Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może po prostu przechodzicie okres dojrzewania i macie takie głupawe myśli w głowach, lecz powiem wam jedno, jesteście głupi i zawsze nimi będziecie. Niby nikt nigdy w życiu nie zobaczył Boga (może w śmierci klinicznej ale to inna sprawa) ale jest pare "cudów" tzn. rzeczy, których nie da się realnie i naukowo wytłumaczyć.

W Boga, musisz uwierzyć sam, nie kierować się nauką,realizmem itp..

Skoro ludzie ktorzy nie wierza w boga sa '' glupkami '' to czlowiek ktory wierzy w innego boga jest dla ciebie glupkiem ? Bo twoj bog jest najlepszy innych nie ma ? Mowisz ze bylo '' pare cudow '' ale na to odpowiem juz Merkonowi

nie pare, a setki.

A wiec tak : Jezeli ludzie sie zabijaja , sa wojny i katastrofy , gwalty i ludzkie cierpienie , glodowanie oraz niesprawiedliwosc to co zlego to nie bog ? Bo on ( jak ktos wyzej napisal ) nie ingeruje w nasze sprawy.

Ale jak raz na 10 lat zdrarzy sie cud ze cos tam cos tam to odrazu '' jest elo elo zajebiscie bog !! yeah siemano bog uratowales nas elo elo ziom ! ''? Wy juz sami nie wiecie co piszecie czasem. Coraz bardziej gubicie sie w tym co piszecie a czasem piszecie jak opetani ^^... Krotko mowiac z waszych '' textow '' wywnioskowalem to

Niewinny człowiek dostał kulkę w głowę = Nie wina boga bo on nie ingeruje w nasze zycie

Ktoś ocalał w wypadku samolotu = cud zajebiscie to bóg go uratowal.

Gdyby smiechu warte jeszcze bylo w TV to posty co niektorych ludzi przyniosly by mi wygrana.

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Racja

@Merkon

A jakie były te cuda bo ja już teraz nie wiem kiedy to cudem nazwać kiedy wypadkiem przecież dzisiejsze cuda polegają tylko na uzdrowieniu a wiecie dlaczego bo teraźniejsza medycyna nie jest tak dobra aby wszystko wytłumaczyć

x

Opublikowano

metalu_sluchaja_satanisty_jebane_28270.jpg

Wierze w pączki kuhwo pieldolona, PĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄCZKI KUHWO !!!

Co Racja , to racja ;)

@Topic Tak , ja wierzę . Ale to głupie pytanie ...

Opublikowano

Ja nie wierze.Nie ma w co, przekonałem się już o tym kilka razy(na przykładzie dziadka był dobrym człowiekiem nigdy nikomu złej rzeczy nie powiedział ani nie zrobił a tu nagle telefon babci że wylew po 3 dniach umarł:( Gdyby bóg istniał nie dopuścił by to smierci wcale nie takiego starego człowieka.Księża ogólnie kościół myśli tylko o 3 rzeczach

:

1)kasa

2)hajs

3)pieniądze

O niczym więcej.Nie pomagają ludziom ani nie namawiają żeby wierzyli, wręcz przeciwnie odstraszają ludzi od kościoła, wszystko obraca się wokół pieniędzy.Gdyby bóg istniał nie dopuścił by do tego żeby ksiądz np. taki gwałciciel albo taki który ma 5 cioro dzieci pełnił słuzbe kapłana.Kościół to jedna wielka machina do robienia kasy.Jeśli chcesz nic nie robić a zarobić zostań księdzem.Poza tym rodzice nie narzucają mi czy mam wierzyć czy nie, nie tak jak w większości domów.Powiedzieli mi tylko żę jak nie będę w życiu w nic wierzyć będzie mi ciężko.Do kościoła chodze tylko na msze za dziadka i na duże święta.

Opublikowano

@up

Dziwne

Do kościoła chodze tylko na msze za dziadka i na duże święta.

Jeśli nie wierzysz to jak do kościoła możesz chodzić przecież zdajesz sobie z tego sprawę że on już nic nie czuje

x

Opublikowano

osobiscie to mysle ,ze nie wierze w boga... do bierzmowania tak samo ide dla pociechy starszych i ze wzgledu na potrzeby slubu ,a slub koscielny dla zachowania tradycji...

kiedys pisalem na ten temat z kolezanka wlasnie na temat czy wierzy sie czy nie... ona mi rozpisala ,ze jest wiele osob wierzacych ,ale nie prkatykujacych i w chuj ludzi (mlodzierz) ,ktorzy chca byc fajni wlasnie nie wierzac w boga... dla mnie po prostu wiara w boga to praca jak kazda inna ,z ktorej sie dostaje wynagrodzenie...

bo tak szczerze mowiac to co jest prawdopodobniejsze ?

wiara w to ,ze jakis kamyk pierdolnal w ziemie i powstala malpka czy to ,ze nie jaki adam czy ewa wyciagnelo drugiego ziomka z zebra ?

hersygna.png
Opublikowano

Skoro ludzie ktorzy nie wierza w boga sa '' glupkami '' to czlowiek ktory wierzy w innego boga jest dla ciebie glupkiem ? Bo twoj bog jest najlepszy innych nie ma ? Mowisz ze bylo '' pare cudow '' ale na to odpowiem juz Merkonowi

A wiec tak : Jezeli ludzie sie zabijaja , sa wojny i katastrofy , gwalty i ludzkie cierpienie , glodowanie oraz niesprawiedliwosc to co zlego to nie bog ? Bo on ( jak ktos wyzej napisal ) nie ingeruje w nasze sprawy.

