Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To samo mozna napisac o Tobie... moze Ty masz najebane w glowce i Ci wmawiaja ze bog nie istnieje ?:) Nikt nie zna prawdy ...

Tyle ze ja moge wytlumaczyc sie tym ze nie widzialem i nie wierze bo po co mi wierzyc w cos czego nie ma ? Rownie dobrze mozna wierzyc w UFO/Latajace myszy / Gadajace ludzkim jezykiem koty czy tez Ptaki ktore tancza breakdance-a.

Na wszystko co istnieje jest dowod i jak zaloze temat w ktorym napisze '' poprosze zdjecie ptaków '' i co ? Zdjecie 10 minut i mam i okey ptaki istnieja udowodnili mi to ale czy ja zaloze taki sam temat z zapytaniem '' Zdjecie boga '' to co mi wstawisz? Nic nie wstawisz bo tego czego nie ma nie mozna udowodnic. : ) Moral? Bez dowodow polecam spierdalac bo wierzyc w jakies plotki ktore sa przenoszone z pokolenia na pokolenie naprawde trudno wierzyc. A jeszcze bardziej rozbawiaja mnie ludzie na poziomie '' lubie chodzic do kosciola '' ktorzy za friko daja dla idioty ( ksiedza ) kase a potem ten frajer jezdzi sobie BMW. Na kazde zapytanie '' dlaczego bog sie nie pokaze '' zaraz jebani katolicy wyszkoleni przez swoje 80 letnie babki pisza '' bo bog sie nie pokaze bo nie moze ale on cie kocha '' no wezcie kurwa smiech uwarte nie robcie.

Jezeli cos istnieje to mozna to udowodnic a jezeli cos nie istnieje to nie mozna tego udowodnic ; ) Zdjecia boga ? Brak. Moral? Boga nie ma.

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Racja

Jest tyle " Dowodów " że bóg nie istnieje , a jakie są że właśnie jest ?

Te bzdury w piśmie napisane przez jakiegoś autora natchnionego któremu coś się przyśniło ??? To mi się dziś przyśniło coś i muszę opublikować w gazecie dalszy ciąg pisma świętego

A może te głupoty na mszy przez które ksiądz wzbogaca się o ładny majątek a cały dzień ma lajcik .

Mi się wydaje że religia przetrwała tylko przez to że podawana jest z pokolenia na pokolonie bo do rodziców mamy jakiś szacunek i wierzymy im a że oni mają to od swoich a tamci od swoich to już inna sprawa.Gdyby religia wpajana nam była przez kolegów lub też nauczycieli , Uwierzylibyście im >?

x

Opublikowano

Tylu idiotów w kosciele zebrał ksiądz będzie miał z tacy na nowe felgi w samochodzie =).Nie wierzę w bajki tyle napiszę . 

Wyjdź pókim dobry bo cię uderzę kiedyś w łep, taca nie jest dla księży, więc jak nie wiesz to nie odzywaj się. Twoje miejsce na placu zabaw.

Jestem Chrześcijaninem ale nie wierze 

Czyli nie jesteś chrześcijaninem, chrześcijanin to osoba która praktykuje swoją wiarę.

@InfoMode

Pisałem przecież że Bóg na takie sprawy nie ma wpływu, bo to są czyny ludzkie.

Następne oszustwo pieniężne kościoła IMO:

Księża jeżdżą wypasionymi furami i mają pełno kasy. Jak idzie się na księdza to się powinno oddać bogu, a oni zbijają kokosy.

Np. jak mnisi. Są tylko oddani komuś tam... I nie mają fur, ciuchów lansowanych itp.

Kolejny profesor się odezwał, HAHAH. Ksiądz nie płaci za prąd, wodę, gaz etc. Dostaje ofiarę za pogrzeb, ślub, kolędę i pracę na parafi więc co ma z kasą zrobić? Pomaga ludziom gdy tej pomocy potrzebują .

