Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Malestia.pl [Dedyk] [Medium]

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@P4nch0

Zacznijmy od tego, że ja jestem tylko technikiem gry, ja nie mam ŻADNEGO obowiązku opieki nad graczami, ale jak widzę taki debilizm wśród niektórych to aż mnie krew zalewa.

Postanowiliśmy przestać pomagać na TSie bo ludzie zachowują się jak małpy, tak dosłownie, bez wstydu zachowują się jak jakieś dzikusy, dlatego

też, żeby ulżyć sobie zrobiliśmy support, bo tam mamy czas na odpisanie. Większość bugów jakie były poprawiliśmy, więc proszę Ciebie bardzo nie wyszukuj niczego na siłę.

Event świąteczny jest już zapowiedziany, ale ty nadal widzę, że twierdzisz, że my go robimy od długiego czasu, a tak na prawdę zaczęliśmy go 2 dni temu. Administracja nie ma

uprawnień do handlu i wyrzucania przedmiotów, dlatego nie mają żadnych szans na pomoc swojej postaci prywatnej. Dalej, SMy nie są rozdawane za darmo, tylko za

bardzo ciężką pracę przed startem serwera, tzn. od pół roku ustalaliśmy (cała mafia) jak serwer ma wyglądać. No ale cóż, przecież taka twoja rola, to wyciągać z dupy jakieś

informacje, niczym niepotwierdzone.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@P4nch0

Zacznijmy od tego, że ja jestem tylko technikiem gry, ja nie mam ŻADNEGO obowiązku opieki nad graczami, ale jak widzę taki debilizm wśród niektórych to aż mnie krew zalewa.

Postanowiliśmy przestać pomagać na TSie bo ludzie zachowują się jak małpy, tak dosłownie, bez wstydu zachowują się jak jakieś dzikusy, dlatego

też, żeby ulżyć sobie zrobiliśmy support, bo tam mamy czas na odpisanie. Większość bugów jakie były poprawiliśmy, więc proszę Ciebie bardzo nie wyszukuj niczego na siłę.

Event świąteczny jest już zapowiedziany, ale ty nadal widzę, że twierdzisz, że my go robimy od długiego czasu, a tak na prawdę zaczęliśmy go 2 dni temu. Administracja nie ma

uprawnień do handlu i wyrzucania przedmiotów, dlatego nie mają żadnych szans na pomoc swojej postaci prywatnej. Dalej, SMy nie są rozdawane za darmo, tylko za

bardzo ciężką pracę przed startem serwera, tzn. od pół roku ustalaliśmy (cała mafia) jak serwer ma wyglądać. No ale cóż, przecież taka twoja rola, to wyciągać z dupy jakieś

jak małpy ? a wy jak się zachowaliście w przeciwieństwie do nas? kolega wchodzi na ts bo znikły mu itemy z is = ban po 7 h czekania, itemy graczom znikaja w d***e a co tam zrobi drugi... pozdrawiam Cie małpo otóż jeszcze dodam do dawania itemów swoim kolega nie jest potrzebny handel w grze :) jest takie cos jak panel łączący się z mysql... i tam sie tworzy itemy, jakie bonusy kd wartos ataku i tak dalej ;) podaje sie tylko nick postaci i czy ma byc w is czy w dozo a nawet w eq  i wszystko mozna dac w taki spoosob 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Co do administracji, proszę was, chcecie odpalić event świąteczny od razu po świętach? Jak sami widzicie, macie mnóstwo osób na serwerze, a wręcz na tą chwile jest przełomowy - jednak ludzie już odchodzą, bo bug za bugiem, a Administracja daje bany całkowicie za wyrażenie swojej opini. 
Powody

- Bany za free - wyrażenie swojej opinii na "!" - 24h bądź permanentny.

- Skoro macie teamspeaka, to dlaczego na nim nie siedzicie? Nie potraficie przenieś osoby do własnego pokoju i z nim na spokojnie porozmawiać? 

- Event świąteczny gdy święta mijają? 

Jak kolega @P4nch0 dobrze napisał - pozwole sobie zacytować " Skoro to administracja, to jak dla mnie nie powinna mieć prywatnych kont, a do tego full IS za freeko. Jaką szanse ma normalny gracz z taką osobą? No właśnie, sam odpowiedz sobie na to pytanie. "

Co do youtuberów, rozumiem, reklama reklamą, jednak - jak większość mówi, są to podstawowe itemy z is. Podstawowe?  xD Strój, ring, 2x wierzchowiec, pet - to jest podstawa?

