Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bystrawa

No cóż...

Pisząc: najważniejsze jest życie wieczne, nie chodziło mi, że to wszystko co jest teraz mamy mieć w dupie, lecz o to, że pracujemy właśnie teraz na to jak nasze życie wieczne będzie wyglądało w przyszłości.

O tak! Byłem w zaświatach, odwiedziłem kilku znajomych, przy okazji Charon nadal tyra za darmo, pływając na tym swoim kajaku, a emerytury jak nie było, tak nie ma. To jak, pierdolimy wszystko i wierzymy w życie wieczne, nie? Może jeszcze w reinkarnacje, w bajki o tym, że to bóg (chrześcijan) stworzył świat, w to, że każdy prezydent USA chce pokoju na bliskim wschodzie, w to, że teraz nie piszę tego z ironią?

No właśnie, życie wieczne jest przereklamowane, tak samo jak religia, a ja jestem ateistą bo to teraz jest na topie ;)

Właśnie tak bym to napisał, gdybym miał gdzieś waszą wiarę, znieważał was i uważał za idiotów.

Skończ z tym, że Osama ma wypierdalać, bo to nie jest śmieszne, mimo, że on nie wierzy w boga, który to (o dziwo) namawia do kochania swoich wrogów jeszcze bardziej niż bliźnich to nie każe Ci stąd spieprzać.

Skoro tak kochasz swojego boga, to czemu nie robisz tego, do czego namawia on po przez pismo święte?! No właśnie, a temu, że jesteś takim katolikiem jak ja, czyli żadnym, trąbisz o tym jak to kochasz boga, jak to wierzysz we wszystko co on rzekomo powiedział, przyjmujesz jego poglądy, a jak co do czego przychodzi, to pokazujesz swoje prawdziwe ja.

#Nie pisz riposty, bo skończy się na banie, patrząc na twoje poprzednie wypowiedzi.

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No to tak. Jesteś bezczelny twierdząc, że taki człowiek jak ty jest takim samych katolikiem jak ja. Szczerze mówiąc - nie znasz mnie i to co tutaj napisałem na pewno nie odzwierciedla całego ja, więc nawet nie próbuj strzelać kim jestem. Co do osamy to on ma wyjebane na mnie tak samo jak ja na niego. Kiedyś mnie wkurzył (nie tylko mnie). Zauważ, nawet ze sobą nie piszemy. Ogólnie to myślisz, że masz swoje zdanie, że to wszystko co tutaj zostawiasz to twoje dzieło. Zrozum, nic nie wnosisz.

Ban - możecie mnie nim straszyć, lecz ja i tak bd robił swoje. Na tylu forach mnie nim straszyli, że to już jest nudne. Konkretnie wydygane na ciebie i reszte ekipy. Latacie i powiewacie.

No cóż...

O tak! Byłem w zaświatach, odwiedziłem kilku znajomych, przy okazji Charon nadal tyra za darmo, pływając na tym swoim kajaku, a emerytury jak nie było, tak nie ma. To jak, pierdolimy wszystko i wierzymy w życie wieczne, nie? Może jeszcze w reinkarnacje, w bajki o tym, że to bóg (chrześcijan) stworzył świat, w to, że każdy prezydent USA chce pokoju na bliskim wschodzie, w to, że teraz nie piszę tego z ironią?

No właśnie, życie wieczne jest przereklamowane, tak samo jak religia, a ja jestem ateistą bo to teraz jest na topie ;)

Właśnie tak bym to napisał, gdybym miał gdzieś waszą wiarę, znieważał was i uważał za idiotów.

Skończ z tym, że Osama ma wypierdalać, bo to nie jest śmieszne, mimo, że on nie wierzy w boga, który to (o dziwo) namawia do kochania swoich wrogów jeszcze bardziej niż bliźnich to nie każe Ci stąd spieprzać.

Skoro tak kochasz swojego boga, to czemu nie robisz tego, do czego namawia on po przez pismo święte?! No właśnie, a temu, że jesteś takim katolikiem jak ja, czyli żadnym, trąbisz o tym jak to kochasz boga, jak to wierzysz we wszystko co on rzekomo powiedział, przyjmujesz jego poglądy, a jak co do czego przychodzi, to pokazujesz swoje prawdziwe ja.

#Nie pisz riposty, bo skończy się na banie, patrząc na twoje poprzednie wypowiedzi.

Opublikowano

Osama, uważasz się za lekarza a katolików za chorych? -, Ja Ci nie mówię w co masz wierzyć, więc Ty mi też nie mów.

Wiare w boga mozna porownac w to ze twoje gowno ktoregos dnia zacznie z toba gadac. Czyli jaki z tego moral ? To jest dla naiwnych dzieci.

