Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tutaj tacy kozacy "Ja nie wierze bo to wszystko brednie" a jak kiedyś staniecie przed Bogiem to wam będzie zielono i powiecie sobie "czemu ja byłem taki głupi" oczywiście że WIERZE!

Buhaha xD Jak ja stanę przed bogiem to... a nie, wróć. Nie stanę przed bogiem bo on nie istnieje, trololol.

Tam ktoś chciał 5 dowodów na to, że bóg nie istnieje.

1. Człowiek pochodzi od małpy a nie od niczego tak jak podaje biblia.

2. Kobieta nie powstała z żebra mężczyzny tak jak podaje biblia.

3. Wszechświat nie powstał w tydzień tak jak podaje biblia.

4. Ziemia nie została magicznie wyczarowana przez boga tak jak podaje biblia

5. Wszechświat ma 15 miliardów lat i człowiek nie pojawił się na nim po kilku dniach.

Sami widzicie w jakie bzdury wierzycie!

RAsfepN.png
Opublikowano

Jestem człowiekiem wierzącym, nawet służe bogu - jestem lektorem aktualnie. Kocham Boga i wierzę w niego z całych sił . Dlaczego ?

To że ludzie piszą że człowiek pochodzi od małpy i w ogóle że niby kiedyś był wielki wybuch i powstała ziemia to dla mnie pierdoły, ponieważ wydaje mi się iż któryś tam człowiek sobie kiedyś tam ubzdurał że boga nie ma bo to bo sramto nawrzucał innym a inni jeszcze innym i tak w kółko i zaczęli ludzie wypisywać takie głupoty i wgl dlatego że boga nie widzieli. Co byście wszyscy zrobili gdyby Bóg się wam wszystkim niewierzącym po kolei objawił ? Cyt pismo " Błogosławieni Ci co nie widzieli,a uwierzyli". Skoro już jesteście nie wierzący to nie krzywdźcie siebie nawzajem,w jaki sposób ? Idąć do bierzmowania, bo to tradycja, bo ślubu kościelnego nie będzie. Skoro tak to trzymajcie się tego co mówicie. Skoro nie wierzysz w Boga nie bierz bierzmowania bo to nie jest zgodne z Twoją wiarą i w ten sposób jeśli robisz, czynisz wobec siebie źle.

Jeśli jesteś nie wierzącym to znaczy że stosujesz się do mody lub innych tego typu rzeczy, a nie tłumaczysz się żę dlatego nie wierzysz dlatego że ktoś powiedział że jesteśmy od małpy a nie od Boga, bo skąd masz pewność że tak było, taką samą masz pewność że istnieje bóg. To wybór twojej drogi życia.

Opublikowano

Jestem człowiekiem wierzącym, nawet służe bogu - jestem lektorem aktualnie. Kocham Boga i wierzę w niego z całych sił . Dlaczego ?

To że ludzie piszą że człowiek pochodzi od małpy i w ogóle że niby kiedyś był wielki wybuch i powstała ziemia to dla mnie pierdoły, ponieważ wydaje mi się iż któryś tam człowiek sobie kiedyś tam ubzdurał że boga nie ma bo to bo sramto nawrzucał innym a inni jeszcze innym i tak w kółko i zaczęli ludzie wypisywać takie głupoty i wgl dlatego że boga nie widzieli. Co byście wszyscy zrobili gdyby Bóg się wam wszystkim niewierzącym po kolei objawił ?

Jeśli jesteś nie wierzącym to znaczy że stosujesz się do mody lub innych tego typu rzeczy, a nie tłumaczysz się żę dlatego nie wierzysz dlatego że ktoś powiedział że jesteśmy od małpy a nie od Boga, bo skąd masz pewność że tak było, taką samą masz pewność że istnieje bóg. To wybór twojej drogi życia.

Slucha co jest bardziej realistyczne ? Wybuch czy to ze jakis ziomek stworzyl kiedys ziemie bo machnal sobie rekami w 1 dzien i BACH ! Sa ludzie ! Nie znasz nawet swojej religii i nie rozumiesz tego co piszesz. Czy religia to wybor drogi zycia ? To masz niezle w baniaku zryte skoro religia jest droga zycia. Droga zycia to praca/szkola/imprezy i tym podobne a religia to bajka ze starych czasow ktora byla opowiadana ludziom. Obejrzyj kilka filmow ktory ukazuja nauka czlowiekiem i malpa.

Nie rozumiem co sie z wami dzieje... Boicie sie boga ze nie chcecie spojrzec na to z troche bardziej realistycznej strony ? Jak mozecie bac sie kogos kogo nie ma ?