Opublikowano

Co do administracji, proszę was, chcecie odpalić event świąteczny od razu po świętach? Jak sami widzicie, macie mnóstwo osób na serwerze, a wręcz na tą chwile jest przełomowy - jednak ludzie już odchodzą, bo bug za bugiem, a Administracja daje bany całkowicie za wyrażenie swojej opini. 

Powody

- Bany za free - wyrażenie swojej opinii na "!" - 24h bądź permanentny.

- Skoro macie teamspeaka, to dlaczego na nim nie siedzicie? Nie potraficie przenieś osoby do własnego pokoju i z nim na spokojnie porozmawiać? 

- Event świąteczny gdy święta mijają? 

Jak kolega @P4nch0 dobrze napisał - pozwole sobie zacytować " Skoro to administracja, to jak dla mnie nie powinna mieć prywatnych kont, a do tego full IS za freeko. Jaką szanse ma normalny gracz z taką osobą? No właśnie, sam odpowiedz sobie na to pytanie. "

Co do youtuberów, rozumiem, reklama reklamą, jednak - jak większość mówi, są to podstawowe itemy z is. Podstawowe?  xD Strój, ring, 2x wierzchowiec, pet - to jest podstawa?

Dokladnie, pewien YTber nawet na odcinku powiedzial, ze dostal 2x po 800 SM (na 4 odcinku..) tak wiec 1600sm, przy czym kostium kosztuje 250, teczak 250, pet 350.. a 4 odcinki to nie jest nawet polowa serii z reguly. Dla mnie lekka przesada. Do samego tego youtubera nic nie mam rzecz jasna, logicnze ze cos za te odcinki dostaja - w koncu reklamuja server - ale powinno to byc w granicach rozsadku rozdawane.. ;)

Event swiateczny - ok, spozniliscie sie 5 dni z sama zapowiedzia, natomaist event SWIATECZNY startuje pod koniec swiat - takie rzeczy tylko na malestii. Ciekawe jestem jeszcze tylko jego przebiegu, ale to juz zobaczymy jutro.. ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Dokladnie, pewien YTber nawet na odcinku powiedzial, ze dostal 2x po 800 SM (na 4 odcinku..) tak wiec 1600sm, przy czym kostium kosztuje 250, teczak 250, pet 350.. a 4 odcinki to nie jest nawet polowa serii z reguly. Dla mnie lekka przesada. Do samego tego youtubera nic nie mam rzecz jasna, logicnze ze cos za te odcinki dostaja - w koncu reklamuja server - ale powinno to byc w granicach rozsadku rozdawane.. ;)

Event swiateczny - ok, spozniliscie sie 5 dni z sama zapowiedzia, natomaist event SWIATECZNY startuje pod koniec swiat - takie rzeczy tylko na malestii. Ciekawe jestem jeszcze tylko jego przebiegu, ale to juz zobaczymy jutro.. ;)

Też jestem ciekaw tego eventu robili go na szybkiego na dodatek trzeba iść na specjalną mapę gdzie są kolorowe Yeti i coś tam jeszcze tylko ciekawe czy nie będzie to pobugowane !!!!

Do tego jak będziesz chciał exspić to za bardzo nie skorzystasz z eventu bo jest tylko na tej specjalnej mapie.

A dzisiaj zamiast dać raty lub blaski nie dali nic a nie wiemy czy jutro wypali ten event boje się że zaraz będzie bugowało na mapie lub itemki będą znikać jak było z mapą  " dungeonów" .

Ale co zrobisz może uda się im jakoś to zorganizować . :(

837371446280124127260.png
Opublikowano

czy jest tu jakis admin ktory moglby odbanowac moje konto ? (czas bana minal a przy probie zalogowania wyskakuje ,,konto jest trwale zablokowane")

Opublikowano

@P4nch0

Widzę powoli żyłka już pęka. Ja piszę do Ciebie z szacunkiem, a Ty już zaczynasz się bulwersować.

Nie masz obowiązku kontaktu z graczami, to kto go ma? Bo oprócz Ciebie i 2 innych osób nikt tu się nie wypowiada z administracji.

Jesteś technikiem i odpowiadasz za serwer, ok. Do samego serwera nic nie mam, bo jak już pisałem prędzej jest on ciekawy, ale ludzie nim zarządzający już nie.

Swoich graczy stawiasz od razu na przegranej pozycji i uważasz ich za gorszych od siebie obrażając, ok, lecz pamiętaj, że Ci gracze tworzą twój serwer, grając na nim i inwestując swoje pieniądze w niego.

