Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co powiecie na takie brzmienia?

You made my day :).

BTW co sądzicie sezonowcach na Rock,Metal,Punk Rock,Hardcore Punk itp ?

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Rock to najlepszy gatunek z którym miałam okazję się spotkać, metalu słucham również, aczkolwiek zdecydowanie rzadziej niż rocka. Szczerze powiedziawszy zawsze przemawiało do mnie to, że na scenie/teledyskach widać ludzi grających na instrumentach. Mam ogromną słabość do osób grających na gitarze. :'D Teksty piosenek jak i muzyka w większości przypadków pisana jest z sercem. Jak słusznie zauważyłaś to na przykładzie BMTH - autorzy piszą je głównie w czasie, kiedy towarzyszą im silne emocje. I to mi się strasznie podoba. Bo dzięki temu dociera do nas to, co oni chcieli nam przekazać przez dany utwór. 

Osobiście lubuję w zespołach takich jak: BMTH, Skillet, Three days grace, Biffy Clyro, Audioslave, Linkin Park, Disturbed, Breaking benjamin.

TDG to bardzo dobry zespół, zwłaszcza dla osób, które lubią rocka. Ja wolałem ten zespół zza czasów starego wokalisty. Np. takie Time of Dying to naprawdę dobry kawałek.

Zgodzę się z Tobą, Matt jest bardzo utalentowany, ale nawet choćby się mocno starał nie będzie już tak samo jak za czasów Gontiera. :P Co do kawałków, dodałabym jeszcze ,,I hate everything about you", ,,Never too late", ,,Animal i have become" czy ,,Pain". 

You made my day :).

BTW co sądzicie sezonowcach na Rock,Metal,Punk Rock,Hardcore Punk itp ?

Szczerze mówiąc to nie mam zdania na ten temat, każdy w końcu może słuchać tego co chce. Znam bardzo dużo ludzi, którzy słuchali rocka a później zaczęli słuchać głównie np. popu i są w porządku. Chociaż (!) nie ukrywam, irytuje mnie to, kiedy ktoś słuchający ''mocniejszych brzmień'' przez długi czas, nagle zmienia swoje zdanie (podobnie jak słuchanego gatunku) i zaczyna wyrażać się negatywnie na temat ludzi słuchających rocka/metalu (brudasy itp.) lub też samej muzyki. Tego nie jestem w stanie znieść. :'D

large.gif

Opublikowano

Nie wiem czy to rock czy metal bo nie znam się na tym gatunku, lecz ten utwór bardzo lubię :D

Skillet to rock chrześcijański , tak samo jak ten zespół 

Opublikowano

c*****e strasznie, juz wole drag me down one direction od czegos takiego

a tak w ogole to cofinijmy sie troszke w czasie i puscmy cos milego polskiego

co sondzicie chlopaki

Moim zdaniem COMA mocno ssie, ale mały sentyment mam, bo starsi koledzy na placu tego słuchali xD

Tą piosenkę to ja wielbię:

Uwielbiam BB, teksty, brzmienie, wokal, <3

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Co sądzicie o Pierce The Veil?

Słuchałem ich kawałka "King for a Day" i wypada bardzo słabo. Teledysk jest okej, ale według mnie muzyka wcale nie wpada w ucho. Co myślicie o Five Finger Death Punch - Wash It All Away? ;)

­

Opublikowano

Moim zdaniem COMA mocno ssie, ale mały sentyment mam, bo starsi koledzy na placu tego słuchali  xD

Tą piosenkę to ja wielbię:

Uwielbiam BB, teksty, brzmienie, wokal,  <3

Miło, że ktoś jeszcze darzy ich muzykę uwielbieniem. :'D Swoją drogą z tego co się orientuję, piosenka którą podałeś była użyta w jednej grze jako soundtrack. Tylko teraz nie przypomnę sobie jaki tytuł miała. xD

Słuchałem ich kawałka "King for a Day" i wypada bardzo słabo. Teledysk jest okej, ale według mnie muzyka wcale nie wpada w ucho. Co myślicie o Five Finger Death Punch - Wash It All Away? ;)

­

Przyjemnie się ich słucha, aż szkoda, że nie wpadłam na nich wcześniej. Moim zdaniem grają podobnie do Disturbed (oczywiście to tylko moje zdanie), a takie granie bardzo lubię. :)

A co sądzicie o Halestorm? 

large.gif

Opublikowano

@Carinae Przesłuchałem parę utworów Disturbed i nie porównałbym ich do FFDP, mają zupełnie inny styl. Halestorm jest okej, właśnie szukałem nazwy tego zespołu. Najbardziej podoba mi się "I Miss The Misery". Chyba nikt jeszcze nie zapytał o SOAD, co myślicie o ich twórczości?

­

Opublikowano

­

No właśnie ja gównie słucham tej piosenki (chyba ze względu na Quinna xD) i mi strasznie się podoba. No, ale cóż. Każdy ma tam swój gust. 

3 klasyki <3

Wszystkie trzy znam i lubię, szczególnie ostatnie. :D

Opublikowano

3 klasyki <3

,,Stary" Dobry Linkin Park , ale szczerze nigdy nie lubiłem ich raperskich  wstawek , wole takie wstawki raperskie jak w tej piosence

Opublikowano

To też wpada w ucho :D

Oj, wpada. ;) Osobiście zakochałam się w każdym albumie wydanym do 2008 r. Reszta nie jest już aż tak dobra, moim zdaniem. 

A co sądzicie o Audioslave, ktoś spotkał się z nimi? Jak wrażenia? :)

large.gif

Opublikowano

Brat mi to puścił i od razu mi się to wkręciło :D, głos tej kobiety jest piękny :3

Jak skillet to tylko do albumu z 2009 roku.

Japoński posthardcore, zwłaszcza już nieistniejący Foreground Eclipse, kozak

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...