Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Malestia.pl [Dedyk] [Medium]

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi tam jeszcze nic nie znikło gra mi się bardzo dobrze ludzi przybywa ale myślę że ZabQ coś robi z tym znikającym eq bo jak tak dalej pójdzie to serwer upadnie na marne ...

ddz8gi.png

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi tam jeszcze nic nie znikło gra mi się bardzo dobrze ludzi przybywa ale myślę że ZabQ coś robi z tym znikającym eq bo jak tak dalej pójdzie to serwer upadnie na marne ...

ZabQ nic nie zrobi,to tylko pionek na szachownicy.

Srij9JT.png

Opublikowano

mi osobiscie nic nie zniklo gralem i nawet fajnie sie gralo ale naprawde multum osob mowi ze im zniklo eq wiec teraz troche strach cos ulepszac nie wiem mam mieszane uczucia co do tego serwa ale chyba odpuszcze bo to nie bedzie mialo sensu 

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

fajne zarty kolego ....

znajomy wbil na ts mowi ze pet znik  4 dni temu a zabq? perm na ts + pytal sie go o nick  w grze  o tez chcial perma dac bo 

juz go o  tego peta meczyl kilka dni ....

+ o znikajace itemow zabku kaze isc do innych osob z teamu a te inne osoby kaza isc do zabq

+ wspomnialem kilka razy wspomne jeszcze raz 95% czasu zabq na ts to na kanale z jego kochana mafia.

nie wspomne juz o tym Designguard co podobno dostal metka do m1 zeby lbl wbic

56096062140461666809.png

Opublikowano

fajne zarty kolego ....

znajomy wbil na ts mowi ze pet znik  4 dni temu a zabq? perm na ts + pytal sie go o nick  w grze  o tez chcial perma dac bo 

juz go o  tego peta meczyl kilka dni ....

+ o znikajace itemow zabku kaze isc do innych osob z teamu a te inne osoby kaza isc do zabq

+ wspomnialem kilka razy wspomne jeszcze raz 95% czasu zabq na ts to na kanale z jego kochana mafia.

nie wspomne juz o tym Designguard co podobno dostal metka do m1 zeby lbl wbic

Poprostu Administracja nie szanuje graczy bo maja ich wiele, zobaczymy za jakiś czas jak graczy ubędzie...Bany za to, ze coś sie zle powie o serwerze? rly? az strach nick podawac.

Zeby item znikl wystarczy cośkupic u npc i odrazu po kupnie sie tepnąc dziś tez sprawdzalem z mieczami i handlarza i 3/10 prob znikl zakupiony item.. poprostu baza nie wyrabia lub jest z nia cos nie tak.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano
No więc najpierw ciekawe ssy z EQ Navi z dnia 13 Grudnia ;)

Czyli zaraz na drugi dzień po stracie serwera.

199791419259915323107.png

// Ban na drugi dzień.

782491419260470323107.png

549832849240d.png

A tutaj CELOWE ukazanie znajomości na serwerze.

Po krótce: Siedzę sobie w V2 i bije pół spota, wbija się jakiś JP agent z 47 lvl, mówię spoko niech sobie expi, ale już kiedyś parę słów o graczach tej gildii słyszałem.

No więc po chwili wlatuje drugi gracz tej gildii 77 lvl, później z tekstem leżeć, no to mu odpowiedziałem wulgaryzmem, żeby zobaczyć reakcje jego i GM'a.

Później wszystko macie na screenach.

833971419260836323107.jpeg

668031419260836323107.jpeg

// 

727131419260470323107.png

54983234a4ba9.png

W między czasie z moich postaci znikało 2 razy EQ :)

//// Bany nie widnieją w logach.

A i 'sposób' na szybki zarobek nadal jest na serwerze i coraz większa ilość osób z niego korzysta :D

Jakby ktoś chciał sobie 'dorobić' to walić na PW ^ ^

Możecie wierzyć albo nie, ja nikogo zmuszać nie będę.

Opublikowano

No więc najpierw ciekawe ssy z EQ Navi z dnia 13 Grudnia ;)
Czyli zaraz na drugi dzień po stracie serwera.

199791419259915323107.png

// Ban na drugi dzień.
782491419260470323107.png
549832849240d.png

A tutaj CELOWE ukazanie znajomości na serwerze.
Po krótce: Siedzę sobie w V2 i bije pół spota, wbija się jakiś JP agent z 47 lvl, mówię spoko niech sobie expi, ale już kiedyś parę słów o graczach tej gildii słyszałem.
No więc po chwili wlatuje drugi gracz tej gildii 77 lvl, później z tekstem leżeć, no to mu odpowiedziałem wulgaryzmem, żeby zobaczyć reakcje jego i GM'a.
Później wszystko macie na screenach.

