Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ty kur*a widziałeś kiedyś powietrze ? Może powietrza nie ma , bo go nie widać ?

Tyle ze istnienie powietrza mozna udowodnic boga niestety nie =/ znow moral co jest to mozna udowodnic czego nie ma to nie udowodnimy = /

BOGA NIE BYLO NIE BEDZIE NIE MA =/ ( W sumie to fajnie ) : D

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Następną rzeczą, ciągle poruszaną tutaj jest to, jak Bóg sam się stworzył? No jak... Nijak do h*ja wafla, bo go nie ma. Myślcie racjonalnie, a nie jak komuniści, którzy marzą o pójściu do nieba.

No a jak my się stworzyliśmy. No jak? Nijak do h*ja wafla, można powiedzieć, że nas nie ma. <- idąc twoim tokiem myślenia.

"Błogosławieni Ci którzy uwierzyli a nie zobaczyli"

Tyle do tematu i można go zamknąć, nie chcecie wierzyć to nie wierzcie, nikt Wam nie każe, przejdźcie na rastafari, buddyzm czy nawet pastafarianizm, mnie to gówno obchodzi, ale nie wmawiajcie innym że Bóg nie istnieje skoro nie macie na to dowodów. Akurat na istnienie Boga jest więcej dowodów niż na jego niebyt.

Najśmieszniejszą jest rzeczą w tym temacie, że osoby niewierzące chcą mieć ślub kościelny... brak mi słów na Was.

Zbieram ---- ;p

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

Żeby cokolwiek krytykować musicie najpierw wiedzieć co krytykujecie. Połowa pseudohejterów, jak już mówiłem moda na ateizm. Założę się, że nikt kto kwestionuje religie nie zna nawet podstaw i źródeł wierzeń, nawet prostej genezy chrześcijańskiej kosmogonii.

Żal mi was.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

"Błogosławieni Ci którzy uwierzyli a nie zobaczyli"

Jezeli wierzysz w slowa pajaca ktory napisal to dawno dawno temu to pozdro. Tutaj powinno byc '' Posrani ci ktorzy uwierzyli a nie zobaczyli ''

Wiesz dlaczego tacy jak ty wierza w boga? Bo sie sraja ze do nieba nie pojda ( dodam ze zadnego nieba nie ma tzn. jest spojrzcie w gore jak bedziecie na dworzu ale zadnych umalych ludzi nigdy tam nie widzialem ) Powiedz jak mozna mowic ze idzie sie do nieba skoro nikt zywy tam jeszcze nie byl a od umarlych info sie przeciez nie bierze... Podejrzewam ze uderzyl ci do glowy film z Patrickiem Swayze '' Duch '' i teraz myslisz ze skonczysz tak jak on czyli w niebie ( Efekt specjalny xDD ). Naprawde szkoda mi niektorych poszkodowanych osob ktore na sile wierza w boga choc nauka pokazuje co innego a jak ktos chce napisac ze '' nauka sie myli '' '' nauka to gowno z nauki nic sie nie dowiemy '' to po co tacy ludzie chodza do szkoly ? Dlaczego umiesz chodzic ? Bo sie nauczyles a nie wymysliles sobie chodzenie. Dlaczego umiesz czytac? Bo sie nauczyles a nie wymysliles. Dzieki czemu wiesz ze dzialanie 5+5= 10? Dzieki nauce. Ale oczywiscie w przypadku boga nauka sie myli co nie ? Wszedzie nauka pokazuje poprawne wyniki ale jezeli chodzi o boga to nie pokaze ? Oczywiscie ze pokaze bo nauka caly czas pokazuje poprawne wyniki na to ze bog nie istnial nigdy : ) Czlowiek ktory pisal te smieszne biblie itp. nie wiedzial ze nauka kiedys pojdzie na przod i ludzie co raz bardziej przestana byc naiwni i teraz wychodzi : ). Pedo dres a skad wiesz ze bog istnieje i zadam ci tutaj teraz te samo pytanie co wszystkim. '' BO MAMA CI POWIEDZIALA ? '' Z bogiem nigdy nie gadales na NK nie masz zdjecia z bogiem wiec skad wiesz ze istnieje ? Bo ci matka kit wkrecila tak jak wczesniej twojej matce jej matka i tak dalej i tak dalej przez wiele wiele wiele wiele wiele lat : ) Sluchaj pokaz mi tego swojego kolege boga aaa cholera bym zapomnial nie pokazesz bo go nie ma : D No to zajebiscie wierz dalej w swojego wymyslonego przyjaciela BOGA dzieki ktoremu bedziesz pracowac 10 godzin dziennie aby zarobic na dzienna porcje chleba dla swojej rodziny : ) A ktos inny bedzie sprzedawac narkotyki i miec lepszy zywot niz ty ale przeciez bog jest sprawiedliwy i on nas kocha xDD no nie moge xD

Opublikowano

Żeby cokolwiek krytykować musicie najpierw wiedzieć co krytykujecie. Połowa pseudohejterów, jak już mówiłem moda na ateizm. Założę się, że nikt kto kwestionuje religie nie zna nawet podstaw i źródeł wierzeń, nawet prostej genezy chrześcijańskiej kosmogonii.

