Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatne serwery, a gracze

Souveraiin

Serwer  

146 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy bylibyście zainteresowani serwerem w starym stylu?

• Tak, hard.
      24
    • Tak, medium/hard.
      19
    • Tak, medium.
      13
    • Tak, easy/medium.
      35
    • Tak, easy.
      36
    • Nie.
      19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przyglądam się od jakiegoś czasu serwerom prywatnym i mam pytanie do graczy - czy jesteście jeszcze w ogóle zainteresowani serwerem w starym stylu? Bo jak tak się przyglądam to im więcej badziewia napakowane w serwerze, tym gracze chętniej tam lecą. Chociaż im więcej jest badziewia dodane, tym mniej gra ma wspólnego z Metinem. Tym starym dobrym Metinem. Więc zapytam raz jeszcze - czy bylibyście zainteresowani serwerem w starym stylu? Bez nie wiadomo ile stron w eq, bez petów, kostiumów, jakichś roślin etc.

Moim zdaniem takie dodatki niszczą klimat i niszczą grę, z tymi dodatkami gra nie jest taka, jak była kilka lat temu na prywatnych serwerach. Dlatego proszę o normalne, szczere wypowiedzi bez hejtu i zbędnego spamu. Wypowiedzi tylko na temat, odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu będą raportowane. Pozdrawiam.

Opublikowano

Szczerze mówiąc - jeśli serwer byłby dopracowany, administracja spełniała swoją rolę, a mimo braku dodatków znalazłoby się jakieś zajęcie i co ważne, dobra atmosfera to zapewne byłabym jednym z graczy. 

Tylko tu rodzi się problem, każdy kto zaczyna musi się wykazać nie lada zainteresowaniem i dobrą reklamą, by dawni gracze poczuli znów posmak tej idei. 

~ ~

Opublikowano

Witam. Przyglądam się od jakiegoś czasu serwerom prywatnym i mam pytanie do graczy - czy jesteście jeszcze w ogóle zainteresowani serwerem w starym stylu? Bo jak tak się przyglądam to im więcej badziewia napakowane w serwerze, tym gracze chętniej tam lecą. Chociaż im więcej jest badziewia dodane, tym mniej gra ma wspólnego z Metinem. Tym starym dobrym Metinem. Więc zapytam raz jeszcze - czy bylibyście zainteresowani serwerem w starym stylu? Bez nie wiadomo ile stron w eq, bez petów, kostiumów, jakichś roślin etc.

Moim zdaniem takie dodatki niszczą klimat i niszczą grę, z tymi dodatkami gra nie jest taka, jak była kilka lat temu na prywatnych serwerach. Dlatego proszę o normalne, szczere wypowiedzi bez hejtu i zbędnego spamu. Wypowiedzi tylko na temat, odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu będą raportowane. Pozdrawiam.

Zrob serwer jakim byl kerunis  :) 

Opublikowano

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK

max 99 lv pls i czeste wojny  :rolleyes:

Max 99lvl pasuje bardziej pod harda - pytanie czy hardem byłoby zainteresowanie. Spora część społeczności Metin2 ma zdanie, że gdyby chcieli grać na hardzie poszliby na globalne serwery. Wojny to już bardziej zależą od graczy - na pewno co miesiąc byłby konkurs związany z wojnami gildii.

@ edit:

Dodałem ankietę, czekam na wypowiedzi innych graczy oraz głosy w ankiecie.

Opublikowano

Wszyscy mówią/piszą, że chętnie by wrócili na oldschool'owe serwery. Kiedy takie startują, nikt tam nie gra i padają ze względu na małą liczbę graczy.

Ja mam dosyć expa, robienia dungów i ciągłego latania po mieście po ulepszacze. Znudziło mi się to już. Osobiście, czekam na polską odsłonę takiego Hammera; bez bugów i rumunów. Dla mnie, obecna forma metina (czyli exp, exp, exp, dungi, latanie po ulepszacze) przejadła się i jest już nudna.

Opublikowano

Mi to nie przeszkadza jak to teraz wygląda w świecie metina. Osobiści gram w VirtualMT2 i jest tam bardzo dobrze :). Zacząłem grę na Virtualu gdy serwer miał już 2 miesiące i gram do dziś. Zamierzam grać do końca. Tak jak kolega UP napisał... każdy lub co innego :) ale lepsza klima jest teraz. Ile można grać w coś gdzie jest ciągle jedno i to samo? Żadnych nowości to ludziom się będzie nudziła gra.

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

Mi to nie przeszkadza jak to teraz wygląda w świecie metina. Osobiści gram w VirtualMT2 i jest tam bardzo dobrze :). Zacząłem grę na Virtualu gdy serwer miał już 2 miesiące i gram do dziś. Zamierzam grać do końca. Tak jak kolega UP napisał... każdy lub co innego :) ale lepsza klima jest teraz. Ile można grać w coś gdzie jest ciągle jedno i to samo? Żadnych nowości to ludziom się będzie nudziła gra.

