Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsza żeńska postać do killi ?

Plusy :

Ashe jest najlepsza gdyż:

Możesz zabijać i zwiewać gdyż to jest posatć posiadająca łuk

Potężne skille od rozwalania pojedyńczej osoby Lodową Strzałą ,po grupowa atak strzałami!

Minusy :

Ashe ma malo obrony co uniemozliwia jej na początku rozgrywki na włażenie w grupke stworków xD.

I to tyle ,minusów jakie zauważyłem w tej postaci.

Jest to moja ulubiona postać w LoLu! xD

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Jax Czy Lux? proszę o słabe i mocne strony

Lux mocna ze względu na tarczę którą daje wszystkim w których trafi obronę. ulti jest okropnie irytujące bo myśląc że uciekłeś z małym hp, giniesz -.- no i ma stuna i dobry spell do zabijania minionów i harasowania przeciwnika można powiedzieć że postać uniwersalna jeszcze runy i na początek można wymiatać ;p niestety słabe strony to: mało defa szybko pada jak w team fightcie focusują no i niektórzy mają problem z celowaniem jej spellami (ile razy grało się z lux która nawet stunem nie potrafiła rzucić)

Jax jest mocny juz na samym początku do 5 lvl-a mozna juz spokojnie z partnerem zabić kilka razy po za tym jak się idzie w jungle to niby mocny ale potem trzeba szybko do partnera wracać co może być lekko kłopotliwe jeśli partner nie ogarnia i przez przypadek feeduje potem sam jax nic nie zrobi do 12 lvl-a łatwo zabijać przypominam że jax to melle a lux range

słabe strony jaxa to np. w team fight-cie focusuje tylko jedną osobę często wystawiając się no i przy nieudanym rushu pada. jax jest trudniejszy do nauczenia się grać ;p

Annie czy Fiddelesticks i dlaczego?

Annie to mały diabeł ma gigantyczne hity i miażdżące ulti przed anką uciekają 2-3 osobowe grupki anka nawet jak ucieka jest w stanie zabić no ale sama dużo nie zrobi i po stunie często pada, w team fightach focusują ją bo jest słaba łatwa do rozwalenia i niebezpieczna często główne obrażenia zespołu to champion jak annie. No i passiw jest dobry do team fightów gdy można zestunować 2-3 osoby + ulti i team przeciwnika się rozpada.

a fiddlestick jest trudny do ogarnięcia jeśli trafi się 1 vs 1 fiddle często wygrywa zabiera zycie przeciwnikowi i daje sobie jego ulti i fear to zmora team fightów no i często buduję się builda na niezniszczalność w team fighcie starcza wtedy jeden przeciwnik z którego ciągnie życie i wytrzyma prawie wszystko niestety tak jak mówiłem (pisałem) jest trudny i na wczesnej grze nie dają mu szans na lvl-owanie i zdobywanie kasy, często łatwo się nim ganguje no i przyjemnie jeśli ma się ogarnięty team (z resztą tak naprawdę tylko od tego zależy gra ;p)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

1105413248.png

Opublikowano

witam to znowu ja ;p

i mam pytanko zamierzam kupic postać za 3150 ip i niewiem którą

Jax czy warwrick

//Nieregulaminowa sygnatura - za duży rozmiar, .gif.

Opublikowano
Le Blanc Czy Anivia?

Le Blanc jest super mocna i przy odpowiednim buildzie spokojnie sieje postrach zadając nawet tankom pod turretem ogromny dmg łatwo ucieka i jest trudna do opanowania jej minusy to właśnie trudność z jaką się nią gra jak nie grałeś jeszcze Le Blanc to kilka gier na co-op vs al ze statami co najmniej najlepszymi a jak na botach masz miażdzące staty np. minimum 35/1/... i więcej to można iś na normala i skillować na ludziach w dobrym teamie albo i bez, Le Blanc focusują i trzeba umieć korzystać z jej skillów do ucieczek.

Anivia jest bardzo przydatna do Team Fightów osobiście nie przepadam za nią ale wiem jak potrafi przyczynić się do zwycięstwa i ponieważ jest hard tak też uważam często na początku meczu można być albo zgnębionym albo gnębić później jest dużo łatwej ma stuna, slow, i sklla do harasu jest droższa od Le Blanc i zdecydowanie dla tych co ogarniają grę lepiej ;p

Jax czy warwrick

Jax jest teraz darmowy pograj nim i zobacz jak ci się gra bo jednym się podoba a jedni nie dają nim rady chociaz jest mocny sam z siebie.

