Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Malestia.pl [Dedyk] [Medium]

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bawi mnie to.

Ktoś się stara, troszczy o serwer i ma 200 online.

Jakieś dzieciaki robią serwery, które boją się wejść na Ts pogadać z ludźmi i mają po 1k+

To jest dla mnie beczkowe.

Admini was oszukują na każdym kroku, zalewają obietnicami by tylko przedłużyć sprawy.

Nie zdziwił bym się gdyby po miesiącu stania serwera kompletnie nic w nim nie robiąc wyłączą serwer i podzielą się zyskami.

Heniek.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bawi mnie to.

Jakieś dzieciaki robią serwery, które boją się wejść na Ts pogadać z ludźmi i mają po 1k+

Admini was oszukują na każdym kroku, zalewają obietnicami by tylko przedłużyć sprawy.

Nie zdziwił bym się gdyby po miesiącu stania serwera kompletnie nic w nim nie robiąc wyłączą serwer i podzielą się zyskami.

To jest właśnie Polska.

projekt.jpg

Opublikowano

Bawi mnie to.

Oni po prostu nie mają czasu SOgAVAT.gif

a nie, że się boją.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Bawi mnie to.

Mi się wydaje że zależy kto ma jakie umiejętności, znajomości, wrogów i budżet

the_fast_and_the_furious_brian_by_akyany

тнє иувυ

Opublikowano

Spokojnie, wchodzą w ten weekend 2 mocne serwery, ludzie stąd odejdą i wtedy może zaczną dbać o pojedynczych graczy.

Nazywanie ich mocnymi to lekkie przejaskrawianie.W tej chwili obydwa znajduja sie w agonii,wypuszczajac s2 przyczynia sie do czterech trupow.Nie twierdze,ze nastapi to od razu ale jesli ktos nie jest w stanie utrzymac jednego serwera jak poradzi sobie z dwoma?

(Pomijajac fakt,ze Azprime do tej pory nie potrafi doprowadzic ascariala do porzadku).

Gdyby ktorys z serwerow mial zdeklasowac malestie to tylko balmora s2.

Srij9JT.png

Opublikowano

Malestia jak malestia, wiadomo że nie tylko ona straci jakąś cześć graczy, lecz inne serwery również. Takie czasy, teraz startuje sporo serwerów a ludzie je zmieniają jak rękawiczki i trzeba się z tym pogodzić. Co do serwera to powiem, że zadziwia mnie ilość graczy, lecz wydaje mi się że spowodowane było to tym, że w ostatnim czasie startowały same syfy i ludzie wybrali ten serwer, ale czy na długo ? to się okaże. Osobiście powodzenia życzę. 

xD 

Opublikowano

Wszyscy tutaj "mądrzy", którzy się tutaj wypowiadają, jako iż my niby nie mamy czasu porozmawiać z graczami, mają jak najszybciej wyjść z tej prezentacji.

Nie macie elementarnego pojęcia co to znaczy mieć na tyle duży serwer.

Mało tego, jesteście kolejnymi ludźmi, którzy myślą tylko i wyłącznie o swoich 4 literach.

Są święta, ale jak ja przez kilkanaście stron widzę spam o to, jaką to my chu*** administracja nie jesteśmy to mnie krew zalewa.

@HeniU mechanik

Jesteśmy jedną z nielicznych administracja, która nie olewa serwera po jego stracie.

Fakt powinniśmy teraz mieć wszystko w d***e i leżeć do góry brzuchem, ale tego nie robimy.

Co do rzekomego "strachu" wbicia na serwer TeamSpeak, po co mam tam wbijać skoro mamy support, a ja nie mam czasu aby słuchac kłótni, któremu to więcej nie znikło (a przełożył na inna postać, albo usunal w panelu bocznym), po czym wszyscy nas wzywają, że ich banujemy za nic.

Ludzie zrozumcie, u nas nie ma banow "za nic". Każdy, kto dostał blokadę, jest w 100% świadomy za co dostał. Jedyna pomyłka są bany botów, bo one ida po kontach powiązanych i faktycznie różne są sytuacje w życiu - na takie osoby serdecznie czekamy, ażeby usunąć blokadę.

