Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A oglądaliście film "Brouce Wszechmogący"

Jak na moje to właśnie tak wyobrażam sobie boga !

x

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

,,Był kiedyś Jezus, był on zwykłym człowiekiem, nie zamieniał nic z wody na wino, umarł jak na krzyżu ( to prawda ), głosił niby jakąś prawdę ale nie był BOGIEM'' - Ludzie wszyscy sobie to wymyślili żeby nie myśleć o śmierci, ja osobiście wybieram śmierć bo człowiek zapomina już o wszystkim, ale potem staje się to: JEBANA kurwa Reainkarnacja, musisz się znowu uczyć wszystkiego od nowa, jako iż jestem potomkiem kogoś tam nie pamiętam kogo, mam tylko jakieś stare dzienniki które są napisane po grecku czy nie wiem jakimś (nie czaje języka), to dziadek przeczytał kawałek o rzekomym ,,bogu'' w dzienniku jest napisane ( z pamięci ): Dusza ludzka jest duszą bogów, a śmierć jest tylko początkiem dla bogów. ( Jak znajdę dzienniki na strychu to przyjdę przepisać całe dla was ),a z resztą jebać że jestem potomkiem, skoro jestem nim to spoko, ale jakieś wspomnienia albo coś dajcie mi kurde, co prawda mam sny w których mi się śni o wojnach, śmierci i duszach, ale to mnie nie rusza, ale wracając do tematu ,,BÓG ISTNIEJE W LUDZKICH WYOBRAŹNIACH''.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Co do reinkarnacji, wg niektórych wierzeń możesz odrodzić się na innej planecie jako jakaś tam istota. Inne zaś mówią o tym, że dusza sama sobie wybiera w co się odradza. Czy to prawda? Pozostanę sceptycznie nastawiony.

@Dn: jeszcze w FSM

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Wierzyc w cos trzeba;) jedni wierza w boga inni w FuBu taki juz swiat;)

Poważne forum dla poważnych ludzi.

Opublikowano

Wierzyc w cos trzeba;) jedni wierza w boga inni w FuBu taki juz swiat;)

Hahaha rozjebales mnie z tym FuBu xD. Juz reinkarnacja jest bardziej prawdopodobna niz bog ; d W to rozumiem ze mozna wierzyc ale w boga? xD ehh.

Opublikowano

Ja nie wierze ide do bierzmowania bo slub nie wezme :P

Niby komuś sie tam kiedyś objawił ale czytałem że kiedyś rosło tam dużo zioł jarali to i im sie niewaidomo co objawiało

PS:Ciekawy temat lubie posłuchac o takich głupotach:P

Moje najlepsze osiagniecie

beztytuu1gk.png

Opublikowano

Ja nie wierze ide do bierzmowania bo slub nie wezme :P

Istnieje cos takiego jak slub '' cywilny '' skoro nie wierzysz to jak mozesz skladac przysiege w kosciele ? Ja nie mam bierzmowania i jak bede chcial sie zenic to wezme slub cywilny bo sam slub sie nie liczy tylko wesele oraz milosc do 2 osoby a nie '' pokaz klaunow w kosciele '' ...

Opublikowano

rozum podpowiada ze inni nie wierza to ja tez , bo taka moda przeciez wielki wybuch byl ktory stworzyl niebo ziemie slonce i wszechswiat nobo przeciez ten wielki wybuch wzia sie sam z siebie ... Ja tutaj dopiero nie widze sensu

Ciekaw kurwa jestem jak zgraja pedałów ( naukowców ) sie dowiedzieli ze bylo cos takiego

Mowicie ze biblia to szit , a wierzycie jakims debilom co mowia co bylo 15 mld lat temu ... Kto tutaj klaunom wierzy JOŁ

Opublikowano

@up

Chyba nie wiesz co mówisz

To nie są klauni tylko naukowcy którzy się uczyli całe życie abyś ty miał dobrze ... ci klauni wymyślili internet komputer telewizor oraz wiele wiele innych a biblia co wniosła do naszego życia ..?

x

Opublikowano

@up

Chyba nie wiesz co mówisz

To nie są klauni tylko naukowcy którzy się uczyli całe życie abyś ty miał dobrze ... ci klauni wymyślili internet komputer telewizor oraz wiele wiele innych a biblia co wniosła do naszego życia ..?

taaak sa naukowcy co zrobili netta ,pralke , kibel ale ci klauni od teori wielkiego wybuchu to jakies cwele chcacy zeby ich sluchac , co biblia wniosla do zycia ? Pewnie teraz by cie nie bylo bo bez przykazan bozych by cie zabli okradli albo bys sam sie dojebal pomysl chwile jak by to bylo gdyby nikt nie wierzyl w boga ... Burdel na swiecie

Osobiscie wierze w boga i zdania nie zmienie

Opublikowano

Ja wieże w Boga jestem katolikiem i nikt tego nie zmieni...

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

@2up

Tak czy tak ludzie kradną zabijają i nie wiadomo co jeszcze , myślę że jakby bóg istniał to na pewno by do tego nie dopuścił .

x

Opublikowano

Ale farmazony pierdolicie Maryja niby była dziewicą to jak urodziła jezusa wtedy nie było ivitro !!!

Moje najlepsze osiagniecie

beztytuu1gk.png

Opublikowano

Wierze w boga ale nie w kościół .

