Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Femex Bog już nic nie musi robić ponieważ zrobił wystarczająco i nie musi więcej ale chce dla nas jak najlepiej dlatego dalej żyjemy w takich czasach

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Szamak

Nie rozumiesz tego że świat stworzył się przez wielki wybuch a nie przez rach ciach i jest świat tak samo przez miliony lat wyewoluował człowiek a nie rach ciach i jest człowiek tak więc to co mówisz opiera się tylko na tym że : Bo tak jest . A nauka mówi co innego

x

Opublikowano

<katolik>

No przestańcie obrażać boga! Będziecie smażyć się za to w piekle po wszech czasy! Wasza dusza będzie strącona do piekła gdzie szatan będzie was dręczył przez wieczność. Dlatego pamiętajcie, że nie możecie uprawiać seksu w prezerwatywie bo to grzech śmiertelny!!!

</katolik>

RAsfepN.png
Opublikowano

MakYs jak dla mnie dowod na istnienie Boga sa opetania i egzorcysci :) Jakas osoba opetana przez demona ( czy cos w tym stylu ) niby dla Ciebie to jest choroba / ADHD ?:) egzorcysta ktory bardzo wierzy w Boga przyjdzie zeby uwolnic dusze od demona to ten ktos zaczyna sie " dziwnie " zachowywac przy obecnosci egzorcysty? ( a z nim zapewne Bog ktory chce odpedzic demona od duszy kogos ) Egzorcysta wykona seans ktory ma na celu wypedzic demona z kogos duszy. Jak zakonczy sie seans powodzeniem a demon odejdzie z jego duszy to wtedy jest dobrze?:D Egzorcysta jako lekarz przyjdzie wyleczy go i koniec ? Zapewne tak to rozumiesz... ze ktos opetany ma jakas choroba nad ktora nie ma wladzy a egzorcysta przyjdzie cos mu zrobi cyku myku i nie ma choroby ?

Jestem ciekaw Twojego zdania ... i napisz co sadzisz o tych calych " opetaniach i egzorcystach ". Odpowiedz tylko jako normalny cywilizowany czlek ;d Poruszalem temat opetaniach i egzorcystach ale zaden " ateista " nie byl wstanie mi odpisac na moje pytanie ...

// Troche chaotycznie napisalem .. lecz zapewne zrozumiesz co pisalem

08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif08aborygen.gif
Opublikowano

MakYs jak dla mnie dowod na istnienie Boga sa opetania i egzorcysci :) Jakas osoba opetana przez demona ( czy cos w tym stylu ) niby dla Ciebie to jest choroba / ADHD ?:) egzorcysta ktory bardzo wierzy w Boga przyjdzie zeby uwolnic dusze od demona to ten ktos zaczyna sie " dziwnie " zachowywac przy obecnosci egzorcysty? ( a z nim zapewne Bog ktory chce odpedzic demona od duszy kogos ) Egzorcysta wykona seans ktory ma na celu wypedzic demona z kogos duszy. Jak zakonczy sie seans powodzeniem a demon odejdzie z jego duszy to wtedy jest dobrze?:D Egzorcysta jako lekarz przyjdzie wyleczy go i koniec ? Zapewne tak to rozumiesz... ze ktos opetany ma jakas choroba nad ktora nie ma wladzy a egzorcysta przyjdzie cos mu zrobi cyku myku i nie ma choroby ?

Jestem ciekaw Twojego zdania ... i napisz co sadzisz o tych calych " opetaniach i egzorcystach ". Odpowiedz tylko jako normalny cywilizowany czlek ;d Poruszalem temat opetaniach i egzorcystach ale zaden " ateista " nie byl wstanie mi odpisac na moje pytanie ...

Ofiary tak zwanego opętania to po prostu chrześcijanie z satanofobią, naoglądają się filmów o szatanie, ksiądz coś mu popierdoli o tym na kazaniu, słaba psychika i już "opętanie" gotowe.

