Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up.

Wiary,człeku.

Jasne. Przecież lepiej w nic nie wierzyć,i mieć wszystko w dupie.

Etyka? Po chuj mi to? Mogę zabijać,pić,palić,kraść. Dokładnie. Kościół Ci tego tez nie zabrania! Możesz to robić.

Bo można nam wszystko-jesteśmy WOLNI! Ale nie wszystko przynosi korzyść.

/zanim zaczniesz rozmawiać na inteligentne tematy,to idź przejrzyj ogólną tematykę sprawy. a jak nie,to odpuść sobie i 'załączaj metina'.

Nie masz sie do czego przyjebac to do MT@ sie przypierdalasz ? Brakuje juz wymowek ? Oczywiscie ze lepiej w nic nie wierzyc. Na chuja mi zyc w jakims strachu ze jak zrobie to i to to mam jakis pojebany grzech ? Czy wiara potrzebna mi jest do tego zebym znal ogolne prawa czlowieka ? Nie . Czy wiara potrzebna mi jest zeby miec dobre oceny w szkole ? Nie. Czy wiara potrzebna mi jest aby dostac dobra prace ? Nie nie nie ! Bo na to wszystko pracujemy my dzieki naszej woli a nie dzieki temu ze wierzymy w boga. Wiec jeszcze raz sie pytam po co wierzyc w cos co nigdy sie nie pokazalo i co nie rowna sie z nauka ?

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Nie masz sie do czego przyjebac to do MT@ sie przypierdalasz ? Brakuje juz wymowek ? Oczywiscie ze lepiej w nic nie wierzyc. Na chuja mi zyc w jakims strachu ze jak zrobie to i to to mam jakis pojebany grzech ? Czy wiara potrzebna mi jest do tego zebym znal ogolne prawa czlowieka ? Nie . Czy wiara potrzebna mi jest zeby miec dobre oceny w szkole ? Nie. Czy wiara potrzebna mi jest aby dostac dobra prace ? Nie nie nie ! Bo na to wszystko pracujemy my dzieki naszej woli a nie dzieki temu ze wierzymy w boga. Wiec jeszcze raz sie pytam po co wierzyc w cos co nigdy sie nie pokazalo i co nie rowna sie z nauka ?

Kształtuje osobowość,m.in.

Chodzę na oazę. Od 5 lat? Gdyby nie Krucjata,którą podpisałem na rekolekcjach wakacyjnych,to nie wiem,czy rozmawiałbym z Tobą o Bogu.

a pozatym,szkoda mi Ciebie,skoro nie masz przyjaciela,z którym zawsze możesz porozmawiać.

wiesz,kim jest Duch Święty? :)

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Opublikowano

Kształtuje osobowość,m.in.

Chodzę na oazę. Od 5 lat? Gdyby nie Krucjata,którą podpisałem na rekolekcjach wakacyjnych,to nie wiem,czy rozmawiałbym z Tobą o Bogu.

a pozatym,szkoda mi Ciebie,skoro nie masz przyjaciela,z którym zawsze możesz porozmawiać.

wiesz,kim jest Duch Święty? :)

Oczywiscie ze wiem. Wymyslem ludzkim : ) A znasz ducha o imieniu '' JPna100% '' ? Lata u mnie w domu taki duch szkoda ze go nie widziales ale blogoslawieni ci ktorzy widzieli a nie wierza ! Pamietaj !

Opublikowano

To ja Ci powiem,ze cały otaczający Cię świat jest wymysłem ludzkim,skoro wierzycie w teorię o ewolucji i powstaniu świata :)

A najlepsze jest,że najpierw twierdzisz,że nie wierzysz w nic,a potem coś franzolisz o duchu jotpe.

idę spać,bo melanż był okrutny. do jutra.

Up the Irons!

Opublikowano

To ja Ci powiem,ze cały otaczający Cię świat jest wymysłem ludzkim,skoro wierzycie w teorię o ewolucji i powstaniu świata :)

A najlepsze jest,że najpierw twierdzisz,że nie wierzysz w nic,a potem coś franzolisz o duchu jotpe.

idę spać,bo melanż był okrutny. do jutra.

