Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak skillet to tylko do albumu z 2009 roku.

Japoński posthardcore, zwłaszcza już nieistniejący Foreground Eclipse, kozak

Z*******y zespół. Trzeci zespół który lubię , który ma na końcu -core (Escape The Fate Od This war is ours , Hollywood UnDead).

BTW Co sądzicie  o zespole OVERKILL ? Według mnie r*******i system(pozytywnie) w 2014.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z*******y zespół. Trzeci zespół który lubię , który ma na końcu -core (Escape The Fate Od This war is ours , Hollywood UnDead).

BTW Co sądzicie  o zespole OVERKILL ? Według mnie r*******i system(pozytywnie) w 2014.

Nie wiem, nie znam, utwór nie zachęcił do zapoznania.

Co sądzicie o Nothing More? Moim zdaniem nawet nieźle grają.

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Ja lubię słuchać wszystkiego co miłe dla ucha, ale najbardziej kocham rock <3 i jego wszelkie odmiany. Co do metalu, to lubię, ale symfoniczny. Nie może być za mocny. TOP 10 ulubionych zespołów: 

1. TFK

2. Linkin Park

3. Disturbed

4. Skillet

5. Three Days Grace

6. Nickelback (Savin' Me, Gotta Be Somebody, How You Remind Me, Someday)

7. Breaking Benjamin (Blow Me Away, I WIll Not Bow, Simple Design etc.)

8. Within Temptation

9. Poets of the Fall 

10. Papa Roach

(wole te starsze albumy, utwory. W przypadku LP jest to In The End, Points of Authority, Faint, New Divide też)

Na moim profilu będziecie mogli znaleźć kilka utworów + wrzucam tutaj jeszcze:

Saliva - Click Click Boom

Trapt - Headstrong

SoiL - Halo

i wiele innych. Przy takiej muzyce najlepiej się bawię ;)

­

Opublikowano

Wszyscy  piszą że najlepiej bawią się przy rock , jestem chyba jedyną osobą którą najlepiej bawi się przy death metalu  :yay: .

Opublikowano

Wszyscy  piszą że najlepiej bawią się przy rock , jestem chyba jedyną osobą którą najlepiej bawi się przy death metalu  :yay: .

Pogadaj z @554461402688252517908.png Arlesem i jego depresyjnym death metalem xD

To mi jeszcze wpadło w ucho z tego gatunku :D

Nowe lp ssie mocno, z nowych płyt mi osobiście (z 3 albumów lel) przypadło jedynie Lost in The Echo, kiedy taką Meteorę czy Hybrid Theory mogę słuchać bez końca.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Fakt, ostatnio LP się wypala, choć kawałek "Burn It Dawn" wypadł świetnie. Co sądzicie o Slipknotcie?

Opublikowano

Fakt, ostatnio LP się wypala, choć kawałek "Burn It Dawn" wypadł świetnie. Co sądzicie o Slipknotcie?

Slipknot nie trawię tego zespołu , jedyną piosenką którą lubię jest ,,Before I Forget"  inne piosenki tego zespołu są dla mnie asłuchalne  , głos  Corey Taylora

jest dla mnie mocno przeciętny a jego screaming (growling) jest słaby ,nigdy nie zrozumiem fenomenu tego zespołu -.-.

Opublikowano

Z tym Slipknotem nie jest tak, że bardziej szkodzą temu zespołowi nastoletni fani, którzy myślą, że jak słuchają Slipknota, to są tak bardzo dark, bo słuchają "ciężkiego metalu"? Bo kiedyś taki jeden typ na Plemionach uderzył we mnie taką opinią, gdy przyznałem się, że lubię Slipknota. Jak i parę razy trafiłem na podobne w tonie wypowiedzi w ogólnie pojętych internetach. Slipknot działa na mnie pozytywnie, po kilku ich mocniejszych kawałkach czuję się naładowany energią, szczęśliwszy. Trudno więc, żebym odcinał się od tak silnego antydepresantu tylko dlatego, że w oczach wielu dojrzałych odbiorców metalu Slipknot jest zespołem dla dzieciarni ;) Chociaż obecnie więcej dobrego czyni ze mną granie SoaD. Mnóstwo pozytywnego szaleństwa w tym zespole, jak dla mnie.

