Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Olaf Czy Pantheon? Na 10 lvl? Lub Coś innego za 3150 IP?

Według mnie dla 10 lvl bdzie lepszy Pantheon, bo jest łatwym champem. Ja nim gram pod offtanka :) Nie pisać "Jaki noob, on gra pod offtank". Bo staty zawsze miałem na plusie. Olaf niby ciężki do ogarnięcia ale nim nie grałem to nie wiem :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Xin Zhao , Pantheon czy Jax ? Może jakieś inne propozycje ? do 3150 IP. Interesuje mnie postac do walki wręcz. Mam 10 lvl...

PS. Ten Jax za 1350 to ten sam co ten kiedys za 3150 IP ? czy jakis slabszy ?

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

To ten sam - obniżyli cenę.

Słabszy, przecież go znerfili :)

(tylko na early)

//

Chciałbym kupić Nidalee, ale powstaje tu pytanie, ma ktoś jakiś rozsądny build na nią ? Grałem dzisiaj (bo jest na free), bardzo dobrze mi idzie ogarnianie tej postaci (w gruncie rzeczy jest łatwa), dmg jest niesamowity z Q, jednak zawsze znajdzie się ktoś kto mi zestealuje killa.

W końcu jestem support (Prawda czy fałsz ? Odpowiedź proszę), nie mam się co martwić, heal po 800, jestem lepszy niż soraka, a dmg robię za takiego trynda:)

Proszę o jakąś sensowną odpowiedź, chciałbym mieć pewność, że build z którym będe grał, będzie jeszcze lepszy niż ten, którego ja używam (mieszanka), oraz jakie runy polecacie (wziąłbym m. pen i reszta ap / cd).

aria-kinji-hidan-no-aria-23187036-1280-720_opt.jpg

Świat bywa okrutny.

Możemy tylko starać się na nim przeżyć.

Opublikowano

Siema, opłaca się zakupić Sivir? I jak byście mogli to wymieńcie mi jej + i - będą nagrody :D

Zbieram

add.png

1320916907-U215643.png

Sygna by Baksiu

Opublikowano

@3x Up

Nidalee jest supportem bo ma heala, zdejmuje resisty. Ale tak jak np. Lux czy Morgana jest też normalnym AP z supportowatą częścią. A build to core: Mercurki/Sercerery, Rabadon, Lich Bane. Potem kwestia gustu lub itemy sytuacyjne jak banshee, abyssal, rylai czy Guinsoo. Wszystko zależy od przeciwników.

@2x Up

Człowieku sivir kosztuje 450ip to tyle co nic. First win + wygrana gra i masz ją. Sivir to papierek, jak ogarniesz możesz coś zdziałać, sam zobacz bo poważnie nie warto pytać się czy grać charami za 450ip gdyż samemu można sprawdzić. 450ip czy jak masz Polska wersje to PZ to prawie nic.

@Up

Może być powiedzieł czy wolisz AP czy AD? Malza dobry mid, świetny nuke, nie zawodny 1vs1. jarvan świetny solo top, dobre ganki z jungli, może sporo namieszać, bardzo dobry Pick.

Wg. Mnie powinneś wybrać jarvana bo malzaharów i tak jest ponad to, a jarvan może zdziałać cuda.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

WITAM.

Chcialbym kupic jakiegos dobrego maga za 6k. Posiadam juz Vayne,Xin Zhao,LeBlanc,Olafa i Ashe.

Mozecie mi cos doradzic.

Zastanawialem sie nad Brandem,Vladem,Karthusem i Ezrealem (choc niewiem czy to mag)

Bardzo bym prosil o opisanie tych postaci.

Z gory dzieki :D

Opublikowano

Brand czy Ori ?

Orianna fajnie harassuje ciezsza jest do ogarniecia ale jest tez dobrym wsparciem i fajnie sprawuje sie w team fightach ma stuna(ulti) i przy okazji spowolnienie przyciagniecie wszystkich do jednego miejsca(ulti)

Brand natomiast ma stuna skillshota. trzeba dobrze ogarnac combo(jego skillami robisz jak najszybsze combo) niestety w stunie przeszkadzaja miniony

Kennen czy Vlad . Plusy i minusy

kennen:

+dobre cc

+w ogarnietych rekach moze przewazyc o wygranej w tf

+fajny escape ze skilla pod e

-malo hp

-papier(ale wystarczy zrobic dobre itemy i jakos da rade)

taka rada do kennena jak masz zhonya hourglass(albo jakos tak) to wlaczasz ulti i odpalasz ta klepsydre a ty stunujesz a przeciwnicy cie nie moga walnac

vlad

+duzo hp

+latwo odzyskac hp przez co dluzej utrzyma sie na lane

+ma slowa i moze wbijac plamka pod turrety

+moze zkontrowac ulti karthusa lub inne globale

-ciezszy w ogarnieciu

-w early papier

WITAM.

Chcialbym kupic jakiegos dobrego maga za 6k. Posiadam juz Vayne,Xin Zhao,LeBlanc,Olafa i Ashe.

Mozecie mi cos doradzic.

Zastanawialem sie nad Brandem,Vladem,Karthusem i Ezrealem (choc niewiem czy to mag)

wiec branda opisalem juz wyzej zarowno jak vlada wiec powiem o karthusie i ezrealu

Karthus to fajna postac ktora ma ulti do dobijania jak i do pomocy w tf. wbija sie w srodek teamfighta i gdy padnie malo osob zwraca na to uwage ze on dalej bije ich po smierci lecz jest papier i latwo zkontrowac utli

Ezreal najlepszy jako hybryda ap/ad ulti super do dobijania i harrasowania. skill pod q zmniejsza cooldown skilli jak trafi w early straszny papier ale ma skillem pod e fajny escape

to tyle ode mnie teraz ja pytam:

Pantheon,Akali,Morde czy Shaco

Opublikowano

WITAM.