Warwick też jest dobry ale jest podobnie jak z jaxem musisz nim zagrać albo zobaczyć jak ktoś gra żeby się do niego przekonać jeśli dobrze idzie ci w jungli to warwick jest też mocny potem niesamowicie się ganguje innych a osobiście Warwick był moją pierwszą postacią nawet na lane z partnerem po 6 lvl-u z jego ulti jest bardzo łatwo zabić :D oprócz tego leczy się zwykłym biciem i ma skila który mu odnawia życie ;p słabe strony to na late game jedyne co ma do zaoferowania to haras średni w tych słabszych i tak samo w tych mocniejszych no i ulti używa sie potem bardziej jako stuna niż obrażenia chyba że się na to ustawisz ;p ogólnie obie postaci są dobre i nie wiem którą ci polecić sam musisz wybrać :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

1105413248.png

Opublikowano

Anivia Czy Nocturne?

Zależy czy wolisz manożernego castera który wymaga bluebuffa czy chara który może siekać Solo, jungla czy duo. Oby dwa champy są dobre.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Cześć :D

po prostu zastanawiam się nad :

1. Lee Sin
  2. Swain
  3. Kennen
  4. Vladimir
  5. Galio

i innymi postaciami po 6300ip

Które byście wybrali i dlaczego :D każda osoba po 1 postaci :P.

No i nie piszcie tak jak up

Opublikowano

Witam, obecnie gram Gangplankiem, którym ostro jade, jak już uzbieram przedmioty na kryty i szybkość ataku, mam około 4100IP i nie wiem czy kupić coś czy zbierać te 6300. Na razie nie mam jakiejś potrzeby żeby coś nowego kupować, ale chciałbym się spytać czy są jakieś podobne do wyżej wymienionego Gangplanka.

Opublikowano

Witam, obecnie gram Gangplankiem, którym ostro jade, jak już uzbieram przedmioty na kryty i szybkość ataku, mam około 4100IP i nie wiem czy kupić coś czy zbierać te 6300. Na razie nie mam jakiejś potrzeby żeby coś nowego kupować, ale chciałbym się spytać czy są jakieś podobne do wyżej wymienionego Gangplanka.

Jak nie masz potrzeby i masz 20 lvl to kup runy a co do podobności gangplanka to jest to dość wyjątkowa postać i nie widzę podobieństwa do kogoś innego

1.Lee Sin

2.Swain

3.Kennen

4.Vladimir

1. bo to mocny offtank, ale wymaga ogarnięcia

2.Mocny pick, ale trochę słabe early

3.nie lubie polega na teamie, jak nie poleci za toba to masz lipe

4.Od 9 niezniszczalny dla 3/4 postaci (na lane) osobiście lubię i polecam

Opublikowano

@diabekej

Najlepiej grało mi się z nich Lee Sin'em.

Świetne skile , duże dmg.

Lee Sin'em poradzisz sobie dobrze w pojedynkę.

mca.pngmca.png

Zbieram +iki

Opublikowano

Lux vs Le Blanc vs Xin Zhao

Kto lepszy ?

Jeżeli wolisz melee fighter to xina. Jeżeli magów, i masz dobre combo to LeBlanc a jeśli jesteś dobry w precyzji to kup Lux.

Opublikowano

Grałem Xinem, Ashe, Irelia, Karthus, Katarina, TwistedFate lecz szukam nowej postaci. I tu prosze o pomoc. Chodzi mi o postac dystansowa a te podalem poniewaz byc moze przyblizy komus to pomoc. Zastanawiam sie nad Fiddlem, Ezrealem, LeBlank, Gangplank((wiem autoattack na melee) i Vladek tylko wole raczej chodzic na topa/bota niz na mida.

1209724821770342.png
Opublikowano

Szukam jakiejś dobrej posta ci za 6k co robi duży dps i nie pada zbyt szybko.

Grałem : Karthusem, Brandem , Swainem, Lee sinem, Miss fortune, Maokai, Nocturne, Vayne Renekton Malhazar Corki Kog maw cassiopeia.

Zastanawiam sie nad kennenem, ezrealem lub vladimirem

<>

Opublikowano

kennen duzy dmg i jak go odpowiednio zbudujesz i będziesz uważał to może nie będzie tak szybko padał

ezreal dmg spory no i jest range ale pada super szybko i jest super papierowy przy kennenie chyba tylko spelle by go uratowały podczas ucieczki

a vladimir jest niesamowity ale tylko jak umiesz grac ;/ vladem nauczyć się nie jest łatwo ale ma mnóstwo zalet np. pool of blood z pod turreta można łatwo szybko i bez obrazen uciec :D ssie hp przeciwnikowi no i stackuje sobie hp potem z mniej ogarniętymi przeciwnikami (boty to nie przeciwnicy) zrobisz po kilku grach minimum triple kill albo quadra ja sam robiłem na normalach w team fightach ulti zabijałem 3-4 osoby :D tylko trochę trenowałem ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

1105413248.png

Opublikowano

Lee Sinem nie grałem ale jeśli lubisz melee sprawdzi się natomiast jeśli lubisz mieć duży dmg i dużo życia to Vlad. Karthus wchodzi w tf zbiera 2 kille dobija jeszcze 1-2 ultimą ale niestety najpewniej umiera.Polecam Vlada

Nie bądź cham plusa wal!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...