Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zostałem wychowany w wierze chrześcijańskiej. Trzymam się tego czego uczą mnie rodzice.

Opublikowano

Ludziska Bóg istnieje.Wytłumaczę wam to na tzw. "chłopski rozum"( to do tych , którzy nie wierzą) : Pomyślcie o tym jak powstał świat...Przecież coś z niczego nie może powstać.Jeżeli ten najprostszy argument do was nie trafia, to macie problem z samym sobą ;)

Opublikowano

Ludziska Bóg istnieje.Wytłumaczę wam to na tzw. "chłopski rozum"( to do tych , którzy nie wierzą) : Pomyślcie o tym jak powstał świat...Przecież coś z niczego nie może powstać.Jeżeli ten najprostszy argument do was nie trafia, to macie problem z samym sobą ;)

To mnie rozjebałes synu ;D

Mówisz ze nam to wytłumaczysz na nasz chłopski rozum? ok

To ja ci wytłumacze na ten "twój" jezeli jakis w ogóle masz....

Jak powstał świat? Bóg go stworzył?

Dobre sobie....

Pozwół ze ja ci coś wyjaśnie :)

Wszechświat powstał od wielkiego wybuchu.... dalej atom po atomie rozwijały sie wszystkie galaktyki...

Następnie jak juz powstały planety to na tej na ktorej to było mozliwe powstawały mikrobakterie (*no juz dokladnie niewiem co bylo na początku ale przyjmijmy ze jakies mini organizmy) i tak nastepowała ewolucja ---> ewolucja ---> ewolucja i tak długo by wymieniac wszystkie gatunki ewolucji ale podam ci pare przykładow dinozaury ---> małpy itp. :D ----> my czyli ludzie ktorzy ewoulowali z małp!

BOGA NIEMA I NIGDY NIE BYŁO! to mozecie zapytac dlaczego od huja czasu istnieją koscioły!?

bo kurwa księża ( w wiekszosci pedofile) muszą z czegoś życ!

Za duza ta ninja

Opublikowano

ZoOkibyHamachi kurwa byłeś tam?? może ty byłeś tym jebanym atomem lub mikrobakterią szczura co pierdolisz bez sensu od początku tematu i ci podobci jebani naukowcy wszystkiemu muszą przeczyć , ej to nie matrix neo cie nie uratuje i nie odłączy a takie gadanie to sobie pierdolnij przed lustrem . Ja wierzę w boga i wierzyć będę nawet jak bedziecie mieli kurwa swoje zajebiste dowody to wiesz co MAM NA WAS WYJEBANE JAK HITLER NA RZYDA !!!!!!!!!!!

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

ZoOkibyHamachi kurwa byłeś tam?? może ty byłeś tym jebanym atomem lub mikrobakterią szczura co pierdolisz bez sensu od początku tematu i ci podobci jebani naukowcy wszystkiemu muszą przeczyć , ej to nie matrix neo cie nie uratuje i nie odłączy a takie gadanie to sobie pierdolnij przed lustrem . Ja wierzę w boga i wierzyć będę nawet jak bedziecie mieli kurwa swoje zajebiste dowody to wiesz co MAM NA WAS WYJEBANE JAK HITLER NA RZYDA !!!!!!!!!!!

W boga wierza dzieci i ludzie ze slabym stanem psychicznym bo wiara w cos co jest zupelnie nie mozliwe jest dziwne. Jakis '' buókg '' machał sobie łapami , poruszał głową w lewo a na koniec krzyknął '' CHWDP '' i powstala ziemia co nie ?

Powiedz na chuja chodzisz do szkoly skoro nie wierzysz w naukowców ? Aa bo naukowcy wszystko mówia dobrze ale co do '' buka '' sie myla ? Hah.

Opublikowano

Zapytaj swoją nauczycielka która ogarnia Biologie lub Fizyke jak powstał swiat :) i jak myslisz co ci odpowie? (powaznie mówie zapytaj)...kurwa a nie sory dzieci w podstawowce biologi nie mają... musisz czekac :)

Mowisz ze ja niemam dowodow na to ze świat powstał przez ewolucje?