Bo to byl lekki zart z waszej zajebistej wiary : ) Sluchaj skoro nie wierzysz w nauke to po chuja do szkoly chodzisz ? Skoro bog wie lepiej to dlaczego od niego sie nie uczysz? A no tak bo on nie istnieje i cie niczego nie nauczy =/

Opublikowano

Bo to byl lekki zart z waszej zajebistej wiary : ) Sluchaj skoro nie wierzysz w nauke to po chuja do szkoly chodzisz ? Skoro bog wie lepiej to dlaczego od niego sie nie uczysz? A no tak bo on nie istnieje i cie niczego nie nauczy =/

Nauka wzmacnia siłę woli,pamięć. Gdybym miał się nie uczyć,to bym otrzymał mądrość od Boga. Ale tak łatwo nie jest.

A ZBYT WIELKA wiara w działania Boże i bez opamiętania zaufanie jej to też grzech,należy umieć obiektywnie spojrzeć na sprawę.

Coś jeszcze? :>

Up the Irons!

Opublikowano

Ja nie wierze juz od 2lat.Dlaczego?

Biblia i bóg to bylo wyjasnienie na wszystkie pytania w sredniowieczu i poprzednich epokach.

Np:rozne zjawiska,tornada,powodzie uwazali ze to jest kara ktora daje bog zlym ludziom(SAME BREDNIE)

Bibla szatana juz jest bardziej obiektywna bo kolega ja czytal,tam jest wszystko czego w normalne bibli nie ma.

A wiec krotko naiwni katolicy prawoslawi i tak dalej,boga nie ma,nie bylo i nie bedzie

sstwc.jpg

Opublikowano

Może Wy nie wierzycie w Boga, ale nie musicie na wierzących od razu naskakiwać jacy to są naiwni, bezmyślni itp. Skoro nie ma Boga, to powiedz mi, czyim synem był Jezus? Skoro nie ma Boga, to powiedz mi, jak możliwy był Cud Eucharystyczny z Lanciano? A, nie znasz takiego?

W VIII w we Włoszech, w kościele pod wezwaniem świętego Legoncjana, podczas Mszy Św. po konsekracji, hostia przemieniła się w tkankę sercową a wino w krew. Że niby księża kogoś zamordowali, wycięli serca, pobrali krew i to wszystko było uknute? A poza tym to było tak dawno, to jak w to wierzyć? Normalna krew szybko uległaby rozkładowi. A ta jest do dzisiaj. Tak samo tkanka z mięśnia sercowego. A na pewno nie były one konserwowane, to jest przebadane naukowo.

Takich dowodów na istnienie Boga jest więcej. I ciekawy jestem, jak Wy będziecie chcieli mi to wytłumaczyć ;)

I zacytuję słowa Matki Boskiej podczas objawień w Fatimie.

"Czy wy wszyscy ofiarujecie siebie Bogu i przyjmiecie cierpienie, które On wam ześle jako zadośćuczynienie za grzechy i nawrócenie grzeszników?"

Opublikowano

Może Wy nie wierzycie w Boga, ale nie musicie na wierzących od razu naskakiwać jacy to są naiwni, bezmyślni itp. Skoro nie ma Boga, to powiedz mi, czyim synem był Jezus? Skoro nie ma Boga, to powiedz mi, jak możliwy był Cud Eucharystyczny z Lanciano? A, nie znasz takiego?

W VIII w we Włoszech, w kościele pod wezwaniem świętego Legoncjana, podczas Mszy Św. po konsekracji, hostia przemieniła się w tkankę sercową a wino w krew. Że niby księża kogoś zamordowali, wycięli serca, pobrali krew i to wszystko było uknute? A poza tym to było tak dawno, to jak w to wierzyć? Normalna krew szybko uległaby rozkładowi. A ta jest do dzisiaj. Tak samo tkanka z mięśnia sercowego. A na pewno nie były one konserwowane, to jest przebadane naukowo.

Takich dowodów na istnienie Boga jest więcej. I ciekawy jestem, jak Wy będziecie chcieli mi to wytłumaczyć ;)

"Czy wy wszyscy ofiarujecie siebie Bogu i przyjmiecie cierpienie, które On wam ześle jako zadośćuczynienie za grzechy i nawrócenie grzeszników?"

Hmm wlasnie jezus,skoro on jest synem boga to bóg albo ma penisa i jest czlowiekiem albo jest w niebie jeszcze kobieta i razem stworzyli adama i ewe.A jezus powstal dlatego bo bóg go zdradzil.A ze jezus byl posluszny ojcowi to dal mu prrzywileje.

