Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moyes.pl Gramy Tutaj! Start w sobotę o 18:00 [Dedyk] [Easy/Medium]

~Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbiłem 101 lvl i mogę stwierdzić że:

- za wolny czas respu metków/bossów - dla przykładu w red lesie spotkałem się tylko z 1 metinem, a siedziałem tam dosyć długo. Według mnie, biorąc pod uwagę, że jest to easy/medium czas i resp metkow i bossów powinien być 2x powiekszony i 2x szybszy.

- nowe expowiska jak dla mnie na +, ale są stanowczo za małe

- exp od 100lvla to udręka, wiele osób wcześniej o tym pisało, lubię expić, ale i dla mnie to już masakra.

- tak jak Sh4ke wyżej pisał - za mało dungeonów i rajdów.

Troszeczkę się zawiodłem na serwerze, bo póki co wydaje mi się monotonny. Miałem nadzieję, że będzie to serwer zbliżony do Dreikona, lecz jedyna co ma z nim wspólnego to True, ten nowy silnik gry oraz kupowanie marmurów w każdym miejscu.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wbiłem 101 lvl i mogę stwierdzić że:

- za wolny czas respu metków/bossów - dla przykładu w red lesie spotkałem się tylko z 1 metinem, a siedziałem tam dosyć długo. Według mnie, biorąc pod uwagę, że jest to easy/medium czas i resp metkow i bossów powinien być 2x powiekszony i 2x szybszy.

- nowe expowiska jak dla mnie na +, ale są stanowczo za małe

- exp od 100lvla to udręka, wiele osób wcześniej o tym pisało, lubię expić, ale i dla mnie to już masakra.

- tak jak Sh4ke wyżej pisał - za mało dungeonów i rajdów.

Troszeczkę się zawiodłem na serwerze, bo póki co wydaje mi się monotonny. Miałem nadzieję, że będzie to serwer zbliżony do Dreikona, lecz jedyna co ma z nim wspólnego to True, ten nowy silnik gry oraz kupowanie marmurów w każdym miejscu.

Czyli szukasz prościutkiego serwera? Najlepiej Hamachi? Chcesz to Ci podeśle moje pliki, max lvl na start, bony łatwiej wchodzą...

The past has gone

Opublikowano

Czyli szukasz prościutkiego serwera? Najlepiej Hamachi? Chcesz to Ci podeśle moje pliki, max lvl na start, bony łatwiej wchodzą...

co ty kurde probujesz osiagnac coooo ?

kazdy procz przydupasów true/bestatesterow pisze, ze jest w cholere za slaby resp bossow/metkow i exp po 100, a wy tylko pierdolicie co posta, ze wszystko chcielibysmy na tacy, a sami sobie pospisywaliscie respy z bety i wszystko zbijacie cwaniaczki 

Opublikowano

Dlaczego nie ma jak na Amerionie PD na 24 godziny za 30SM (3zł)

Według mnie takie małe rzeczy za niskie kwoty to żyła złota  xD

co ty kurde probujesz osiagnac coooo ?

kazdy procz przydupasów true/bestatesterow pisze, ze jest w cholere za slaby resp bossow/metkow i exp po 100, a wy tylko pierdolicie co posta, ze wszystko chcielibysmy na tacy, a sami sobie pospisywaliscie respy z bety i wszystko zbijacie cwaniaczki 

Każdy? Czy większość noobków którzy od razy po 24 godzinach gry chcieliby mieć 150 levele i już eq kończyć?

Zatem ja Wam proponuję poszukać serwera hamachi. 

Albo nauczyć się czytać, to jest serwer EASY/MEDIUM

The past has gone

Opublikowano

Haha beka z sm. Doladowalem wczoraj 2x 11zl (sprzedalem eq na innym priv) a tu ... reset sm ! Dobrze ze znalazlem ss z kodem.. wpisuje 1 dziala. Wpisuje 2 wykorzystany lub zly...

Smieszne ze na mapie 100 na 100lv leci za moba 0.08 a na grocie na 100 leci 0.10 :) :)

Brak dungow tylko ww. Zbyt szybko leca bronie 75 przez co sa warte 500k bo po tyle widzialem.