Mówisz, że startowały "lepsze" serwery i ze niby miały mniej graczy niż Malestia. Dla mnie wskaźnikiem jakości serwera jest fakt, ilu graczy spędza swój czas w grze, każdy inny argument jest, subiektywnie, błędny.

Podsumowując,

Ludzie mamy święta, a my, administracja, jesteśmy tylko ludźmi.

Pamiętajcie, że nie jesteście sami na tym świecie, bo jeżeli będziemy myśleli tak dalej, to niczego nie osiągniemy.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt,

Technik Malestia.pl

Opublikowano

Wszyscy tutaj "mądrzy", którzy się tutaj wypowiadają, jako iż my niby nie mamy czasu porozmawiać z graczami, mają jak najszybciej wyjść z tej prezentacji.

Mało tego, jesteście kolejnymi ludźmi, którzy myślą tylko i wyłącznie o swoich 4 literach.

Są święta, ale jak ja przez kilkanaście stron widzę spam o to, jaką to my chu*** administracja nie jesteśmy to mnie krew zalewa.

@HeniU mechanik

Jesteśmy jedną z nielicznych administracja, która nie olewa serwera po jego stracie.

Fakt powinniśmy teraz mieć wszystko w d***e i leżeć do góry brzuchem, ale tego nie robimy.

Co do rzekomego "strachu" wbicia na serwer TeamSpeak, po co mam tam wbijać skoro mamy support, a ja nie mam czasu aby słuchac kłótni, któremu to więcej nie znikło (a przełożył na inna postać, albo usunal w panelu bocznym), po czym wszyscy nas wzywają, że ich banujemy za nic.

Ludzie zrozumcie, u nas nie ma banow "za nic". Każdy, kto dostał blokadę, jest w 100% świadomy za co dostał. Jedyna pomyłka są bany botów, bo one ida po kontach powiązanych i faktycznie różne są sytuacje w życiu - na takie osoby serdecznie czekamy, ażeby usunąć blokadę.

Mówisz, że startowały "lepsze" serwery i ze niby miały mniej graczy niż Malestia. Dla mnie wskaźnikiem jakości serwera jest fakt, ilu graczy spędza swój czas w grze, każdy inny argument jest, subiektywnie, błędny.

Podsumowując,

Pamiętajcie, że nie jesteście sami na tym świecie, bo jeżeli będziemy myśleli tak dalej, to niczego nie osiągniemy.

Technik Malestia.pl

Mistrzu nie ma bana za nic? A jak wyjaśnisz bana za obrazę zamiast 24h, perma? Czekam na odpowiedź od 22 grudnia, za każdym razem na wszystko inne macie czas odpowiedzieć, a na moje konkretne pytanie nie.

Co do bugów - jeszcze jest 1, także powiązany z zarobkiem yang.

/Topic

Ludzie nie bójcie się że nie ma PD z rajdu bo przecież można zainwestować w ISa :ninja:  Lepiej iść na skróty i go usunąć, niż zablokować mu możliwość handlowania.

Kolejna rzecz, kilka/kilkanaście, a może nawet kilkaset osób od startu lekko mogła wyciągnąć z tysiąc(jak nie więcej) złotych na samych yangach  :D  

Szkoda że dopiero później się zorientowałem i zarobiłem tak mało :f

Opublikowano

@HeniU mechanik

Podsumowując,

Technik Malestia.pl

kolego weź się już nie wypowiadaj bo połowa graczy myśli o was że jesteście j*b*** ciotami! obiecywali tak event świąteczny i nie ma, mamy gówno. Ja Osobiście kończę grę tutaj  a z jakiego względu że cała Mafia Zabqu biega po m1 w full eq i deda all a mi bojowego z +8 do +5 zjarał z  20 razy... nie dość że administracja olewa graczy to jeszcze próbuje nam wmówić że pracuje nad serwerem jak na serwerze nie widać GM albo forum by coś zapowiadał.... PRZESTAŃCIE KŁAMAĆ I TO GÓWNO WAM UPADA!  ppss miałem serwer w 2010 gdzie grało 100-500 osób i żadnego problemu nie miałem bo grałem z tymi graczami i wszyscy się dogadywali... zaraz pokaże Ci game play. Na zwykłym komputerze grało około 500 osób i 0 lagów.. a co do itemów w shopach to wtedy się jeszcze nie znałem...ani na misjach może 500 to przesadziłem ale 300 było 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Mistrzu nie ma bana za nic? A jak wyjaśnisz bana za obrazę zamiast 24h, perma? Czekam na odpowiedź od 22 grudnia, za każdym razem na wszystko inne macie czas odpowiedzieć, a na moje konkretne pytanie nie.