Ale jak raz na 10 lat zdrarzy sie cud ze cos tam cos tam to odrazu '' jest elo elo zajebiscie bog !! yeah siemano bog uratowales nas elo elo ziom ! ''? Wy juz sami nie wiecie co piszecie czasem. Coraz bardziej gubicie sie w tym co piszecie a czasem piszecie jak opetani ^^... Krotko mowiac z waszych '' textow '' wywnioskowalem to

Niewinny człowiek dostał kulkę w głowę = Nie wina boga bo on nie ingeruje w nasze zycie

Ktoś ocalał w wypadku samolotu = cud zajebiscie to bóg go uratowal.

Gdyby smiechu warte jeszcze bylo w TV to posty co niektorych ludzi przyniosly by mi wygrana.

Dokładnie, jest katastrofa lotnicza, przezywają 2 osoby i wszyscy się jarają: "to cud", "Bóg ich uratował", a o tym że w tej samej katastrofie zginęło 80 osób to już nie pamiętają. Kiedy iluzjonista odstawia niewiarygodne rzeczy na scenie, to dla publiki jest to magia, bo nie potrafią wyjaśnić jak on to robi. Kiedy jednak ktoś dowiaduje się jak ten "czarodziej" to robi, magia staje się tylko cwaną sztuczką. Tak samo jest z "cudami medycznymi", które są każdym wydarzeniem, którego lekarze nie potrafią wyjaśnić. A zawsze istnieje racjonalne wyjaśnienie, tylko nie zawsze je poznajemy, co powoduje że wiele osób dopowiada sobie paranormalne wyjaśnienia, bo innych nie mogą wymyślić.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Ja wierze w Boga.

a teraz pytanie dla tych co nie wierzą :

Słyszeliśćie moze o opętaniu człowieka przez DIABŁA ?

Pewnie tak.

To jeśli Boga nie ma to czemu działa egzorcyzm ?

Opublikowano

Ja wierzę w Pana Boga.Wiele razy miałem ciężkie etapy w swoim życiu i to dzięki Jemu mi się udało,żyję dzięki jego pomocy...

Nie wiem co to dało tworzyć taki temat,ale okey niech się wypowiadają.-_-

Tyle ode mnie.

BTW nigdy mnie Bóg nie opuścił.

up@ dobre zapytanie ciekawe co powiedzą masz ode mnie + :)

Standing in the Hall of Fame !

(-(-_(-_-)_-)-)

Opublikowano

Ja wierze w Boga.

Pewnie tak.

A słyszałeś, żeby kiedyś osoba niewierząca została opętana? Nie lol. Egzorcyzm "działa" ponieważ osoba "opętana" wierzy w to.

Teraz pytanie do wierzących:

O co chodzi z tym, że bóg stworzył kobietę z żebra adama? WTF?

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja wierze w Boga.

Pewnie tak.

A może ktoś jest chory psychicznie

Tak samo jest taka choroba ( nie pamiętam nazwy ) że człowiek czuje się bardzo najedzony a tak naprawdę jest chudy jak patyczak tak samo z opętaniem człowiek myśli że jest opętany a tak naprawdę to taka choroba

x

Opublikowano

Ja wierzę w Pana Boga.Wiele razy miałem ciężkie etapy w swoim życiu i to dzięki Jemu mi się udało,żyję dzięki jego pomocy...

Nie wiem co to dało tworzyć taki temat,ale okey niech się wypowiadają.-_-

Tyle ode mnie.

BTW nigdy mnie Bóg nie opuścił.

up@ dobre zapytanie ciekawe co powiedzą masz ode mnie + :)

Chetnie przeczytalbym '' jak '' ci pomogl : ) Aa no tak bo poszedles do kościółka i powiedziałeś x10 ojcze nasz i nagle !!!! Uwaga ! Wow jest zyje !! Jest zyje !! Czy moze ktos cie pobil na ulicy ale przezyles i mowisz ze to dzieki bogu ?