Nie wierzę, i żeby nie było, jestem wychowany w rodzinie katolickiej, byłem chrzczony a nawet bierzmowany i wierzyłem przez te wszystkie lata, z czasem jednak spojrzałem prawdzie w oczy. Po pierwsze: niby z jakiej racji Bóg miałby stworzyć miliardy ciał niebieskich, po to aby na tylko jednym z nich stworzyć życie. Gdyby wszechświat i świat zostały stworzone przez wszechmogącą istotę powstałyby od razu, a nie powstawałyby przez miliardy lat. Po co Bóg miałby najpierw stwarzać jakieś bakterie, proste organizmy i tak powoli przez miliony lat. Poza tym dlaczego w Biblii nie ma nic o stworzeniu akurat tych organizmów, których nie znano, w czasach gdy ją pisano np. dinozaury, bakterie, wirusy itd. Adam i Ewa nie mogli też we dwójkę zaludnić całą kulę ziemską (odpowiedzcie sobie na pytanie z kim miały dzieci dzieci Adama i Ewy). Do tego paradoks grzechu pierworodnego: Bóg nieskończenie sprawiedliwy stosuje odpowiedzialność zbiorową i to nawet w stosunku do ludzi, którzy dopiero się narodzą. I jeszcze paradoksy związane z szatanem i piekłem: szatan buntujący się przeciw komuś kto jest wszechmogący i wszechwiedzący, Bóg nieskończenie sprawiedliwy i miłosierny skazuje ludzi na wieczne cierpienie, dusze w Niebie cieszą pełnią szczęścia będąc świadomi że inni cierpią przez całą wieczność. A przypowieść o Hiobie? Czy skrzywdzilibyście własne dziecko, aby wygrać zakład?, no i jak szatan mógł się założyć z Bogiem, który jest wszechwiedzący i wszechmogący. I gdzie była opatrzność Boża w czasie II Wojny Światowej?, gdzie są Anioły Stróże 900 mln ludzi na świecie cierpiących głód? itd. itp. takich paradoksów jest multum.

I to jest właśnie to, że człowiek tego nigdy nie pojmie, zostało to zapisane w Piśmie Świętym.

że księża są pogleban

Niestety nie każdy ksiądz jest z prawdziwego powołania, ale wytrwać 6 lat żeby zostać księdzem też nie jest łatwo.

Nie wierzę, i nie uwierzę póki nie zobaczę.

"Błogosławieni ci którzy nie widzieli, a uwierzyli." Jeżeli nie uwierzysz po śmierci tego nie ujrzysz.

@femex zrozum, każdy ma swoją wiarę, ale tak naprawdę Bóg jest tylko jeden. Skoro są dowody że Bóg nie istnieje to wytłumacz mi jak to się stało, że Maryja matka Jezusa Chrystusa urodziła syna zachowując czystość?

@Damianez wyjdź, nie nadajesz się do dyskusji, jesteś jeszcze szczylem który nie ma pojęcia o niczym i nie udawaj tu profesora.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Up całkowicie się z tobą zgadzam mądrze piszesz , a co do tych wyżej to jakaś banda dzieciaków którzy chcą być kimś ale tak nie jest ... pewnie są szczynami po 13 lat ,Co do niektórych którzy pisali że też mogliby wymyśleć wiarę ale czy chociaż jeden by się znalazł kto przez całe życie by nie grzeszył ?? czynił dobro ?? wybaczał drugiemu ?? pytam sie kurwa więc nie piszcie takich bzdur bo kurwa nikt z was nie umarł by w mękach przybity do krzyża za innych ludzi !!

Kiedyś usłyszałem całkiem przypadkiem rozmowę 2 dewczyn 1 była chora chyba na raka śmiertelnie , modliła się i miała wątpliwości co do wiary ale pewna dziewczyna podeszła do niej i powiedziała, że Jezus ją tak bardzo kocha że jakby była ostatnim człowiekiem na ziemi zrobiłby to nawet dla niej jednej i to jest fakt takie jest moje zdanie

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Nie wierz w te naukowe bzdury...Jajogłowe dekle myślą,że zawojują świat swoimi chorymi poglądami.

Litości, te "jajogłowe dekle" to mądrzejsi od Ciebie ludzie, którzy mówią Ci prawdę podpartą udokumentowanymi badaniami naukowymi. A ty masz tak zamulone w głowie, że nie chcesz tej prawdy przyjąć, bo nie pasuje do opowiastek które opowiadano Ci od dzieciństwa.

