Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Gangplank or shaco. Sam nie wiem. :) help

Są to dość różne postacie więc wybór nie jest łatwy i uzależniony od funkcji jaką masz zamiar pełnić w team. Shaco do dobry jungler który w doświadczonych rękach potrafi napsuć krwi squishy hero przeciwnika. Ma dość dobre ganki i jungle, choć jeśli chodzi o to drugie to łatwo ją skontrować. Gangplank jest lepszy na lane od shaco choć jungować też nim można jakby się uprzeć. Jest dobrym AD hero którego build zasadniczo opiera się na krytach. Ma dość fajne ulti o globalnym zasięgu, przydające się szczególnie w TF. Niestety ostatnio zostaje nerfiony, ale oczywiście nie obiera to przyjemności z gry piratem. Osobiście wybrałbym gangplanka, a to tylko dlatego że nie lubię junglować.

Opublikowano

@2up

Shaco do wyciągania killi na pojedynczych osobach, Gangplank przydaje się bardziej w TF, je preferuje Shaco, z resztą sam wybierz typ... Gangplank jest teraz w rotacji, pograj i zobacz

Teraz ja, dobry laner: schodzi z lane tylko na zakupy, skuteczenie harrasuje przeciwnika (najlepiej z dystansu)

Zastanawiałem się nad Vladkiem, więc mi go nie wymeniajcie

Rekrut
Opublikowano

Witam właśnie uzbierałem ponad 1k RP i zastanawiam się co kupić czy jakiegoś porządnego skina np tego nowego dla jarvana IV czy kupić skanera jak wyjdzie

raczej jestem za skanerem bo skin tylko do szpanu tak to nic nie daje ale nie wiem czy skaner będzie dobry czy będzie mi się nim fajnie grało wiec jest lekkie ryzyko bo 1 K rp piechota nie chodzi :D

dlatego proszę was o pomoc

P.S ale z drugiej strony skina nie kupie za ip a championa tak :)

99% nie normalnych ludzi czyta posty z ręką na myszce jeśli należysz do tego 1%-ta wklej to na swoja sygnaturę

Już za późno nie zdejmuj ręki

---------------------------------------------------------------------------

68549311401751768977.gif

userbarcopy.png

minecraftus.png

19140.jpg

34500.png

Zbieram

add.png

Opublikowano
@2up

Shaco do wyciągania killi na pojedynczych osobach, Gangplank przydaje się bardziej w TF, je preferuje Shaco, z resztą sam wybierz typ... Gangplank jest teraz w rotacji, pograj i zobacz

Teraz ja, dobry laner: schodzi z lane tylko na zakupy, skuteczenie harrasuje przeciwnika (najlepiej z dystansu)

Zastanawiałem się nad Vladkiem, więc mi go nie wymeniajcie

Według mnie postacie które najdłużej wytrzymają lane to to: Irelia,Morde, LeeSin, Garen, Mundo, Renek, Swain. Byłoby tego jeszcze może kilka, ja osobiście polecam irelke, która może uciągnąć nawet lane 1vs2. Jeśli chodzi o postacie które mogą stać na lane w nieskończoność harrasując przeciwnika to raczej te bez many z czymś do regeneracji hp.

Witam właśnie uzbierałem ponad 1k RP i zastanawiam się co kupić czy jakiegoś porządnego skina np tego nowego dla jarvana IV czy kupić skanera jak wyjdzie

raczej jestem za skanerem bo skin tylko do szpanu tak to nic nie daje ale nie wiem czy skaner będzie dobry czy będzie mi się nim fajnie grało wiec jest lekkie ryzyko bo 1 K rp piechota nie chodzi :D

dlatego proszę was o pomoc

P.S ale z drugiej strony skina nie kupie za ip a championa tak

Na skinach się raczej nie znam, ale jeżeli masz ponad 1k RP to możesz kupić sobie bundlesa np ze Skarnrem, tam masz postać + skin

Rekrut
Opublikowano

@2up

Tak ale ten pakiet raczej będzie kosztował ok 2 k rp a ja mam 1,1 k RP a wiadomo wo gule kiedy będzie dodany ten patch ze skanerem ?

