Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Malestia.pl [Dedyk] [Medium]

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yyyyyyyyy... a to od kiedy OVH zrezygnowało z macierzy ? :DxD

jak się coś wciska ludziom to przynajmniej trzeba mieć jakąś wiedzę aby kłamstwo się udało xD ... to ja to wiem jako hiper-ultra debil a Wy nie wiecie? o.O

PS: to co tam się na serio stało i bez ściemy? :P

Poprawka2: sprawdziłem i OVH ma dyski awaryjne jeszcze... pomijając macierz.

Właśnie też tak myśleliśmy, dlatego czekaliśmy na odpowiedź OVH. Wyszło, że jednak nie mieli...
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

Projekt Malestia jest tworzony od około 11 miesięcy. Pracowaliśmy cały ten czas bardzo kreatywnie i solidnie aby projekt spodobał się każdemu kto o nim usłyszy. Naszym celem było zajęcie graczy czymś ciekawym, czymś co zajmie graczom bardzo dużo czasu podczas rozgrywki. Przez ten czas były dwie wersje testowe serwera dla wszystkich, aby wykryć największe błędy, które uniemożliwiłyby grę. Udało się, projekt wystartował na polskiej scenie Metina bezproblemowo i było wszystko w porządku. 

Niestety, wczoraj zawinił nasz hosting, uszkodził się dysk na serwerze głównym oraz dysk na oddzielnym serwerze backup, na którym tworzyła się kopia zapasowa danych. Ostatni zapis jaki odzyskaliśmy to był dzień 23 grudnia. Naprawdę ta sytuacja nie jest nam na rękę, zwłaszcza dla Was, dla osób które straciły ten cenny czas (23-26 grudnia). Omijając negatywy jakie spadły na nasz zespół chciałem powiedzieć że nie stało się to z naszej winy, zrobimy wszystko aby serwer był dalej tak aktywny jak dotychczas. Zreorganizowaliśmy naszą ekipę, poprawi to znacznie kontakt z graczami. Prosimy was o wyrozumiałość. Jedyną rzeczą jaką jesteśmy Wam w stanie zorganizować to liczne eventy, rekompensaty w postaci rat serwerowych oraz zwrot wszystkich SM z przedziału czasu 23-26 grudnia z transakcji płatniczych. (Jeśli chodzi o kupony sm, nie jestem doinformowany ale myślę że również będą zwrócone). Malestia się nie podda. Gramy dalej.  :) 

Dojebałeś do ognia, ktoś wyżej pisał że to z waszej winy jest ta awaria którą sobie wymyśliliście. 

Poza tym co za dobry technik robi save co taki czas, save powinien być CODZIENNIE! (jak nie co pare h) k***a. A tutaj cofka do 23, piszesz że Ostatni zapis odzyskaliście 23 tak odzyskaliście tylko ten zapis bo wcześniej na to pytanie sam Tharel nie chciał odp. (poprostu popełnił błąd i spierdolił serwer przynajmniej dla nas).

Ktoś wyżej pisał że Bambusek z Balmory podczas zjebania dysków, jemu udało się odziwo wszystko odzyskać i nikt nie miał strat... 

I to właśnie nazywa się różnica doświadczenia w tworzeniu serwerów, także zawijajcie interere i do spania,  a ty żabqu obyś spędził sylwka na kompie z wirtualnymi przyjaciółmi.

Proszę chciał bym zaznaczyć że screen robiony jest o 7:00 więc tłumów nie ma, ale i tak dużo ludzi siedzi w m1 i na spotach.

Jakoś ubytku graczy nie widać zobaczymy w południe może z 300-350 odeszło ale co to przy liczbie 1700-2000 online.

Wielu nie odejdzie bo może cofło np. nie którym przez te kilka dni coś chu*owo poszło teraz mogą od nowa i tylko czekać jak oddadzą SM  :)

W jaki sposób policzyłeś że 300-350 osb odejdzie i 1700-2000 bedzie online? 