833971419260836323107.jpeg
668031419260836323107.jpeg

// 
727131419260470323107.png
54983234a4ba9.png

W między czasie z moich postaci znikało 2 razy EQ :)

//// Bany nie widnieją w logach.

A i 'sposób' na szybki zarobek nadal jest na serwerze i coraz większa ilość osób z niego korzysta :D
Jakby ktoś chciał sobie 'dorobić' to walić na PW ^ ^

Możecie wierzyć albo nie, ja nikogo zmuszać nie będę.

Hehe fajne buty masz długo bonowales? :x

To bylo do przewidzenia.. ta cała cytuje "profesjonalna administracja" buhaha...

ZabQ banuje ludzi tylko dlatego, ze powiedzą coś zle o serwerze, banuje ludzi za to, ze zgłaszają BUGI... banuje za to, ze domagaja sie zwrotu item które znikły i po już widać z kim mamy do czynienia eq z navi to była kwestia czasu zapewne wystarczy posiedziec na ts.. ja się dziwie bylo mnóstwo serwerów ktore upadały przez eq z navi i dziwie sie temu, ze się niczego nie nauczyli...

Serwer fajny, fajnie zrobiony ale najwiekszym minusem czy kulą u nogi jest administracja, po tym jak zaczeły znikac mi itemy, jak ta "profesjonalna administracja" zaczeła banować za domaganie się swego (strach podać nick...) Administracja sama doprowadzi do upadku tego serwera, nie znudzenie, nie nowe serwery a sama administracja.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Heh czekałem jak ten SS wyjdzie na jaw, szkoda, że pierwszy screen został trochę ucięty bo w tle widać panel administratora - to zostało już rozwiązane.
A tak dla pewności dowód, że takie itemy na serwerze nie istnieją:

qJULk.jpg

Także hejty się nie udały, tym czasem zapraszam wszystkich do gry. :)

Opublikowano

@Gamus i Marcuśny.

Błagam Was. Myślałem, że jesteście bardziej inteligentni. Szczególnie Ty Gamus.

Jak trafnie zauważyłeś było to 13 grudnia, czyli dzień po stracie serwera.
W tym samym dniu dostałem informację o tym, że taki item istnieje.
Rozpoczęliśmy proces poszukiwania, skąd on się wziął - okazało się, że panowie bawią się w bonzo.
Gdybyśmy zbanowali od razu, itemy przez tę dziurę rozeszły by się po serwerze i byłby większy burdel niż jest.
Lepiej chyba znaleźć przyczyną, a nie pozbywać się od tak problemu.

Po trzecie, Wilczy Gaj i PD zostaną znerfione za chwilę - więc Twój mega zarobek już stracił sens.

Jeżeli dalej sobie wierzycie, że administracja rozdaje eq, to wyjaśnie wam trochę technicznych czynników. Po pierwsze: strona od 13 grudnia ma zablokowane nadawanie value0,value1,value2 etc. na tworzony przedmiot, a więc miejsca, w których gra wpisuje bonusy.

Po drugie WSZYSCY administratorzy mają zablokowaną możliwość wyrzucania oraz handlowania z graczami, stworzonymi itemami.

I po trzecie, dostęp do bazy ma Tharel i ja.

Jeżeli panowie dalej uważają, że u nas jest navi, czekam na SS ISTNIEJĄCEGO EQ Z NAVI.

Opublikowano

@Gamus i Marcuśny.

Rozpoczęliśmy proces poszukiwania, skąd on się wziął - okazało się, że panowie bawią się w bonzo.

Gdybyśmy zbanowali od razu, itemy przez tę dziurę rozeszły by się po serwerze i byłby większy burdel niż jest.

Po trzecie, Wilczy Gaj i PD zostaną znerfione za chwilę - więc Twój mega zarobek już stracił sens.

Jeżeli dalej sobie wierzycie, że administracja rozdaje eq, to wyjaśnie wam trochę technicznych czynników. Po pierwsze: strona od 13 grudnia ma zablokowane nadawanie value0,value1,value2 etc. na tworzony przedmiot, a więc miejsca, w których gra wpisuje bonusy.

Po drugie WSZYSCY administratorzy mają zablokowaną możliwość wyrzucania oraz handlowania z graczami, stworzonymi itemami.