Wszystko mozna logicznie wyjasnic.Jeden z egipskich pierwszych faraonow przetrwal caly rowniez w te czasy.Naukowcy wiedza jak zgina,na co chorowal.

Poczytaj troche o rozkladzie bo troche masz luke w tym temacie.

O jakich cudach mi mowisz??Wymien mi 5,a ja Ci znajde wyjasnienie

sstwc.jpg

Opublikowano

Tylko ciała faraonów były konserwowane, a ta krew ani tkanka nie były. Nie było żadnej soli ani innych substancji. I krew razem z tkanką mięśnia sercowego miała tą samą grupę, AB. I niby jak to mogło przetrwać 1400 lat bez konserwowania? ;>

Opublikowano

Takich dowodów na istnienie Boga jest więcej. I ciekawy jestem, jak Wy będziecie chcieli mi to wytłumaczyć

qulpak, albo udajesz, albo...

A więc zacznijmy od tego, że nie cytujesz słów matki boskiej, tylko słowa ludzi, którzy rzekomo ją widzieli, a nic tego nie potwierdza.

Po drugie cud eucharystyczny? Kpisz sobie?! Ta cała ta bajeczka z ciałem i krwią, to zwykły, kościelny, jak ich wiele spisek. Nie żadna sprawka Jezusa, a medycyna.

Poczytajcie co wyprawiał Watykan, a sprawa będzie wyglądać zupełnie inaczej.

Po trzecie Jezus był synem 2 ludzi, kobiety i mężczyzny, a to czy mieli na imię Bóg i Matka Boska, czy tam Maryja jest wyłącznie ich sprawą, ja mogę mieć na imię Apokalipsa, nieprawdaż?

To tyle z mojej strony,

idźcie w stronę światła, a nadjeżdżający pociąg przeniesie was do czyśćca.

Opublikowano

I jeszcze zeby spekulowac cos na ten temat trzeba tez wiedziec co sie dzialo w histori naszego kosciola bo to od tego wszystko sie zaczelo.

Kosciol mordowal ludzi w imie boga,zwyklych ludzi ktorych nie interesowala religia lecz nauka.Kosciol mordowal wszystkich protestujacych.

Średniowiecze to wielka krwawa plama na historii kosciol.Smieszne ale robili to jak juz mowilem w imieniu boga.

Wiec jezeli bóg naprawde istnieje to moze wydawac sie ze nie jest az taki dobry jak sie dotad przypuszczalo :)

Ostatnia wzmianka o bogu:potop-dobry i kochajacy bóg zsyla wielki deszcz na zlych ludzi ktorzy w meczarniach umieraja zamiast pomoc im sie nawrocic.Naukowo udowodniono ze to nie potop lecz wylanie 2rzek z powodu obfitych deszczow ale spokojnie reszta swiata zyla i nic im nie bylo :)

sstwc.jpg

Opublikowano
I jeszcze zeby spekulowac cos na ten temat trzeba tez wiedziec co sie dzialo w histori naszego kosciola bo to od tego wszystko sie zaczelo.

Kosciol mordowal ludzi w imie boga,zwyklych ludzi ktorych nie interesowala religia lecz nauka.Kosciol mordowal wszystkich protestujacych.

Średniowiecze to wielka krwawa plama na historii kosciol.Smieszne ale robili to jak juz mowilem w imieniu boga.

Wiec jezeli bóg naprawde istnieje to moze wydawac sie ze nie jest az taki dobry jak sie dotad przypuszczalo

Ostatnia wzmianka o bogu:potop-dobry i kochajacy bóg zsyla wielki deszcz na zlych ludzi ktorzy w meczarniach umieraja zamiast pomoc im sie nawrocic.Naukowo udowodniono ze to nie potop lecz wylanie 2rzek z powodu obfitych deszczow ale spokojnie reszta swiata zyla i nic im nie bylo

I na tym proponuję przestać, zaraz wyrośnie nam tutaj wojna religijna, a temat to tylko jedno proste pytanie, na które odpowiedz to tak, lub nie.