Napisales ze nie wierze bo ktos powiedzial ze od malpy pochodzimy... Nie nie... Wiesz dlaczego nie wierze ? Bo dlaczego mam wierzyc w cos czego nie widzialem ? W cos co mi mowia. Twoj kolega powie ze ma penisa 30CM to uwierzysz ? Mysle ze dopoki nie zobaczysz nie uwierzysz i na takiej samej zasadzie dzialaja poglady wielu ludzi. Jezeli chcesz mi mowic ze bog istnieje to dlaczego nie umowisz mnie z nim na spotkanie ? Bo co ? Bo co ? Uwaga uwaga !!! Bo go nie ma : D

Opublikowano

Ja wierzę w Boga, lecz do kościoła nie chodzę. Dlaczego ? Przypatrzcie sie jak sie teraz księża zachowują.. A skoro juz tak piszemy, to wytłumaczcie mi skąd sie wziął ten caly Wrzechświat ? Przecież samo z siebie nic sie nie tworzy. Jeśli chodzi o to że Pan Bóg stworzył ziemię w 7 dni, prawdopodobnie wcale tak nie bylo. Dam przyklad : 1 dzien mogl trwac 1000 lat .. Nie wierzący mozecie mnie minusowac ...

Pozdrawiam !!!

Witam wszystkich !!!

Jeśli w czymś pomogłem to kliknij + w prawym dolnym rogu mojego posta.

Dziekuję i Pozdrawiam !!!

Wiku ;)

345hglc.png

Opublikowano
A skoro juz tak piszemy, to wytłumaczcie mi skąd sie wziął ten caly Wrzechświat ? Przecież samo z siebie nic sie nie tworzy.

Pozdrawiam !!!

Człowiek jest za głupi by to pojąć i na 99.9% nigdy do tego nie dojdzie.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Przecież samo z siebie nic sie nie tworzy.

No faktycznie. Więc skąd wziął się "bóg"?...

A skoro jest "wszechmogący" to dlaczego nie usunie "szatana", który jest jego 'dziełem'?

...

Dowodów na istnienie boga nie ma.

Opublikowano

Tak sobie przegladalem :D

0c872df31451095ffbf18a48ad17056c.jpg

3f87c00847a6446a2c266c0c34122d6e.jpg

xD xD xD xD xD xD xD xD

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Jakoś w boga za bardzo nie wierze xD Hmm bardziej w to że jak sie umrze to się odradza na nowo w innym ciele itp ;P nie chce mi się tłumaczyć heh ;P nie śmiejcie sie ;]

Opublikowano

Ja zawsze wierzyłem ,wierzę i nie przestanę ,wiara jest jedyną podpórką w życiu ,która podtrzyma Cię na duchu w trudnych chwilach ,gdy zabraknie bliskich.

Opublikowano

LOL. Wszystko zostało naukowo opisane. Ewolucja człowieka, powstanie wszechświata, powstanie naszego układu słonecznego, naszej planety, po prostu wszystkiego! Wszystkie religie zostały w naukowy sposób obalone a w nadał w to wierzycie. Ja pierdolę, ale ktoś wam pranie mózgu zrobił. Jak możecie w to wierzyć? Przeczytajcie sobie to na głos w co wierzycie.

To czytacie na głos:

Od zawsze istniał nieskończony, wszechpotężny twór, który w ciągu 6 dni wyczarował wszystko. Zabronił pierwszym ludziom magicznie stworzonym w ciągu 1 dnia, jedzenia z jednego drzewa w ogrodzie. Ludzie jednak zostali skuszeni przez gadającego węża i zjedli owoc, który sprawił, że zrozumieli to, że są nadzy. Bóg się zdenerwował i wypędził ludzi z raju. Potem po jakimś czasie zesłał im swojego syna zrodzonego przez dziewicę, który został skazany na śmierć na krzyżu. Wpadł do piekła lecz po 3 dniach został z niego wyciągnięty i zmartwychwstał. Teraz czeka, żeby osądzić ludzi na końcu świata.

Kurwa. Ale to są pojebane głupoty.

Btw. Takie info dla chrześcijan.

Tak powstał człowiek:

evolution.jpg

RAsfepN.png
Opublikowano

Tak sobie myślę po co tu się kłócić ? :P

Posłuchajcie tej piosenki,ja znalazłem odpowiedz tu dla siebie,ale póki co nie zdoła mnie nic przekonać do wiary w boga :P

Każdy się tego kiedyś tego dowie :D

http://www.youtube.com/watch?v=ZC7EENGC15A

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Rozumiem frustracje po smierci ojca ale pozwol ze zacytuje:

Szczególnie katolicyzm i inne religie są bez sensowne

Naskoczyles na katolikow jak nie powiem kto, ludzie biora pod uwage tylko te stare babki.

