Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trzeba w coś wierzyć.. ale nie jestem przekonany ^^. Aż się boję określić... z kolegą niedawno postanowiłem że jesteśmy Ateistami ; D

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

MakYs, chcę się Ciebie o coś zapytać.

A jak wyjaśnisz mi opętania? I dlaczego akurat "nasza" religia pomaga nam wyjść z tego stanu?

Ja jestem wierzący, i nikt i nic tego nie zmieni. Nie jestem nie wiadomo jakim katolikiem, ale tak czy inaczej w Boga wierzę.

A jak mi wyjaśnisz, że ofiarą "opętania" badają tylko osoby wierzące?

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Specjalista
Opublikowano

Każdy w coś wierzy inni w Reinkarnacje inni w Świętą Krowę czy Jezus Chrystus(''Buk'') ,ale tak naprawdę to jest jeden Wspólny Bóg.

Nawet ludzie mogą się modlić do swoich ulubionych rzeczy.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

MakYs .. ciagle religie wysmiewasz , osmieszasz piszac " buk " , ktos se tam wpisal " ruchando " szacunku troche dla kogos kto wierzy w Boga prosze;)

To prosze powiedz, czemu wyznawcy "Boga" wyśmiewają ateistów, oraz inne religie?

@Topic

Ja <z rodziny> jestem Buddystą, i nie wstydze sie tego!

Choć osobiście nie jestem przekonany, cze "Bóg" chrześcijański, islamski, buddyjski, hinduski (itp,itd) istnieje.

Według mnie jest to "coś" stworzonego przez ludzi, którzy chcą sobie ułatwić, zrozumieć istnienie świata, ludzi, zwierząt itd.

Lecz. Najbardziej denerwuje mnie to, iż Religie nic nie robią, tylko kłócą się!!! Która prawdziwa, który bóg lepszy, który ważniejszy, czemu, a dlatego, "Chrześcnijaństwo najwarzniejsze" "Islam najwarzniejszy!" i tak dalej...

Niestety, też muszę przyznac, że całą tą wojne rozpętal : Katolicyzm- protestańci sobie jakoś żyją w spokoju, buddyści się innych nie czepiają, arabowie- no troche :) i inni żyją w spokoju, a chrześcijanie tylko narzekają0.0, co też wskazuje ostatni incydent, gdzie ksiądz według mnie- OSTRO PRZESADZIŁ :

ode mnie tyle :)

Opublikowano

Faszir - DoKŁaDNie!

Gdy mi udowodnicie, że Bóg <w jakim kolwiek znaczeniu> istnieje, to uwieże. Narazie przekonało mnie, że świat został stworzony przez tzw. wybuch. Jest to udowodnione! Jak jajogłowi mi potwierdzą, że był taki tam Jezuz, czy ktokolwiek inny, kto "zrobił"ludzi, gdy przedstawią mi fakty, że tak było. TO Uwieże, a teraz mi nie mówcie, że jakis tam Mojżesz sobie powiedział, że "świat został stworzony przez tego i tego".

A jak ja powiem, że świat zrobił mój pradziadek? hm? i jak cała szkoła/kumple zaczną o Tym mówic, to każdy ma teraz gadać " A wiesz że Stachu J*****(nazwisko) stworzył świat? on to zrobił z własnego gówna! "| -.-

każdy tak se może... a potem jakieś Ruski spuszczą (bez skojarzen) atomówke, bo oni będą twierdzić, że nie Stachu, tylko Mietek -.-

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie wierzę, bo nigdy nie wierzyłem w coś czego nigdy nie widziałem ;)

I mysle ze w tym momencie temat jest zakonczony.

@Do katoliczków = Jezeli dalej chcecie sie kłocic to najlepiej prosilbym abyscie wypowiadali sie z dowodami typu : zdjecia itp.

PS. O cholera... Zapomnialem przeciez nikt nie ma zdjecia '' najwiekszego '' bo ? Bo on nie istnieje on istnieje tylko w naszej tzn. w waszej ( katolickiej ) głowie ; )

Opublikowano

Zależy jak na to spojrzeć;

z punktu religijnego tak

z punktu naukowego nie

reklama

Opublikowano

Zależy jak na to spojrzeć;

z punktu religijnego tak

z punktu naukowego nie

Punkt religijny to tylko marne opowiesci wiec juz sam masz odpowiedz co jest prawda ; )

Opublikowano

Bóg istnieje każdy dobry czyn do ciebie wróci może i nie natychmiast ale napewno wróci ludzie umierają bo taka jest kolej rzeczy,a co do bierzmowania piszecie ile to tego trzeba sie uczyć najwyraźniej nie wiecie co przyjmujecie bierzmowanie to jest sakrament.A jeżeli czytaliście kiedyś Pismo Święte to byście (niektórzy) zmienili zdanie.Moim zdaniem koniec świata się zaczyna potwierdza to biblia w apokalipsie początkowo mają być trzęsienia ziemi już są, tak jak biblia napisała zostaną nieliczni, i tak powoli się staje jeżeli naprawdę zgłębicie się w religie zobaczycie otworzycie umysły i wtedy oceniajcie.Jeżeli nie chcecie iść do bierzmowania nie idźcie to jest "świętokradztwo" jestem zszokowany co ja tu przeczytałem ... ;/

http://www.pajacyk.pl/ wejdź i pomóż :)

Opublikowano

@Stukniety

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało niedawno w Japonii !