Opublikowano

Ja wierzę całym sercem. Co do tego, że są te zamachy, że giną małe dzieci itd. to nie wiadomo dlaczego tak się dzieje. Najważniejsze jest życie wieczne. Nie wiem jak wam to wytłumaczyć, ale po prostu trzeba wierzyć, bez względu na wszystko. Nie mam zamiaru nikogo nawracać na tym zepsutym od dna forum. Wyraziłem swoje zdanie i jestem z tego dumny. I proszę nie komentować mojego postu ...

PS. Osama był, jest i będzie frajerem (tak z innej beczki)

Opublikowano

YoshiLind mamy takie same podstawy do nie wierzenia jakie ty masz do wierzenia... wiec nie wiem po huj sie wywyższasz

PS. chyba za bardzo ten twój bóg cie "ukochał" i zesłał tego syna czy jak ty to tam piszesz :D ze tak w te bujdy wierzysz^

@up

dobrze powiedziane:

"Co do tego, że są te zamachy, że giną małe dzieci itd. to nie wiadomo dlaczego tak się dzieje.Najważniejsze jest życie wieczne" i tym co teraz napisales sam potwierdziłeś naszą ( zgrupowania "anty") teorię ze wiara ta wasza wiara opiera sie na tym ze bóg wam obiecuje raj cud miód i życie jak w madrycie a wy przez całe życie macie znosić wojny gniew śmierć i ogólny syf do jakiego doprowadzili ludzie ponieważ? to boga nie obchodzi? PEWNIE! huj z tym światem najważniejsze jest że po śmierci bedziecie mieli codzieniie :grube" libacje alkoholowe w niebie a teraz to niech sie mordują....

Powiem wam tak!

HUJ Z TOBĄ I Z DUCHEM TWOIM!

Amen...

Za duza ta ninja

Opublikowano

Nie każe nikomu z Wam wierzyć w Boga. Ale jak nie wierzycie w to samo co inni, to znaczy, że musicie od razu najeżdżać, jaka to religia jest zła? Bądźcie sobie ateistami, nic do tego nie mam. Albo wierzcie w coś innego. Ale pozwólcie mi wierzyć w to co wierzę, w Boga. Ne musicie się wyśmiewać z żadnej religii -,- Na świecie jest wolność wyznania. I zachowajcie Wasze opinie dla siebie.

Opublikowano
Nie każe nikomu z Wam wierzyć w Boga. Ale jak nie wierzycie w to samo co inni, to znaczy, że musicie od razu najeżdżać, jaka to religia jest zła? Bądźcie sobie ateistami, nic do tego nie mam. Albo wierzcie w coś innego. Ale pozwólcie mi wierzyć w to co wierzę, w Boga. Ne musicie się wyśmiewać z żadnej religii -,- Na świecie jest wolność wyznania. I zachowajcie Wasze opinie dla siebie.

Tak, własnie o to mi chodziło, każdy wierzy w to co chce i na tym koniec.

Podyskutowaliśmy sobie zdrowo, to teraz bez sprzeczek przestańmy.

@A przy okazji wracając do tematu, to powtórnie powtarzam, nie, jestem ateistą.

Opublikowano

W końcu jakaś mądra odpowiedź.

Ja osobiście wierzę w Boga.

1328997611-U170772.png

Opublikowano

A jak widzisz, że ktoś jest chory i zasłabł to idziesz mu pomóc czy nie? Do tego można porównać wiarę w jakiegoś boga, do choroby. My ateiści chcemy wam pomóc "wyzdrowieć".

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama, uważasz się za lekarza a katolików za chorych?

Dokładnie tak. Taka jest prawda.

RAsfepN.png
Opublikowano

@ZoOkibyHamachi

Dlaczego uważasz, że wiara polega na tym, żeby siedzieć z dupą i nic nie robić w tym świecie? Może się źle wyraziłem, ale jesteś jedyną dziecinną osobą, która źle zrozumiała przekaz. Pisząc: najważniejsze jest życie wieczne, nie chodziło mi, że to wszystko co jest teraz mamy mieć w dupie, lecz o to, że pracujemy właśnie teraz na to jak nasze życie wieczne będzie wyglądało w przyszłości. Widać, nie jesteś zbyt bystrawa, ale pierdol dalej, wyśmiewaj wiarę, POKAŻ CO CZUJESZ odważniaku. Jesteś taki dzielny, że zaraz Ci druhna wstawi 2. gwiazdkę zuchową!

PS. Osama, wypierdalaj do działu metina, bo tutaj nie masz zdania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...