Zresztą opętania to nie dowód na boga tylko na szatana i na to, że człowiek(xsiądz) może go odpędzić.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama moje zdanie po Twojej wypowiedzi moge napisac ze... skoro jest szatan to musi byc tez Bog poniewaz szatan to upadly aniol ktory sie sprzeciwil Bogu :)

08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif08aborygen.gif
Opublikowano

Ja wierzę , a on na te tragedie nie ma wpływu. Po śmierci pójdziesz do nieba i Ci wszystko wynagrodzi ;)

@femex mówisz tak:

A nauka mówi co innego

nauka się może mylić , już się nie raz pomyliła..

Opublikowano

Aha czyli wierzysz nie wiadomo komu że coś ci wynagrodzi niż wierzyć nauce co jest logiczne tak ?

x

Opublikowano

Nie wierzę i wierzyć nie zamierzam. Może i jestem ateistą, ale myśląc realnie to każdy trzeźwo myślący nim jest.

Jest od groma rzeczy, które obalają "boga" i jego różne objawienia, więc nie chcę mi się za Was szukać w Google.

Następną rzeczą, ciągle poruszaną tutaj jest to, jak Bóg sam się stworzył? No jak... Nijak do h*ja wafla, bo go nie ma. Myślcie racjonalnie, a nie jak komuniści, którzy marzą o pójściu do nieba.

Niestety brałem chrzest i komunię, bo rodzice tego chcieli, ale do bierzmowania za cholerę nie będę szedł. Trzymam rolę Lenne'go i pójdę choćby na ślub cywilny :).

Kto by pomyślał, że ludzie mogą być tacy głupi...

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Ja osobiście wierzę w boga, nie będe uzasadniał dlaczego, bo nie ma po co .. Wierzysz w boga? Oke, Nie wierzysz ? Oke .. dla mnie to nie ma różnicy ..

WaldzioxD.png

Opublikowano

Ja wierzę , a on na te tragedie nie ma wpływu. Po śmierci pójdziesz do nieba i Ci wszystko wynagrodzi ;)

@femex mówisz tak:

A nauka mówi co innego

nauka się może mylić , już się nie raz pomyliła..

'' Nie ma wplywu na tragedie '' a na to jak jedna modlitwa mowi '' chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj '' to na to ma wplyw ? Chleb zdobywa sie dzieki pracy a nie dzieki modlitwie bo bog nie idzie do urzedu pracy i nie robi za ciebie 8 godzin dziennie. Skoro nie ma wplywu naa tragedie to nie ma wplywu na nic wiec po co w niego wierzyc skoro i tak nic od niego nie dostaniesz ?

Mowisz ze idzie sie do nieba a skad to wiesz? Bo ci mama powiedziala ? A moze ksiadz ktory jezdzi BMW tylko dlatego ze w boga wierzysz ? A no tak sa ludzi ktorzy byli w niebie i zyja ! To ci ktorzy lataja samolotami 10 tysiecy metrow nad ziemia ! Masz racje jednak idzie sie do nieba jak sie zaplaci troche kasy i masz kilku godzinny pobyt w niebie tj. lot samolotem ! Wiesz gdzie sie idzie po smierci ? Do piachu a twoje cialo jest jedzone przez 100 tysiecy robali : )

Down: hahaha

Opublikowano

Nie,Bóg jest nielogiczny bo niby skąd się on wziął,i jeszcze Biblia,wogóle wiara jest dziwna...

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

@Ventos

Słoń - Syfilis ???

Jak chcecie posłuchać dlaczego bóg nas kocha posłuchajcie tej nuty !

Albo Słoń - Czarne Słońce

x

Opublikowano

Ja nie wierzę z kilku powodów...

1.To wszystko jest bezsensu <_< czy ktokolwiek widział boga?? Dostał jakiś znak z nieba :/ itp.