Dalej, czytaj ze zrozumieniem, napisałem, że bugi pojawiały się, a nie pojawiają nadal, więc zanim na coś odpowiesz, przeczytaj to dwa razy. Na siłę też niczego nie wyszukuje, bo to jest prawda, że gdy naprawialiście 2 rzeczy POJAWIAŁO się 5 innych bugów. ( Napisałem Ci wielkimi literami, żebyś wiedział, że chodzi o czas przeszły)

Co do rzekomych osób pomagających, chcesz mi powiedzieć, że cała ta zgraja pomagała na serwerze wraz z moderatorami i innymi i dostali za to FULL IS?

No Sorry, ale po pierwsze, robili to zapewne dobrowolnie i dobrze, że ich wynagrodziliście za pomoc, ale bez przesady, po drugie takowa osoba, która pomagała, wiedziała o serwerze już wszystko, więc i tak już wtedy miała przewagę nad zwykłym graczem, ale Żabqu postanowił jeszcze bardziej im pomóc dając im IS'a, za którego normalny gracz musi sporo zapłacić, lub sporo się namęczyć by go zdobyć.

PS. Szanuj graczy to Oni Ciebie będą też szanować.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Kiedy będzie event świąteczny ?

Event Świąteczny został zapowiedziany na naszym forum.

Rozpoczyna się jutro. :)

Dokładne informacje na forum!

e2TT2Na.png

Opublikowano

Ogarnijcie osoby które będą pomagać na ts3  bo robi się duuuuuży syf (który już jest dość duży).

Takie coś jak ZabQ nie powinno mieć swojego serwera. Bo on liczy tylko na jedno #$. Zainteresowanie ze stronych administracji na ts3 bylo tylko pierwsze 3 dni na serwerze. A od tamtego czasu słychać świst jak na filmach westernowych.

Tak to wygląda (spoiler bo duzy ss):

8599514195352341115240.jpg

Przydupasy + administracja (norma polskich privow:D)

Koledze nie doszły itemy jak jeszcze te bledy byly, wbil na ts3 zapisali go na jakos liste, i chu* w dupe :D Jak nic nie dostal tak nic nie ma do tera. Nawet gry nie zaczal a wydajac 70zl juz skonczyl.

Ogarnijcie sie troche albo dluzej nie pociagniecie. Wyjda topowe serwery niedlugo to nikt nie bedzie wiedzial co to malestia.

Opublikowano

Też jestem ciekaw tego eventu robili go na szybkiego na dodatek trzeba iść na specjalną mapę gdzie są kolorowe Yeti i coś tam jeszcze tylko ciekawe czy nie będzie to pobugowane !!!!

Do tego jak będziesz chciał exspić to za bardzo nie skorzystasz z eventu bo jest tylko na tej specjalnej mapie.

A dzisiaj zamiast dać raty lub blaski nie dali nic a nie wiemy czy jutro wypali ten event boje się że zaraz będzie bugowało na mapie lub itemki będą znikać jak było z mapą  " dungeonów" .

Ale co zrobisz może uda się im jakoś to zorganizować . :(

No wlasnie. I tez pytanie o sile tych mobow, o sile bossa na dungu. Czy bedzie to podzielone na lvle? Czy event dla 80+? Bo jesli takie same tęczowe yeti maja byc dla 15 lvla jak i 100 to jest to bezsensu, w przypadku dunga podobnie. Sam nei wiem co o tym myslec i obawiam sie tego.. ;-)

Juz bym chyba wolal klasyczne dropienie skarpet z kazdego moba i wieszanie ich na choince za jakies upominki niz taka zabawe...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

a @Tharel. mnie wyzywa że jestem idiotą i ze sam jestem w grupie która hejtuje serwer a tutaj 25 stron to jest sama ocena administracji  każda osobna od innego gracza serwera więc pozdrawiam Cie Tharel bo obiecuje Ci że skończycie jak Eruris... Evonis i wiele innych serwerów i jak zobaczysz Żabq to powiedz że jest przyje**** jak papa do dachu (y) polecam serwer ale administracje nie bo przez to serwer pada! (y) Pozdro a Event świąteczny to gotowiec z DE tylko że większość zmieniona by nie było poznać...

za wysoka sygnatura

Opublikowano

@LeinadV2 za pier*olenie takich głupot to po pierwsze, a po drugie pokaż mi gdzie Guard ma po "300 pereł", bo ja na filmie widać wyraźnie po 30 pereł. No chyba, że oglądałeś ten film na swojej komórce gdzie widziałeś zamazane liczy i się tylko domyślałeś :x

Opublikowano

juz 2 permy na forum  wczesniej dostalem za to  ze napisalem posta o znikajacych itemach

teraz ze na chacie napisalem ze zmniejszyli drop wszystkiego jak Guard nadropil po 300kazdej perly ( pokazywal je)

http://scr.hu/13ap/4tmpl

E tam, mój kolega dostał perma, bo napisał na shoutboxie "off4ever" :D Czytałem regulamin i nie było nic napisane o takim czymś, ani o tym, że admin może zbanować bez powodu ^^ Ale i tak skończył grać, bo stwierdził, że serwer syf.