Po drugie : człowiek nie z gliny (to mitologia grecka) tylko z prochu ziemi powstal czlowiek. Wszystkie te since i malpy musialy z czegos powstac a pierwsze byly organizmy te najprostsze czyli bakterie. A na to ze zyly w wodzie i ziemi odpowiedz sobie sam.

Po trzecie: to ze mozesz wyjsc z nozem na ulice to jest Twoja wolna wola. A Bóg dając wybor -zerwij owoc, nie rob tego- daje czlowiekowi do wyboru. Co to znaczy? Ze Bóg nie ingeruje w czyjes dazenia itp. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.

Nagłośniono to w mediach jako cud że kula minęła jego serce ... szczęście

A więc wierzysz w szczescie a nie wierzysz w Boga? Jak na moj gust to z Twojego punktu widzenia to powinno byc cholernie takie same.

Idziecie do bierzmowania i tylko dla rodzicow? Czyli nie boicie sie tylko w internecie okazac swoich przekonan a stanac z kims twarza w twarz i powiedziec to co sie mysli,to juz wielki strach? Powodzenia w zyciu Pozdrawiam

PS: to co sie stalo i w japonii i wszedzie gdzie indziej to nie jest do cholery wina Boga. Skoro cos sie dzieje to nie tak ze samo z siebie. Ktos mogl popelnic maly blad(przeciez kazdemu podwija sie noga) a potem wszystko zaczelo sie sypac. Zaniedbanie obowiazkow lub niedopatrzenia potrafia byc katastrofalne w skutkach ale oczywiscie ludzie musza zawsze krzyczec "gdzie byl Bóg jak to sie dzialo?!" ...Otworzcie łeb i popatrzcie z obiektywnej strony bo widze ze kazdy ateista uwaza sie za oswieconego i kazdy katolik czy inny wierzacy to samo... A tak zaden nie potrafi popatrzec z obiektywnej strony..

Opublikowano

Jakoś w boga za bardzo nie wierze xD Hmm bardziej w to że jak sie umrze to się odradza na nowo w innym ciele itp ;P nie chce mi się tłumaczyć heh ;P nie śmiejcie sie ;]

No to pisz że buddyzm.

Jezeli wierzysz w slowa pajaca ktory napisal to dawno dawno temu to pozdro. Tutaj powinno byc '' Posrani ci ktorzy uwierzyli a nie zobaczyli ''

Wiesz dlaczego tacy jak ty wierza w boga? Bo sie sraja ze do nieba nie pojda ( dodam ze zadnego nieba nie ma tzn. jest spojrzcie w gore jak bedziecie na dworzu ale zadnych umalych ludzi nigdy tam nie widzialem ) Powiedz jak mozna mowic ze idzie sie do nieba skoro nikt zywy tam jeszcze nie byl a od umarlych info sie przeciez nie bierze... Podejrzewam ze uderzyl ci do glowy film z Patrickiem Swayze '' Duch '' i teraz myslisz ze skonczysz tak jak on czyli w niebie ( Efekt specjalny xDD ). Naprawde szkoda mi niektorych poszkodowanych osob ktore na sile wierza w boga choc nauka pokazuje co innego a jak ktos chce napisac ze '' nauka sie myli '' '' nauka to gowno z nauki nic sie nie dowiemy '' to po co tacy ludzie chodza do szkoly ? Dlaczego umiesz chodzic ? Bo sie nauczyles a nie wymysliles sobie chodzenie. Dlaczego umiesz czytac? Bo sie nauczyles a nie wymysliles. Dzieki czemu wiesz ze dzialanie 5+5= 10? Dzieki nauce. Ale oczywiscie w przypadku boga nauka sie myli co nie ? Wszedzie nauka pokazuje poprawne wyniki ale jezeli chodzi o boga to nie pokaze ? Oczywiscie ze pokaze bo nauka caly czas pokazuje poprawne wyniki na to ze bog nie istnial nigdy : ) Czlowiek ktory pisal te smieszne biblie itp. nie wiedzial ze nauka kiedys pojdzie na przod i ludzie co raz bardziej przestana byc naiwni i teraz wychodzi : ). Pedo dres a skad wiesz ze bog istnieje i zadam ci tutaj teraz te samo pytanie co wszystkim. '' BO MAMA CI POWIEDZIALA ? '' Z bogiem nigdy nie gadales na NK nie masz zdjecia z bogiem wiec skad wiesz ze istnieje ? Bo ci matka kit wkrecila tak jak wczesniej twojej matce jej matka i tak dalej i tak dalej przez wiele wiele wiele wiele wiele lat : ) Sluchaj pokaz mi tego swojego kolege boga aaa cholera bym zapomnial nie pokazesz bo go nie ma : D No to zajebiscie wierz dalej w swojego wymyslonego przyjaciela BOGA dzieki ktoremu bedziesz pracowac 10 godzin dziennie aby zarobic na dzienna porcje chleba dla swojej rodziny : ) A ktos inny bedzie sprzedawac narkotyki i miec lepszy zywot niz ty ale przeciez bog jest sprawiedliwy i on nas kocha xDD no nie moge xD

