jednakże leona, jak na tanka..

Ma całkiem spory dmg (ok ok, cho gath też, ale co z tego? Mówimy o leonie)

Tak więc, do killi katarina, jednakże większą rolę w teamie (większą pomoc teamowi przyniesie) pełni leona. [ważniejszą]

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

@Up.Gówno wiesz, więc się nie wypowiadaj.

@Schettesune,

Katarina kosztuje 3150, a Leona 6300. Radzę Ci kupić Katarinke + Amumu.

Chcecie plusów ? Proszę bardzo. ( Amumu )

+świetne ganki,

+świetna jungla,

+jeden z lepszych tanków w całej grze,

+ulti jest bardzo pomocne w ucieczce,

+uciekający przeciwnik nie ma szans przed ogarniętym amumem ( Q ),

mam wymieniać więcej?

Co do leony, to tak. Zgodzę się z wami. Można nią junglować, ale moim zdaniem, to nie to samo co Amumu. Skille ma podobne, ale jednak amumu więcej AoE skilli, które bardziej pomocne są w Tf'ach,

Co do Katariny, to co tu dużo mówić? Amumu + Katarina + Annie = Wygrany TF.

Katarina wpada z W ( nie pamiętam nazwy) + E ( Shunpo ), co sprawia, że przeciwnicy zadają nam mniejszego DMG, wpada anka, walnie z R, Ulti Katy, Ulti Amumu i po Tf'ie.

Kupujać Kate i Amumu, wyjdzie Ci taniej, dostaniesz dwie postaci i będziesz się z dobrego wyboru. :)

Opublikowano

@boostspeed

Zgadzam się co do Katariny.

Jednakże nie pisz do mnie, że gównie wiem, skoro sam mam leone i nie narzekam na brak killi.

Czasem łatwiej jest leoną zdobyć killa niż nawet Xinem. Co tu dużo pisać..

Po prostu leona (jak dla mnie) jest hybrydą. Tank może być, a przy tym dobry dmg.

A teraz odnośnie amumu. Bez feeda i zbędnych run pod tanka na 10 lvlu 1 vs 1 spokojnie można zdobywać kille (nie trzeba nawet junglować i robić ganków..)

2 vs 1 = 1 kill i padam. Jednakże często się zdarza, że ten drugi ma mało hp. Tak więc katarina + amumu, ok. Dobry wybór. (mumiak jest po 1350, więc można jeszcze coś za 1350 dokupić w cenie leony)

Na koniec napiszę jeszcze, że leona wcale nie jest złym wyborem, względem swojej siły nie jest droga.

Przydaje się w tf, potrafi 1 vs 1 wygrać bezproblemowo.

A teraz jeszcze mała ciekawostka. Skoro już tam wyżej pisałem o mumii i 1350 ip wolnym w cenie leony.

Można kupić za te IP na przykład cho gatha, bardzo dobry tanker, bardzo duży dmg, silence, podrzut, czego chcieć więcej? :)

Tak na prawdę wszystkie postacie po ogarnięciu są dobre, tylko niektórzy gracze jeszcze o tym nie wiedzą.

@Axatros

Wukong = mały zasięg, średni dmg, ale dobry system ucieczki

Vladimir = większy zasięg od wukonga (to chyba oczywiste), gorszy system ucieczki od wukonga, możliwość leczenia poprzez skill bez Spell vampa

Napisałem tylko to, co uważam, że powinieneś wiedzieć.

Moim zdaniem Vladimir jest tutaj bardziej opłacalny (Wukong mi nie przypadł do gustu, może dlatego tak napisałem), najlepiej pograj wukongiem teraz, póki jest na free, a vladka pooglądaj na YT bądź zdaj się na opinię innych i wtedy kup to co uważasz.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

o ile dobrze wiem masz ich na darmowej rotacji, sprawdź.

I nie ma czegoś takiego jak lepszy/lepsza, zaleznie od sytuacji i tego co kupisz, jak się zachowasz, możesz stwierdzić "która" postać jest warta kupienia.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Jaka polecacie postać duży dmg i żeby tak szybko nie padał, cena nie gra roli ;P

Opublikowano

Duże damage ma nawet Nocturne jak zainwestujesz w kradziesz życia to cieżko jest pokonać z mojego buida bije tak po 1k z krytów oraz 75% do kradzieży życia mam do 1vs1 nikt nie ma szans ale jak dorwie cie z 3 to trudno jest wytrzymać i można uciekać ciekawie jak ktoś goni dzięki umiejętnościom aktualnie gram teemo to tez nieźle bije jak sie idzie pod damage ale każdy kto idzie w wyszokie obrazenia jest papierowy jak kilku dorwie jak jedna osoba to nie do zjechania ..... również yi jest niczego sobie . Polecam w to iść krytyki , damage ,szybkość ataku oraz w kradzież życia .

Opublikowano
A co ciekawego powiecie o Lee Sin?

Jako ciekawostke mogę powiedzieć że jest ślepym mnichem.

Akali

Nidlee

Garen

Teemo

Olaf

Która postać ?

Irelia... No co jakie pytanie taka odpowiedź. Ludzie precyzujcie pytania, bo na prawdę trudno się domyślić co zamierzacie robić danymi postaciami.

A i przestańcie postrzegać postacie jako 1 vs 1. To jest bez sensu, czy to że soraka nie zabije nikogo 1vs1 to znaczy że jest useless?

Opublikowano

Skarner dla mnie jest kiepski, z resztą będzie w następnej rotacji (najprawdopodobniej)...

Empios:

Postacie, które nadają się do zabójstw:

1. Akali

2. Nidalee

3. Olaf

4. Teemo (mid-late game)

Opublikowano

Teraz ja! :P

Katarina vs Warwick vs Shaco

50 postów [Znaczek nike.]

100 postów [Znaczek nike.]

150 postów [x]

200 postów [x]

250 postów [x]

Opublikowano

@up

Surv-Vlad, kille, assassin: Lee sin

@2up

Katarina musi mieć dobry team, i wiedzieć kiedy użyć ulti (nikt nie ma stuna z przeciwnej drużyny).

Warwick dobry dla początkujących, nieźle lifesteala, poczytaj poradniki i popatrz na plusy i minusy.

Shaco świetny ganker i jungler (warwick też jest dobrym junglerem), na 14 lvlu można wysolować barona (patrzcie shaco - champion spotlight na youtube), w ostatecznym buildzie 100% crit, masteries, runy, IE, i kryty po 900 mogą spokojnie wchodzić, do tego niezły escape mechanizm, lecz trudny do ogarnięcia (mi tam szybko przyszło, ale wielu musi nim grać parę miesięcy :) ).

@3up

Jeśli chodzi o pickowanie, to chyba Teemo. Olaf, Nidalee, Akali już się bardziej ludziom znudzili, a że ostatnio w rotacji był Teemo, wielu nowych graczy go kupiło, pickowaniem się nie sugeruj :)

Opublikowano

Nie wiem jakoś mnie ta akali przyciąga dobra do szybkiego zabijania i jednoczesnie łatwa np jebnie combo leży ?

1369851372-U355713.png

by Regman

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...