Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak obalicie to że był ksiądz do którego przyszła matka z dziewczyną (dizewczynka była niewidoma)

Ksiądz kazał zamknąć jej oczy, zasłonił oczy ręką odmówił modlitwę...po czym zdjął ręke i dziewczynka nagle widziała? Lub film na dokumentalny Paranormal Activity?

Było też że podczas mszy wino zamieniło się w prawdziwą krew i w kielichu był narząd człowieka?(nerka)

Po zbadaniu okazała się zdrowa....

To wszystko było nagłośniane...

A to?

Jakiś idiota to zrobił używając technologi?

Której w 2007 roku nie było chyba możliwości żeby coś takiego zrobić...

Napisałem "CHYBA"?!

CO do tego ma Paranormal Activity? Bez jaj teraz to prawie w każdym horrorze piszą, że jest na prawdziwych faktach żeby był straszniejszy. OK może coś tam jest trochę na prawdziwych faktach ale jest to tak naciągnięte, że szok.

obraz24.png

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niedziela to ostatni dzień tygodnia. Tak skonstruowany jest kalendarz (naścienny... :D). Ale jak dla mnie może być i "środkowym" dniem tygodnia.

Opublikowano

Ludzie wymyślają religie żeby móc sobie wytłumaczyć jak coś powstało.

Mitologia grecka - dobry przykład. Tak jest z większością religii.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los.

Bowiem każdego dnia wraz z dobrodziejstwami słońca Bóg obdarza nas chwilą, która jest w stanie zmienić to wszystko, co jest przyczyną naszych nieszczęść. I każdego dnia udajemy, że nie dostrzegamy tej chwili, że ona wcale nie istnieje. Wmawiamy sobie z uporem, że dzień dzisiejszy podobny jest do wczorajszego i do tego, co ma dopiero nadejść. Ale człowiek uważny na dzień, w którym żyje, bez trudu odkrywa magiczną chwilę. Może być ona ukryta w tej porannej porze, kiedy przekręcamy klucz w zamku, w przestrzeni ciszy, która zapada po wieczerzy, w tysiącach i jednej rzeczy, które wydaja się nam takie same. Ten moment istnieje naprawdę, to chwila, w której spływa na nas cała siła gwiazd i pozwala nam czynić cuda. Tylko niekiedy szczęście bywa darem, najczęściej trzeba o nie walczyć. Magiczna chwila dnia pomaga nam dokonywać zmian, sprawia, iż ruszamy na poszukiwanie naszych marzeń. I choć przyjdzie nam cierpieć, choć pojawią się trudności, to wszystko jest jednak ulotne i nie pozostawi po sobie śladu, a z czasem będziemy mogli spojrzeć wstecz z dumą i wiarą w nas samych.

Biada temu, kto nie podjął ryzyka. Co prawda nie zazna nigdy smaku rozczarowań i utraconych złudzeń, nie będzie cierpiał jak ci, którzy pragną spełnić swoje marzenia, ale kiedy spojrzy za siebie – bowiem zawsze dogania nas przeszłość – usłyszy głos własnego sumienia: „A co uczyniłeś z cudami, którymi Pan Bóg obsiał dni twoje? Co uczyniłeś z talentem, który powierzył ci Mistrz? Zakopałeś te dary głęboko w ziemi, gdyż bałeś się je utracić. I teraz została ci jedynie pewność, że zmarnowałeś własne życie.”

Biada temu, kto usłyszy te słowa. Bo uwierzył w cuda, dopiero gdy magiczne chwile życia odeszły na zawsze.

ahaa... Tak, więc: niedziela to pierwszy czy ostatni dzień tygodnia?

Ty jakis kurwa opetany jestes. Nie wiem skad sie biora takie dzieci natanka ale co raz wiecej takich przypadkow widze. Mistrz ? Dlaczego mam nazywac mistrzem kogos kogo nigdy nie ujrzalem i kogos kto nigdy nic mi nie dal ? Powiem ci tak : Poslancu skurwysyna ( nie istniejacego boga ) powiedz mu zeby ciagnal druta.

Opublikowano

Bóg istnieje ^.^ dziś mi jebłą myszka probolwałem naprawic i nic <cała rozjeban@> i teraz wbijam przypomniałem sobie o MPC i mówie jak działa myszka to Bóg istnieje boom! i działa ciul wiem jakim cudem ale działa.Jakąs Litanie chyba walne czy cuś ^ ^

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wiara chrześcijańska

Ludzie w, to wierzą żeby mieć nadzieje po śmierci, że będzie po prostu lepiej. Ale są, to według mnie fałszywe przepuszczenia. Ale co kto woli...