Jak na serwer easy zbyt trudno o kamienie duchowe eq 50/54

Rak duzo metkow i bosow ze szok. 1 bossa na red lesie i 1 metka na grocie widzialem

Mapa m1 i inne podstawowe. Nie wiem komu one sie podobaja.

Exp mial byc ciezki aby w 1 dzien nie wbijalo sie maxa. No tak w 2 dni koles wbije 180 bez pdka z isu. Grajac ciagle :)

Sielu rozumiem ze Twoje marzenie sie spelnilo. Duzo osob gra. Ale am*rion wyszedl Ci o wiele lepiej.

Opublikowano

Mógłby ktos wrzucić na jakiś strokę swojego clienta z łatką? Ja od 5 godzin próbuję zagrac tutaj, ale zawsze jakiś błąd wyskakuje. Z góry dzięki wielkie i nagodze + :)

... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą ...

Opublikowano

Hmm, czyli Ciebie nie interesuje zbieranie kasy, ulepszaczy, oraz oddawanie itemków do biologa między czasie ?.. Ciekawe, bardzo ciekawe ;).

A teraz wyobraź sobie, że mooby mają więcej HP / więcej biją ? Na początku serwera, gdzie nikt nie ma jeszcze eq dobrze zrobionego, wiadome że muszą bić mało, gdyż był by płacz o to, że nikt nie daje rady ich uklepać. Założeniem było to, żeby każda postać mogła bez problemów poradzić sobie w expie.

Pozdrawiam.

Widocznie nie nadaje się na takie serwery na których jedynym zajęciem jest trzymanie spacji. Lubie sobie pobić metki, bosy jakies dungi, a co tutaj z tego jest? Metki ? przez 1,5h jeżdżenia po red lesie znalazłem jednego, nie lepiej by było odblokować reszte map i zrobić tam respowiska metków tak samo? Bosy? nie znalazlem żadnego, dungi ? tylko ww z którym co czwarty gracz ma problem, osobiscie raz tylko mnie kickło. Przy takiej ilości graczy może administracja by pomyślała o zwiększeniu kanałów? Rozumiem ze zalożenie było żeby kazda postac mogla expić równo, to tak samo jak by wszędzie były dzikie psy i wraz z mapką od wyższego lvla dawały więcej expa, chyba było by to samo. 

Nicki na serwerach Metin2:

BooMbel

Hisoka

Opublikowano

Sielu powiem Ci szczerze Amer*on był milion razy lepszy od tego serwera.Nie ma tu co robic poza expem i dropem bo prawie wszystkie dungeony nie działają,znaleść metka lub bossa graniczy z cudem wiec ludzie tylko walą WW ale ile można... :/

Opublikowano

Naprawili bony "silny na xxx"? Z tego co wczoraj testowalem to bon na nieumarle nie dziala na ripera jak i diably tez sprawdzilem na ripie bo moze cos zmienili i nie dzialaly, takze bon na metiny testowalem i wczoraj nie dzialal.. No chyba, ze ten bon na metiny to tylko do zapchania czy co?

Nie dzialają bony nadal + buguje sie ww i tracisz hajs i wychodzisz z niczym na - , ja dzis 3x pod rzad mialem niespodziankie w postaci zbugowanego ww 

i te okropne male wąskie mapy na których mieszczą sie 3 osoby -_- zamiast dać normalne

olewam serwer na ten moment

Opublikowano

Nie dzialają bony nadal + buguje sie ww i tracisz hajs i wychodzisz z niczym na - , ja dzis 3x pod rzad mialem niespodziankie w postaci zbugowanego ww 

i te okropne male wąskie mapy na których mieszczą sie 3 osoby -_- zamiast dać normalne

olewam serwer na ten moment

I dolicz te moby co uxiekaja po scianach...

no właśnie serwer dno na którym gra dużo osób porównianie do justina bibera pedalska muzyka miliony sluchaczy ;d

Opublikowano

Mógłby ktos wrzucić na jakiś strokę swojego clienta z łatką? Ja od 5 godzin próbuję zagrac tutaj, ale zawsze jakiś błąd wyskakuje. Z góry dzięki wielkie i nagodze + :)

@ref

... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą ...

Opublikowano

Ten płacz... płacz dzieci którzy nie potrafią sobie znaleźć miejsca do expa, metka, bossa... jest słitaśny...