Ja widze jak tylko ludzie chcą sprzedawać konta i itemy by potem mieć hajs i sprzedawać yangi na allegro. i tak dużo osób czeka na tą invorie s2

Poza tym licznik nadal jest off, pewnie wylączyli bo się przerazili ilością graczy i spadkiem ich, pewnie zanim go uruchomią to i tak podkręcą o jakieś 600 żeby zachęcić graczy do gry, bo jak widzisz taki licznik to myślisz sobie "dużo osób gra, to ja też sobie zagram mimo że okradli mnie ze wszystkiego i straciłem czas świąteczny na grę i nie spędziłem go z rodziną tylko w metinie, myśle że to czas przebaczenia, wybaczę im i zagram jeszcze raz" - Ehh a potem tylko wystarczy dodać taki tekst "-30 % w is to c**j kupie troche rzeczy BARDZO SZYBKO TO NADROBIE" Oni tylko czekają na waszą NAIWNOŚĆ

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Dojebałeś do ognia, ktoś wyżej pisał że to z waszej winy jest ta awaria którą sobie wymyśliliście.

Poza tym co za dobry technik robi save co taki czas, save powinien być CODZIENNIE! (jak nie co pare h) k***a. A tutaj cofka do 23, piszesz że Ostatni zapis odzyskaliście 23 tak odzyskaliście tylko ten zapis bo wcześniej na to pytanie sam Tharel nie chciał odp. (poprostu popełnił błąd i spierdolił serwer przynajmniej dla nas).

Ktoś wyżej pisał że Bambusek z Balmory podczas zjebania dysków, jemu udało się odziwo wszystko odzyskać i nikt nie miał strat...

I to właśnie nazywa się różnica doświadczenia w tworzeniu serwerów, także zawijajcie interere i do spania, a ty żabqu obyś spędził sylwka na kompie z wirtualnymi przyjaciółmi.

Po pierwsze, wyhamuj bo nie reprezentujesz żadnego poziomu.

Po drugie Bambusek mial na pewno zrobione to, co my wdrożyliśmy dopiero 27, zewnętrzny serwer backup w innej serwerowni.

Po trzecie, nie podoba się nie graj.

Opublikowano

Po pierwsze, wyhamuj bo nie reprezentujesz żadnego poziomu.

Po drugie Bambusek mial na pewno zrobione to, co my wdrożyliśmy dopiero 27, zewnętrzny serwer backup w innej serwerowni.

Nie wiesz że to jest mpc i temat malestii, jeżeli moje zdanie dotyczy serwera to moim gównianym obowiązkiem jest napisanie jak bardzo c*****y jest ten serwer, cóż jeżeli nic nie straciłeś to spk ale jeżeli chcesz im dać szanse gdzie po backupie tracisz 40 lvl, kase, eq i wszystko co było wartościowe w tej grze ( a może nawet usrany czas i twoje isy ). 

Dlatego napisałem na górze że  TO JEST RÓŻNICA W DOŚWIADCZENIU TWORZENIA SERWERÓW, wczoraj dopiero zrobiliście backup w innej serwerowni, to znaczy że wcześniej pewnie nie wiedzieliście jak się za to zabrać lub nie wiedzieliście że coś takiego jest możliwe...

Opublikowano

powiem tyle sciemniac kazdy potrafi nic poparte dowodami nie jest wiarygodne 

napewno dostaliscie jakies pismo/maila od serwerowni z przeprosinami lub cos :) to by rozwialo czy to sciema czy nie 

ja uwazam ze wyszedl jakis mega bug ktory jakies osoby znaly(np exp na otwartym shopie :D) i sie obsraliscie szybki reset jakas sciema bo gimby i tak uwierza i sie nie zawiedliscie :)

mam propozycje  napisze ze trzeba wplacic po 200zl od kazdej osoby ktora chce grac na serwie :D dam wam moj numer konta dogadamy sie :D

serwera nie polecam z uwagi na wszystko co do tej pory odwalaja od braku kontaktu do sciem itd.