99% nie normalnych ludzi czyta posty z ręką na myszce jeśli należysz do tego 1%-ta wklej to na swoja sygnaturę

Już za późno nie zdejmuj ręki

---------------------------------------------------------------------------

68549311401751768977.gif

userbarcopy.png

minecraftus.png

19140.jpg

34500.png

Zbieram

add.png

Opublikowano

Swain czy karthus czy lee sin ?

Swain ma dobre skille, nigdyruch, ultimate, świetne, lecz jest papierem, bardzo łatwo jest go zabić, szczególnie jak jeszcze ulti nie ma po za tym jest bardzo trudną postacią do ogarnięcia (kupiłem go i nie ogarnąłem)

Karthus, według mnie najlepszy wybór z tych postaci, ma świetne ulti i dobre skille, po deadzie moze 6 sekund skllami rzucać, jest świetny, kupuj karthusa

lee sin - nie mam opini

Vladimir czy Karthus?

beznazwy8.gif

adowanie.gif

Kasowanie opisu...

Ja zbieram plusiki ;]

Opublikowano

@Lord Szrel

Zależy czy chcesz zrobić Vladimira pod duży dmg (oczywiście magiczny), czy pod tanko-vlada (ohh tak.. Jak ja to uwielbiam!)

A teraz porównanie.

Wolisz gościa z mniejszym dmg a większą ilością hp, który w teamfighcie robi coś cały czas, czy maga, który zada ile może dmg, pada, włącza ulti i brzydko mówiąc "kradnie" kille ?

Taak Karthus to świetny dobijak:)

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Do killi ?

Polecam Katarinę pod ap, z domieszką spellvampa (czyli jeden hextech np możesz zlożyć) i każde użycie ulti = potężny dmg + szybki przyrost hp.

A wiadomo, że katarinę zawsze focusują pierwszą, ze względu na ulti.

Nidalee też nie grzeszy siłą, jednakże bez feeda.. Gra się nią tak sobie.

Zdecydowanie polecam katarinę, skille nie pożerają ani many ani hp ani energii, po prostu nic nie kosztują, problemów z maną nie będzie nigdy (gdyż jej nie posiada).

:)

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Żeńska ? Do killi ?

O ile Vayne jest kobietą, to polecam Ci właśnie Vayne.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

@up

Skarner jest niepewny, według mnie jest dosyć kiepski i mogą coś jeszcze z nim robić, Blitzcrank to tank, Gangplanka masz w rotacji, Vladek całkiem niezły, teraz wybór:

Najlepszy tank: Blitz

Wyciąganie killi: Lee Sin, w TFach bardziej przydatny Gangplank

Najlepszy mag: Vladimir

Skarnerem nie grałem, dopiero dzisiaj wyszedł ;d

Wybór postaci zależy od tego, jakimi lubisz grać. Dałeś 4 bardzo rozdzielone rolami postacie (Skarnera nie wliczam póki co)

Opublikowano
Kim grać a może kto jest lepszy ^^

Ashe Brand Dr.Mundo Galio GangPlank Janna Kassadin Malphite Sivir czy Wukong ?

Pytanie trochę zbyt ogólne, żeby udzielić jednoznacznej odpowiedzi gdyż każda z tych postaci pełni inną role w team.

Ashe- Bardzo dobry AD range carry, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie że najlepszy w grze, a na pewno najbardziej popularny.

Brand- Dobry AP carry, fajne ulti do TF, stun, niezły dmg, jedna z fajniejszych postaci o niezbyt wygórowanym stopniu trudności.

Dr.Mundo- Ciekawa postać dość wytrzymała na lini, niezły harras z tasaka, fajny jako offtank.

Galio- Niezły tank specjalizujący się w walce z postaciami AP, bardzo dobre ulti które może zmienić wszystko w TF.

