Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Vayne ma 'q' i 'e' w miarę dobre do ucieczki, 'r' też może się przydać bo daje stealth

z malz escape wypada gorzej ;]

i oczywiście vayne bardziej mobilna..

Opublikowano

@rozekpro =)

powiem tak , jeśli ci chodzi o dobry escape to wiadomo że vayne, na ulti ma większą szybkość i przy wciśnieciu skilla "q" jesteś niewidzialny. Vayne została troszke znerfiona i najtrudniej jest nią wytryzmac early bo to straszny papier. składa się najszybciej z całego teamu. nie jest jednak postacią częssto banowaną na rankedach. Malzahar to inna bajka, silny mag z dobrymi czarami i stunem na ulti. jednak złożyłem go solo morganą przy prawie takiej samej ilości ap. Malza często banowany na rankedach. Moim zdaniem lepszym i tak wyborem jest Malzahar :]

@sziwaki

Karthus i Ezraeal to dwaj bardzo dobrzy kilerzy. Zależy kim wolisz grać, wolisz magów czy postacie ładujące w ad. Ezreal posiada skillshoty czyli spelle którymi trzeba samemu trafić. Ogólnie dosyć przyjemna postać ma bardzo dobre ulti możesz je walnąć przez całą mapę. Karthus to mag z bardzo silnie bijącymi czarami. Posiada slowa, kontroluje champa 5 sek po smierci. Jego ulti jest swietnym sposobem na penta killa. Uderza wszystkich championów na mapie, nawet tych których nie widzi. Z tej dwójki kupiłbym Karthusa, bo lubię grać postaciami pod ap , ale każdy ma inne zdanie :]

Opublikowano

Shaco Karma czy Karthus?

Shaco - niezły jungler, świetne ganki, dobry assasin w mid/late.

Jungla łatwa do skontrowania, poza zabiciem wrogiego carry nie możemy za wiele zrobić.

Karthus - najbardziej denerwujące ulti w grze, niezły mag do tf-ów.

Karma - postać raczej do gry for fun, ani to dobry support, ani dobry ap carry (nie grałem, ale wynika to z moich obserwacji)

Coś dystansowego a'la Kog'Maw mam 6300 ip

Cait, Miss Fortune, Ezreal, Corki - wszystkie te postacie to ad carry, wybierz co najbardziej ci pasuje.

Opublikowano

Opal ? Coś Ci nie pasuje ? Twitch mimo nerfów nadal jest mocnym champem.

A dzięki trutce spokojnie może się wbić w tf (zanim go zauważą zwykle mija 2-3s), wyjebać tyle ile się da i uciekać.

aria-kinji-hidan-no-aria-23187036-1280-720_opt.jpg

Świat bywa okrutny.

Możemy tylko starać się na nim przeżyć.

Opublikowano

Teraz tak : Talon , Karthus , Rumble ?

Talon - Nowa postać w grzę, świety assasin, więcej o nim nie wiem

Karthus - Bardzo dobre ulti (do dobijania) Dobry na midzie, niestety jest papierem, mana szybko mu się kończy, na szczęście ma pasywa na mane.

Rumble - Polecam postać, ma dobre ulti, właściwie, wszystkie skille ma dobre

Proponuje inwestować w Rumble - gdyż jest łatwy do ogarnięcia i ryzyko, że wydasz kase w błoto jest niskie (4800 PZ)

brand,karthus za i przeciw ?co polecicie

Oczywiście polecam Branda, jednak trzeba umieć celować z jego skilli, tylko Ulti i E ma samonaprowadzające.

Karthus - szybko nudząca się postać, papier, dobre ma ulti jak wyżej pisałem.

beznazwy8.gif

adowanie.gif

Kasowanie opisu...

Ja zbieram plusiki ;]

Opublikowano

Opal jak widać najwyraźniej Twitch cię skarał i puaczesz =D Wraz z kumplem na linii świetnie nam idzie, on gra Twitchem, ja różnie. Także jest to kwestia ogarnięcia bo na 6 lvl z ulti ciągnie po 500 + mija jakiś czas kiedy się go zauważy, więc pjoneczka. Co do Branda - świetna postać na solo lane. Ma bardzo dobre hity ze swojego "słupu" dodatkowo, posiada stuna. Jego ulti także jest bardzo mocne wystarczy że dwóch gości stoi obok siebie. Karthusa już w wcześniej opisałem, ale zastanawiać się nad tą dwójką wybrałbym Brand'a.:]

@Luzak373

Powiem tak Rumble nie grałem i spotkałem go tylko raz jak miałem bodajże 7 lvl , także nie będę się wypowiadać, ale jeśli chodzi o Talona to naprawdę bardzo dobry champ. W pierwszy dzień widziałem już gościa który wali w jednej grze quadre, a zaraz triple. Jeśli się go ogarnia to strasznie trudno go zabić przez to że posiada niewidzialność. Karthus to jak koledzy wspominali straszny papier, ale większość "magów" jest papierowych. =D Doradzałbym Ci kupno Talona, lecz nie wiadomo czy go nie znerfią w next patchu, bo jak ktoś ogarnia to jest zajebiaszczy =]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...