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

Właśnie też tak myśleliśmy, dlatego czekaliśmy na odpowiedź OVH. Wyszło, że jednak nie mieli...

Pytako do Cb, bo wydajesz mi sie byc jedynym ogarnietym w tej administracji, skoro "GRAMY DALEJ" to czemu dziwnym trafem wylaczyliscie po tej cofce licznik? Boicie sie, ze jak ludzie zamiast 1,7k zobacza 400 to server Wam padnie doszczetnie? :)

I drugie pytanie - w takim razie ile online? :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Witam,

Projekt Malestia jest tworzony od około 11 miesięcy. Pracowaliśmy cały ten czas bardzo kreatywnie i solidnie aby projekt spodobał się każdemu kto o nim usłyszy. Naszym celem było zajęcie graczy czymś ciekawym, czymś co zajmie graczom bardzo dużo czasu podczas rozgrywki. Przez ten czas były dwie wersje testowe serwera dla wszystkich, aby wykryć największe błędy, które uniemożliwiłyby grę. Udało się, projekt wystartował na polskiej scenie Metina bezproblemowo i było wszystko w porządku.

Niestety, wczoraj zawinił nasz hosting, uszkodził się dysk na serwerze głównym oraz dysk na oddzielnym serwerze backup, na którym tworzyła się kopia zapasowa danych. Ostatni zapis jaki odzyskaliśmy to był dzień 23 grudnia. Naprawdę ta sytuacja nie jest nam na rękę, zwłaszcza dla Was, dla osób które straciły ten cenny czas (23-26 grudnia). Omijając negatywy jakie spadły na nasz zespół chciałem powiedzieć że nie stało się to z naszej winy, zrobimy wszystko aby serwer był dalej tak aktywny jak dotychczas. Zreorganizowaliśmy naszą ekipę, poprawi to znacznie kontakt z graczami. Prosimy was o wyrozumiałość. Jedyną rzeczą jaką jesteśmy Wam w stanie zorganizować to liczne eventy, rekompensaty w postaci rat serwerowych oraz zwrot wszystkich SM z przedziału czasu 23-26 grudnia z transakcji płatniczych. (Jeśli chodzi o kupony sm, nie jestem doinformowany ale myślę że również będą zwrócone). Malestia się nie podda. Gramy dalej. :)

yyyyyyyyy... a to od kiedy OVH zrezygnowało z macierzy ?  :D  xD 

jak się coś wciska ludziom to przynajmniej trzeba mieć jakąś wiedzę aby kłamstwo się udało  xD ... to ja to wiem jako hiper-ultra debil a Wy nie wiecie?  o.O

PS: to co tam się na serio stało i bez ściemy?  :P

Wyjaśnił chłopak.

A malestia niech w********a.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

yyyyyyyyy... a to od kiedy OVH zrezygnowało z macierzy ?  :D  xD 

jak się coś wciska ludziom to przynajmniej trzeba mieć jakąś wiedzę aby kłamstwo się udało  xD ... to ja to wiem jako hiper-ultra debil a Wy nie wiecie?  o.O

PS: to co tam się na serio stało i bez ściemy?  :P

Hooltras, również powielam twoje zdanie że jesteś hiper-ultra debilem.

Co ty masz z tą macierzą? Czy ja gdziekolwiek napisałem że OVH nie trzyma dysków w macierzach dyskowych?

No ale przecież specjalnie wyjebaliśmy bazę z tych dni żeby zniszczyć cenny czas graczy i naszą pracę, nie? 

Przemyśl to, zanim coś napiszesz.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Pytako do Cb, bo wydajesz mi sie byc jedynym ogarnietym w tej administracji, skoro "GRAMY DALEJ" to czemu dziwnym trafem wylaczyliscie po tej cofce licznik? Boicie sie, ze jak ludzie zamiast 1,7k zobacza 400 to server Wam padnie doszczetnie? :)

I drugie pytanie - w takim razie ile online? :)

Licznik został wyłączony z tego względu, że był on źle zrobiony.