No ale Ty nie rozumiesz. On zostawił nam świat i nie ingeruje w to co zrobimy, mamy wolną rekę. Jak nam się nie chce uczyć, to potem takie wyniki są, że 10 godzin z łopatą za marne grosze. A Ci, którzy sprzedają narkotyki, może mają lepszy żywot, ale do więzienia prędzej czy później powinni trafić, po za tym żyją cały czas ze stresem. Zresztą ja też mogę zostać dilerem, Ty możesz, każdy może, dlaczego czepiasz się Boga, że nim nie jesteś?

Na to, że Bóg istnieje, jest w ch*j dowodów, a ŻADNYCH nie ma na to, że nie istnieje.. Jeśli go nie widzisz, to dlaczego od razu sądzisz że go nie ma?

A weź spróbuj się pomodlić i zobacz czy życzenie się spełni =D

Akurat ja nie wierzę w tego Adama i Ewę, w ogóle, w te bzdury co pisali w przeszłości, ale w samego Boga tak, bo słyszałem/widziałem dowody na istnienie duchów, a skoro duchy są, to pewnie i Bóg. =D

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

No to pisz że buddyzm.

No ale Ty nie rozumiesz. On zostawił nam świat i nie ingeruje w to co zrobimy, mamy wolną rekę. Jak nam się nie chce uczyć, to potem takie wyniki są, że 10 godzin z łopatą za marne grosze. A Ci, którzy sprzedają narkotyki, może mają lepszy żywot, ale do więzienia prędzej czy później powinni trafić, po za tym żyją cały czas ze stresem. Zresztą ja też mogę zostać dilerem, Ty możesz, każdy może, dlaczego czepiasz się Boga, że nim nie jesteś?

Na to, że Bóg istnieje, jest w ch*j dowodów, a ŻADNYCH nie ma na to, że nie istnieje.. Jeśli go nie widzisz, to dlaczego od razu sądzisz że go nie ma?

A weź spróbuj się pomodlić i zobacz czy życzenie się spełni =D

Akurat ja nie wierzę w tego Adama i Ewę, w ogóle, w te bzdury co pisali w przeszłości, ale w samego Boga tak, bo słyszałem/widziałem dowody na istnienie duchów, a skoro duchy są, to pewnie i Bóg. =D

No wlasnie dobrze to ujales '' nie ingeruje '' wiec po co jak idiota prosic go '' prosze o zdrowie dla rodziny '' prosze o to '' prosze o to '' skoro w to nie ingeruje ? Po co w niego wierzyc skoro i tak nic nie moze zrobic? Nie wierze w boga i tak juz pozostanie no chyba ze wpadnie do mnie na browarka/kawe pogada to moze uwierze. Pedo domyslam sie ze pisales w imieniu wielu katolikow piszac '' NIE INGERUJE W TO CO ROBIMY '' I teraz pada pytanie '' to po co w niego wierzyc ? '' Mam nadzieje ze odpowie mi ktorys zajebisty katolik ktory nie przeczytal biblii na te pytanie : ) Tylko prosze nie narzuac odpowiedzi w stylu '' bo w niebie wynagrodzi nam wszystko '' a skad wiesz ? Znasz kogos z nieba ktoremu bog cos wynagrodzil? I jak w poprzednich moich postach tak i w tym poscie oczywiscie musze dodac '' Nie wynagrodzi/l bo co? '' ^^ Bo nie ma : )

PS: Wrecz uwielbiam ten temat i wymiane zdan z ludzmi bez minimum dowodu na jego istnienie.

