Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akali

+ogromny dmg z combo

+dość łatwa do ogarnięcia

+nie ma many

+dobra 1v1

-dość papierowa

-focusowana

-moim zdaniem trochę nudna

-brak mocnego CC

GP

+spory dmg

+dobra jungla

+dobry na solo topie

+globalne ulti

+świetny offtank jak i dps

-brak stuna/snara

-na początku dość sporo many chla jak dużo harrasujesz

Osobiście wole gp imo więcej funu z gry epickie kryty z Q

:)

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gangplank vs Akali ?

Akali zajebiste OP combo, do fragow i na dominiona postac boska :D

GP rowniez ma moc i jest latwy bo nie ma prawie combo, ale walisz q uzywasz ulti zeby zeslowowac i gank Twoj :P

Sproboj Akali spodoba Ci sie ;)

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Gangplank vs Akali ?

GP + build kryt = ZAJEBISTE DMG

Dobre ulti do tf i dobijania. Q - dmg. Dzięki mandarynkom czy tam pomarańczom możesz długo ustać na lini - dobry solo top i jungler.

Akali dobre combo.

Osobiście polecam gp <3

Opublikowano

Mordekaiser czy Miss Fortune? Lubie ad carry, a morde to jest taki tank/offtank / ap napierdalator i ciężko mi wybrać, nie grałem za dużo mordekaiserem, a co do miss jedni mówią bardzo dobry ad carry a inni najgorszy ad carry. Więc nie mam zbytnio zdania.

Opublikowano

Mordekaiser czy Miss Fortune? Lubie ad carry, a morde to jest taki tank/offtank / ap napierdalator i ciężko mi wybrać, nie grałem za dużo mordekaiserem, a co do miss jedni mówią bardzo dobry ad carry a inni najgorszy ad carry. Więc nie mam zbytnio zdania.

Miss (wg. mnie oczywiscie) to jeden wielki syf, chcesz kogos ktos strzela za 6k? Caitlyn/Vayne, Morda jak sie ogarnia moze byc dobrym OP, ale mowie nie bierz MIss

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

GP + build kryt = ZAJEBISTE DMG

Dobre ulti do tf i dobijania. Q - dmg. Dzięki mandarynkom czy tam pomarańczom możesz długo ustać na lini - dobry solo top i jungler.

Akali dobre combo.

Osobiście polecam gp <3

gp+build kryt? ty chyba nie widziales dobrego gp. prawdziwa moc gp to gp budowany pod offtanka

jesli lubisz ad carry to polecam vayne. ladny dmg stun niewidzialnosc ogolem super postac. jesli juz wybierac miedzy tymi dwoma postaciami wybralbym mordke. mf jest dobra tylko na low lvlach . dziekuje dobranoc

PS. zadawac pytania poki jestem to moze cos postaram sie odpowiedziec

Opublikowano

Shaco vs Karthus vs Xin Zhao

kazdy tak tego shaco chwali ale nie wiem czemu ;p

chodzi o postac ktora dobra jest bez dobrania teamu (normal, losowi sojusznicy)

Opublikowano

jak grasz sam to sadze ze xin jest calkiem dobrym pickiem jesli masz low lvl. karthus tez niezly. ale jak chcesz naprawde orac to bierz shaco. nie przejmuj sie tym, że slabo ci idzie bo jest bardzo ciezki do ogarniecia ale niszczy praktycznie kadzego+ ma fajny escape system ;] polecam shaco na kazdy lvl

Opublikowano

Shaco bardzo ogarniety to fakt ale bardzo trollowaty i do fragow zrobiony :P Do TF Xin chyba bardziej, nafeedowany jest bardzo OP ;)

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

To kogo bardziej polecasz wiekszy dmg wytrzymalosc i wgl

To kogo bardziej polecasz wiekszy dmg wytrzymalosc i wgl

Wybrał bym Wukonga

Wukonga bierz

Opublikowano

@UP

Bardzo mało ludzi gra Xinem, ale wdg. mnie jest bardzo dobrą postacią ze względu na jej ult AoE, stuna, life steal, AS itp. itd.

Ale ja najbardziej polecam Shaco :)

+ Free Flash

+ Zabaweczki które bardzo denerwują przeciwnika / robią jako wardy

+ Dobre kryty na 1-3 lvlach

+ Dobra metoda unikania różnych typów skilli np. ult Karthusa, Lux, Dzida Nidalle itp. itd.