Został popełniony błąd, który powodował znikanie itemów.

Edytnę ten post i napiszę ile online.

Opublikowano

Licznik od graczy online kradł itemy hahahahahahaha k***a bo jebne co to za debile hahahaa

x

Opublikowano

Tylko nie zapomnij edytnąć tego postu.

ile ludzi gra po tym resecie tak na oko? duza roznica miedzy tym co bylo wczesniej? tak po m1 i spotach patrzac?

rYD9JSA.png

Opublikowano

Hooltras, również powielam twoje zdanie że jesteś hiper-ultra debilem.

Co ty masz z tą macierzą? Czy ja gdziekolwiek napisałem że OVH nie trzyma dysków w macierzach dyskowych?

No ale przecież specjalnie wyjebaliśmy bazę z tych dni żeby zniszczyć cenny czas graczy i naszą pracę, nie? 

Przemyśl to, zanim coś napiszesz.

sądzę, że coś Wam gracze zbugowali i musieliście jebnąć cofkę aby to poznikało lub sami coś zjebaliście :D

Jakbyś wiedział jak działa macierz to byś tak nie pierdolił :D (czyt: zjebały się dyski w oby maszynach w tej samej szafie a dokładnie, wklejając z Waszego forum: Przede wszystkim, w nocy jedna z szaf OVH miała awarie. Niestety, niefortunnie zdarzyło się tak, iż w tej szafie znajdował się nie tylko serwer gry, ale i serwer kopii zapasowej.) pomijając wciąż dyski zapasowe których jest po jeden dysk na każdy dysk. 

To awarie w końcu miała ta macierz czy szafa z Waszymi maszynami bo nie ogarniam co ma do tego ta biedna szafa z tymi kabelkami :( 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

a tak wygląda RBX

gdzie tu widzisz te ciężkie dyski (2-6 szt zależy od raidu) na tej biednej płytce :( hlip 

PS: ogólnie też gratuluję że trafiliście do tej samej szafy z maszynami... :D ja nawet jak kupiłem dwie na raz to byłem w innych :((( mega fart <3

Invoriabanenr.png

Opublikowano

No to brawo :p skoro licznik powodował znikanie itemów to dlaczego wcześniej działał i uporczywie wmawialiście nam ze znikanie itemków naprawione??? ze to wina uszkodzonego dysku etc???

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Z myślą o nowych graczach administracja powinna wznowić dostawanie nagrody za wilczy gaj w postaci pdka 30minutowego dzięki któremu początkowym graczom jak ja było łatwiej się wzbić w sensie kupić fms +9 itp . Zacząłem grę na tym serwerze  na dniach gdzie wasza baza zrobiła boom i straciłem wszystko a miałem dużo ciężej niż pozostali. Proszę teraz o przywrócenie pd 30min do gry, jeśli zależy wam na graczach powinniście to przywrócić

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie polecam serwera...

Gracz który jako pierwszy wbił 120lvl nigdy nie był widziany przez topowych grczy podczas expa a lvl'e mu wpadaly... dlaczego? bo expił na bugu (po wbiciu 120 od razu zniknał z rankingu) - czekam na bajeczke od administracji dlaczego tak sie stało

Podczas znikania itemów admini pisali aby robić ss'y eq aby miec dowody na ich posiadanie..... Napisalem że chce odzyskac eq bo straciłem dałem ss i dostałem od Bluu odpowiedz, że nie moze mi oddac eq ponieważ ss nie jest dowodem ponieważ mozna go podrobić.

Jeden wielki bug dt.... graczy wywalalo z dt ponieważ masowo robili oni tp przez pierscionek gdy byli małzenstwem i ulepszali masowo itemy...

3/4 postaci mialo zbugowane dowodzenie admini obiecali od 1 dnias tartu ze na dniach to naprawia ale do tej pory mam zbugowane

Od startu serwera brak insturkcji jazdy konnej w dropie

Drop itemów do biologa (ksiegi klatw) marzenie..... 1h expa 30lvl'em na ezotach i dropi 5ks klatw....