A ty jakie masz na to dowody ze ten twój Bóg istnieje? takie ze ci przyjebani księża ci tak na tej zajebanej mszy ci powiedzieli? na mszy ktorej głowny cel to wyciągniecie kasy od naiwniakow? Dobry jestes ziom !

Za swoich czasow robilismy takie akcje na lekcji biologi na ktorej mielismy temat "Powstawanie swiata" ze pytalismy sie nauczcielki czy wierzy w boga a ona oczywiscie odpowiadala ze tak (niemiala wyjscia) no to wtedy ją jechaliśmy ze swiat powstał tak a nie tak ... :D nauczycielka buraka wyjebała i cisza :P

Szamak pocwicz ortografie :)

Za duza ta ninja

Opublikowano

A wierz sobie i oszukuj sam siebie kurwa... Podobnie jak up opisał to kościół jest do tego żeby pieniądze ciągnąć. "składeczki" zasrane. Wyłudzanie pieniędzy tylko :angry:

fs_pc.png

Opublikowano

''modlac sie przed figura majac diabla za skora''

chodze do kosciola z wlasnej woli kiedy mam ochote dla wyciszenia...

ja tez w niego wierze a nazywam go SUMIENIEM ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Wierzę, tyle powiem.

I przestańcie się kłócić..

Opublikowano

ZoOkibyHamachi kurwa byłeś tam??

Jak Cię nauczyciel historii przy odpowiedzi zada jakieś pytanie też mu wyjedziesz z takim tekstem? Postęp nauki sprawia, że ludzie potrafią badać przeszłość, która zawsze pozostawia ślady. Ale pewnie według ciebie dinozaurów nie było, bo nie ma nic o nich w biblii, a Adam i Ewa zaludnili całą kulę ziemską. Ciekawe tylko jak? Ich dzieci bzykali się nawzajem, zastanów się choć na sekundę w co naprawdę wierzysz....

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

ZoOkibyHamachi - mówisz o wielkim wybuchu , atomach , mikroorganizmach itp. Ale skąd one się wzięły??Wszystko ma swój początek.A jak wiadomo coś z niczego( z zera , 0 materi itp.) nie może powstać.My sobie tak będziemy gdybać, aż do śmierci , potem nas "oświeci" i każdy będzie wiedział jak jest naprawdę.Aha jeszcze jedno , nie zadawajcie pytania typu "jak postał Bóg" Bo tego raczej na Ziemi nikt nie wie.I nie zawracajcie sobie tym głowy bo to jest strasznie irytujące pytanie i będzie was dręczyło do końca życia ;p

Jeżeli to do was nie trafia , istnienie Boga , to sobie zastąpcie Boga jakąś "siłą wyższą" która jest ponad wszystko, która stworzyła wszechświat.

Opublikowano

ZoOkibyHamachi - mówisz o wielkim wybuchu , atomach , mikroorganizmach itp. Ale skąd one się wzięły??Wszystko ma swój początek.A jak wiadomo coś z niczego( z zera , 0 materi itp.) nie może powstać.My sobie tak będziemy gdybać, aż do śmierci , potem nas "oświeci" i każdy będzie wiedział jak jest naprawdę.Aha jeszcze jedno , nie zadawajcie pytania typu "jak postał Bóg" Bo tego raczej na Ziemi nikt nie wie.I nie zawracajcie sobie tym głowy bo to jest strasznie irytujące pytanie i będzie was dręczyło do końca życia ;p

Jeżeli to do was nie trafia , istnienie Boga , to sobie zastąpcie Boga jakąś "siłą wyższą" która jest ponad wszystko, która stworzyła wszechświat.

Skoro mówisz, że wszystko ma swój początek to bóg też musiał mieć swój początek i nie mógł być od zawsze lol.

Naukowcy wszystko dokładnie opisali jak powstał wszechświat, energia, masa, czas. I nie zostało to stworzone przez boga.

RAsfepN.png
Opublikowano

@UP

Powiedziałem , żeby sobie nie zawracać głowy myśleniem o tym jak , bądź kiedy powstał Bóg...