Co do bugów - jeszcze jest 1, także powiązany z zarobkiem yang.

/Topic

Ludzie nie bójcie się że nie ma PD z rajdu bo przecież można zainwestować w ISa :ninja:  Lepiej iść na skróty i go usunąć, niż zablokować mu możliwość handlowania.

Kolejna rzecz, kilka/kilkanaście, a może nawet kilkaset osób od startu lekko mogła wyciągnąć z tysiąc(jak nie więcej) złotych na samych yangach  :D  

Szkoda że dopiero później się zorientowałem i zarobiłem tak mało :f

PD jest automatycznie nadawane do postaci i taki był zamysł misji.

Widocznie, któryś z moderatorów znalazł jeszcze coś na Twój temat.

Jest support - napisz odwołanie.

@OficerPL

Z tobą nikt już nie będzie dyskutować - dziękujemy.

Opublikowano

@HeniU mechanik

Podsumowując,

Technik Malestia.pl

Mówisz, że przez święta nie macie czasu, ta?

Jak mi wiadomo, serwer wystartował 12 grudnia, a święta zaczynają się 24 grudnia. Od 12 grudnia nie można się z wami skontaktować, żabqu olewa połowę ludzi, bo mafia ważniejsza.

Mówisz, że nie musicie wchodzić na ts bo macie support, ta?

Z tego co wiem, support uruchomiliście ok.2 dni temu, więc od startu, do powstania supportu, gdzie można było się z wami skontaktować? Nigdzie.

Blokowanie ludzi na ts, za to że wejdą na niego, siedzą po 15h i chcą by ktoś im zwrócił peta, który zniknął uważasz za nic?

Także życzę Wesołych Świąt tobie :-)

Opublikowano

@OficerPL

Tobie chyba się coś pomyliło. To wy nadaliście bana nieprawidłowo i to waszym zadaniem jest napisanie z jakiego powodu/dlaczego.

Dobra widzę tutaj niekompetentne osoby na wysokich stanowiskach, nie ma sensu dalej rozmawiać z taką osobą jak ty.

Nie polecam jeżeli ktoś chce grać na dłuższą metę, nie dostaniecie odpowiedzi/pomocy na konkretne pytania, a team będzie kierować was do supportu w którym i tak będziesz czekać kolejny tydzień.  Życzę wam kolejnych spadków graczy. 

Opublikowano

@OficerPL

z Tobą :v żeś mnie rozbawił kolego, tyle czekałem na Ciebie na ts by zobaczyć czy też jesteś taki mądry ale ani razu nie moge na Ciebie trafić... 

też odradzam gre na serwerze bo ten szajs się rozlatuje. Serwer bez administracji 

@ps administracja na poziomie podczas zwrotu grzecznościowego do drugiej osoby napisała z Tobą z małej... 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Tobie chyba się coś pomyliło. To wy nadaliście bana nieprawidłowo i to waszym zadaniem jest napisanie z jakiego powodu/dlaczego.

Dobra widzę tutaj niekompetentne osoby na wysokich stanowiskach, nie ma sensu dalej rozmawiać z taką osobą jak ty.

Nie polecam jeżeli ktoś chce grać na dłuższą metę, nie dostaniecie odpowiedzi/pomocy na konkretne pytania, a team będzie kierować was do supportu w którym i tak będziesz czekać kolejny tydzień.  Życzę wam kolejnych spadków graczy.

