Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie gry

MisterMatiek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 419
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Które części są najcenniejsze? Lucek w którymś odcinku mówił, że żółte ultra są bardzo cenne, i się zastanawiam, bo mi przed chwilą dropnął silnik i zawieszenie żółte ultra, a napis był niebieski (czyli te średnie). Miałem farta? 2 na 5 złotych kart to ultrasy :D

Opublikowano

Które części są najcenniejsze? Lucek w którymś odcinku mówił, że żółte ultra są bardzo cenne, i się zastanawiam, bo mi przed chwilą dropnął silnik i zawieszenie żółte ultra, a napis był niebieski (czyli te średnie). Miałem farta? 2 na 5 złotych kart to ultrasy :D

Zawieszenie zolte ultra dobrze spisze sie w wiekszosci aut, silnik rowniez. Jest to dosc uniwersalny setup.

Gdy tych czesci nie ma w setupie pod dane auto - nie sa najcenniejsze, najbardziej wartosciowe sa te zgodne z setupem.

(Sorry za brak polskich znakow, pisze z niezainstalowanego ubuntu)

f

Opublikowano

Żółte części są o tyle fajne, że nie zmieniają za bardzo charakteru jazdy auta.

Ps.

Ok. Godziny 18 ;)

Nie jestem pewny ale IGC Speciale są chyba trochę wcześniej niż rotacje. Bodajże około godziny 13-14.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

mi te początowy wystarczy xD mam go na taki jasno zelony kolor + jakies czerwone opony dodatki i gitez majonez xD

Opublikowano

Opłaca się kupić Carerę GT za IGC?

Nie jest to najlepsze auto, ale nie jest najgorsze. Słabe nitro, dobre przyśpieszenie i prowadzenie

Wg mnie Porsche 911 Carrera S w klasie S spisze się trochę lepiej z uwagi na lepsze nitro..

f

Opublikowano

Kilka pytań (odnośnie gry) ~ 7 stron :f

~~

Ludzie na fejsie piszą posty typu ''kiedy kod na furę?!!11!!'' itd., natomiast ludki odpowiadają ''24-25 grudnia'' - czy to prawda? będzie jakieś autko za free?

Opublikowano

Kilka pytań (odnośnie gry) ~ 7 stron :f

~~

Ludzie na fejsie piszą posty typu ''kiedy kod na furę?!!11!!'' itd., natomiast ludki odpowiadają ''24-25 grudnia'' - czy to prawda? będzie jakieś autko za free?

Najpewniej będzie jakiś kod z okazji Świąt Bożego Narodzenia :)

f

Opublikowano

Elo. Mam spory problem. Wczoraj zakupiłem sobie Murcielago 640. Przez dłuższy czas jeździłem BMW 3.0 CSL i tak się przyzwyczaiłem do jego prowadzenia, że Lamborghini (dla mnie) jeździ jak kupa. Jakie części zmienić, aby prowadzenie było przyjemniejsze?

Tutaj mu setup, zawieszenie jest 2-gwiazdkowe, reszta 3.

Żółty

Żółty

Zielony

Żółty

Czerwony

Zielony

Opublikowano

Setup pod Murcielago jest taki:

Silnik: Zielony
Turbo: Żółte / Zielone
Skrzynia: Niebieska
Zawieszenie: Zielone
Hamulce: Żółte
Opony: Żółte / Czerwone

czyli wychodzi na to, że zawieszenie i opony do wymiany.(ew. jeszcze hamulce)

Zielone zawieszenie spowoduje, że będzie trochę bardziej stabilne(ale i lekko podsterowne).

(Obecne żółte zawieszenie poprawia stabilność i trakcję na nierównościach i powodują większą trochę większą podsterowność niż zielone)

Żółte opony - jeśli je wpakujesz to Murcielago będzie bardziej stabilne, ale i podsterowne.

Czerwone opony - sprawią, że z zakrętów będzie wychodziło bardziej poślizgiem i zredukuje podsterowność wywołaną przez zawieszenie.

(Obecne zielone opony poprawiają stabilność przy dużych prędkościach ale wywołują zauważalną podsterowność)

Żółte hamulce - spowodują, że przód będzie lekko mocniej hamował(obecne - czerwone hamują bardziej tył)

Wybierz to co Ci pasuje ;)

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Z czego dropią 3-gwiazdkowe umiejętności wyścigowe?

Czy ilość gwiazdek w częsci ma znaczenie na ten ''bonus'' do przyczepności itd?

Wytarczy, abym wsadził 1-gwiazdkowe częsci w w.w setupie aby lepiej sie prowadziło?

Opublikowano

Z czego dropią 3-gwiazdkowe umiejętności wyścigowe?

Czy ilość gwiazdek w częsci ma znaczenie na ten ''bonus'' do przyczepności itd?

Wytarczy, abym wsadził 1-gwiazdkowe częsci w w.w setupie aby lepiej sie prowadziło?

Oprócz tego co napisał @MararOn 3-gwiazdkowe umiejętności możesz zdobyć z niektórych osiągnięć oraz (co jest najlepszym sposobem pozyskania tych modułów za IGC) za pakiety kart po 60.000$.

O częściach tuningu osiągów możesz sobie poczytać tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1213342-wszystko-na-temat-czesci-tuningu-osiagow/

Im więcej gwiazdek posiada dana część (max. 4), tym mocniej poprawia osiągi. Dobrze jest stosować części podane w zalecanym setupie, ponieważ dzięki nim auto spisze się najlepiej.

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...