Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DivineWorld [Dedyk] [Easy]

Svope

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem. widzę jak to wygląda. Muszę przemówić im do rozsądku bo nie chce spierdolić tak zajebistego serwera jakim był Divine.. aż mi szkoda nawet graczy ..

­

Póki ich nie namówie to nic nie zrobię.

Offaj serwa zbieraj ekipe  mogę pomóc jak i pewnie jeszcze 10-20 osób by się zebrało do wypisania all bugów.. Całą noc i jutro cały dzień naprawa o 18:00 ponowny start i ponad 1k graczy masz na normalnie :P

8816414724839291359194.png

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Smiesza mnie te wypowiedzi że na divine lvl biło się kilka dni, bo trwało to 8h. Oczywiscie mając eq, ale samego expa było 7 w porywach do 8 godzin.

8h? Chyba jak ktoś Cię teleportował na mapy, dla większych lvl. Na starym Divine samo wbicie 99-124 trwało około 4-5h i to jak miałeś przynajmniej 2 spoty wolne na mapie od 99.

Opublikowano

człowieku a co Ci to da ze zrobia reset (restart !=reset) i tak wszystko zależy od ekwipunku, przykładowo ja mam 250 ale tylko zbroja i miecz max, w dodatku około 50 osób ma problem a te 800 gra spokojnie, więc tak trudno się z tym pogodzić? no ludzie, czy jak przypuśćmy robicie ważną prace (np. wykład) macie błąd, poprawiacie go czy kasujecie wszystko i robicie od całego zera?

­

Ale zauważ, że poza serwerem jest zainteresowanych grubo ponad 1k graczy ;) A to, że 50 osób ma problem to jest tylko i wyłącznie ich problem że grają na tej bugniętej wersji. Serwer nie ma przyszłości, jeżeli nie zrobicie resetu.

Opublikowano

Reset !!!!

A jak nie chcecie starcic graczy to dajcie kazdemu lv na start [RIP]

Najlepsze jest to ze duzo osob niewie jak wbili 250 i graja dalej z 100lv + na koncie [ rip]

Opublikowano

Aktualnie serwer tylko czeka aż choroba go wykończy. Jest ona trudno dostępna i prowadzi do śmierci. Reset jest dla serwera operacją na śmierci klinicznej. Ale jak w przypadku guza nie daje 100% na to, że pacjent przeżyje, ale daje mu na to jakiekolwiek szanse, których nie ma aktualnie.

Gracze 250 są przeciwni. Są oni komórkami nowotworowymi. Będą walczyć z organizmem do końca, czyli z serwerem. Ale należy wiedzieć, ze gdy organizm umiera, to nowotwór również umiera. czyli wszystkie waleczne zbugowane 250 umrą, jeśli sytuacja sie nie zmieni. Razem z serwerem.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Wiadomo że Ci co bugowali nie będą grać od nowa bo będzie im za trudno. Ja np. jak widzę że na serwerze był jakiś poważniejszy bug to nawet na ten serwer nie zajrzę. Jak serwer jest dobry to nowi gracze będą wcześniej czy później. Nie trzymał bym serwera tylko dlatego że Ci co bugowali będą mieli pretensje czy coś ale popatrzcie też trochę w przyszłość serwera :)

Opublikowano

Aktualnie serwer tylko czeka aż choroba go wykończy. Jest ona trudno dostępna i prowadzi do śmierci. Reset jest dla serwera operacją na śmierci klinicznej. Ale jak w przypadku guza nie daje 100% na to, że pacjent przeżyje, ale daje mu na to jakiekolwiek szanse, których nie ma aktualnie.

Gracze 250 są przeciwni. Są oni komórkami nowotworowymi. Będą walczyć z organizmem do końca, czyli z serwerem. Ale należy wiedzieć, ze gdy organizm umiera, to nowotwór również umiera. czyli wszystkie waleczne zbugowane 250 umrą, jeśli sytuacja sie nie zmieni. Razem z serwerem.

Dobrze panie doktorze HHAHAHAH xddd Doreee  Dobreee xD 

Lajk jak sam widzisz dawaj reset !!!! 

Opublikowano

Jak masz zwoływać jakieś narady, to wyłącz serwer, bo teraz gram w ciemno nie wiedząc, czy będzie restart. 

I szkoda, że nie mogę się z serwerem połączyć. 

­

Opublikowano

To nie ma sensu już grać skoro możecie zrobić restart. :-) Sam nie wiem, na czym stoję, a wciągnąłem się już - eq perf + 115 lvl i ogólnie wszystko zrobione, a tu nagle takie coś, bo wasze błędy przekładają się na graczy.