Gangplank - Niezły AD mele bazujący głównie na krytach, również dobre ulti do TF o zasięgu globalnym

Janna- Jeden z lepszych supportów w grze

Kassadin- Ap nuke, assassin czysta poezja

Malphite - Niezły tank, czasem offtank, kiedyś gdy nim grałem był dobry na solo top teraz nie wiem.

Sivir- Rzadko widywana postać, o której nie mam zbyt dobrego zdania, ale to tylko moja opinia

Wukong- Offtank, z dobrym escape mechanizmem.

Większości z tych postaci nie można porównać ale jeśli miałbym wybierać to brałbym Branda

Z resztą są one w rotacji więc pograj i oceń sam.

Opublikowano

Pytanie trochę zbyt ogólne, żeby udzielić jednoznacznej odpowiedzi gdyż każda z tych postaci pełni inną role w team.

Ashe- Bardzo dobry AD range carry, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie że najlepszy w grze, a na pewno najbardziej popularny.

Brand- Dobry AP carry, fajne ulti do TF, stun, niezły dmg, jedna z fajniejszych postaci o niezbyt wygórowanym stopniu trudności.

Dr.Mundo- Ciekawa postać dość wytrzymała na lini, niezły harras z tasaka, fajny jako offtank.

Galio- Niezły tank specjalizujący się w walce z postaciami AP, bardzo dobre ulti które może zmienić wszystko w TF.

Gangplank - Niezły AD mele bazujący głównie na krytach, również dobre ulti do TF o zasięgu globalnym

Janna- Jeden z lepszych supportów w grze

Kassadin- Ap nuke, assassin czysta poezja

Malphite - Niezły tank, czasem offtank, kiedyś gdy nim grałem był dobry na solo top teraz nie wiem.

Sivir- Rzadko widywana postać, o której nie mam zbyt dobrego zdania, ale to tylko moja opinia

Wukong- Offtank, z dobrym escape mechanizmem.

Większości z tych postaci nie można porównać ale jeśli miałbym wybierać to brałbym Branda

Z resztą są one w rotacji więc pograj i oceń sam.

Z tych postaci grałem tylko narazie Wukong i GangPlank

Według mnie Wukong to gówne

GangPlank jest dobry duż owali tylko trochę słabe ulti ale i tak jest ok :)

Jeśli mówisz że Brand jest najlepszy z nich to nim zagram następnym razem

VGhlUmVWZVNfX19ldW5lX19fNTAwX19fTlVMTF9fXzVfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Kolega up chyba newbie w LoLa ^^

Pytanko: czy jeśli mam na botach 2x gorsze staty Kassadinem niż Akali, to znaczy, że go nie ogarniam? W moim mniemaniu po grze nim jest dosyć kiepski, ale wiele osób mówi co innego, czy jest to kwestia dobrego buildu i ogara tą postacią?

Opublikowano
Kolega up chyba newbie w LoLa ^^

Pytanko: czy jeśli mam na botach 2x gorsze staty Kassadinem niż Akali, to znaczy, że go nie ogarniam? W moim mniemaniu po grze nim jest dosyć kiepski, ale wiele osób mówi co innego, czy jest to kwestia dobrego buildu i ogara tą postacią?

Kasadin to dobry nuker na którego opanowanie trzeba poświęcić trochę czasu, głownie dlatego że jest bardzo dynamiczny. Build też jest ważny, ale według mnie jest sprawą drugorzędną zaraz po ograniu. Co do siły samej postaci to mogę powiedzieć, że nie błyszczy jak dawniej, gdyż została przysypana duża ilością nowo wprowadzonych postaci pod AP co oczywiście nie oznacza, że jest useless po prostu jest też wiele mocnych picków prócz niego.

Opublikowano

@UP Lux i Udyr 100%

Lux spelnia sie super jako support jak i ma potezny damage.

Udyr ? Udyr rozpierdala system na solo topie (kazdego wrecz pocisnie, tak nawet irelie).

Mozna nim tez isc pod jungle, ale wtedy w wiekszosci z przypadkow robi sie go pod tanka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...