Po pierwsze, wychamuj cyfrę. Po drugie, każdy ban jest uzasadniony i jeżeli nie dostałeś unbana oznacza to, że był słuszny. Jeżeli jednak się z tym dalej nie zgadzasz i chcesz uzyskać informacji dot. swojej blokady ponawiam kwestie supportu.

@OficerPL

Wyraziłes swoją opinię n stron wstecz. Dziękujemy, żegnamy.

Opublikowano

Po pierwsze, wychamuj cyfrę. Po drugie, każdy ban jest uzasadniony i jeżeli nie dostałeś unbana oznacza to, że był słuszny. Jeżeli jednak się z tym dalej nie zgadzasz i chcesz uzyskać informacji dot. swojej blokady ponawiam kwestie supportu.

@OficerPL

Wyraziłes swoją opinię n stron wstecz. Dziękujemy, żegnamy.

radziłbym uważać jak się odzywasz do gracza... to że jesteś technikiem na zbyt dobrym serwerze dla Ciebie to nie znaczy że możesz mnie żegnać z tego fora,  na eruris też mnie żegnali a w ostateczności 3 lub 4 września o 22 ja ich pożegnałem a oni graczy...  próbujesz się mnie pozbyć bo jesteś tego świadomy co się dzieje na serwerze...  a poczekaj aż padnie wtedy sobie porozmawiamy na ts i zobaczymy.

@Evor. Ty naprawdę myślisz że tylko ja mam takie złe zdanie o administracji? z tego co ja widze to każdy się o niej tak wypowiada... mieć 2 tysiące graczy i olewać serwer... 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Jak mi wiadomo, serwer wystartował 12 grudnia, a święta zaczynają się 24 grudnia. Od 12 grudnia nie można się z wami skontaktować, żabqu olewa połowę ludzi, bo mafia ważniejsza.

Z tego co wiem, support uruchomiliście ok.2 dni temu, więc od startu, do powstania supportu, gdzie można było się z wami skontaktować? Nigdzie.

Blokowanie ludzi na ts, za to że wejdą na niego, siedzą po 15h i chcą by ktoś im zwrócił peta, który zniknął uważasz za nic?

Ta prawda cholernie boli.

Admini mają inny pogląd, ich zdaniem starają się,wchodzą na ts, nie banują za nic, pomagają.

A w odczuciu graczy mają wy**bane, nigdy nie wchodzą na ts, a jak cie złapią to perm.

Pozdro dla zabq! Siedzi z znajomymi (pewnie mają po 12 lat) a sam słynny adminek nawet nie włączy mikro przy kimś, do nikogo się nie odezwie i... PERM.

Dla niewierzących wejdźcie na Ts'a. Ja czekałem 4godziny na afk. Ku górze siedział słynny Zabq, wszedłem na poczekalnie i nie doczekałem się żadnej interwencji.

Pozdro 600.

Heniek.

Opublikowano

No cóż obawiam się jednak, że trzeba każdemu tłumaczyć jak dziecku.

Panie P4nch0 nie wiem ile ma pan lat, ale albo pan jest wyjatkowo mlody, albo nie wie specjalnie co to jest obowiazek szkolny, nie kazdy ma wolne tak jak jeden z administratorów, ZabQ. Co więcej, w momencie rozpoczęcia się ferii swiątecznych, zaczeliśmy naprawiać bugi, event świąteczny na dzień dzisiejszy jest w 90% skończony, zaczeliśmy nad nim pracować przed wczoraj i dosłownie zapierdalamy cały czas żeby go szybko skończyć. Jakbyś nie wiedział, my nie chcemy dać dropu skarpet i c**j Wam w dupe, chcemy zrobić fajny event, na którym będzie co robić. Okej, teraz druga sprawa, nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie bzudry gadasz, na taką ilość osób nie da sie ciągle odpowiadać, po prostu NIE DA SIĘ. Jeżeli tego nie rozumiesz to idż sprzed komputera do jakiejś odpowiedzialnej roboty może zrozumiesz. Mafia Zabq to w większości administracja, zatem jakim cudem miałby mieć słaby kontakt z nimi? Odnośnie banowania, sami jesteście temu winni, bo zamaist spokojnie załatwić sprawę to wydzieracie mordy na pół teamspeaka, takie osoby są z miejsca banowane, my współpracujemy z ludźmi, nie z małpami. Mam nadzieję, że choć trochę zrozumiesz to co tutaj napisałem.