Mozecie mi cos doradzic.

Radziłbym Branda, łatwo się nim gra i nie jest cienki w early tak jak np. Vlad. Karthus i Ezreal -> typowe papiery

Minusy Branda to duża zależność od cooldownów i fakt, że jest często focusowany

Może się wydawać że Vlad to bardzo łatwa postać, ale niestety tak nie do końca jest ;]

Opublikowano

@ 5x Up Brand czy Ori.

Brand to champ który wypuszcza combo i ucieka. Posiada stuna, dot'a i świetnie farmi. Dobry pick na mida, bardzo przyszłościowy.

Orianna to teraz najczęściej banowany champ na rankedach 1500+. Potrafi tak namieszać, że to jest niewyobrażalne. Wszystkie skille są aoe oprócz tarczy. Posiada bardzo mocnego aoe slowa, mało kto nas dogoni.

Podsumowując -> Oba picki są świetne jednak brand jest trochę bardziej papierowy i mniej banowany. Wybór jest twój.

@ 4x UP Kennen a Vlad.

Vlad dobrze trzyma i dominuje linię, z kennenem troszkę gorzej. Oba champy nie posiadają many, ale u kennena znów jest gorzej bo ma energię której też nie raz brakuje.

Dokładnie nie wiem bo kennenem nie gram, ale w każdym razie polecam Vlada. + i - opisał kolega wyżej ^^

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Witam. Jak narazie jestem totalnym laikiem, jeśli chodzi o LoL'a. Grę zacząłem ze 3 dni temu. I od razu mi się spodobała :) Poczytałem trochę poradników, pograłem darmowymi postaciami. Zakupiłem nawet Annie [jak narazie cieszę się z tej decyzji]. Chciałbym jednak jakiegoś większego urozmaicenia. Do tej pory uzbierałem ~1500 punktów [?] IP. Dzisiaj zagrałem ze 3 gry postacią Nidalee i powiem szczerze, że bardzo mi się ona spodobała. Stąd moje pytanie : jakiego championa kupić w granicy tych 1500 ip? Coś w miarę łatwego do gry. A może lepiej zebrać 3150 i kupić Nidalee? Czy też jakąś jeszcze inną postać za 3150?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam. Jak narazie jestem totalnym laikiem, jeśli chodzi o LoL'a. Grę zacząłem ze 3 dni temu. I od razu mi się spodobała :) Poczytałem trochę poradników, pograłem darmowymi postaciami. Zakupiłem nawet Annie [jak narazie cieszę się z tej decyzji]. Chciałbym jednak jakiegoś większego urozmaicenia. Do tej pory uzbierałem ~1500 punktów [?] IP. Dzisiaj zagrałem ze 3 gry postacią Nidalee i powiem szczerze, że bardzo mi się ona spodobała. Stąd moje pytanie : jakiego championa kupić w granicy tych 1500 ip? Coś w miarę łatwego do gry. A może lepiej zebrać 3150 i kupić Nidalee? Czy też jakąś jeszcze inną postać za 3150?

Witam. Za 1350 IP 'rekomendowany' i jednocześnie łatwy do gry jest Warwick oraz Jax, natomiast za 450 -> Ashe, za 3150 Gangplank, Xin Zhao, Katarina. Tymi postaciami gra się naprawdę łatwo. Nie wiem, czy chcesz grać głównie AP, tankami, AD carry czy junglerami więc trudno powiedzieć.

Opublikowano

grał ktoś mordekaiserem albo orianną?

czy mordekaiser na ap offtanka jest łatwą postacią?

kogo lepiej kupić?

.

Opublikowano

Witam.

Niedlugo wyjdzie Dominion :D:D:D. I chcialbym sie spytac was jakiego bohatera kupic na ten tryb gry.

Wdl. mnie na dominion najlepsi bedą fighterzy i tankowie.

Podzielcie sie swoja opinia :)

...

Opublikowano

ZALEŻY JAKIEJ POSTACI SZUKASZ, NIDALEE TO GÓWNO I CI JĄ ODRADZAM, MOŻE I POTRAFI ZAJEBAĆ BARDZO DUŻO ZE SKILLA, ALE JAK GRASZ PRZECIWKO KOMUŚ Z MÓZGIEM TO NAWET GO TYM SKILLEM NIE DOTKNIESZ. A IM WIĘKSZY LVL TYM NAPRAWDĘ LUDZIE MAJĄ WIĘKSZE IQ, CHOCIAŻ SĄ OCZYWIŚCIE WYJĄTKI. I TEŻ W OGÓLE SIĘ NIE PRZYDAJE W TEAM FIGHTACH, 0 CC, CHUJOWE ULTI I RÓWNIE IDIOTYCZNY PASYW. NA POCZĄTKU KUPOWANIE CHAMPIONÓW TO BŁĄD, LEPIEJ NAUCZYĆ SIĘ GRAĆ I DOWIEDZIEĆ SIĘ JAKI STYL/CHAMPIONÓW PREFERUJĘ, A W TYM CZASIE SPOKOJNIE UZBIERASZ SOBIE NAWET NA DWÓCH CHAMPIONÓW ZA 6K.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...