Jeżeli panowie dalej uważają, że u nas jest navi, czekam na SS ISTNIEJĄCEGO EQ Z NAVI.

pierdzielisz 3 po 3 a i tak gówno robisz na serwerze... 0 eventu swiątecznego który miał być 2 dni temu, znikające eq, znikające książki KU, zbugowane metiny, wywalanie przy dobrym pc z serwera, bugi z nazwami shopow na gorze sohan.. nic po prostu nic nie robicie.... szkoda mi już czasu na serwer/

za wysoka sygnatura

Opublikowano

@ConnaS

Ty lepiej idź przed książki żebyś semestr zdał koleżko, pierdzielisz głupoty od kilku stron, a nadal grasz na serwerze.

Btw. wszystkie bugi które wymieniłeś zostały wyeliminowane już jakiś czas temu.

Opublikowano

@ConnaS

Ty lepiej idź przed książki żebyś semestr zdał koleżko, pierdzielisz głupoty od kilku stron, a nadal grasz na serwerze.

@Tharel. tak wygląda rozmowa z gm  B)  + wszystkie te bugi istnieją do tej pory  B) + zapewne jestem starszy od Ciebie i po prostu wydaje mi się że jesteś totalnym  downem który tylko zyska kase z isa i olewa cały serwer, nie dość że często jest "zostaniesz połączony"  Znika eq + zbugowane książki, chcesz to Ci nagram wszystkie Bugi tylko wtedy nie płacz  B)

za wysoka sygnatura

Opublikowano

@Gamus i Marcuśny.

No dobrze pomijam fakt z navi, które po części wyjaśniłeś. Od prawie tygodnia(zaczynając do 16 grudnia) próbowałem dowiedzieć się co, kto i jak okradł moje prywatne postacie do których nikt nie miał dostępu. W grze na PW byłem olewany, na TSie jak próbowałem się dowiedzieć, bądź otrzymać jakąkolwiek pomoc, dostawałem kicka lub bana czasowego. Więc jak widać dostałbym odpowiedź jak kolega wyżej że nic nie ma w logach.

Druga sprawa to zamiana bana 24h za "wyzywanie" na perma za? Odpowiedź jest prosta za znajomości członków gildii z Administracją. 

Jestem 'inteligentny', ale do pewnych granic, skoro chcecie być traktowani poważnie, powinniście także traktować swoich graczy poważnie... Zaraz pewnie mi odpiszesz że sprawa jest wyjaśniana, albo olejesz jak dwa poprzednie posty.

Opublikowano

@Gamus czego się spodziewałeś? miałem prawie tak samo lecz mi znikł rib z eq i napisałem do gma to powiedział ze powinien mi  się pojawić i do teraz nie ma riba ani odpowiedzi od gma  B)

wiadomość od @dawid2037

"siema , powiedz temu pajacowi ze gowno prawda ! te bugi istnieja nadal , na p skili nie wbijesz przez kamyk duchowy bo ksiazki sie buguja staja zazwyczaj na g1 albo g5 i wtedy juz nie wbijesz na g6 , g2 . mozesz tam rowniez napisac ze jest bug z tobolem , jezeli wystawisz sklep i usuniesz przedmiot ktory wystawiles poprzez ten panel obok eq , to przedmiot dalej bedzie na sklepie a osoba ktora go kupi nie bedzie go miala w eq a hajs wyda . mozesz to tam napisac bo dla mnie ten temat jest zablokowany !"

za wysoka sygnatura

Opublikowano

@Tharel. tak wygląda rozmowa z gm  B)  + wszystkie te bugi istnieją do tej pory  B) + zapewne jestem starszy od Ciebie i po prostu wydaje mi się że jesteś totalnym  downem który tylko zyska kase z isa i olewa cały serwer, nie dość że często jest "zostaniesz połączony"  Znika eq + zbugowane książki, chcesz to Ci nagram wszystkie Bugi tylko wtedy nie płacz  B)

Tak zbieram kasę z ISa, zaraz wypierdole serwer w powietrze, w sumie spoko dziesiątki tysiecy na koncie why not, po co dalej zarabiać pieniądze heh

Odnośnie mojej pracy, nawet nie wiesz jak dużo czasu w to wkładam, siedzę całymi dniami i nocami żeby wszystko było poprawione, mogę Cię zapewnić, że całemu teamowi zależy na dobru serwera.

@Gamus

My traktujemy Was graczy poważnie dlatego stosujemy się do regulaminu, który bardzo wyraźnie mówi:

Administracja nie odpowiada za skradzione konta[...]
Wulgaryzmy = blokada konta od 1 do 3 dni;
Opublikowano

Tak zbieram kasę z ISa, zaraz wypierdole serwer w powietrze, w sumie spoko dziesiątki tysiecy na koncie why not, po co dalej zarabiać pieniądze heh

Odnośnie mojej pracy, nawet nie wiesz jak dużo czasu w to wkładam, siedzę całymi dniami i nocami żeby wszystko było poprawione, mogę Cię zapewnić, że całemu teamowi zależy na dobru serwera.