Opublikowano
YoshiLind mamy takie same podstawy do nie wierzenia jakie ty masz do wierzenia... wiec nie wiem po huj sie wywyższasz

PS. chyba za bardzo ten twój bóg cie "ukochał" i zesłał tego syna czy jak ty to tam piszesz ze tak w te bujdy wierzysz^

@up

dobrze powiedziane:

"Co do tego, że są te zamachy, że giną małe dzieci itd. to nie wiadomo dlaczego tak się dzieje.Najważniejsze jest życie wieczne" i tym co teraz napisales sam potwierdziłeś naszą ( zgrupowania "anty") teorię ze wiara ta wasza wiara opiera sie na tym ze bóg wam obiecuje raj cud miód i życie jak w madrycie a wy przez całe życie macie znosić wojny gniew śmierć i ogólny syf do jakiego doprowadzili ludzie ponieważ? to boga nie obchodzi? PEWNIE! huj z tym światem najważniejsze jest że po śmierci bedziecie mieli codzieniie :grube" libacje alkoholowe w niebie a teraz to niech sie mordują....

Powiem wam tak!

HUJ Z TOBĄ I Z DUCHEM TWOIM!

Amen...

Nie wywyższam się. Jestem dumny,z tego,w co wierzę.

A pozatym,nie śmiej się z mojej wiary w tak żałosny sposób.

Ciebie też kocha. I cały czas to robi.

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Opublikowano

Nie wywyższam się. Jestem dumny,z tego,w co wierzę.

A pozatym,nie śmiej się z mojej wiary w tak żałosny sposób.

Ciebie też kocha. I cały czas to robi.

A w co wierzysz? W bajeczki ktore ci babka na dobranoc opowiadala ? No bo nie widzac boga , nie gadajac z nim , nie dotykajac go , nie slyszac go to trudno troche w niego uwierzyc. Wiesz co ? Polecam ci zrobic jedna rzecz - jak znajdziesz dowody na istnienie boga to wroc z nimi do tematu a jak nie znajdziesz to wyjdz i sie juz wcale nie wypowiadaj.

PS. Jezeli posluchasz sie rady to to byl twoj ostatni post w tym temacie =)

Opublikowano

MakYs - Coraz bardziej mnie juz wkurwiasz z tym wysmiewaniem sie z wiary w Boga... Opanuj sie czlowieku kurwa.. Chociaz mniej szacunek do tych co wierza w Boga nikt Cie nie wysmiewa ze jestes ateista. Wiec dlatego nie wysmiewaj sie z naszej wiary ( wiary w Boga ). Tyle do napisania na Twoj temat. Znajac zycie zaraz przeprosisz za to ze wysmiewales sie a potem znowu to samo ... :D Zycie :F

08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif08aborygen.gif
Opublikowano

MakYs - Coraz bardziej mnie juz wkurwiasz z tym wysmiewaniem sie z wiary w Boga... Opanuj sie czlowieku kurwa.. Chociaz mniej szacunek do tych co wierza w Boga nikt Cie nie wysmiewa ze jestes ateista. Wiec dlatego nie wysmiewaj sie z naszej wiary ( wiary w Boga ). Tyle do napisania na Twoj temat. Znajac zycie zaraz przeprosisz za to ze wysmiewales sie a potem znowu to samo ... :D Zycie :F

Jezeli uwazasz ze stwierdzanie faktow oraz realistyki i nauki to obraza buga to trudno =) Powiedz mi a dlaczego mam sie nie smiac z ludzi ktorzy wierza w niemożliwe ? Jezeli twoj kolega powiedzial by ci ze wierzy ze w Warszawie jest dzielnica gdzie koty i psy gadaja w ludzkim jezyku i pija sobie browary to co bys zrobil ? Plakal ze smiechu... To samo robie ja kiedy widze jak ktos wierzy w boga : ) Rownie dobrze moge napisac ksiazke w ktorej bede opowiadac o chochlitach ktore stworzyly ziemie i za 13321132 ktos moze miec to za swoja wiare. Tak samo bylo z biblia : ) Idz do lustra i powiedz do swojego odbicia '' Wierze w to ze Adam i Ewa tak sie jebali za zaludnili cala ziemie '' i pomysl przez chwile czy to realne : ) Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie sadze ze my(Ci uzdrowieni i wyswobodzeni) bedziemy prosic kogos lub cos o wybaczenie.

No soory kurwa ale napewno kurwa w niebie nikt nie mieszka.Skoro bóg stworzył swiat to kto stworzyl boga??Co 4,7mld lat temu po kolizji naszej planety z meteorytem wielkosci marsa powstal jakis bóg? przesada

PS:po twojej wypowiedzi radze zebys ty sie opanowal :)

sstwc.jpg

Opublikowano

jak w 2012 walnie na nas powodz na "40 dni i 40 nocy" to znaczy ze Boga nie ma ale osobiscie wierze w boga ale i wierze w inne cywilizacje a jest tego masa wiec dlaczego bog mial by sie zajmowac akurat nami, mogl bym napisac duzo wiecej na temat moich pogladow ale nie chce mi sie, jak ktos jest ciekawy moich pogladow to niech napisze mi na pw to "opowiem" o mych pogladach :)

ps. jestem prawoslawny i jestem ciekawy ile osob na tym forum tez jest wiec jak beda nastepne posty pisane przez prawoslawnego to mogl by ktos zamiescic ta informacje w swoim poscie