Linkin Park z kolei, Hybrid Theory i Reanimation będą dla mnie zawsze szczególnymi albumami, bo to te płyty przez kilka miesięcy przyzwyczajały mnie do rockowego grania, gdy wiele lat temu postanowiłem, że wypełznę wreszcie z popowej szarzyzny. Mimo, że obecnie lubię LP tak sobie (mówię tu nadal o pierwszych dwóch płytach. Późniejszy kierunek rozwoju zespołu nie podobał mi się od samego początku).
Z innych rzeczy, które przewinęły się w temacie muszę zaznaczyć sobie BMTH. Grają zdecydowanie "po mojemu" z tych współczesnych zespołów :) Wrzutkę z Black Fate zauważam, doceniam... i chyba nawet lubię ;) Chodzi mi o to, że niby nie jest to coś wybitnego dla moich uszu, ale jakbym miał możliwość zakupu tej płyty, brałbym. Zespół ładnie uzupełniałby moją playlistę. Z tamtych lat chłonę niemal wszystko, i niemal bezkrytycznie ;D
Parkway Drive też biere!... przy najbliższej okazji. Five Finger Death Punch też.

A co do Babymetal... hm... dwie ich piosenki lubię: Megitsune i Headbanger. I to lubię, nie że ledwo akceptuję, ale reszta jest zdecydowanie nie dla mnie ;P Najbardziej zaskakują mnie informacje o tym zespole, gdy czytam na jakie to festiwale są zapraszane. I obok jakich uznanych, rockowych marek grają. No po prostu : O

Post pisany na bieżąco w miarę zaznajamiania się z tematem, stąd taka jego "przejrzystość".

Na koniec bajka. Bajka o małych chłopcu, który wiele lat temu poddał się kościelnej indoktrynacji. "Nie słuchaj Metalliki" mówili. "Taka muzyka sprowadza na złą drogę" mówili. A on słuchał wypowiedzi mądrzejszych i przytakiwał. Przez długie lata odrzucał wszystko, co nosiło znamiona ostrego brzmienia. Aż do momentu, gdy został zaproszony na koncert Armii, wyjazd zorganizowany przez KSM, do którego należał, a więc oficjalnie, za przyzwoleniem "Kościoła". Co za przewrotność losu! Ten sam czynnik, który przez tyle lat blokował chęć poznania rocka, w jeden wieczór sprawił,  że tego rocka mocno pokochał. To było jedno z największych "wow" w jego dotychczasowym życiu. I tak to się zaczęło ;)

Judas Priest - Rock Forever

Opublikowano

Z tym Slipknotem nie jest tak, że bardziej szkodzą temu zespołowi nastoletni fani, którzy myślą, że jak słuchają Slipknota, to są tak bardzo dark, bo słuchają "ciężkiego metalu"? Bo kiedyś taki jeden typ na Plemionach uderzył we mnie taką opinią, gdy przyznałem się, że lubię Slipknota. Jak i parę razy trafiłem na podobne w tonie wypowiedzi w ogólnie pojętych internetach. Slipknot działa na mnie pozytywnie, po kilku ich mocniejszych kawałkach czuję się naładowany energią, szczęśliwszy. Trudno więc, żebym odcinał się od tak silnego antydepresantu tylko dlatego, że w oczach wielu dojrzałych odbiorców metalu Slipknot jest zespołem dla dzieciarni ;) Chociaż obecnie więcej dobrego czyni ze mną granie SoaD. Mnóstwo pozytywnego szaleństwa w tym zespole, jak dla mnie.

Linkin Park z kolei, Hybrid Theory i Reanimation będą dla mnie zawsze szczególnymi albumami, bo to te płyty przez kilka miesięcy przyzwyczajały mnie do rockowego grania, gdy wiele lat temu postanowiłem, że wypełznę wreszcie z popowej szarzyzny. Mimo, że obecnie lubię LP tak sobie (mówię tu nadal o pierwszych dwóch płytach. Późniejszy kierunek rozwoju zespołu nie podobał mi się od samego początku).

Z innych rzeczy, które przewinęły się w temacie muszę zaznaczyć sobie BMTH. Grają zdecydowanie "po mojemu" z tych współczesnych zespołów :) Wrzutkę z Black Fate zauważam, doceniam... i chyba nawet lubię ;) Chodzi mi o to, że niby nie jest to coś wybitnego dla moich uszu, ale jakbym miał możliwość zakupu tej płyty, brałbym. Zespół ładnie uzupełniałby moją playlistę. Z tamtych lat chłonę niemal wszystko, i niemal bezkrytycznie ;D

Parkway Drive też biere!... przy najbliższej okazji. Five Finger Death Punch też.