A teraz takie lekkie sprostowanie : Bierzesz teraz sobie nóz i sie zabijasz bo wiesz '' bog tak chcial '' ale bierzesz noz sie zabiles ale '' bog tak nie chcial ale i tak nic nie zrobil '' wiec o co kaman ? Ty myslisz ze jak ktos jest zdrowy to dzieki bogu ? A co on kurwa lekarz ? A no tak bo on machnie rekami i nagle wszyscy sa zajebiscie zdrowi i szczesliwi a jak ktos zabije kobiete w ciazy nozem a na koniec ja jeszcze zgwalci '' nie to nie bog bo on robi tylko dobre rzeczy '' dobra rzecza w takiej sytuacji bylo by obronic te niewinną kobiete ale jak wiadomo '' buk '' nic nie zrobi bo? Bo go ? Bo go ? !!! Nie ma : D

Powiedz mi na jakiej podstawie stwierdzasz ze to bog ci pomogl ? Jak ktos strzela gola na meczu to dzieki bogu czy dzieki szczesciu lub dzieki umiejetnoscia ? Co bog sobie bierze Pada do PS2 i steruje sobie z nieba kto ma strzelic gola?

Idziesz sie wysrac i dzieki czemu robisz gowno ? Dzieki temu ze zjadles sniadanie/obiad/kolacje ale bog nie steruje tym on steruje tylko '' dobrymi rzeczami '' a nie czyms takim jak '' trawienie ''.

Udalo ci sie na koniec roku zdales z 5 do 6 klasy. Okey dzieki czemu zdales ? Dzieki temu ze sie uczylesi odrabiales lekcje a nie dzieki '' bogu '' : )

Kazdy wynik jest sumą działan '' ludzkich '' a nie bozych.

Jak ktos choruje na raka to '' a zachorowal no kurde :(( ehh dlaczego zachorowal '' a tu nagle po miesiacu wyniki '' udalo sie ! chemioterapia pomogla '' i nagle idzie tekst. Jak myslisz jaki text? '' JEst kurwa yeah dzieki bogu dzieki bogu !!! '' a zachorowala ta osoba dzieki sobie tak ? No tak dzieki sobie wiec jak mozna mowic ze wyzdrowiala dzieki bogu ? Bo bog to chemioterapia ? Ja z gory polecam wszystkim ludziom przemyslec kiedy uzywacie slow typu '' dzieki bogu '' bo to ze zyjesz zawdzieczasz jedynie swoim rodzicom a po 18 roku zycia zawdzieczasz dzieki sobie bo pracujesz na chleb zeby przezyc wiec jak mozesz powiedziec ze zyjesz dzieki bogu ? Nie masz pracy = nie masz jedzenia = umierasz , bo bog ci nie zrzuci chleba z nieba.

Problemem tutaj jest mozg danego osobnika ktory jest swiecie przekonany ze szczescie w jego zyciu dzieje sie dzieki bogu. Najwiekszym szczesciem w zyciu np. mezczyzny moze byc '' KOBIETA ''. Dlaczego ktoś jest teraz ze swoją kobietą ? Bo? Bo ja poznal. Ale oczywiscie textu '' to dzieki bogu ciebie mam '' musi byc. Pomyslcie czasem co wy ludzie gadacie bo sami siebie oszukujecie.

Co do tego twojego BTW to ja ci napisze moje BTW

BTW : Nigdy cie nie opuscil bo nigdy przy tobie nie byl a jezeli jest z toba to zrobice jakas słiiiit fotke razem albo nagrajcie jakis kawalek Hip Hopowy okey ?

PS: Dasz mi numer do boga ? Bo tez chcialbym zeby mnie nie opuscil.

Opublikowano

@up

No nie , Dawno się tak nie uśmiałem ale przynajmniej ma racje dla sprostowania co on napisał (streszczenie);

To co dobre - bóg

To co złe - ludzie bo przecież mamy wolną wole

x

Opublikowano

Już ktoś napisał, że to rodzice wpajają nam to od urodzenia i później trudno nam się przekonać do czegoś innego . Nie wieżę w boga od 2 lat ale jeszcze mówię automatycznie "o boze" czy coś w tym rodzaju .

Opublikowano

Mam na nazwisko Katolik lecz nie do końca bo do kościoła nie chodzę.

Tylko na jakieś imprezy. ;D

Wiek14 lat

chyba dyskoteki w szkole

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Ja wierzę w Boga .Ale po tych waszych wypowiedziach to powiem że aż strach się bać ....

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja nie wierze w Boga. Gdyby był, to powinien dać jakiś znak że jest. Jakiś inteligent dobrze sobie rozplanował i zajebiście dobrze napisał biblię. Musiał mieć nieźle najebane w głowie od dziecka..

Opublikowano

Ja nie wierze w Boga. Gdyby był, to powinien dać jakiś znak że jest.

Bardzo ladnie to ujales ^^... I mysle ze to wszystko w tym temacie ale oczywiscie wg.ludzi znakiem od boga jest to jak ktos '' cudem '' przetrwa w wypadku ale jak zginie to nie bo bog tak chcial xD Bawia mnie ci ludzie.

@Down : Nie czujesz jak rymujesz xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...