Żal mi was.

W programie "Penn & Teller Bullshit" padło kiedyś zdanie: ""Życzymy wszystkim, żeby przeczytali biblię. Na świecie potrzeba więcej ateistów, a najszybsza droga do zostania ateistą to przeczytanie biblii od deski do deski." I właśnie większość katolików zazwyczaj w ogóle nie zna Biblii. Byłem wierzący do 20 roku życia, czytałem cały Nowy Testament i obszerne fragmenty Starego, posiadam dużą wiedzę o wierze chrześcijańskiej i im więcej się dowiadywałem tym bardziej przekonywałem się do ateizmu. Kilka postów wyżej wymieniłem ciekawe fragmenty z "Pisma Świętego", kara śmierci za pracę w szabat, pochwała niewolnictwa, bo niewolnik to "własność" jego pana itd. Wiesz dlaczego wy wierzycie? Bo "wszyscy" wierzą, bo rodzice wam tak mówili, a im ich rodzice i tak w nieskończoność. Jeśli kogoś tu żal to takich właśnie konformistów, którzy nawet nie wiedzą w co wierzą, tylko powtarzają za innymi i dają się formować jak plastelina.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Szatan "istnieje" tylko po to, by człowiek miał na kogo zwalić winę spowodowaną swoim błędem (co złego to nie my, nie?). Taka jest natura ludzka a, że wszystko musi nazwać to i to nazwał złem/szatanem.

Kościół katolicki to doskonale opracowany plan władzy nad światem. W średniowieczu miał swoje państwo i wojsko. Zarazem w owych czasach jego władza i panowanie się skończyły a dziś trzyma się dla pozoru.

Dwa pytania takie bardziej naukowe

1. Czy człowiek posiada instynkt? Jak to wygląda w świetle religii a jak nauki?

2. Ogólnym założeniem jest, że każde zwierzę posiada instynkt. Zatem czy zwierzę pozbawione go potrafi zabić?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Wierzcie w Boga albowiem nie wiecie ile osób pisze do was z nieba :)

P.S. ale oni mają zakaz ujawniania się ;(

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Powiem wam tak, Bóg was kocha i wy możecie tego nie rozumieć. Wiem że każdy z was wie lepiej, a ja nie będę się wdawał w kłótnie.

@Spróbujcie mnie z hejtować to bany posypią się.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Powiem wam tak, Bóg was kocha i wy możecie tego nie rozumieć. Wiem że każdy z was wie lepiej, a ja nie będę się wdawał w kłótnie.

@Spróbujcie mnie z hejtować to bany posypią się.

'' Bóg was kocha wy możecie tego nie rozumieć '' równie dobrze mogłeś powiedzieć że kaczki nas kochaja ale my tego nie rozumiemy ^^ Tyle ze kaczka moze podejsc zakwakać i jej kwakanie można uznac jako slowo kocham cie : D A bog jaki da mi dowod na to ze mnie kocha? : D Ani nie podejdzie ani nic nie powie ani nic dobrego nie sprawi bo wszystko co robie robie sam i jak ide do roboty to nie widze boga ktory pomagalby mi kołki z drzewem nosic ani nie widze boga który tak bardzo mnie kocha i postanowil zrobic mi kawe bo mi sie nalezy za ciezki dzien pracy. Zarowno prace i kawe musze wykonywac sam wiec jak ten bog moze okazac mi milosc? A no tak jak zdechne to pojde do nieba i wiesz tam jest pelno ludzi i bog organizuje imprezy tyle ze na nie nie ma dowodu ": D Obojetnie gdzie bys sie klocil to i tak nie udowodnisz istnienia czegos czego nie ma czegos co sie nazywa '' Bóg ( BUK ) ''. Powiedz co takiego może dac ci BUK ? Nie sadze aby chodzil za ciebie do szkoly sie uczyc i nie sadze aby to on szukal ci dziewczyny na cale zycie a takze nie bedzie siedzial za ciebie 10 godzin w robocie i nie da ci zdrowia oraz nie da wyplaty co miesiac bez ktorej bys nie przezyl. Nie pokaze ci jak wyglada , nie porozmawia z toba , nie obroni cie przed dresami , nie da ci chleba/wody oraz szczescia , nie poda ci reki nie przywita sie , nie zje z toba obiadu/kolacji ( mógłbym wymieniac tutaj w 10000000 znakach czego bog nie zrobi ) oraz co najwazniejsze '' NIE DA DOWODU NA JEGO ISTNIENIE GDYZ OWEGO DOWODU NIE MA BO JAK JUZ PISALEM CZEGOS CZEGO NIE MA NIE UDOWODNIMY ''. Mowisz ze bog mnie kocha tylko prosze cie pokaz mi tego boga bo chcialbym zobaczy kto mnie kocha : D I jak zwykle przychodzi czas na? ! '' Nie pokazesz bo go nie ma '' i wszystko w tym temacie xD dziekuje

PS. Jezeli ostrzejsza wymiane zdan uwazasz za hejterstwo to banuj mnie juz teraz tylko ciekaw jestem czy kokosz bedzie zadowolony gdy dowie sie ze wygrazasz ludziom i banujesz ich za to ze maja swoje podzielone zdania.