Nie chodzi o to, żeby nie było wcale nowości. Wiadomo, że jakieś dodatki być muszą. Ale takie, które pasują do tego klimatu, a nie takie, które go niszczą i tylko zaśmiecają serwer. Takich dodatków nie ma wiele, ale zawsze można zrobić wszystko autorskie, a nie kopiować z jakiegoś forum.

Opublikowano

Od razu napisz, ze nie jestes w stanie dodac tych rzeczy na swoj serwer. Jesli twoim zdaniem dodatkowe zakladki w eq czy inne systemy niszcza klimat nie mamy o czym dyskutowac.

Srij9JT.png

Opublikowano

Taki temat już jest i to nie jeden.. Bez sensu jest on założony.. Ale tak, jak dla mnie serwer oldschoolowy a szansę przejść ;0.

Opublikowano

Od razu napisz, ze nie jestes w stanie dodac tych rzeczy na swoj serwer. Jesli twoim zdaniem dodatkowe zakladki w eq czy inne systemy niszcza klimat nie mamy o czym dyskutowac.

Jeśli Twoim zdaniem dodatkowe zakładki w eq, czy inne systemy są w stylu serwerów z dawnych lat (2009-2011) może także z globali 2007/2008 to serdecznie Cię pozdrawiam. Dodatkowo czy ja choć napisałem, że planuję zrobić taki serwer? Serwer ma być dla graczy, więc najpierw trzeba poznać ich opinię i dopiero później planować - czyż nie? Jeśli nie masz nic to powiedzenia na temat, to nie zaśmiecaj mi go. Jak obiecałem leci raport.

Temat powstał po to, aby sprawdzić zdanie graczy czy by chcieli taki serwer czy wolą serwery takie jak kilka lat temu, czy też takie jak teraz z milionami badziewia. Większość właścicieli serwerów pisze, że serwer jest dla graczy, a i tak wrzucają tam co chcą. I po raz kolejny powtarzam, ten temat powstał by dowiedzieć się czego chcą gracze, jakie mają oczekiwania, jaki chcieli by zobaczyć serwer i na nim zagrać, a nie opisać jakie posiadam umiejętności w tworzeniu serwerów, czy też jakich nie posiadam.

Opublikowano

Stare czasy metina tak!!!!

Tak jak pisał pewien użytkownik bez v2 tylko red las.

najlepsza zbroja to stal.

Taki serwer to marzenie bez tych wszystkich j****y** gówien pierdół  dodatków.

40k5thC.png

Opublikowano

Już jakiś czas temu powstał serwer który miał oddawać klimat taki sam jak Metin z 2010r. z niewielkimi praktycznie zmianami, serwer nie wypalił i postoił jakiś czas. Jeśli takie coś miałoby przejść to wypadałoby znać standardy stare i dzisiejsze oraz prawidłowo je ze sobą połączyć. Takie coś byłoby dobrym Easy-Mediumem.

Choć moim aroganckim zdaniem szanse na przejście serwera w starym stylu wynoszą ok. 50% to warto spróbować raz jeszcze :) czasy się zmieniają, lecz niekoniecznie na lepsze.

Opublikowano

Odkad zaczelm grac w aiona, po tym jak przestalem w metina ( 4-5lat), gralem w aiona, czesto robilem przerwy i wracalem do metina na miesiac lub dwa, na rozgrzewke zawsze jakis easy, potem przerzutka na hard/medium.Cos pieknego, zawsze wracam do metka, cos ma w sobie.Jednak zniechecala zawsze mnie ta masa ulepek, dungeonow, broni, zbroji.Na dodatek bronie zerzniete z Aiona co zawsze mnie bawilo w privach.Marze wlasnie o takim old-schoolu medium z lekkim porywem na hard, ale, zeby wrzucic moze jakies autorskie mapy pvp.Np. 6v6 graczy, cos w tym stylu, jednak pewnie za daleko ida moje marzenia co do metka :/

Nie czaruj.

Opublikowano

Nie... W tych czasach młodzież jest taka zamotana że sama nie wie czego chce. Zrobisz nowy serwer z nowościami spam " za dużo nowości nie zagram " zrobisz stary " brak nowości nie gram " Wiem nie każdemu można dogodzić... Ale tak czy siak serwery są teraz rozchwytywane tylko na czas reklamy 1/2 msc i zostają marne pustki.