PS2: A chlopaki zapomnialem wam powiedziec ja biore 350kg na klate ale wam nie pokaze bo '' blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a wierza '' : )

Opublikowano

Wierze! Co do tragedii w Czarnobylu i innych... Ludzie grzeszą na prawo i lewo (ja także nie jestem wyjątkiem), Jezus Chrystus nie będzie ciągle nam wybaczał... Niektórzy olewają kościół i religie, Ci którzy w niego wierzą, grzeszą jak najmniej na koniec życia czeka ich królestwo niebieskie. A ludzie którzy myślą że po śmierci, będą żyli, ale w innym ciele to powiem wam że jesteście "debilami". To tyle, dobranoc!

Opublikowano

Wierze! Co do tragedii w Czarnobylu i innych... Ludzie grzeszą na prawo i lewo (ja także nie jestem wyjątkiem), Jezus Chrystus nie będzie ciągle nam wybaczał... Niektórzy olewają kościół i religie, Ci którzy w niego wierzą, grzeszą jak najmniej na koniec życia czeka ich królestwo niebieskie. A ludzie którzy myślą że po śmierci, będą żyli, ale w innym ciele to powiem wam że jesteście "debilami". To tyle, dobranoc!

Super. Nie zapomnij, że seks w prezerwatywie to grzech śmiertelny.

RAsfepN.png
Opublikowano

Heh następny czyli ty uważasz że w Japonii bardziej nagrzeszyli ( katolicy którzy tam mieszkają i inni dobrzy ludzie ) niż w USA gdzie jest przemyt narkotyków ludzie mordują gwałcą palą i co jeszcze sobie przyśnisz ( nie chce powiedzieć że USA jest złe ) mam racje??? Jak nie to opisz co o tym myślisz , kto tak tam na broił ?

x

Opublikowano

Uwazasz ze Japonia bardzo zgrzeszyła ? Czy moze dostali kare za to ze inni grzesza? To jak ja pojde zabije czlowieka to za to ze zgrzeszylem ma umrzec twoj brat ? Bo z tego co widze na takiej zasadzie myslisz. Sluchaj jeden katolik wyzej pisal ze bog nie ingeruje w to co sie dzieje na ziemi i w to co robimy teraz ty piszesz ze smierc to wina za grzechy i juz sami sie gubicie w tym co piszecie wiec jak mamy wam chociaz w 1% uwierzyc ze bog istnieje? Uwazacie sie za wielkich katolikow ktorzy nigdy biblii w reku nie mieli a jedyne co wiedza o religii to gadajacy waz i ksiadz ktory zbiera na tace ot cala wiedza wasza na temat wiary : )

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

Ja dam od siebie tyle :

1 rok nie byłem w kościele//tak samo o spowiedzi

Modle się bo to rutyna

Nie wiem czy bug instnieje , sporo pytań mi zadają ludzie na ten temat

Moja Siostra ( od religji) jest pojebana mam 1 z religji :D i w dodatku wydaje mi się że zmyśla o Bogu itp.

Mym zdaniem mi to obojętne , ziemia się obraca , czas płynie , życie ginie , a bug ?? Raczej nic nie robi :D ( jaki rym :)

Opublikowano

Czytałem tylko 1. stronę, bo większość się pewnie powtarza.

Ja osobiście w Boga wierze i nic tego nie zmieni. Wy "ludzie" chcielibyście żeby Bóg wam tylko dogodził, żeby było wam wszystko dużo, żeby nic wam nie brakowało, żeby nikt nie umierał, ogólnie żeby było wam przez całe życie "dobrze". Pytanie do was. Zrobiłeś coś naprawdę cennego dla Boga żeby on ci się tym odwdzięczył ? "Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie". Proste.

W mojej szkole byli Szwedzi, którzy samą wiarą, bez lekarzy uzdrowili osobą chorą na coś tam, nie pamiętam, ale to nie był katar -.-'. Można powiedzieć "E tam, jakiś psychol wymyśla aby być w centrum uwagi". Właśnie nie. Oni są wierzący, nie przestają wierzyć w Boga przez to, że coś im w życiu się źle zrobiło.

Może po prostu przechodzicie okres dojrzewania i macie takie głupawe myśli w głowach, lecz powiem wam jedno, jesteście głupi i zawsze nimi będziecie. Niby nikt nigdy w życiu nie zobaczył Boga (może w śmierci klinicznej ale to inna sprawa) ale jest pare "cudów" tzn. rzeczy, których nie da się realnie i naukowo wytłumaczyć.

W Boga, musisz uwierzyć sam, nie kierować się nauką,realizmem itp..

P.S. Wiem, że zaraz będą posty "Sam jesteś głupi, bo w niego wierzysz" ale mam na to fjufju. A i mogłem trochę ostatnie zdania pogmatwać, więc przepraszam :P

fb.com/myrodj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...