Rzucam pytanie do was,ateistów.Jaki sens ma wasze życie jeżeli w nim nie ma Boga?

Na pewno większy sens niż wasze "marność, marność nad marnościami"

Myślę,że połowa ludzi wypowiadających się tutaj,że "Bóg nie istnieje." to zwyczajna banda nastolatków próbujących się popisać

I kto tu kogo obraża?

Nikt nie będzie obrażał naszej wiary na tym forum.

A kto ci wiarę obraża? Nie potrafić dyskutować merytorycznie z paradoksami wiary tylko się obrażasz, bo Ci kilka osób parę słów prawdy napisało. A jak ateiści są często wyzywani od komuchów, satanistów, UB-ków to jest OK?

Ja osobie niewierzącej mogę tylko podać rękę.powiedzieć: "Chodź pomogę Ci" "Zacznij wszystko od nowa" "Zacznij wierzyć,Bóg kocha każdego człowieka,Chrystus umarł na krzyżu za Ciebie,jest pełen miłosierdzia,jest Ci wstanie przebaczyć każde nawet najcięższe grzechy"

Jakie chrześcijańskie podejście, kocham każdego bliźniego, kto zacznie myśleć tak jak ja :D

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Tyle ze ja moge wytlumaczyc sie tym ze nie widzialem i nie wierze bo po co mi wierzyc w cos czego nie ma ? Rownie dobrze mozna wierzyc w UFO/Latajace myszy / Gadajace ludzkim jezykiem koty czy tez Ptaki ktore tancza breakdance-a.

Na wszystko co istnieje jest dowod i jak zaloze temat w ktorym napisze '' poprosze zdjecie ptaków '' i co ? Zdjecie 10 minut i mam i okey ptaki istnieja udowodnili mi to ale czy ja zaloze taki sam temat z zapytaniem '' Zdjecie boga '' to co mi wstawisz? Nic nie wstawisz bo tego czego nie ma nie mozna udowodnic. : ) Moral? Bez dowodow polecam spierdalac bo wierzyc w jakies plotki ktore sa przenoszone z pokolenia na pokolenie naprawde trudno wierzyc. A jeszcze bardziej rozbawiaja mnie ludzie na poziomie '' lubie chodzic do kosciola '' ktorzy za friko daja dla idioty ( ksiedza ) kase a potem ten frajer jezdzi sobie BMW. Na kazde zapytanie '' dlaczego bog sie nie pokaze '' zaraz jebani katolicy wyszkoleni przez swoje 80 letnie babki pisza '' bo bog sie nie pokaze bo nie moze ale on cie kocha '' no wezcie kurwa smiech uwarte nie robcie.

Jezeli cos istnieje to mozna to udowodnic a jezeli cos nie istnieje to nie mozna tego udowodnic ; ) Zdjecia boga ? Brak. Moral? Boga nie ma.

Dobrze cwaniaku...Powiedz ile masz lat? Kilkanaście i się buntujesz przeciwko wszystkiemu w tym Bogu, co jest absolutną głupotą? Czy może 18+ i uważasz,że jesteś wolnym duchem i możesz robić co chcesz, a potem za to nie odpowiesz? Jesteśmy tylko ludźmi nie jesteśmy w stanie całkowicie pojąc Boga ale powinniśmy miłować go nade wszystko.A Ty nie będziesz obrażał katolickiej wiary na tym forum,dotarło? A z resztą w tym monecie Cie raportuje,bo nie będę się bezczynnie przyglądał jak ktoś pieprzy farmazony i obraża czyjąś religie...Masz prawo powiedzieć,że nie wierzysz, ale nic po za tym! Nie potrzebnie zaglądałem w ten temat,tylko się zdenerwowałem...Chciałem spokojnie i kulturalnie porozmawiać a tu dupa blada,więc już się tutaj nie będę wypowiadał, bo po prostu nie ma sensu.I Makys nie odnoś się do mojego posta...