Naukowcy na pewno nie opisali wszystkiego. ,Powtórzę się: coś z niczego nie może powstać , bynajmniej nikt na Ziemi nie potrafi zrobić czegoś z niczego.Jak mówiłem po śmierci się wszystkiego dowiemy i nie warto ciągnąć tych pogadanek dalej , bo to jest tylko gdybanie , jeżeli ktoś nie wierzy , to jego sprawa , potem będzie miał problemy na "górze".

Opublikowano

Poczytaj troche o powstaniu wszechswiata... bo juz sily niemam. jeszcze mi sie od wczoraj odbija polybius

Za duza ta ninja

Opublikowano

Wielki Wybuch - czyli powstanie Wszechświata

Powstanie Wszechświata szacuje się na piętnaście miliardów lat temu, kiedy to miał miejsce tzw. "Wielki Wybuch". Na samym początku jego wymiary były bardzo, wręcz niewyobrażalnie małe, a jego gęstość bardzo duża i temperatura niezwykle wysoka. Jednak w miarę upływu czasu zaczął się rozszerzać aż osiągnął średnicę 30 miliardów lat świetlnych. W trakcie tego rozprzestrzeniania się, masa ulegała zagęszczeniu, w skutek czego powstawały miliardy gwiazd. Te z kolei skupiają się w galaktyki, jakich powstało około 10 miliardów. Kolejnymi stopniami ugrupowania są gromady galaktyk, supergromady, a między nimi rozlega się obszar pustej przestrzeni.

Z bryk.pl

Pisze , że na samym początku było coś małego...

I znów wracam do początku, skąd to się wzięło ??Już teraz wiem , że nie potrafisz mi na to pytanie odpowiedzieć i nie znajdziesz na nie sensownej odpowiedzi w necie , książkach i innych źródłach informacji ;)

Opublikowano

To mnie rozjebałes synu ;D

Mówisz ze nam to wytłumaczysz na nasz chłopski rozum? ok

To ja ci wytłumacze na ten "twój" jezeli jakis w ogóle masz....

Jak powstał świat? Bóg go stworzył?

Dobre sobie....

Pozwół ze ja ci coś wyjaśnie :)

Wszechświat powstał od wielkiego wybuchu.... dalej atom po atomie rozwijały sie wszystkie galaktyki...

Następnie jak juz powstały planety to na tej na ktorej to było mozliwe powstawały mikrobakterie (*no juz dokladnie niewiem co bylo na początku ale przyjmijmy ze jakies mini organizmy) i tak nastepowała ewolucja ---> ewolucja ---> ewolucja i tak długo by wymieniac wszystkie gatunki ewolucji ale podam ci pare przykładow dinozaury ---> małpy itp. :D ----> my czyli ludzie ktorzy ewoulowali z małp!

BOGA NIEMA I NIGDY NIE BYŁO! to mozecie zapytac dlaczego od huja czasu istnieją koscioły!?

bo kurwa księża ( w wiekszosci pedofile) muszą z czegoś życ!

To widocznie Ciebie ta ewolucja ominęła.

żałosne.

Wierzę w Boga,kocham Chrystusa i się tego nie wstydzę.

Zapytaj swoją nauczycielka która ogarnia Biologie lub Fizyke jak powstał swiat i jak myslisz co ci odpowie? (powaznie mówie zapytaj)...kurwa a nie sory dzieci w podstawowce biologi nie mają... musisz czekac

Mowisz ze ja niemam dowodow na to ze świat powstał przez ewolucje?

A ty jakie masz na to dowody ze ten twój Bóg istnieje? takie ze ci przyjebani księża ci tak na tej zajebanej mszy ci powiedzieli? na mszy ktorej głowny cel to wyciągniecie kasy od naiwniakow? Dobry jestes ziom !

Za swoich czasow robilismy takie akcje na lekcji biologi na ktorej mielismy temat "Powstawanie swiata" ze pytalismy sie nauczcielki czy wierzy w boga a ona oczywiscie odpowiadala ze tak (niemiala wyjscia) no to wtedy ją jechaliśmy ze swiat powstał tak a nie tak ... nauczycielka buraka wyjebała i cisza

Szamak pocwicz ortografie

A wiesz,co to Chrześcijańska Teoria Ewolicji? Radzę Ci się przyjrzeć wszelkim źródłom,zanim rzucisz tak poważne oskarżenia. A to,ze masz złą nauczycielkę,która nie potrafi Wam tego wytłumaczyć-to Wam współczuję :)

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Opublikowano

@UP

Powiedziałem , żeby sobie nie zawracać głowy myśleniem o tym jak , bądź kiedy powstał Bóg...