Opublikowano

Lepiej wierzyć pod takim wzgledem np /że/ Wierze w Boga i może po tej śmierci pójde do nieba ale jakby Bóg nie istniał to dojde tam gdzie każdy a ateiści ? Nie dojdą do nieba ^.^ Więc oni wiedza ze po smierci sen i tyle a ja mioge życ nadzieją bo wiara w Boga nie boli :)

Opublikowano

Lepiej wierzyć pod takim wzgledem np /że/ Wierze w Boga i może po tej śmierci pójde do nieba ale jakby Bóg nie istniał to dojde tam gdzie każdy a ateiści ? Nie dojdą do nieba ^.^ Więc oni wiedza ze po smierci sen i tyle a ja mioge życ nadzieją bo wiara w Boga nie boli :)

Tym postem pokazujesz ze ludzie ida po smierci tam gdzie chca : ) Czylu muzulmanie pojda do Allaha , katole do boga i tak dalej. To od dzisiaj wierze w kurestwo i po smierci pojde do burdel landu gdzie bede najlepszym alfonsem. Wkoncu sam pokazales ze tak myslisz. I podsunales mi dobry pomysl. Stworze wiare '' BurdelBot '' i ludzie ktorzy beda w tej wierze beda wierzyc w to ze po smierci ida tak jak pisalem wyzej do burdel landu.

Widze ze obroncy boga gubia sie w tym wszystkim co pisza ; ) Pamietajcie ze obojetnie jakiego posta byscie nie napisali to i tak wam dopierdole wasze wpadki : )

Opublikowano

Ty nam dopierdalasz? Każdy moze powiedzieć ze nie ma dowodów na istnienie Boga jeśli by ci przybił pione to byś dopiero uwierzył.. Niebo to nagroda dla tych ktorzy wierzą a nie widzą czyli nie dla takich cfaniaczków jak ty. Ty jako ateista napewno zapadniesz w sen z którego sie nie obudzisz zatwierdzając dzisiaj twoją "kurewską religie" nic nie wskurasz bo to w 100% pewne ze dzifki świata nie stworzyły.Chrześcijanim z pokolenia na pokolenie i tak będzie zawsze w sumie nikt nigdy sie nie dowie jak to jest ale ja wole wierzyć ponieważ jest możliwość że on istnieje a bycie ateistą dla mnie to zwykłe lenistwo i nie wypełnianie obowiązków takich jak modlitwa itp.Jakby wiara w Boga polegała na opierd@l@niu sie to każdy by w niego wierzył :) Żeby po śmierci wysłłanik Boga przywitał cie Prawym sierpowym a nie pioną (:

Opublikowano

Niebo to nagroda dla tych ktorzy wierzą a nie widzą czyli nie dla takich cfaniaczków jak ty.

Ty jako ateista napewno zapadniesz w sen z którego sie nie obudzisz zatwierdzając dzisiaj twoją "kurewską religie" nic nie wskurasz bo to w 100% pewne ze dzifki świata nie stworzyły.

Żeby po śmierci wysłłanik Boga przywitał cie Prawym sierpowym a nie pioną (:

1: Pokaz mi zdjecia z wycieczki do nieba ! Sorry jakie niebo ? Jak patrze w niebo widze kilka pojebanych chmur i jeszcze nikogo w tym niebie nie widzialem oO a chyba ze masz na mysli ludzi ktorzy lataja samolotami ! Masz racje oni sa w niebie ale zaplacili za bilet !

2: Sluchaj kazdy zapadnie w sen bo moj dziadek ktory umarl 6 lat temu jakos dalej sie z tego snu nie wybudzil jedyne co po nim pozostalo to kilka kosci - jego juz nie ma on juz nie istnieje poza moja pamiecia. Ty myslisz ze umrzesz i sie obudzisz bo wierzysz w boga ? Moj dziadek tez w niego wierzyl do tej pory sie nie obudzil...

3: Moglbym dostac nawet kose w brzuch byle go spotkac : )

Edit: Probujcie dalej ze mna nie wygracie : ) To wam moge zapewnic.

Opublikowano

1: Pokaz mi zdjecia z wycieczki do nieba ! Sorry jakie niebo ? Jak patrze w niebo widze kilka pojebanych chmur i jeszcze nikogo w tym niebie nie widzialem oO a chyba ze masz na mysli ludzi ktorzy lataja samolotami ! Masz racje oni sa w niebie ale zaplacili za bilet !

2: Sluchaj kazdy zapadnie w sen bo moj dziadek ktory umarl 6 lat temu jakos dalej sie z tego snu nie wybudzil jedyne co po nim pozostalo to kilka kosci - jego juz nie ma on juz nie istnieje poza moja pamiecia. Ty myslisz ze umrzesz i sie obudzisz bo wierzysz w boga ? Moj dziadek tez w niego wierzyl do tej pory sie nie obudzil...

3: Moglbym dostac nawet kose w brzuch byle go spotkac : )

Edit: Probujcie dalej ze mna nie wygracie : ) To wam moge zapewnic.

PO uno. Napisałem że niebo to nagroda dla wierzących którzy nie ujrzeli go nie napisałem ancymonie że gdy spojrzysz w góre ujrzysz niebiosa.

Po 2-Nie napisałem tego ze Ktoś po śmierci sie obudzi poniewaz to jest nie realne lecz twój dziadek jeśli wierzył bądź pewien że znajduje sie w tym niebie i tam mu dobrze

3.Obys ją dostał : )

Zbaczasz z tematu piszesz wogóle o innych rzeczach niż ja :)

Ps. Szacunek trzymasz swojej "wiary" w niewiare.