Opublikowano

A co powiecie o kuli ziemskiej ze jestesmy akurat w dobrej odleglosci od slonca? Latem - nie za goraca , zima nie za zimno..? A moze wszystko co nas otacza ( caly wszechswiat ) Jest tylko jednym punkcikiem ktory tkwi w jednym pomieszczeniu ktory dowodzi " ktos " i nakazuje ze tutaj i tutaj beda takie prawa fizyki itp ... byc moze w tego " kogos " wierzymy ? Lecz moge sie mylic... zapewne ktos mnie wysmieje ale mi to i tak wisi ;)

Gdyby od samego poczatku istnienia ziemi latem bylo by 300 stopni, zima -100 to ewolucja by spowodowala ze te warunki byly by dla nas idealne do zycia.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Nie wiem już jak o tym myśleć.

Niech ktoś wyjaśni krótko i po ludzku

@autor

nie_moge_ci_pomoc_26952.jpg

Tutoriale Minecraft:

Mody:

http://www.mpcforum.pl/topic/361079-mod-nazywanie-pupila/

http://www.mpcforum.pl/topic/360910-modpokeballs-pokemon/

Cs 1.6:

http://www.mpcforum.pl/topic/362003-tutduzy-ping-wejdz/page__p__2559165#entry2559165

Opublikowano

@meth0d ( nie będe cytował całego )

@femex zrozum, każdy ma swoją wiarę, ale tak naprawdę Bóg jest tylko jeden. Skoro są dowody że Bóg nie istnieje to wytłumacz mi jak to się stało, że Maryja matka Jezusa Chrystusa urodziła syna zachowując czystość?

Więc jak ci udowodnię tak , to skąd wiesz że zachowała czystość ?? Bo tak ci powiedzieli czy tak jest napisane w piśmie świętym które tak naprawdę może być bujdą ( i jest ).

x

Opublikowano

temat odrazu do zamknięcia jak mój stary - wywodzi sięz tego niezła kłótnia.

Tutoriale Minecraft:

Mody:

Cs 1.6:

http://www.mpcforum.pl/topic/362003-tutduzy-ping-wejdz/page__p__2559165#entry2559165

Opublikowano

Niektórzy wierzą, bo im wbijają do głowy od pokoleń, że bóg istnieje.

Każdy ma prawo do własnych wyborów życiowych, tyle.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Widzę, że w temacie jest wielu cwaniaczków ;) Nie będę warnował, ale każdy kto myśli, że naczytał się w necie dowodów na boską absencję i jest teraz superproelo ateistą, bo jest taka moda to jest durniem.

Dla każdego kto ma choć troszkę inteligencji, istnieje coś takiego jak zakład Pascala. Z niego jasno wynika, co się nam po prostu bardziej opłaca.

Jasne, że nie mówię tu o jakiejś dewocji itd, ale każdy na zdrowy, ludzki rozum zgodzi się z tym zakładem.

Tyle ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@makin

dla upa warna proszę ;)

Tutoriale Minecraft:

Mody:

Cs 1.6:

Opublikowano

<katolik>

Omg. To przecież oczywiste, że bóg istnieje !!!! Przecież bóg miliardy miliardów lat temu był od zawsze i stworzył ziemie i cały kosmos a potem człowieka Adama i z jego żebra Ewę a potem Ewa została nakuszona przez gadającego węża, żeby zjadła jabłko no i je zjadła i podzieliła się, ze swoim mężem Adamem. No i pan bóg się wkurwił za to jabłko i ich wypędził z raju!!!

Taka jest prawda!!! Musicie mi uwierzyć. Nie ma dowodów na te pojebane bzdury ale taka jest prawda!!!

</katolik>

RAsfepN.png
Opublikowano

Hej synkó ty opisałeś tylko katolików :x

Czytając twój post myślałem co zaznaczyć bo ty tylko opisujesz Boga z katolickiego punktu widzenia...

... kto powiedział, że w każdej religii w pismach jest napisane, że bóg powstał z gliny?

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Osobiście nie wierzę w "boga" od 5 klasy podstawówki żyje w rodzinie katolików. Ale szanuje katolików i nic do nich nie mam. Zapewne teraz wyśmiejecie mnie albo skrytykujecie "haha chce się popisać zaszpanować" nie nie prawda.