@Edit

Nie każe nikomu z Wam wierzyć w Boga. Ale jak nie wierzycie w to samo co inni, to znaczy, że musicie od razu najeżdżać, jaka to religia jest zła? Bądźcie sobie ateistami, nic do tego nie mam. Albo wierzcie w coś innego. Ale pozwólcie mi wierzyć w to co wierzę, w Boga. Ne musicie się wyśmiewać z żadnej religii -,- Na świecie jest wolność wyznania. I zachowajcie Wasze opinie dla siebie.

to wlasnie w wiekszosci przez wiare sa wojny, jedyna wiara ktora nie prowadzi ani nie prowokuje wojen to ta wiara co maja Chinczycy, nie pamietam ale wierza w Budde czy jak tam

Opublikowano

Ja wieżę w Boga i tyle ;]. Moim zdaniem "wy" nie wierzycie bo wiara wam nie sprzyja, takie jest moje zdanie. ( Wiem macie prawo mieć je w dupie ale ja tak właśnie myślę !)

Opublikowano

Wyjaśnijcie mi jedno: Jak Bóg z niczego zrobił wszystko w 6 dni, skąd on się wziął skoro nie było nic ? Przepraszam za takie pytania, ale na religii mamy taką "naukę", że można tylko powinszować.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

to wlasnie w wiekszosci przez wiare sa wojny, jedyna wiara ktora nie prowadzi ani nie prowokuje wojen to ta wiara co maja Chinczycy, nie pamietam ale wierza w Budde czy jak tam

Japończycy*

ale równierz Hindusi, czy Ci z Tybrtu (Tybetańczycy).

Chrześcijaństwo, niby takie pokojowe, a co ?

a) żrą się co chwile z innymi religiami, że tylko katolicyzm jest... a inni sobie spokojnie wierzą w to co chca, ale chrześcijanie dalej chca innych przekonywać do Boga...

b- ) tylko Chrześcijanie i muzumanie (przepraszam, nie wiem jak napisać .) wtrącają sie do polityki

c) co chwile cos w wiadomościach słychać, że jakis ksiądz, to i tamto

Wiele podrózowałem (eheh) i dużo widziałem (ahah :P )więc wiem. i proszę, uwieżcie (na słowo) , że nigdzie indziej, tylko w Europie/Krajach Katolickich, religia wpierdziela się do normalnego życia!

ps

o islamie sie nie wypowiadam, poniewaz nie miałem styczności ;/

Opublikowano

Ja zaznaczyłem odpowiedź "sam już nie wiem" bo;

Co chwila są jakieś afery z duchownymi, że ten się powiesił, że ten molestuje, że ten się zakochał.

Inkwizycja, to najgorsza zmora chrześcijaństwa. (dla ciemnych) kiedyś chrześcijaństwo zmuszało do wierzenia w ich wiarę, jeśli ktoś się sprzeciwił zabijali dla wiary.

No a teraz się nikt nie przyznaje, księża o tym nie mówią.

Opublikowano

Nie moga i w to wierzę. Bo tylko świnia w nic nie wierzy ;)

Ciekawe ile osób które zaznaczyło nie, chodzi na religie. Ja się wypisałem i mam to gdzieś xD

Opublikowano

Ja wieżę w boga.

Moim zdaniem bóg istniał.

Gdyby nie istniał to by moim zdaniem nie było kościołów, komunii, bierzmowania itp.

(Ale to jest tylko moje zdanie)

58902faszer2b.png

Opublikowano

Kościół to instytucja trzepiąca grubą kasę, bóg nigdy nie istniał.

Są też tego dobre skutki, wojny religijne napędzały rozwój uzbrojeń i nowych technologi, co oznacza że po jakimś czasie te wynalazki wchodzą w życie codzienne.

Opublikowano

Ja wieżę w boga.

Moim zdaniem bóg istniał.

Gdyby nie istniał to by moim zdaniem nie było kościołów, komunii, bierzmowania itp.

(Ale to jest tylko moje zdanie)

AHahahahah rozjebales mnie ziomek xD A to bog chcial koscioly ? Czy idioci ktorzy chcieli zarobic na naiwniakach ? Nie wierze w smiesznego boga ale wiem co jest napisane '' odnajdziesz mnie przy kamieniu '' i tu chodzi o modlitwe aby przy tym jebanym kamieniu sie pomodlic a nie w kosciele : ) Zobaczymy ziomek jak bedziesz mial bachora i bedziesz chcial chrzest dla niego : ) I zobacz reakcje ksiedza kiedy powiesz ze mu nic nie zaplacisz ^^ to nawet nie masz po co tam wracac :)

Opublikowano

Ja jestem wierzący ale zdarza się że popełniam dużo grzechów.

Jeśli pomogłem daj +

~Śmierć to nasze przeznaczenie~

Liczy się to co aktualnie masz.... czyli niewiele.

mc1997.png

Signature by GalactiX.

Opublikowano

Jakby cie poraził piorun i byś przeżył to byś wtedy wierzył?

Poza tym ile osób nie uczęszcza na lekcje religii?

1 na 10 osób ginie od porażenia piorunem...

Za duza ta ninja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...