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Obozach koncentracyjnych !

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Japonii podczas wybuchu bomby !

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Czarnobylu

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się dzieje cały czas : Pożary Zabójstwa Gwałty Porwania Okupy Wojny Wybuchy w kopalniach i inne straszne rzeczy na tym strasznym świecie

Wymieniać dalej ?

@ 2up

Ja uważam że tak jak mówisz jest wieczny sen poprostu człowiek się wyłącza i jest koniec nie myślimy nie widzimy i nie czujemy !

Ja ci to wytłumaczę w kilku zdaniach ;]

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało niedawno w Japonii !

Bóg dał ludziom wolną wolę - Japończycy nie musieli wznosić swoich pięknych miast na wybrzeżach , od wieków wiadomo że takie rzeczy często się tam zdarzają ;]

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Obozach koncentracyjnych !

Tutaj znów wolna wola - trafiło się kilku 'złych ludzi ' którzy podporządkowali sobie innych ludzi i stało się to co się stało ;] gdyby nie idioci którzy usługiwali innym idiotom takie coś nie miało by miejsca .

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Japonii podczas wybuchu bomby !

I znów wolna wola ;] po co ludzie wymyślają tego typu broń i ją wykorzystują ;]

Po raz kolejny wolna wola .....

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się dzieje cały czas : Pożary Zabójstwa Gwałty Porwania Okupy Wojny Wybuchy w kopalniach i inne straszne rzeczy na tym strasznym świecie

WOLNA WOLA !!! NP. ZABÓJSTWO - MASZ WOLNĄ WOLĘ WIĘC ZABIJ ALE SPOTKA CIĘ ZA TO KARA I MOŻE DLA TEGO WYSTĘPUJĄ POŻARY , POWODZIE ITP . MOŻE PRZEZ TYCH WSZYSTKICH IDIOTÓW KTÓRZY NIE UMIEJĄ SIEDZIEĆ NA DUPIE TYLKO SAMI SOBIE ŻYCIE UTRUDNIAJĄ ? A PRZY OKAZJI NORMALNIE ŻYJĄCYM LUDZIOM ?

Człowiek ma wolną wolę którą dostał od Boga i robi co chcę stąd te wszystkie nieszczęścia bo może Bóg sam popełnił błąd i za mało rozumu na świat dla ludzi zesłał ;]

POZDRAWIAM Kajtek89xD

Opublikowano

Większość "wierzących" jest tak naprawdę nie wierzącymi, chodzą od czasu do czasu do kościoła aby mieć podpisy, potem w ogóle przestaną chodzić...

Ja mam małe załamanie, problem ale staram się wierzyć że coś dalej jest... Nie mogę sobie wyobrazić że umrę i nic poza życiem tutaj nie ma...

Wiem jak boli strata bliskiej osoby.

Mój ojciec także nie żyje.

Opublikowano

I mysle ze w tym momencie temat jest zakonczony.

@Do katoliczków = Jezeli dalej chcecie sie kłocic to najlepiej prosilbym abyscie wypowiadali sie z dowodami typu : zdjecia itp.

PS. O cholera... Zapomnialem przeciez nikt nie ma zdjecia '' najwiekszego '' bo ? Bo on nie istnieje on istnieje tylko w naszej tzn. w waszej ( katolickiej ) głowie ; )

znasz pojęcie wiary tumanie ??;> Jeśli nie , to masz internet więc korzystaj z niego z głową ;]

Opublikowano

ja już nie wiem czy Bóg istnieje czy nie Ale mam taką wiarę że coś po życiu na ziemi jest jakieś 2 życie nawet i troche gorsze bo co to kur.. jest że pośmierci jest wieczny sen i co dalej śpimy i się nie możemy obudzić? to nie ma sensu coś musi być ale nie wiemy co

Opublikowano

Ja ci to wytłumaczę w kilku zdaniach ;]

Bóg dał ludziom wolną wolę - Japończycy nie musieli wznosić swoich pięknych miast na wybrzeżach , od wieków wiadomo że takie rzeczy często się tam zdarzają ;]

Tutaj znów wolna wola - trafiło się kilku 'złych ludzi ' którzy podporządkowali sobie innych ludzi i stało się to co się stało ;] gdyby nie idioci którzy usługiwali innym idiotom takie coś nie miało by miejsca .