Jedyna osoba na tym forum ktora moze mi/nam grozic banem za friko jest kokosz wiec przy nastepnym poscie albo wypowiadaj sie tylko na TEMAT i nie dawaj zadnych frytek/pizzy od siebie albo wcale sie nie wypowiadaj bo textem '' posypia sie bany '' nic do tematu nie wprowadzasz : ) Pozdro

Specjalista
Opublikowano

ja wieżę w Boga

wiara swoją drogą, a nauka swoją

najlepsza jest historia, bo można cisnąć z historycziki, be jest bardzo wierząca a opowiada o neandertalczykach i tych innych pra przodkach pochodzących od małpy

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Ja wierzę, i powiem ci jedno autorze, Bóg dał człowiekowi wolną wolę dlatego możemy robić co chcemy bla bla bla...... I abyśmy nie robili głupstw dał nam 10 przykazań, te zamachy to nic innego jak ludzka wola.

I tak biblia mówi że człowieka stworzył Bóg itd... A nauka mówi jak to zrobił.

OndteAw.png
Opublikowano

O kurwa. Objawił mi się bóg. Przyrzekam wam! Wyglądało to tak:

Siedziałem sobie przed kompem i właśnie chciałem napisać tutaj ateistyczny post. Gdy już miałem klikać "napisz". Poczułem się strasznie dziwnie. Odwróciłem się a tam ujrzałem brudnego psa. Wystraszyłem się troszkę ale do odważnych świat należy więc wstałem, podszedłem do tego psa. Jak już pisałem wcześniej był to jakiś brudny pies, chyba nawet obsrany. Po chwili powiedział do mnie ludzkim głosem - To ja. Jestem, który jestem. Przyszedłem do ciebie, byś się nawrócił, albowiem jam jest miłosierny ojciec twój, pasterz, który przyszedł po zbłąkaną owcę. Nie lękaj się mnie lecz powiadam ci, umiłowani, którzy nie widzieli a uwierzyli. Jednak tyś jest mój syn jedyny, w którym pokładam swą nadzieję, dlatego niech będą wybaczone twoje winy. Nakazuje ci byś głosił prawdę taką: Tylko geje i lesbijki doznają, życia wiecznego.

Nie wiem co mam o tym myśleć ale tak jest prawda O_o...

RAsfepN.png
Opublikowano

MakYs jesteś chory , nie dojrzały czy co? Nie rozumiesz słowa hejtować to nie odzywaj się , a to że cię biją dresy i masz problemy w życiu to mnie nie obchodzi. Jesteś profesorem? Nie, miliony ludzi wierzy w Boga, nie możesz mówić że nie istnieje bo przez te wieki wydarzyło się bardzo cudów,a Bóg działa w życiu. Nie widzisz go i nie zobaczysz, bo Bóg objawia się poprzez konkretne osoby.

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

MakYs jesteś chory , nie dojrzały czy co? Nie rozumiesz słowa hejtować to nie odzywaj się , a to że cię biją dresy i masz problemy w życiu to mnie nie obchodzi. Jesteś profesorem? Nie, miliony ludzi wierzy w Boga, nie możesz mówić że nie istnieje bo przez te wieki wydarzyło się bardzo cudów,a Bóg działa w życiu. Nie widzisz go i nie zobaczysz, bo Bóg objawia się poprzez konkretne osoby.

Więcej jest dowodów, na to, że bóg nie istnieje niż na to, że istnieje...

RAsfepN.png
Opublikowano

Podaj mi przynajmniej 5 dowodów.

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

To podaj 5 dowodów na istnienie zombie-żyda

1. bo mama tak mi powiedziała

2. bo ksionc

3. bo się go boje

4. bo widziałem

5. bo jestem katolem

edit a w ogóle to fajna sygna "joł cwelili mnie we wieńźniu, ale udaje twardziela, bo inaczej pihuj mnie nie wypromuje, elo dzieciak"

Opublikowano

Myślę że jeżeli nie spróbujecie wiary to nie będziecie wierzyć, że Bóg może istnieć.

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

@meth0d

Przeczytaj pierwszy post tematu by me . Tam masz chyba więcej niż 5 . A ty podaj mi chociaż 2 i zobaczymy którego nie obalę .

x

Opublikowano

Tutaj tacy kozacy "Ja nie wierze bo to wszystko brednie" a jak kiedyś staniecie przed Bogiem to wam będzie zielono i powiecie sobie "czemu ja byłem taki głupi" oczywiście że WIERZE!

Pomogłem daj "+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...