+ Ciekawy pasyw :)

+ Slow

+ 1 z lepszych jugnlerów (dobre gangi, robi buffa bez smita na 1 lvl)

- To brak stuna

- Wdg. mnie na lini w miarę trudny do ogarnięcia.

he?

Opublikowano

@UP

Xin:

+ dobry w 1vs1

+ jungla lub lane

+ zfeedowany miażdzy każdego

Shaco:

+ jeden z lepszych junglerów (jak nie najlepszy)

+ świetny escape system

+ spory dmg

+ ulti (w team fightach można się pogubić)

Akali:

+ combo Q>R>E>W = przeciwnik śpi

+ W dobry do ucieczek

+ dobra w 1vs1

+ ulti ma mały cd

@Doman

Może i annie jest papierem, ale jak ogarniasz na midzie to na combo każdego ściąga i nie ma co się kłócić o to nawet.

@All

Kto wam powiedział że championy za 3150 i 6300 są najlepsze? Robiłem ten sam błąd co wy, zbierałem na champa, który nudził mi się po krótkim czasie, aż skończyłem na Ashe i jestem 100 razy bardziej zadowolony z gry niż gdy grałem przykładowo: kennenem lub anivia, niby op champy ale jak dla mnie to nastepne papiery do kolekcji. Reasumując, lepiej skupić się na jednym dobrym niż zbierać 10 razy na champa 6300, który znowu nie przypadnie wam do gustu.

Ps. Większość champów to chłam, kupując je robicie największy błąd bo gdy już wbijecie 30 lvl to będziecie mieli od h..ja champów a tak naprawdę większośc nie będzie się nadawać do gry.

Opublikowano

Może wypowiem się jeszcze co do mojego zapytania. Z tego co zobaczyłem po waszych opiniach shacko pro ale czy pro na dominionie. Często gram dominion i shacko rzeczywiscie pro ale nie jest zbyt dobry Ulti i Q na masterze kilka hitów i już leży. Czy napewno go brać skoro gram tylko dominiona?

Opublikowano

Irelia Czy Wukong?

WUKONG WUKONG I JESZCZE RAZ WUKONG.

Zajebiście OP postać. Ogarniesz tylko - 36/5/15.

Xin,shacko,Akali, Prosze + wybranej postaci.

Bierz Xina. Świetna jungla i 1 na 1. Dobra farma, bo szybko bije. Doskok kolejnym plusem. Ulti z dużym dmg.

Opublikowano

@3UP

Xin:

+ dobry w 1vs1

+ jungla lub lane

+ zfeedowany miażdzy każdego

Shaco:

+ jeden z lepszych junglerów (jak nie najlepszy)

Xin w late to syf, nic nie robi...

Shaco najlepszy jungler ? Tak, ganki ma dobre, lecz jego jungla opiera sie na ustawieniu 4-5 pacynek wiec troche to trwa

65994253024037513199.png
Arcymistrz
Opublikowano

No tak ale te pacynki stawiasz zanim golem będzie lepsza jungla jest bardzo szybka

Shaco jest dobrym wyborem ale potrzebuje dużo czasu na ogarnięcie go

Tak wgl . w late to ty syf

Opublikowano

Może wypowiem się jeszcze co do mojego zapytania. Z tego co zobaczyłem po waszych opiniach shacko pro ale czy pro na dominionie. Często gram dominion i shacko rzeczywiscie pro ale nie jest zbyt dobry Ulti i Q na masterze kilka hitów i już leży. Czy napewno go brać skoro gram tylko dominiona?

na Dominion, jeśli masz brać postać za 3150, to zdecydowanie Akali.

OP, zajebisty combos, przy szybkim zbieraniu kasy (właśnie dominion) Zajedwabista.

Opublikowano

Xin w late to syf, nic nie robi...

Shaco najlepszy jungler ? Tak, ganki ma dobre, lecz jego jungla opiera sie na ustawieniu 4-5 pacynek wiec troche to trwa

5 Pajaców stawiasz sobie na redzie albo blue, resztę obozów czyścisz z jednym.

Xina trzeba umieć zbudować i trzeba pamiętać że to offtank.

Opublikowano

Rumble < LeBlanc < Morda

Morda lepszy od Le? Po nerfie, już nie. Szare gówno już mu się tak nie ładuje, a LeBlanc to postać OP.

Bardzo łatwa i niszczycielska.

Zeby dobrze grać Rumblem, trzeba nad nim siedzieć.

Polecam LeBlanc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...