To jak dziewczyny? Komu dać linka do plików Hamachi? Postawicie sobie serwer i będziecie expić ile wlezie, bić pełno bossów i metków...

The past has gone

Opublikowano

Ten płacz... płacz dzieci którzy nie potrafią sobie znaleźć miejsca do expa, metka, bossa... jest słitaśny...

To jak dziewczyny? Komu dać linka do plików Hamachi? Postawicie sobie serwer i będziecie expić ile wlezie, bić pełno bossów i metków...

ten placz obrońców serwera którzy nie widzą nic po za nim , bo gdy by prawda która ujawniamy wyszła na jaw ludzie by odeszli serwer by upadł a wy byście sie cieli i wydlubywali sobie oczy łyzką

nie chodzi o to że nie ma gdzie expic tylko czytaj uważnie dzieciaczku który ocenia ile kto ma lat po awatarze? czy po czym? mój awatar zbytnio nie mówi ile mam lat i czy jestem dzieckiem

Ale twój mówi że lubisz chłopców i jesteś pedałem

teraz lajkować i żeby sie powiesił z zazdrości o lajki

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Bossy i Metki nie ma co się dziwić, że ciężko je ubić, w końcu to start serwera na którym gra ponad 1k ludzi. Jest to kwestia paru dni i wszystko się ustabilizuje i już tego problemu nie będzie. Sam w tej chwili nie gram, wolę poczekać parę dni a potem grać na spokojnie. 

xD 

Opublikowano

Ludziska, pracujemy nad wszystkim. Do jutra powinna być nowa strona + IS oraz forum (w końcu mamy klucz licencyjny). Co do serwera poprawki będą wprowadzane na bieżąco, postaramy się w miarę możliwości informować o nich tutaj. Dungeony i drop będą poprawione jeszcze dzisiaj.

pIOuQ29.png

Opublikowano

Ziomuś dałem Ci przykład z Best Kapitan, nie potrafisz policzyć, bo zgrywasz kozaka zrobię to za Ciebie.

Zakładam że Best Kapitan respi się co 30 minut - jako iż jest 4 ch i respi się w 2 miejscach jest 8 kapitanów.

Każdy graczy będzie chciał to zrobić do końca swojej gry na serwerze, jako że gra 1000 osób około (zakładam że tyle gra, może więcej, może mniej).

Czyli szansa na to że akurat ty zabijesz Best Kapitana jak inni już wybiją o ile każdy tak zrobi wynosi :

8 = 30 minut

1000 = x

x = 1000 x 30 / 8 

x = 3750 minut = 62,5h = około 2.5 dnia.

Jako że trzeba zabić 4 Best Kapitanów czas wynosi około 10 dni czekania, na to, aby nikt tam nie koczował, a jest to jedna z pierwszych misji, także chyba tyle.

Zakładam oczywiście, że każdy będzie chciał to zrobić i zrobi, nie jestem pewien czy co 30 minut, ale jak widzisz musisz czekać 10 dni na ubicie o ile każdy Best będzie zbijany od razu i każdy następny przez inną osobę.

Oczywiście to tylko głupia teoria i nie wiem czy dobrze policzona, aczkolwiek prawda wygląda tak, że chcesz ubić best kapitana a czekają na Ciebie poziomy 100+ i Cię zabijają, ponieważ jest wspólne m2 o wielkości połowy normalnego m2 na 1000 osób grających jest to zbyt mało.

Nie narzekam, bo serwer jest naprawdę ciekawy, ale wiem że zanim zrobię takiego questa archerem 25-30 poziom to minie co najmniej te 10 dni albo będę musiał w tygodniu o 4-5 rano wbić.

Liczę na to, że Administracja weźmie sobie do serca coś z naszych próśb, bo nie jest to "płakanie" jednej osoby, jak to napisałeś.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Bossy i Metki nie ma co się dziwić, że ciężko je ubić, w końcu to start serwera na którym gra ponad 1k ludzi. Jest to kwestia paru dni i wszystko się ustabilizuje i już tego problemu nie będzie. Sam w tej chwili nie gram, wolę poczekać parę dni a potem grać na spokojnie.

Mowiac w prost liczysz na to ze odjdzie gdzies polowa serwera.

Jak na takie oO testy i takich technikow i reklame serwer bardzo bardzo slaby.