Rodzice o tym nie wiedzą ale znajomi tak. Na religie chodzę po to żeby podnieść sobie średnią na koniec roku, ale do kościoła nie chodzę. Każdy ma swoje po to by wierzyć, i być ateistą.

Dla mojego kolegi który jeździ na wózku to sens życia, znajomi też.

Opublikowano

ja w Boga wierzę.

uhum, no tak nauka taka religia taka..w sumie to prawda i jedno przeczy drugiemu...ale w końcu wiara polega na wierzeniu, czyż nie?;o jakiś napewno istnieje, może nawet taki co nikt go nigdy nie widział i nie słyszał..

Opublikowano

Wczoraj umarła mi bardzo bliska osoba a umrzeć nie musiała ( nie będę wam o tym pisał ) pomyślcie o kataklizmach w Japonii zamachu Na WTC czy wybuchu w Czarnobylu gdyby bóg nas kochał dopuścił by do czegoś takiego , nawet ja mogę iść teraz na miasto z nożem i pozabijać 2 osoby i nic mi się nie stanie ( poza więzieniem ) ale stworzyciel którego niema nic mi nie zrobi .

Bóg coś robi... To że umieramy to wina nie Boga... On chce dla nas jak najlepiej... Po prostu chce abyśmy go kochali, tak jak on kocha nas... Na końcu pokona szatana i nas wybawi...

Nothing to do here.

Opublikowano

Nikt wam nie karze wierzyć w Boga, ale zachowajcie szacunek do tych którzy w niego wierzą inaczej możecie z tego forum wyjść.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

@asd1111

Chłopie wiesz o czym mówisz . To wymieńcie mi co może zrobić taki bóg .

x

Opublikowano

Każdy kto uważa że świat jest niesprawiedliwy ma racje bo tak jest .Wczoraj umarła mi bardzo bliska osoba a umrzeć nie musiała ( nie będę wam o tym pisał ) pomyślcie o kataklizmach w Japonii zamachu Na WTC czy wybuchu w Czarnobylu gdyby bóg nas kochał dopuścił by do czegoś takiego , nawet ja mogę iść teraz na miasto z nożem i pozabijać 2 osoby i nic mi się nie stanie ( poza więzieniem ) ale stworzyciel którego niema nic mi nie zrobi .

Skąd wiesz, że ci ludzie nie zasłużyli na to?

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Dobrze cwaniaku...Powiedz ile masz lat? Kilkanaście i się buntujesz przeciwko wszystkiemu w tym Bogu, co jest absolutną głupotą? Czy może 18+ i uważasz,że jesteś wolnym duchem i możesz robić co chcesz, a potem za to nie odpowiesz? Jesteśmy tylko ludźmi nie jesteśmy w stanie całkowicie pojąc Boga ale powinniśmy miłować go nade wszystko.A Ty nie będziesz obrażał katolickiej wiary na tym forum,dotarło? A z resztą w tym monecie Cie raportuje,bo nie będę się bezczynnie przyglądał jak ktoś pieprzy farmazony i obraża czyjąś religie...Masz prawo powiedzieć,że nie wierzysz, ale nic po za tym! Nie potrzebnie zaglądałem w ten temat,tylko się zdenerwowałem...Chciałem spokojnie i kulturalnie porozmawiać a tu dupa blada,więc już się tutaj nie będę wypowiadał, bo po prostu nie ma sensu.I Makys nie odnoś się do mojego posta...