Naukowcy na pewno nie opisali wszystkiego. ,Powtórzę się: coś z niczego nie może powstać , bynajmniej nikt na Ziemi nie potrafi zrobić czegoś z niczego.Jak mówiłem po śmierci się wszystkiego dowiemy i nie warto ciągnąć tych pogadanek dalej , bo to jest tylko gdybanie , jeżeli ktoś nie wierzy , to jego sprawa , potem będzie miał problemy na "górze".

Dokładnie coś z niczego nie może powstać więc bóg nie mógł być zawsze i sam się stworzyć a to są najważniejsze rzeczy w jakie wierzą katolicy, że bóg był zawsze.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama przestan pierdolic ze ten twoj BUK istnieje bo kurwa tyle nieszczęść na świecie i to niby poco bo bóg sie opierdala i mu sie niechce czegos zrobic zeby ten caly syf ogarnąć!?

Wierz sobie jak tam chcesz ja mam tą całą religie chrześćijanską w dupie kurwa!

Wszyscy tak naprawde wierzycie bo sie kurwa boicie tego ze po smierci do piekla pojdziecie.... kosciol wyjabal taką teorie z diabłem i wieczną męką w piekle bo tak to kurwa nikt juz by w to nie wierzył !

Niema huja ze wiekszosc ludzi wierzy bo sie tego wlasnie boi...

(to jest moje zdanie..)

Za duza ta ninja

Opublikowano

Osama przestan pierdolic ze ten twoj BUK istnieje bo kurwa tyle nieszczęść na świecie i to niby poco bo bóg sie opierdala i mu sie niechce czegos zrobic zeby ten caly syf ogarnąć!?

Wszyscy tak naprawde wierzycie bo sie kurwa boicie tego ze po smierci do piekla pojdziecie.... kosciol wyjabal taką teorie z diabłem i wieczną męką w piekle bo tak to kurwa nikt juz by w to nie wierzył !

(to jest moje zdanie..)

Btw: Osama nie wierzy w boga wiec nie wiem o co ci chodzi ; p

@btw. Takze uwazam ze to jebane bajki i ze to strach co bedzie o smierci zmusza niektorych naiwnych ludzi do wiary w boga =) Wiecie co jest po smierci ? Gowno nie ma nic. Wiec po co wam wierzyc w boga ( ktorego nie ma ) od ktorego i tak nic nie dostaniecie ?

Opublikowano

Btw: Osama nie wierzy w boga wiec nie wiem o co ci chodzi ; p

@btw. Takze uwazam ze to jebane bajki i ze to strach co bedzie o smierci zmusza niektorych naiwnych ludzi do wiary w boga =) Wiecie co jest po smierci ? Gowno nie ma nic. Wiec po co wam wierzyc w boga ( ktorego nie ma ) od ktorego i tak nic nie dostaniecie ?

No fakt faila wyjebałem nie Osama tylko YoshiLind mój błąd ..zwracam honor :D

Za duza ta ninja

Opublikowano

(to jest moje zdanie..)

Podejrzewam,ze to było do mnie.

A-ja nie pierdolę. Podejmuję konwersację na wysokim poziomie (przynajmniej z mojej strony).

No to teraz tak.

Bóg dał nam wolną wolę i chęć poznania świata w momencie spróbowania owocu z drzewa w raju. Nieszczęścia są na świecie,zgodzę się. A wiesz czemu?

Znasz może przypowieść o Hiobie? Bo jeżeli nie,to chętnie Ci ją przytoczę.