Powodzenia

Opublikowano

Dobrze ktoś wyżej napisał, że 250lvl'e płaczą, że nie chcą restartu itp, tylko co z tego, jeżeli większosć graczy odchodzi a znacznie mniej przychodzi, sami zostaną na tym serwerze i co będą trzepać kapucyna do lvl'a? Trochę to śmieszne, ale prawdziwe, jak dla mnie bez restartu nie ma nawet co wchodzi... zapowiadał sie fajnie, żadnych większych nowości "stary" divine i to wystarczyło aby zebrać ludzi i zachęcić do gry, aktualnie nie polecam tego serwera nikomu do póki administracja nie znajdzie wspólnej drogi, jak widać jeden z adminów chce, reszta nie, no nie tak to ma wyglądać... bądźmy odpowiedzialnymi ludźmi i bierzmy odpowiedzialność za to co robimy! 

Opublikowano

Ja bym zrobił tak żeby te 180 zostały cofnięte lvl do 180 albo 200 bo to tak trochę lipa , ja nawet nie chciałem używać bugów bo to nie fair :')

Opublikowano

Ja bym zrobił tak żeby te 180 zostały cofnięte lvl do 180 albo 200 bo to tak trochę lipa , ja nawet nie chciałem używać bugów bo to nie fair :')

180 lvle mają zostać cofnięte do 180 albo 200 ? coś tu nie halo xD

Opublikowano

Pytałem się kilkakrotnie na forum i w grze czy chcą reset. Odpowiedź graczy - NIE.

Pewnie pytałeś się samych 200+ co wbili lv na bugu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

nie robice resetu zobaczycie z czasem jak graczy bedzie coraz mniej

a kazdy nowy kto bedzie chcial zagrac na serwie wystarczy ze wejdzie na mpc zobaczy dla przykldu strone 26 i juz mu sie odechce

57902b28774feb9a0301c579530ab27f.jpg

Opublikowano

180 lvle mają zostać cofnięte do 180 albo 200 ? coś tu nie halo xD

Sorry te 250 które wbiły na bugu powinny zostać cofnięte do 180 albo mniej xD

Opublikowano

W takim razie zapraszam wszystkich chętnych do ankiety i wypowiadania się na forum:

http://forum.divineworld.eu/topic/813-rework-za-i-przeciw-pomoc-administracji/?view=getnewpost

Róbcie ankiety i sugerujcie się dalej tymi co bugowali to na pewno coś z tego wyjdzie. A im dłużej zwlekacie z resetem tym gorzej.

Opublikowano

Ehh chłopaki powiem tylko tyle że zjebaliście totalnie ;/ wgl nie czuje się jak na starym divine :).

Myślałem że zrobicie to dobrze ale się myliłem :(.

Polecam wyłączyć serwer dopracować go i odpalić dopiero :) Tych graczy będziecie mieć max tydzień (2) :D

Arcymistrz
Opublikowano

Osoby, które wbiły lvl na bugu zyskają ogromną przewagę. Dla nich jest to jak typowy 4Fun, gdzie lvl dostaje się od razu, robi się trochę EQ i powoli się nudzi. Moim zdaniem lepiej wyszedłby Wam reset aniżeli trzymanie ludzi, którzy będą znikać bo 

• nie będzie resetu, a większość ma ten lvl przez błąd w grze
  • ma maksymalny lvl, a EQ się nie opłaca

Wystartowanie na nowo wiąże się z ryzykiem, jednak nie ma za bardzo teraz sensu skoro za rozmowę chcecie wziąć się kilka dni po wpadce gdzie większość graczy zaczęła normalnie grać. Teraz naprawiajcie bugi i postarajcie się to wynagrodzić graczom, którzy będą lvl wbijali normalnie. 

Opublikowano

Czyli tak ostatecznie - co z serverem? Bedzie reset czy nie? Mozna bezpiecznie grac czy pogram pare godzin i strace to? Ludzie no, stawiajcie sprawe jasno a nie na zasadzie "marnujcie czas ja za 3 dni wam powiem co zrobimy", bo to troche niepowazne...

Dodatkowo i tak w tym momencie sie nawet nie da zalogowac..

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Pytałem się kilkakrotnie na forum i w grze czy chcą reset. Odpowiedź graczy - NIE.

Ha-haha dziwisz się ze skoro wszyscy co są na NIE wbili te lvl`e na bugu? xD

Nie wróci już stare Divine z stara ekipa ;/ Jeśli działacie wg. graczy, którzy nie potrafią nic osiaganac bez oszukiwania to powodzenia ;x

Ile tracicie dziennie graczy? 20-40?

Opublikowano

Czyli tak ostatecznie - co z serverem? Bedzie reset czy nie? Mozna bezpiecznie grac czy pogram pare godzin i strace to? Ludzie no, stawiajcie sprawe jasno a nie na zasadzie "marnujcie czas ja za 3 dni wam powiem co zrobimy", bo to troche niepowazne...

Dodatkowo i tak w tym momencie sie nawet nie da zalogowac..

Już działa

Opublikowano

Proste - banujcie 250 lvl, którzy używali buga (raczej można sprawdzić). 

I co tak się sracie z tym lvl, skoro to easy, więc z lvl jest najmniej problemu?

Osoby z 250 mają najwięcej kłopotów, bo co drugi biega z trutą i stalką.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...