PD/Rekawice z IS których tak naprawde nie było -admini tłumaczyli ze to tylko błąd z ikonka w lewym górnym rogu

Na start serwera brak działajacych dungeonów

Zbroja do expa dla szamana (malestianska szata) nie posiadała wyglądu- zgłosiłem na support dostalem odpowiedz ze na dniach naprawia minał ponad tydzien i dalej nie napawione

Sposób na nietykalnosc podczas expa..... Wystarczyło zbugować 1 rzecz i mozna było expic z full hp na najwiekszych spotach a moby biły po MISS MISS MISS

No i ten kochany zbugowany licznik chociaz z tego co słyszałem na starcie licznik był podkrecony ale gdy przybylo im ludzi to go dali normalnie ale teraz boja sie pokazac prawdziwego licznika i go wylaczyli

NIE POLECEM SERWERA NIECH IM UPADNIE, NIECH BEDZIE JESZCZE JEDNA COFKA, NIECH GO WYŁACZA....

A KONTAKT Z ADMINISTRACJA MARZENIE- MOZNA CZEKAC 20H NA TS A I TAK NIKT SIE TOBA NIE ZAINTERESUJE (MOZE LOLITAX TO WYJATEK TYLKO)

3b2cf76ad4ac5.png

Opublikowano

A na to ile online nikt nie odpowie :D

Raty g****o wam dały, każdy kto ma coś cennego szybko chce sprzedać eq, bo wie ze serwer dobija do dna. :)

Opublikowano

Czy gracze odczuwają różnicę i zadowolenie z lua 5.1 na serwerze Malestia, które w porównaniu do reszty serwerów jest starsze?

Opublikowano

I dokładnie tak zrobi spora ilość osób ;) K***a bociłem z 40 godzin ciągle już miałem peta, kostium, fryzkę, mounta, skille p na woju i buffce. I wszystko w pizdu. Dziękuję dobranoc za taką grę ;)

//edit.

@Evor.

no ja myślę ;>

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Licznik od graczy online kradł itemy hahahahahahaha k***a bo jebne co to za debile hahahaa

Widać, że masz zerowe pojęcie o czymkolwiek - smutne to.

Licznik został źle zrobiony i za często chciał odświeżyć ilość graczy.

Z matematyki wiemy, że im więcej graczy tym więcej zapytań do bazy.

Z tego niestety wiemy, iż baza nie wyrabiała.

A następnie w grze:

EJ GM! NIE MA MOJEGO SZPADLA +9 C**J** SERWER ŻEGNAM.

@Endymion_

Jesteś zuy. Ciekawe jak Twoje pvp :))

Opublikowano

@Evor. no miałeś napisać ile online jest osób, nie wiesz jak edytować posty, czy może nie wiesz jak sprawdzić ilość graczy na serwie bez licznika?

Opublikowano

Widać, że masz zerowe pojęcie o czymkolwiek - smutne to.

Licznik został źle zrobiony i za często chciał odświeżyć ilość graczy.

Z matematyki wiemy, że im więcej graczy tym więcej zapytań do bazy.

Z tego niestety wiemy, iż baza nie wyrabiała.

A następnie w grze:

EJ GM! NIE MA MOJEGO SZPADLA +9 C**J** SERWER ŻEGNAM.

@Endymion_

Jesteś zuy. Ciekawe jak Twoje pvp :))

widać że administracji słoma z butów wystaje i jak już traktujecie graczy.

Opublikowano

Dla tych co pytali się ile osób online mam SS z m1 Jinno i Shinso:

post-127260-0-17230600-1419773760_thumb.jpgpost-127260-0-05514300-1419773780_thumb.jpgpost-127260-0-59523100-1419773803_thumb.jpg

Coś tam ludzi ubyło, ale nie idzie  od czuć tak bardzo.

@Evor. jak i kiedy SM będziecie oddawać chodzi mi o ty czy trzeba do was napisać czy sami ?

837371446280124127260.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...