A co do Babymetal... hm... dwie ich piosenki lubię: Megitsune i Headbanger. I to lubię, nie że ledwo akceptuję, ale reszta jest zdecydowanie nie dla mnie ;P Najbardziej zaskakują mnie informacje o tym zespole, gdy czytam na jakie to festiwale są zapraszane. I obok jakich uznanych, rockowych marek grają. No po prostu : O

Post pisany na bieżąco w miarę zaznajamiania się z tematem, stąd taka jego "przejrzystość".

Na koniec bajka. Bajka o małych chłopcu, który wiele lat temu poddał się kościelnej indoktrynacji. "Nie słuchaj Metalliki" mówili. "Taka muzyka sprowadza na złą drogę" mówili. A on słuchał wypowiedzi mądrzejszych i przytakiwał. Przez długie lata odrzucał wszystko, co nosiło znamiona ostrego brzmienia. Aż do momentu, gdy został zaproszony na koncert Armii, wyjazd zorganizowany przez KSM, do którego należał, a więc oficjalnie, za przyzwoleniem "Kościoła". Co za przewrotność losu! Ten sam czynnik, który przez tyle lat blokował chęć poznania rocka, w jeden wieczór sprawił,  że tego rocka mocno pokochał. To było jedno z największych "wow" w jego dotychczasowym życiu. I tak to się zaczęło ;)

Judas Priest - Rock Forever

Nie wiem jak u innych ,  ale u mnie nienawiść do SlipKnoT wzięła się przez większość fanów , którzy są często kinder metalami , pozerami i próbują wmówić innym i mi że to jest death metal a nie nu metal.

Ave JUDAS PRIEST  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co tu tak pusto? 

Stworzylem playliste na spotify z kawalkami, ktore mi bardzo do gustu przypadly

https://open.spotify.com/user/s43k/playlist/20rEXNcJ0B58kUD7abWxxy

ew.

spotify:user:s43k:playlist:20rEXNcJ0B58kUD7abWxxy

Jest tam wszystko, od rocka do death metalu/core

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Takiego kurewskiego rakowiska i zbioru kinderstwa to od dawna nie widziałem XDDD

Niby czemu ,,kinderzy" ponieważ lubią  muzyke -core ?

Ponieważ  ludzie tu lubią nu ,,metal" ?

Ponieważ nie chcą być ,,trv" metalami ?

Opublikowano

Kinderstwo bo gówno tam o tej muzyce wie, słucha pop-corowego chłamu a uważa się za niewiadomo jakie brudy i popierdala w tych swoich gównobutach zwanych glanami .

Opublikowano

Kinderstwo bo gówno tam o tej muzyce wie, słucha pop-corowego chłamu a uważa się za niewiadomo jakie brudy i popierdala w tych swoich gównobutach zwanych glanami .

W sumie racja moja ,,koleżanka" która słucha tylko ,,metal" core uważa się za metalheada i obraża innych po słuchają heavy metalu.

A gdy zapytasz np. o zespół taki jak   Death to ona pyta się  ,, co to za gówno ?"

Opublikowano

Takiego kurewskiego rakowiska i zbioru kinderstwa to od dawna nie widziałem XDDD

Przecieź nie kaźdemu musi się to podobać. Kaźdy ma inne gusta i guściki. :)

Opublikowano

Przecieź nie kaźdemu musi się to podobać. Kaźdy ma inne gusta i guściki. :)

1320447881_by_Empathic_600.jpg

Opublikowano

Nieźle, wrzucasz wszystkich do jednego worka. :v 

---

Dobra nutka, polecam

Opublikowano

Amon Amarth zapowiedział nowy album  :D  :yay:

Opublikowano

Muzykę nosi się w sercu, a nie na ubraniach  :)

To chyba odpowiedni temat, by dodać coś od siebie:

Opublikowano

Muzykę nosi się w sercu, a nie na ubraniach  :)

To chyba odpowiedni temat, by dodać coś od siebie:

Tylko nie ,,nowy" Korn , rak  uszu  :((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...