Niestety nie moge ci nie odpowiedziec : ) Ile mam lat ? Za kilkanascie dni 19 ale gdybym mial te 11 to mowisz ze nie wierze dla mody ? A jakbym mial 40 to nie wierze bo jestem za stary ? Czy ja obrazam katolicka wiare ? Ja probuje w troche inny sposob wam wytlumaczyc jak jest. Moja cala rodzina to katolicy a ja majac 18 lat wypisalem sie z tej smiechowej ekipy '' katolikow '' i jestem czlowiekiem ktory nie musi wierzyc w cos czego nie widzial. '' Pismo swiete '' cos co zostalo napisane pewnego dnia przez jakiegos barana tylko po to aby ludzie sie bali. Wiesz do czego jest wykorzystywana wiara ? '' Nie rob tego bo pismo swiete zabrania '' a kto te pismo napisal ? Osoba ktora najprawdopodobniej chciala miec wladze nad naiwnymi ludzmi i do tej pory tacy naiwniacy przetrwali. Powiedz czemu tylko tej jedynej rzeczy nie mozna udowodnic ? Dlaczego nie ma ani 1 dowodu na istnienie boga ? A dlaczego jest tak wiele dowodow na istnienie ludzi ktorzy mieli wypadek bo zyja bez nogi ? Bo ludzie bez nóg sa a boga nie ma i dlatego nie mozna udowodnic tego ze jest : ) Pamietam za gnoja do komunii zanim poszedlem to od kad skonczylem 6 lat to codziennie bylem w kosciele wierzylem w boga z wlasnej woli ale po co ? Powiedz mi po co mi wierzyc w wymyslone slowo '' bog '' skoro nic jemu nie moge podarowac oni on mi nic nie podaruje bo go NIE MA ! Pozniej jak mialem 11/12/13 lat zaczalem interesowac sie tym calym kosciolem itp oraz dowodami nad istnieniem wielkiego wrzechmogacego pana tyle ze przez 8 lat nie dostalem ani 1 dowodu na jego istnienie : ) No chyba ze dowodem wg.ciebie jest to ze jak mialem 10 lat to mieszkalem w bloku i moj sąsiad bił swoja żone i syna ot tak bo nie mial co robic. Dobry dowod ? Czy moze wiecej dowodow chcesz ? A no tak zapomnialem moja babcia od 7 roku zycia jest inwalidka a kiedy miala 30 lat zachorowala na raka i dzieki temu ze chce sie leczyc a nie dzieki '' bogowi '' zyje dalej bo ma dla kogo. Co jeszcze napisac ? Ze dowodem na istnienie boga bylo to ze Japonie zalala woda ? Czy atak na WTC albo moze ludobójstwo ze strony Hitlera ? Pomysl nad tym.

Widzę, że w temacie jest wielu cwaniaczków ;) Nie będę warnował, ale każdy kto myśli, że naczytał się w necie dowodów na boską absencję i jest teraz superproelo ateistą, bo jest taka moda to jest durniem.

Dla każdego kto ma choć troszkę inteligencji, istnieje coś takiego jak zakład Pascala. Z niego jasno wynika, co się nam po prostu bardziej opłaca.

Jasne, że nie mówię tu o jakiejś dewocji itd, ale każdy na zdrowy, ludzki rozum zgodzi się z tym zakładem.

Tyle ;)

Jezeli nie masz nic do powiedzenia w temacie to polecam sie nie wypowiadac bo pisanie ze ktos jest ateista dla mody mozesz wciskac innym ludziom a moze to ty jestes katolikiem dla mody ? Kto wie bo rownie to moge powiedziec.

Rozumiesz bronisz swojej wiary tyle ze od zawsze ludzie mowia ze bog '' KOCHA WSZYSTKICH LUDZI '' czyli Hitler byl jego idolem : D Takiego wyniku jak Hitler to chyba nikt nigdy nie bedzie miec no ale w sumie '' nic nie dzieje sie bez powodu '' a powodem ludobójstwa co bylo ? Bo im sie tak podobalo i to byl powod ? Co jest bardziej prawdopodobne to ze jakis wymyslony ktos '' bog '' machnal rekami i pokopal troche nogami i wyszlo dwoch ludzi czy to ze czlowiek pochodzi od malpy ? Ty a moze to dinozaury stworzyly boga bo przeciez byly przed nim wg. pism : D Kiedys moze odslonicie oczy i zobaczycie tak naprawde jakie ZA i jakie PRZECIW wiary. Ja przejrzałem na oczy dzieki sobie , dzieki glowie ktora ktoregos dnia podpowiedziala mi abym przemyslal nad istnieniem boga : ) I obojetnie ile ja bym szukal i obojetnie ile szukalbys ty to i tak nigdy nie znajdziemy dowodu na istnienie boga. A dlaczego ? Bo to '' bajka '' przenoszona z pokolenia na pokolenia ale co raz mniej ludzi wierzy w te bajki i mam nadzieje ze ta liczba z roku na rok bedzie sie zmniejszac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...