Jak będzie z tym eventem? Ten dungeon będzie miał przedziały lvl'owe, czy np. 30lvl padnie od tego bossa na hita, a 100+ ubije z ziemi?

Jakieś nagrody będą za tego dungeona?

tenor.gif

Opublikowano

@P4nch0 - pozwole sobie zacytować " Skoro to administracja, to jak dla mnie nie powinna mieć prywatnych kont, a do tego full IS za freeko. Jaką szanse ma normalny gracz z taką osobą? No właśnie, sam odpowiedz sobie na to pytanie. "

post-873208-0-03667200-1419550498.png

Tak samo -,- widziałem jak Zabqu bierze sobie zbrojke chyba zero  a potem ulepsza i oddaje wszystko pieknie wyglądająco swojej drugiej postaci która miażdży ludzi w m1.

GG

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Żeby kurw@ na serwerze znikały itemsy jak wchodzę do dt lub dc, to jest hit nigdy, ale to nigdy nie spotkałem się z takim czymś.

Nasza ekipa LH30 (LubimyHot30) kończy z tym gównem innego słowa nie mogę znaleźć już kurw@ FuBu ma swój serwer, opierd@l@ ludzi, ale on chociaż pomoże oddać itemki skradzione i zawsze da gratisowo baryłke, ale pomoże...

I jeszcze żeby tego było mało... to kilka osób od nas z gildii dostało perma (FORUM), a w szczególności (Leinad) chyba dostał 2x za to, że napisał, że jakiś tam pajac wbił LVL i nadropił itemów (kd+5, perły...) po czym administracja zmnieszyła drop.. to jest żenada jednym słowem.

Nie polecam tego szczyla pedofila aka ropucha zabqu i życzę mu żeby upadł ten serwer na amen.

Yo,

Pozdro od LH30

Opublikowano

Żaluje trochę, że zmarnowałem tutaj tyle czasu. Parę dni temu mówiłem sobie żeby odejść... Serwer fajny, ale te kilka bugow + administracja wszystko psuje.

Ani trochę bym się nie zdziwił jakbym się dowiedział, że ZabQ pomaga swojej gildii postacią z rangami :D. Nie zaskoczyłoby mnie to w żadnym stopniu.

Ale chu*, jutro startuje Vister*a serwerek spoko wygląda i oby taki był :) < -- Zapraszam na niego.

Tutaj zakończę swoją kariere :D

~Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni.

Opublikowano

PRZECZYTAJ TO UWAŻNIE ZANIM ZACZNIESZ GRAĆ NA TYM SERWERZE !!!

a więc tak, 

z początku podobał mi się serwer i naprawdę miałem dobre zdanie o nim.

ale zaczął mi się mniej podobać kiedy zauważyłem jak Pan GM o nicku Lolitax zaczał grać swoją prywatną psotacią. 

Co lepsze gdzie ja mam praktycznie full na 2 reke i z fryzu oraz tarczy abs na wojownika pan GM jedzie mnie za kazdym razem na 1 skilla, walnięcie. 

To nie jest realne. Kolejny pan Nyth, podejrzewam ze jego kolega rownie to samo robi. Zalożyłem eq full na sztylety + abs na ninje i fryz na ninje aby sprawdzic moje podejrzenia i co? Na 1 skilla oczywiscie (szybki atak).

Według mnie, administracja nie powinna grać na tym serwerze zwykłymi postaciami. Pan LOLITAX tak bardzo się "zmaniaczył" w tą grę że nawet nie raczy odpowiedzieć od 5 dni na moj support twierdząc, że wszystkie zgłoszenia zostały sprawdzone i do niego nic nie należy. W mieście mozna znaleźć często nawet 5 Gmów latających natomiast żadnen, dokładnie zaden nie raczy odpisac na PW. A no tak zapomnialem, bo mają spam od innych graczy. 