2.Bierzmowanie ciekawe... Po co to... żeby wziąć ślub no i co dalej po co to ?? Nie ma wyjaśnienia na to nawet

3.Tak jak wcześniej wspomniano o tych wszystkich zamachach wybuchach itp. Okej to jeszcze wytłumaczyć się może da

jak wiadomo PISMO ŚWIĘTE mówi o tym jak Ewa zjadła zakazany owoc i dała Adamowi wtedy coś tam coś tam

bóg ich wygnał i coś tam gadał o tym że matki będą rodzić w cierpieniach faceci (że tak to ujmę) będą pracować

ciężko czy coś... może coś jest w tym.

4.Było również o tej sprawiedliwości dodam też równość ludzi na świecie tego nie ma. Podam przykład ze swojego życia

u mnie w szkole jest kilku jak to wszędzie kilku takich KOZAKÓW dlaczego oni mają być lepsi od nas??

5.Mój ulubiony przykład skoro na początku była tylko pustka to z skąd się wziął bóg?? wyskoczył

tak nagle no bez sensu <_<. Albo np. w piśmie świętym nie ma nic o dinozaurach a jak wiadomo

one żyły... lub jak bóg tworzył rośliny itp. to nagle tyle gatunków się stworzyło no proszę <_<.

6.Skoro bóg jest w niebie a ludzie chcieli go dosięgnąć budując wierzę babel to czemu teraz

nie chcą go dosięgnąć ;/.

Wszyscy wierzący tak gadają o tym bogu a gówno o nim wiedzą

Czy ty kur*a widziałeś kiedyś powietrze ? Może powietrza nie ma , bo go nie widać ?

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Jeżeli ktoś odchodzi z naszych bliskich idzie do nieba, ponieważ Bug go bardzo lubi i chcę, aby był blisko niego.

Opublikowano

Z tego co widzę dużo jest tutaj "niewierzących"

Ja również nie wieże w Boga, ani w innych "bożków"

Po prostu jestem ateistą.

Dla mnie chrześcijaństwo to wiara narzucona nam.

Nie rozumiem tego dlaczego właśnie ta wiara jest tak "popularna"

Do bierzmowania również idę, ponieważ nie chcę zbędnych "kłótni" z rodzicami.

Do kościoła jak i do sakramentu spowiedzi nie uczęszczam od komunii.

Opublikowano

Ok następny przykład

Dlaczego ludzie idą do nieba ??? Kiedyś niebo to też było niebo tak więc dawno temu niebo było nieosiągalne dla człowieka , a teraz gdy wylatujemy w kosmos niebo to też przenośnia A co

x

Opublikowano

A ja jestem ciekaw ile tzw. osób "wierzących" czytało całą Biblię, zwłaszcza Stary Testament gdzie można znaleźć takie kwiatki:

Exodus (Wyjścia) 31:14-15 “Przez sześć dni będzie się wykonywać pracę, ale dzień siódmy będzie szabatem odpoczynku, poświęconym Panu, i dlatego ktokolwiek by wykonywał pracę w dniu szabatu, winien być ukarany śmiercią.”

Czyli Biblia preferuje karę śmierci za pracę w święto/niedzielę/szabat czy jak to tam nie nazwać

Exodus 21:20-21 “Kto by pobił kijem swego niewolnika lub niewolnicę, tak iżby zmarli pod jego ręką, winien być surowo ukarany. 21 A jeśliby pozostali przy życiu jeden czy dwa dni, to nie będzie podlegał karze, gdyż są jego własnością.”

Czyli według Starego Testamentu niewolnik jest "własnością" jego "pana"

itd. itd.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Ja wierze w wielkiego niebieskiego biosa.

co dzien modle sie do niego o nowe kosci 4gb ram ddr3, amd phenom x3 hd8250, msi k9n6pgm2-sli i karte graficzna 2x ati readon 2gb :)

65994253024037513199.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...