Dzisiaj podamy podstawowe informacje dot. eventu świątecznego.

Wesołych Świąt!

Opublikowano

@Tharel.

Wszystko spoko NIBY, ale skoro dalsicie termin zapowiedzi (czy tez startu?) eventu na 20 grudnia, to powinniscie sie z tego wywiazac. Natomiast mamy 25 grudnia, i badz co badz - polowe swiat, a eventu jak nie bylo, tak nie ma. Wyrobicie sie w ogole do Wielkanocy? Wowczas zamiast jajek bedziemy dropic jakies skarpetki czy ch*j wie co tam wymysliliscie a na sohan bedzie choinka? Bo ja juz zaczynam w Was kompletnie nie wierzyc. Pomijam fakt posta, ktorego napisalem pare stron wczesniej i wyrazilem zdanie na Twoj temat za te wrecz chamskie odzywki do graczy (rzecz jasna nei raczyles na niego odpisac). Ale czlowieku, popatrz co Wy robicie. Zaslaniacie sie jakims pierd**eniem, ze wy tyle roboty macie, ze ciagle pracujecie, ze tez macie swieta a jestecie tylko ludzmi. Okej. To powiedz mi - skoro tyle pracujesz, czemu nie widac tego efektow? Jak murarz zabiera sie do pracy i zapierd**a 3 dni pod rzad to efektem bedzie pieknie wybudowana sciana. Ty rzekomo pracujesz od ilus tam dni a efekt? Zaden. Nawet changelogow nie potraficie napisac co naprawiliscie / zmieniliscie bo "nie macie czasu", a moim zdaniem to dlatego, ze gowno zrobiliscie. Z WO dalej nieraz kicknie, wiec nienaprawione. Pety dalej znikaja, wiec szkoda tracic kase zeby takiego kupowac, mimo ze juz uzbieralem wystarczajaco yang. Eventu jak nie bylo tak nie ma, minelo juz 5 dni od waszego terminu. Mnie to juz powoli smieszy :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Pierdolicie głupoty, Tharel siedzi po nocach #potwierdzone i robi serwer,

Nie raz siedział do 4-5 nawet 6 nad ranem i poprawiał. Ja osobiscie serwer polecam mocno.

Opublikowano

Pierdolicie głupoty, Tharel siedzi po nocach #potwierdzone i robi serwer,

Nie raz siedział do 4-5 nawet 6 nad ranem i poprawiał. Ja osobiscie serwer polecam mocno.

ile Ci zapłacili?  pracują cały czas a na serwerze jak nie widać zmian tak nie widać... 5 dni temu zgłosiłem zniknięcie itemu sprawdzii w logach i niby nie ma tego itemu, pokazałem im zdjęcie i jakoś od tamtej pory cisza jak w d***e, siedzę po 5/8 h na ts i żadnego gma ani nikogo nie ma, event świąteczny po świętach nie no gratuluje a podam taką sytuacje z wczoraj, napisałem do gm jaki będzie ten event i juz nie odpisał a to były sekundy a GM cały czas był online to oznacza że sam gm nawet nie wie czy będzie event i jaki (y) pozdro 600 ! 

życzę upadku tego serwera ! drugi Evonis!  

post-253726-0-20810300-1419506004_thumb.jpg

za wysoka sygnatura

Opublikowano

ile Ci zapłacili?  pracują cały czas a na serwerze jak nie widać zmian tak nie widać... 5 dni temu zgłosiłem zniknięcie itemu sprawdzii w logach i niby nie ma tego itemu, pokazałem im zdjęcie i jakoś od tamtej pory cisza jak w d***e, siedzę po 5/8 h na ts i żadnego gma ani nikogo nie ma, event świąteczny po świętach nie no gratuluje a podam taką sytuacje z wczoraj, napisałem do gm jaki będzie ten event i juz nie odpisał a to były sekundy a GM cały czas był online to oznacza że sam gm nawet nie wie czy będzie event i jaki (y) pozdro 600 ! 