Nie ma sensu robić starego serwera tym bardziej reworkow.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Najlepszy serwer na jakim grałem to był VirtualMT2 od początku do końca taka była zasada kiedyś <3 ale kiedy wyszło eq runiczne,piekielne i eq otchłani to odeszła spora liczba graczy, mimo wielu eventów i różnych zabaw ciągle jest ten klimat. Gdyby nie te nowe eq na virtualu to serwer byłby najlepszy w polsce szczerze mówiąc bo nie ma żadnego serwera bez reklamy z taką ilością graczy i tak dobrą stabilnością:)

Opublikowano

­Zależy od gustu. Każdy lubi coś innego :)

Metin jest mi dobrze znany od około 7-8 lat ( nie pamiętam dokładnie ) ­Był jedną z moich pierwszych gier MMO w którą zacząłem grać, która mi się spodobała ( przez X lat grałem na globalu ) Potem przerwa. Od pewnego czasu wracam do niego ( sentymenty ^_^ ) jednakże tylko na serwery easy. Polubiłem jak jest dużo kostiumów, petów, mountów, skille na P itp. ale za serwerami typowo 4FUN też nie przepadam. Trzeba się trochę pomęczyć - bo inaczej serwer / gra staje się strasznie nudna. Najlepiej jakby do tego wszystkiego :

- Administracja w porządku
- Częste eventy
- Częste update'y
- serwer stabilny
- grało dużo osób
..... Niestety nie zawsze się tak da. Zawsze będzie to jakieś 1,2,3 "ale" .. no ale cóż. Wszystkim w sumie dogodzić też się nie da

Ostatnio oprócz Terios'a ( no i dzisiaj też wychodzi 1 dosyć ciekawy ) innego fajnego nie znalazłem. 
Opublikowano

­Zależy od gustu. Każdy lubi coś innego :)

Metin jest mi dobrze znany od około 7-8 lat ( nie pamiętam dokładnie ) ­Był jedną z moich pierwszych gier MMO w którą zacząłem grać, która mi się spodobała ( przez X lat grałem na globalu ) Potem przerwa. Od pewnego czasu wracam do niego ( sentymenty ^_^ ) jednakże tylko na serwery easy. Polubiłem jak jest dużo kostiumów, petów, mountów, skille na P itp. ale za serwerami typowo 4FUN też nie przepadam. Trzeba się trochę pomęczyć - bo inaczej serwer / gra staje się strasznie nudna. Najlepiej jakby do tego wszystkiego :

- Administracja w porządku
- Częste eventy
- Częste update'y
- serwer stabilny
- grało dużo osób
..... Niestety nie zawsze się tak da. Zawsze będzie to jakieś 1,2,3 "ale" .. no ale cóż. Wszystkim w sumie dogodzić też się nie da

Ostatnio oprócz Terios'a ( no i dzisiaj też wychodzi 1 dosyć ciekawy ) innego fajnego nie znalazłem. 

Wiadomo, że jakieś update'y muszą być, z tym, że na takim serwerze w starym stylu - jak te z przed lat nie można przesadzić z nimi, bo troszkę dodatków i ten stary styl zniknie. Temat dotyczy właśnie serwera w stylu PL'a z lat początkowych i z ankiety wynika, że większość chciałaby taki serwer, jednak duża część osób chciałaby easy lub easy/medium - i tu pojawia się pytanie: czy serwer easy w dawnym stylu ma prawo bytu? Max 99lvl, bez nowego eq (bronie 65/75, zbroje stalka, biżu z łez). Ja takiego serwera easy nie widzę. Dużo osób zagłosowało też na medium/hard i czysty hard. Hard jak najbardziej, medium/hard też by jakoś mógł przejść, chociaż bardziej byłby nacisk na hard niż medium, z mediuma byłyby tylko niektóre elementy. Ogólnie wiadomo, że hardy nie mają takiej popularności jak kiedyś, ale z drugiej strony nawet gdy pytam graczy na PL'u czy chcieliby zobaczyć serwer z max. 99lvl, bez nowego eq jak opisałem wcześniej bronie 65/75, stalki, biżu z łez, ostatnia mapka red las, ewentualnie v2 - na pewno bez atlantydy sporo osób wypowiada się, że tak, jak najbardziej by chcieli exp, drop taki sam jak na PL, ewentualnie zwiększyć troszkę drop ważniejszych ku, kd+4, duchowych oraz ulepek, reszta bez zmian. jednak od GF taki serwer nie wystartuje nigdy. Stąd powstał ten temat aby również społeczność mpcforum przekazała swoje zdanie na ten temat. Jeśli chodzi o serwer easy to nie byłby w stylu dawnego PL'a, a w stylu dawnych privów takich PandoraMT2, DragonMT2 itp. Oczywiście nie mam na myśli reworka Pandory, których pewnie teraz powstanie niezliczona ilość, a serwer w takim stylu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...