Opublikowano

Ziomuś dałem Ci przykład z Best Kapitan, nie potrafisz policzyć, bo zgrywasz kozaka zrobię to za Ciebie.

Zakładam że Best Kapitan respi się co 30 minut - jako iż jest 4 ch i respi się w 2 miejscach jest 8 kapitanów.

Każdy graczy będzie chciał to zrobić do końca swojej gry na serwerze, jako że gra 1000 osób około (zakładam że tyle gra, może więcej, może mniej).

Czyli szansa na to że akurat ty zabijesz Best Kapitana jak inni już wybiją o ile każdy tak zrobi wynosi :

8 = 30 minut

1000 = x

x = 1000 x 30 / 8 

x = 3750 minut = 62,5h = około 2.5 dnia.

Jako że trzeba zabić 4 Best Kapitanów czas wynosi około 10 dni czekania, na to, aby nikt tam nie koczował, a jest to jedna z pierwszych misji, także chyba tyle.

Zakładam oczywiście, że każdy będzie chciał to zrobić i zrobi, nie jestem pewien czy co 30 minut, ale jak widzisz musisz czekać 10 dni na ubicie o ile każdy Best będzie zbijany od razu i każdy następny przez inną osobę.

Oczywiście to tylko głupia teoria i nie wiem czy dobrze policzona, aczkolwiek prawda wygląda tak, że chcesz ubić best kapitana a czekają na Ciebie poziomy 100+ i Cię zabijają, ponieważ jest wspólne m2 o wielkości połowy normalnego m2 na 1000 osób grających jest to zbyt mało.

Nie narzekam, bo serwer jest naprawdę ciekawy, ale wiem że zanim zrobię takiego questa archerem 25-30 poziom to minie co najmniej te 10 dni albo będę musiał w tygodniu o 4-5 rano wbić.

Liczę na to, że Administracja weźmie sobie do serca coś z naszych próśb, bo nie jest to "płakanie" jednej osoby, jak to napisałeś.

ja juz ta misje zrobilem wystarczylo czekac caly czas na 1ch respi sie co 15minut i masz w godzine a nie 2 dni :)

chociaz wczoraj bylo to jeszcze niemozliwe bo na kazdym ch bylo po 5 osob i czekalo. dzisiaj tak wlasnie jest na pustyni, wiec mysle ze za 2-3 dni misje z krolowa tez bedize mozna zrobic bez problemow. musi wszystko ruszyc po prostu i powoli bedzie coraz lepiej.

administracja raczej nie moze nic z tym zrobic, musieliby pozmieniac mapki. ewentualnie mogą przyspieszyć resp

Opublikowano

ja juz ta misje zrobilem wystarczylo czekac caly czas na 1ch respi sie co 15minut i masz w godzine a nie 2 dni :)

I rak z kazdym bosem i misja?

Np. Misja gdzie trzeba dropnac jakies konary z red lasu. Expiac od poczatku misji do 80lv polecialy ... 3 ^^ a oddac trzeba 10.

Gdzie tu nuta easy ? :p chyba w tym ze niektore itemy to 100% na zrobienie

Ps. Dropnal ktos zmiane peta?

Opublikowano

Mowiac w prost liczysz na to ze odjdzie gdzies polowa serwera.

Jak na takie oO testy i takich technikow i reklame serwer bardzo bardzo slaby.

To jest mój styl gry, nigdy nie gram na startach serwera bo jest tak samo, czyli ciężko o bossy i metiny i ciągłe problemy, lepiej poczekać parę dni aż się serwer ustabilizuje i potem na spokojnie ta grę zacząć. I nie chodzi mi tu o ilość graczy, bo wiem że będzie ona jeszcze większa, gdyż True cały czas pracuje nad reklamą. 

xD 

Opublikowano

I rak z kazdym bosem i misja?

Np. Misja gdzie trzeba dropnac jakies konary z red lasu. Expiac od poczatku misji do 80lv polecialy ... 3 ^^ a oddac trzeba 10.

Gdzie tu nuta easy ? :P chyba w tym ze niektore itemy to 100% na zrobienie

Ps. Dropnal ktos zmiane peta?

Chodzi ci o 10 sztuk drzewa do kowala bodajże ?

Jeżeli tak to to zalezy od szczęscią bo ja ją zrobiłem srednio w 35 minut.

715a95fd31834.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...