Hiob był człowiekiem bogatym,mającym dużo żon,dzieci,pastwisk,no ogółem koks był. Dodam,że był mocno wierzący. Pewnego dnia Bóg go wystawił na próbę,i pozwolił Szatanowi zrobić mu wszystko-tylko nie mógł go zabić. No i jak się domyślasz,stracił wszystko Hiob (nie będę cytować,bo musiałbym iść do innego pokoju po Pismo Święte i szukać fragmentu),lecz się od Boga nie odwrócił. Za to Bóg wynagrodził mu wszystko podwójnie.

Skąd wiesz,czy nasze życie to nie jest jedna wielka próba? A skoro coś nam nie wychodzi,to miej tą świadomość,że Bóg ma dla ciebie coś O WIELE LEPSZEGO. On nas ukochał,bo dał swojego Syna,aby zginął,i abyśmy mieli życie wieczne. Wystarczy poprosić. Jeżeli będzie się zgadzało to z wolą Boga-dostaniesz to. A jeżeli otrzymasz cierpienie-dzierż je dzielnie. Radzę Ci obejrzeć Pasję (M. Gibson).

Mam nadzieję,że to przeczytasz,i zrozumiesz. A co to 'wiary ze strachu'-bojaźń Boża to jedna z cnót. Normalne.

A jeżeli ktoś postępuje zgodnie ze sumieniem (o ile takowe nie jest spaczone) i zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami etyki-pójdzie do nieba.

Jeszcze jakiś zarzut? Chętnie porozmawiam :)

Up the Irons!

Opublikowano

Podejrzewam,ze to było do mnie.

A-ja nie pierdolę. Podejmuję konwersację na wysokim poziomie (przynajmniej z mojej strony).

No to teraz tak.

Bóg dał nam wolną wolę i chęć poznania świata w momencie spróbowania owocu z drzewa w raju. Nieszczęścia są na świecie,zgodzę się. A wiesz czemu?

Znasz może przypowieść o Hiobie? Bo jeżeli nie,to chętnie Ci ją przytoczę.

Hiob był człowiekiem bogatym,mającym dużo żon,dzieci,pastwisk,no ogółem koks był. Dodam,że był mocno wierzący. Pewnego dnia Bóg go wystawił na próbę,i pozwolił Szatanowi zrobić mu wszystko-tylko nie mógł go zabić. No i jak się domyślasz,stracił wszystko Hiob (nie będę cytować,bo musiałbym iść do innego pokoju po Pismo Święte i szukać fragmentu),lecz się od Boga nie odwrócił. Za to Bóg wynagrodził mu wszystko podwójnie.

Ładna bajeczka xD Sluchaj to moze ja ci opowiem fajna bajke ? Kiedy dawno dawno temu za gorami za 15 chujami ludzie zaczeli pisac oraz wymyslac ksiazki/bajki. Jedna z tych '' dlugich '' bajek byla biblia ! Tam ktos napisal smieszne bajeczki aby ludzie sie bali i byli posluszni swojemu panu ! Lecz to nie wszystko... Do dnia dzisiejszego żyja naiwniacy ktorzy wierza w te kretynstwo ! A na takich ludzi mowimy '' katoliczki lub '' Boidupy '' czyli ludzie ktorzy boja sie ze jak przestana wierzyc to pojda do piekla =/

zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami etyki-pójdzie do nieba.

To extra ! Sluchaj daj mi numer GG do tego typa ktory byl tam w niebie bo chce wiedziec jak tam bedzie jak zdechne okey ? AA cholera zapomnialem =/ Ze nie ma nikogo kto w tym niebie byl bo po smierci wpierdalaja cie do dziury i jestes jedzony przez robaki a potem jest ? '' Nicość ''

Opublikowano

@up.

Wiary,człeku.

Jasne. Przecież lepiej w nic nie wierzyć,i mieć wszystko w dupie.

Etyka? Po chuj mi to? Mogę zabijać,pić,palić,kraść. Dokładnie. Kościół Ci tego tez nie zabrania! Możesz to robić.

Bo można nam wszystko-jesteśmy WOLNI! Ale nie wszystko przynosi korzyść.

/zanim zaczniesz rozmawiać na inteligentne tematy,to idź przejrzyj ogólną tematykę sprawy. a jak nie,to odpuść sobie i 'załączaj metina'.

Up the Irons!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...