Zaraz zaraz, to skoro w grze nie odpowiadają, na supporcie nie odpwoiadają, to gdzie można uzyskać pomoc? Żenua.pl z tego serwera. Odechaiło mi się na tym syfie grać i odradzam każdemu grania na tym serwerze. 

Podkrecone drugie postaci GMów to głowny powód. Już nie powiem o gimbusiarskim podejściu administracji serwera gdzie pan GM LOLITAX wyzywa swoich graczy natomiast twierdzi ze na "zwykłej psotaci" mu wszystko mozna natomiast natomiast na GMie tylko trzeba być "grzecznym".

Zaraz pan Lolitax bedzie komentował moje wypociny lecz ja jego wypowiedź mam w głębokim poważaniu. Wyraziłem swoją opinię i mam do tego prawo. Napisałem jak ja to widzę z perfepktywy gracza i nie bede grał na serwerze gdzie admin sobie lata drugą postacią jako zwykły gracz gdzie rzecz jasna na pewno sobie coś przekładał, zmieniał, doładowywał. Żegnam się z serwerem. Macie 1 gracza mniej w sumie to nic i tak bedziecie trzepać hajs na 1700 niewinnych graczach ale moze i oni zrozumieją, że na tak żałosnym serwerze nie warto grać (o ile licznik nie jest pieknie podkrecony) + 50% serwera to sklepy są. Szkoda tylko, że gracze którzy wyładują na ISa dowiedzą się o tym jak już nieźle wam zapełnią te chytre kieszenie. 

Pozdrawiam serwer i życzę upadku takiego ścierwa.

BTW : sell 77 dagger z full eq +9 ( jeśli by ktoś chciał kupić postać ode mnie na tym syfiastym serwerze to sprzedam nawet za 20zł). Zwróci mi się za mojego PDka któego zaluje ze kupiłem.

ZACZĄŁEM PO MOJEJ WYPOWIEDZI CZYTAĆ POWYŻSZE OPISY I NIE WIEDZIAŁEM ŻE TAKI HEJT TUTAJ SIE KRECI. W SUMIE WIDAC ZE NIE PIERWSZY JESTEM :) 

EDIT:

WIDAC GDZIE MAJĄ OPINIĘ INNYCH GRACZY

2174014195571121047243.png

Opublikowano

jesz cze cos dodam

cos ci zniknie i?

Zwykli GM/Mod/itd  -  "my od tego nie jestesmy idz do zabq"

Zabq - ja nawet nie mam dostepu czekaj na technika

a technicy ? nawet na mpc forum napisali  ze najmuja sie tylko i wylacznie serverem  a nie graczami

a wiec do kogo mam isc o pomoc ?

56096062140461666809.png

Opublikowano

@P4nch0

wysłałem ticketa 20 grudnia. no tak macie czas nieokreślony. odpowiemy mu tak za miesiąc moze dwa, niech się pie****oli.

Opublikowano

Sporo było takich serwerów gdzie administracja to dzieciaki 15+ lat.

Które nie traktują serwer poważnie, liczą tylko na łatwy zarobek (myślą jak normalny człowiek, nie ma nic w tym dziwnego że ktoś chcę zarobić)

No ale co to za gra, w której po wyciśnięciu kieszeni graczy serwer zostaje zamykany, administracja zmienia nicki  i robi kolejny serwer gdy zarobek przechulają.

Błędne koło.

Administracja nie traktuje graczy poważnie. Dziwie się że ktoś tutaj gra. Sam nie mogłem się skontaktować z administracją na Tsie. A no przepraszam, zapomniałem że "dre ryja i zachowuje się na ts jak dzikus" jak to określił kochany technik.

Pozdrawiam wszystkich graczy.

Heniek.

Opublikowano

@P4nch0 - pozwole sobie zacytować " Skoro to administracja, to jak dla mnie nie powinna mieć prywatnych kont, a do tego full IS za freeko. Jaką szanse ma normalny gracz z taką osobą? No właśnie, sam odpowiedz sobie na to pytanie. "

attachicon.gif42.PNG

Tak samo -,- widziałem jak Zabqu bierze sobie zbrojke chyba zero  a potem ulepsza i oddaje wszystko pieknie wyglądająco swojej drugiej postaci która miażdży ludzi w m1.

GG

Pozwoliłem sobie sprawdzić ową sytuację i ku mojemu zdziweniu w rakingu wszystkie postacie wyszukuje natomiast gdy wpisuje Zeref to mam cos takiego:

(jakby wgl taka postac nie istniała). Przypadek?

Di5Oy3k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...