życzę upadku tego serwera ! drugi Evonis!  

Tak pracują i wiem o tym, Tharel i Evor zapierdalają nad serwerem, wiadomo że teraz są święta i też mają swoje rodziny więc nie będą cały dzień i noc przed kompem.

Na serwerze liczba 2000 graczy w godzinach szczytu ? Gdzie ty tu widzisz upadek serwera?

Każdy kto chwali serwer, to dla Ciebie osoba której zapłacili, nie stary mylisz się.

Może pochwal się kto tobie płaci żebyś co po chwilę najeżdżał na serwer, jak Ci się nie podoba to nie graj :)

Jak nie wiesz jak to zrobić to napisz na priv, pomogę Ci nawet postać usunąć ale spadaj stąd.

u6pv.jpg

Opublikowano

No cóż obawiam się jednak, że trzeba każdemu tłumaczyć jak dziecku.

Panie P4nch0 nie wiem ile ma pan lat, ale albo pan jest wyjatkowo mlody, albo nie wie specjalnie co to jest obowiazek szkolny, nie kazdy ma wolne tak jak jeden z administratorów, ZabQ. Co więcej, w momencie rozpoczęcia się ferii swiątecznych, zaczeliśmy naprawiać bugi, event świąteczny na dzień dzisiejszy jest w 90% skończony, zaczeliśmy nad nim pracować przed wczoraj i dosłownie zapierdalamy cały czas żeby go szybko skończyć. Jakbyś nie wiedział, my nie chcemy dać dropu skarpet i c**j Wam w dupe, chcemy zrobić fajny event, na którym będzie co robić. Okej, teraz druga sprawa, nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie bzudry gadasz, na taką ilość osób nie da sie ciągle odpowiadać, po prostu NIE DA SIĘ. Jeżeli tego nie rozumiesz to idż sprzed komputera do jakiejś odpowiedzialnej roboty może zrozumiesz. Mafia Zabq to w większości administracja, zatem jakim cudem miałby mieć słaby kontakt z nimi? Odnośnie banowania, sami jesteście temu winni, bo zamaist spokojnie załatwić sprawę to wydzieracie mordy na pół teamspeaka, takie osoby są z miejsca banowane, my współpracujemy z ludźmi, nie z małpami. Mam nadzieję, że choć trochę zrozumiesz to co tutaj napisałem.

Dzisiaj podamy podstawowe informacje dot. eventu świątecznego.

Wesołych Świąt!

Nie znasz mnie, to nie oceniaj ile mam lat. Okej, super naprawiacie bugi, tylko szkoda, że gdy naprawialiście 2 bugi, pojawiało się ich 5. Event świąteczny, jeśli mówisz, że nie chcesz dodać tylko dropu głupich skarpet, no to zobaczymy co wymyślicie, skoro pracujecie nad nim tak długo, że dodacie go w połowie świąt.

Mówisz, że nie da się odpowiedzieć takiej ilości osób? Ilu jest was tam w Administracji? 1/2? Chyba trochę więcej. Na ts siedzi ok.30 osób, które mają problem, więc tak ciężko zejść przynajmniej na te 30min i pomóc chociaż części z tych osób? Mafia to administracja? Hehe, dobre. Skoro to administracja, to jak dla mnie nie powinna mieć prywatnych kont, a do tego full IS za freeko. Jaką szanse ma normalny gracz z taką osobą? No właśnie, sam odpowiedz sobie na to pytanie.

Mówisz, że ludzie wydzierają mordę i dlatego boicie się zejść i pomóc? 1 osoba na 30 krzyczy i dlatego reszcie nie pomożesz? Halo, halo Ty jesteś Administratorem na ts i wystarczy, że zmutujesz kanał i będziesz każdemu po kolei dawał głos, szanse wypowiedzi i załatwienia problemu, ale po co c'nie? Lepiej wszystkie te osoby ocenić z góry i wrzucić do jednego worka z podpisem "Małpy, im nie pomagamy" i mieć problem z głowy.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...