@Gamus

My traktujemy Was graczy poważnie dlatego stosujemy się do regulaminu, który bardzo wyraźnie mówi:

To dlaczego dostałem perma, który widnieje wyżej w postach :)?

Skradzione konto, a itemy to jest różnica także.

W sumie mam to gdzieś, ja pokazałem jaka jest część administracji. Jeżeli chcecie działać na dłuższą metę lepiej zajmij się swoich kolegami bo zajmują się własnymi i znajomych sprawami, a nie wszystkich.

Opublikowano

@Gamus

czyli jeżeli nie odpowiadacie ze przedmioty skradziony to legalnie moge sprzedawać na allegro?  B)  dużo czasu na serwerze a i tak gówno jest (y)

ps@ gdzie jest mój rib?! 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

@ConnaS

Jakiś czas temu? rly? to dziwne itemki rozpływają sie w powietrzu

tak jak pisałem serwer fajnie zrobiony ale administracja to dno

wyjaśniłeś eq z navi ok, ale moze sie wypowiedz o tym jak szanujecie graczy  wystarczy wspomnieć, ze coś znikło, usiłować to odzyskać to zostaniecie przywitani banem.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@Gamus

No właśnie, wulgaryzmy od 1 do 3 dni, a nie perm. Tak btw. to dodaliście to wczoraj ^^.

Teraz mam pytanie: na 20 grudnia był zapowiedziany event świąteczny. 21 grudnia @Evor. pisał, że będzie tego samego dnia. Jest 17:35, dzień 22 grudnia, a o evencie dalej nic nie wiadomo...

Dla przypomnienia:

8xmYKde.png

tenor.gif

Opublikowano

Serwer jest smieszny pierwsze 30 osob ktore wbily lvl hmm Mozna tak powiedziec sa do przodu  wczesniejszy drop z metinow na mapie 95 byl o wiele lepszy niz obecie teraz skrzynia kad leci 1/10  z rekawiczka z is :)

nie mowiac juz o graczach z topki

"Jak wbije lvl to podam im bugi zmiejsza drop i resp metinow"

Troszke nie fajnie ze zmieniacie drop bo kazdy ma chyba takie same szanse na gre tak?

proponuje w taklim razie dac 10razy mniej expa

On juz wbil amx lvl dajcie mniej expa

hmm wydaje sie nie normalne to z jakiej ***** racji  zmniejszacie drop z metina powinno zostan oddane tak jak bylo albo troszke mniej kiedys z kazdego metina leciala skrzynia kd +5 teraz z co 10

Jak widac dalej na mapie 105 leci dalej tak samo

Teraz pytanie zwiekszyliscie juz resp metinow czy dalej co 5min hmm z tego co slsyzalem desing ma juz max to dajcie teraz 15min respu on juz ma wszystko

403701419271038934079.jpeg

108501419271038934079.jpeg

Jak widac na 2 ss @ConnaS calkiem duzo ma KD i skrzynek z KD Zapewne +5 nie mowiac o innych ulepszaczach bo tam leci dalej kd+5 z kazdego metka

ale jak juz wbije osoba bez is Zakladajac tam 10 to juz zostanie to zmniejszone jak i na mapie 90

Teraz zapytacie dlaczego bez is

Is daje slowne 90% ale adminiostracja nie postawi nawet ustawic mountowi expa pisze 40% daje 30: )

Wiec wiadomo ze bedzie dluzej expila taka osoba czyli ma gorszy drop

Nastepna sprawa administracja jest tak tepa ze nie potrafi naprawic ZNIKAJACYCH ITEMKOW Co chdozile ktos jest na ts

"Nie mam Bojeowego+8"
"Stalka mi znieknela"

"gdzie moj mkount z is"

Po czym administraja oidpowiada masz ss tego itemka Normalnie nie wytrzymam kto normalny bedzie robil co chile ss eq

Nastepna sprawa Administracja naprawia DT od poczatku serwera i dalej wywala  <lol2> moze ktos wkoncu ogarnie ten serwer Proscie boga o pomoc

Najlepiej niech wszystkim zniknie wszystko  Wtedy bedziecie oddawac pojedyncze itemki

Pozdrawaim serdecznie licze na poprawienie dropku skrzynki kd na mapie 90 :)

47960446974272485250.jpg

Opublikowano

Przecież oni ciężko pracują nad serwerem  <3

Odświeżają się DNS supportu. Jutro powinno już być. Niektórym działa a niektórym nie. W każdym razie odpowiadamy na każde zgłoszenie.

e2TT2Na.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...