"Jezus rzekł: Królestwo Boże jest w was i wokół was. Nie w domach z drewna i kamienia. Rozłup kawałek drewna, a będę tam, Podnieś głaz, a znajdziesz mnie

1358177528-U70874.png

Opublikowano

rozum podpowiada ze inni nie wierza to ja tez , bo taka moda przeciez wielki wybuch byl ktory stworzyl niebo ziemie slonce i wszechswiat nobo przeciez ten wielki wybuch wzia sie sam z siebie ... Ja tutaj dopiero nie widze sensu

Ciekaw kurwa jestem jak zgraja pedałów ( naukowców ) sie dowiedzieli ze bylo cos takiego

Mowicie ze biblia to szit , a wierzycie jakims debilom co mowia co bylo 15 mld lat temu ... Kto tutaj klaunom wierzy JOŁ

Zacznijmy od tego ze pedalem i debilem to moze byc twoj ojciec ktory nie nauczyl cie szacunku do ludzi ktorzy przez cale zycie ucza sie abys ty wiedzial wiecej. Co jest bardziej prawdopodobne ? Wybuch czy jakis pajac ktory sobie latal ( buk ) i pewnego dnia postanowil machnac rekami '' BACH '' zeby wyczarowac ziemie ? W kosmosie caly czas lataja jakies asteroidy i inne pierdoly wiec duze prawdopodobienstwo jest ze kiedys ktorys z nich w nas przypierdoli i byc moze miliony lat lat tez wlasnie taka asteroida przyjebala tworzac ere ludzką. No ale nie oczywiscie najlepiej isc na latwizne i mowic '' bog '' i cale zycie zyc z przekonaniem ze wszystko co sie dzieje to kwestia boga ktory nigdy sie nie pokazal a Maryje ruchnal zakleciem '' ruchando '' i tak sie urodzil jezus bo przeciez ona byla dziewica. Ile lat trwa ziemia ? I powiedz mi czy przez te wszystkie lata byl jakis dowod na istnienie boga ? Nie : )

taaak sa naukowcy co zrobili netta ,pralke , kibel ale ci klauni od teori wielkiego wybuchu to jakies cwele chcacy zeby ich sluchac , co biblia wniosla do zycia ? Pewnie teraz by cie nie bylo bo bez przykazan bozych by cie zabli okradli albo bys sam sie dojebal pomysl chwile jak by to bylo gdyby nikt nie wierzyl w boga ... Burdel na swiecie

Osobiscie wierze w boga i zdania nie zmienie

To ty myslisz ze na podstawie biblii sa wprowadzone policyjne paragrafy ? To widze masz maly mozg i to bardzo. Btw: '' by zabijali / okradali '' jezeli o to chodzi to nawet sie nie wypowiadam bo oczywiscie od kad jest BIBLIA to ludzie sie nie zabijaja i nie kradna hahahaha no kurwa niezly jestes..

Opublikowano

MakYs .. ciagle religie wysmiewasz , osmieszasz piszac " buk " , ktos se tam wpisal " ruchando " szacunku troche dla kogos kto wierzy w Boga prosze;)

08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif08aborygen.gif
Opublikowano

MakYs .. ciagle religie wysmiewasz , osmieszasz piszac " buk " , ktos se tam wpisal " ruchando " szacunku troche dla kogos kto wierzy w Boga prosze;)

Jezeli cie to obraza to przepraszam ale probuje wam '' pokazac '' mniej wiecej jakie sa fakty i w co tak naprawde wierzycie. Bo 85% katolikow nie wie w co wierzy. Ludzie wierza ze kiedys jakis gadajacy waz byl a teraz gdyby podbiegl do ciebie kolega i powiedzial '' widzialem gadajacego weza '' to bys nie uwierzyl wiec dlaczego masz wierzyc ze niby kiedys takie weze byly ? I powiedz mi czy naprawde to jest '' realne '' aby ktos kiedys machal rekami i stworzyl ziemie ? Bo wg.mnie to troche a raczej bardzo nie realne i wole wierzyc w badania naukowe a nie w to czego nigdy nie widzialem i nigdy nie zobacze czyli '' boga ''. Rownie dobrze moge biegac po ulicy i krzyczec ze mam 40CM penisa bo jak to sie mowi? '' Blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a wierza ''. Wiem ze niektorzy przez cale zycie zyli z przekonaniem ze to bog wszystko stworzyl ale czasem warto spojrzec na to z innej strony ze strony naukowej oraz '' realistycznej ''.

PS: A zapomnialem napisac... Przed chwila jakis waz do mnie gadal zebym zjadl jablko ale nie zjadalem i nie dam sie skusic.

Opublikowano

a se wierz w tych pajacow ktorzy lubia spisek , jeszcze troche to im dupy dasz

bog istniejie i to ty ziomek idziesz na latwizne mowiac ze boga nie ma bo twoja glowka ci podpowiada teorie spiskowa

Opublikowano

Znalazłem czas, więc to napiszę.

Po jaki HUJ przyjmujecie sakramenty, nie czujecie sprawy to ich nie przyjmujcie. Profesorzy MPC forum próbują nam udowodnić, że Boga nie ma. Wierzcie sobie w co chcecie, wszystko skądś się wzięło, bo człowiek nie mógł się zrodzić z niczego. Nauka nigdy nie pojmie tego co Bóg stworzył dla was, a jakieś profesorki które szukają rozgłosu niech się z chowają.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

MakYs, chcę się Ciebie o coś zapytać.

A jak wyjaśnisz mi opętania? I dlaczego akurat "nasza" religia pomaga nam wyjść z tego stanu?

Ja jestem wierzący, i nikt i nic tego nie zmieni. Nie jestem nie wiadomo jakim katolikiem, ale tak czy inaczej w Boga wierzę.

1321371703-U173186.png

Sygnatura by SiemaHeniu

Mój Profil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...