I znów wolna wola ;] po co ludzie wymyślają tego typu broń i ją wykorzystują ;]

Po raz kolejny wolna wola .....

WOLNA WOLA !!! NP. ZABÓJSTWO - MASZ WOLNĄ WOLĘ WIĘC ZABIJ ALE SPOTKA CIĘ ZA TO KARA I MOŻE DLA TEGO WYSTĘPUJĄ POŻARY , POWODZIE ITP . MOŻE PRZEZ TYCH WSZYSTKICH IDIOTÓW KTÓRZY NIE UMIEJĄ SIEDZIEĆ NA DUPIE TYLKO SAMI SOBIE ŻYCIE UTRUDNIAJĄ ? A PRZY OKAZJI NORMALNIE ŻYJĄCYM LUDZIOM ?

Człowiek ma wolną wolę którą dostał od Boga i robi co chcę stąd te wszystkie nieszczęścia bo może Bóg sam popełnił błąd i za mało rozumu na świat dla ludzi zesłał ;]

POZDRAWIAM Kajtek89xD

No to powiedz mi po co wierzyc w boga skoro kazdy ma wolna wole i to my decydujemy o tym co sie stanie ? Na chuja w niego wierzyc skoro sam wyzej napisales ze to nie on decyduje tylko '' wolna wola '' czlowieka ? Bo nie rozumiem ? Po co wierzyc w cos co i tak nie ma wplywu na nasze zycie ? Bog za malo rozumu dla ludzi zeslal ? Jezeli czytasz ksiazke to skad poziej nabierasz wiedze na temat tej ksiazki ? Bo ja przeczytales czy bog ci zrzuca kurwa wiedze ? Pierdolisz teraz jak potłuczony. I powiedz mi po co w modlitwie '' ojcze nasz '' jest tekst '' chleba naszego... '' i tutaj jest prosba do boga a jak bog moze spelnic cos skoro to od ludzi zalezy co sie stanie ? I tutaj tez pytanie skoro on chuja nam moze dac oraz chuja zrobic to po co w niego wierzyc ? Bo piszac '' czlowiek ma wolna wole '' to znaczy ze to my ludzie decydujemy to co sie stanie na ziemi wiec pytaj sie po raz kolejny po co wierzyc w kogos kto chuja nam da ? Tak dla bycia fajnym czy zajebistym ? Dla lansu ? Czy dla tradycji którą prowadza idioci od wielu lat ? Piszesz ze wszystkie nieszczęscia pochodza od ludzi... To jakim po co katolicy sraja sie jak ktos ocaleje cudem w wypadku ze to dzieki bogu ? Co zlego to nie bog ale jak cos dobrego to odrazu przypisywac bogu. Czy to nie pojebane ?

.Moim zdaniem koniec świata się zaczyna potwierdza to biblia w apokalipsie początkowo mają być trzęsienia ziemi już są,

Nie wiem czy sie smiac czy plakac ? '' Trzesienia ziemi juz sa '' trzesienia ziemi od zawsze kurwa sa : ) Ale dopiero teraz je zauwazyles ? A bo byc moze dlatego ze masz 10 lat i zyjesz faktem za przez cale istnienie ziemi tylko 1 trzesienie bylo...

Opublikowano

Może mały ot , ale jest też trochę związane z tematem bo w pewnym sensie ten demotywator jest o życiu po śmierci , co też jest związane z bogiem , niech jakiś smiałek spróboje "rzadko się zdarza " jak jest napisane ,

1307557787_by_kub07_500.jpg

Opublikowano

Makys jak byś poczytał trochę o religi i spróbował ją zgłębić to naprawdę nie mówił byś tak a nie bo nie widziałeś to nie znaczy że niema oczy mogą kłamać... ;/ a co do trzęsień owszem były i to wielkie ale zobacz co się dzieje na świecie chaos człowiek człowieka najchętniej by zabił wojny,i silniejsze trzęsienia te nad Japonią jeszcze takich nie było płyty tektoniczne przesunęły się aż o 2m,tajfuny i co tam napisałeś każdy ma wolną wole i z tego wszystkiego będziemy rozliczeni tam już u niego...

http://www.pajacyk.pl/ wejdź i pomóż :)

Opublikowano

Nie wierzę w boga, kto ma jakieś dowody że istnieje? NIKT!!! Ludzie są poj**** że modlą się codziennie i niewiadomo jakie cuda wyrabiają...

Żyje sobie normalnie chodzenie do kościoła jest moim zdaniem rzeczą która jest zbędna i zajmuje tylko czas.

Kto wierzy to naprawde musi mieć namieszane w głowie...

fs_pc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...