Coś dla ciebie Piosenka w czesci o człowieku w moim avatarze ;)

Opublikowano

PO uno. Napisałem że niebo to nagroda dla wierzących którzy nie ujrzeli go nie napisałem ancymonie że gdy spojrzysz w góre ujrzysz niebiosa.

Po 2-Nie napisałem tego ze Ktoś po śmierci sie obudzi poniewaz to jest nie realne lecz twój dziadek jeśli wierzył bądź pewien że znajduje sie w tym niebie i tam mu dobrze

3.Obys ją dostał : )

Zbaczasz z tematu piszesz wogóle o innych rzeczach niż ja :)

Ps. Szacunek trzymasz swojej "wiary" w niewiare.

Coś dla ciebie Piosenka w czesci o człowieku w moim avatarze ;)

A skad wiesz ze niebo jest nagroda dla wierzacych ? A co ktos umarl przybiegl do ciebie i powiedzial '' ty ziomek wygralem wieczny pobyt w niebie '' ! ? Ogarnij sie bo nie wiem skad masz takie info ze po smierci sie do jakiegos pojebanego nieba idzie... A no tak od rodzicow : D i widzisz tacy ludzie jak ty dalej z pokolenia na pokolenie beda wmawiac swoim dzieciom ze bog istnieje. Bedziesz opowiadac swojemu synowi jaki to bog nie jest zajebisty choc tak naprawdę nigdy nie miales z nim do czynienia. Jezeli bediesz kochac swoje dziecko to dlaczego chcesz je oklamywac i zmuszac do wiary ? Bo idac do kosciola z kilku miesiecznym dzieckiem ktore nie jest swiadome niczego i ustalanie za niego w co chce wierzyc nie jest na miejscu. Czasy sie zmieniaja ludzie zyja juz dosyc aby zrozumiec ze bog i tak nam nigdy nie pomoze. Bajka z niebem powstala zapewne dlatego zeby ludzie mieli nadzieje ze po smierci cos ich czeka. Tylko glupcy pokladaja sie w nadziei ; ) A zwlaszcza jesli mysla ze pojda do nieba.

Opublikowano

A jeśli Bóg istnieje ? to pójde do tego nieba i basta.Jesli nie istnieje pójde tam gdzie wszyscy.A ty jaki masz wybór? Niewielki jesli Bóg istnieje to do nieba sie nie dostaniesz wogóle z swoją niewiarą popadniesz w sen jeśli to prawda że Bóg nie istnieje to też popadne ale jeśli istnieje? To raczej ja skorzystam.

BTW.Wole wierzyć bo wiara mnie nie boli :)

Opublikowano

Ja jestem wierzący.

Wierzę w boga.

Skoro są Illuminaci, to i musi być bóg.

Nie może być na świecie samego zła ;)

Wierzę w boga.

Opublikowano

Zgadzam się z arabb.

Według mnie są to zwykłe pierdoły. Skoro prawie 500 tyś. ludzi w Czechach wierzy w Yodę ze Star Wars, a w Ameryce powstało wyznanie Latającego Potwora Spaghetti nie ma co się spinać w sprawie jednej z tych tysięcy istniejących religii. Dopóki nie zobaczę chociaż małego dowodu na istnienie Boga (nie jakieś opowieści zjaranych ludzi, którzy niby kiedyś, gdzieś go widzieli) tylko jakiegoś materialnego dowodu, równie wiarygodne wydaje mi się istnienie Potwora Spaghettti.

MakYs ma rację, bo nie ma dowodu, że po śmierci trafisz do jakiegoś raju. To, że 4 nafazowanych kolesi kiedyś, gdzieś napisało powieści SF zwane potocznie Ewangeliami, w których twierdzą, że Bóg istnieje i jest wszechmogący, wszechwiedzący itd. itp. nie stanowią praktycznie żadnego dowodu także wszyscy zawzięcie wierzący katolicy - Chill Out

qsHVsoT.png

Opublikowano

Powiem tak, nie wiem czy bog jako bog istnieje, ale cos musialo byc, ze wszystko powstalo.

Czlowiek wzial sie od malpy, malpa od czegos innego, wiec cos musialo byc pierwsze. Lecz skad teraz wziela sie ta 1 bakteria we wszechswiecie?

Najbardziej mnie jednak ciekawi to, ze nasz uklad sloneczny bardzo przypomina atom, wiec co jesli my jestesmy jakis maciupenkim atomem w czyms wiekszym? ;)

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!

Opublikowano

Takie Gdybanie... Mozemy mówic co było 1 ale i tak nie zgadniemy..

lepiej wierzyć bo mozna miec jakąś nadzieje ze po smierci jednak życie istnieje a ateisci wszystko na straty spisują i wiedza ze popadna w wieczny sen.Moim zdaniem jakby wiara w Boga bolała to niewiadomo czy bym wierzył a jeśli wiara kosztuje mnie tak niewiele wole wierzyć

BTW.30 stron może już zamkniecie temat :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...