Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Cutler grasz tutaj ? :D

Ile ogólnie polaczków­ tutaj gra? :3

A no zacząłem sobie pogrywać, ale to będzie taki mega powolny progres z braku czasu :P no i niestety  vote nie działa tak jak na shiro, więc tym bardziej będzie powolutku.. :P 

Polaków to ja w sumie nawet nie wiem ile gra, na razie spotkałem 2 gildie w jinno gdzie w jednej jest niby 66 osób, a w drugiej 7.  Ale mnie to specjalnie nie interesuje, bo i tak w późniejszym etapie będę robić ' po swojemu ' .. xD 

Trochę irytuje mnie że jest tak nasrane tych sklepów, bo żeby coś sprzedać z shopa to ja nie wiem jaką super promocje trzeba dać o.O  2 dni temu wystawiłem zmianke i w dalszym ciągu lipa.. xD  Wiem, że idzie się ogłaszać, no ale kuchnia.. xD po to można shopa zostawić, żeby nie latać po kanałach i szukać kupców... :P 

I mam też jedno pytanie - czy czat jest  jeden dla wszytkich królestw? 

Opublikowano

dam  eq na invorii s2 za jakies eq tutaj. PW :P

World Of Metin - Batablehy

Zapraszam :)

Opublikowano

A no zacząłem sobie pogrywać, ale to będzie taki mega powolny progres z braku czasu :P no i niestety  vote nie działa tak jak na shiro, więc tym bardziej będzie powolutku.. :P 

Polaków to ja w sumie nawet nie wiem ile gra, na razie spotkałem 2 gildie w jinno gdzie w jednej jest niby 66 osób, a w drugiej 7.  Ale mnie to specjalnie nie interesuje, bo i tak w późniejszym etapie będę robić ' po swojemu ' .. xD 

Trochę irytuje mnie że jest tak nasrane tych sklepów, bo żeby coś sprzedać z shopa to ja nie wiem jaką super promocje trzeba dać o.O  2 dni temu wystawiłem zmianke i w dalszym ciągu lipa.. xD  Wiem, że idzie się ogłaszać, no ale kuchnia.. xD po to można shopa zostawić, żeby nie latać po kanałach i szukać kupców... :P 

I mam też jedno pytanie - czy czat jest  jeden dla wszytkich królestw? 

Tak chat jest jeden dla wszystkich.

EDIT:

Poza tym sklepy offline nie sa na caly czas :D

Ta klepsydra XkGYL3X.png

Oznacza po jakim czasie sklep zniknie (ale nie zamknie sie) z miasta. Myslalem tak jak Ty dlaczego nic sie nie sprzedaje.

Na 1 lvlu shopka wartosc jest równa 0. Wiec jak wystawisz shopa z lvl 1 i wylogujesz sie - to sklep praktycznie zaraz zniknie, a po ponownym zalogowaniu pojawi sie znow.

Ta wartosc rosnie wraz z zdobywanym doświadczeniem.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Cutler grasz tutaj ? :D

Ile ogólnie polaczków­ tutaj gra? :3

Polaczków dosyć tak ni dużo ni mało.

dam  eq na invorii s2 za jakies eq tutaj. PW :P

To nie jest temat na wymiany.

Poza tym jest zakaz wymiany eq na serwerze WOM2 jeśli Cię złapią że wymieniasz masz bana :)

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

Tak chat jest jeden dla wszystkich.

EDIT:

Poza tym sklepy offline nie sa na caly czas :D

Ta klepsydra XkGYL3X.png

Oznacza po jakim czasie sklep zniknie (ale nie zamknie sie) z miasta. Myslalem tak jak Ty dlaczego nic sie nie sprzedaje.

Na 1 lvlu shopka wartosc jest równa 0. Wiec jak wystawisz shopa z lvl 1 i wylogujesz sie - to sklep praktycznie zaraz zniknie, a po ponownym zalogowaniu pojawi sie znow.

Ta wartosc rosnie wraz z zdobywanym doświadczeniem.

O kurcze ! to teraz mi troche rozjaśniłeś sytuację o.O  Ale to dobrze rozumiem tak ? im wyższy lvl, tym dłużej shop może stać offline, a gdy czas się skończy to pojawi się ten sklep znowu dopiero gdy się zaloguje ? 

Opublikowano

O kurcze ! to teraz mi troche rozjaśniłeś sytuację o.O  Ale to dobrze rozumiem tak ? im wyższy lvl, tym dłużej shop może stać offline, a gdy czas się skończy to pojawi się ten sklep znowu dopiero gdy się zaloguje ? 

Na postaci z 35lv mogę mieć sklep offline przez 8h a na postaci 50lv przez 3h. nie wiem na czym polega różnica :P

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Na postaci z 35lv mogę mieć sklep offline przez 8h a na postaci 50lv przez 3h. nie wiem na czym polega różnica :P

Yyyyyyyyyyyyyy aha? o.O  no to już teraz też w takim razie nie kumam... :P Czuje że będę musiał normalnie po staremu wystawić shopa i nie logać cały dzień i MOŻE wtedy będę miał pewność, że mój sklep stoi i coś sprzedam... xD 

Opublikowano

Dokladnie tak :P

@topic

Ta liczba graczy online jest tak naprawde złudna. Bo większość z tego to i tak postacie z 1 lvl na których sklepy offline nie dzialaja. Jest ich od groma na przedmiesciach miasta.

Gdyby odjac te postacie AFK licznik nie pokazywałby takich wartości.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

No własnie mi też się nie wydaje, żeby było 2k fizycznych graczy. Chyba że naprawdę jest tutaj na tym serwerze oddzielne miejsce gdzie wszyscy gracze stoją / spotykają się, bo jak tak latałem po m1 czy to ch1 czy ch2 lub inne to wcale tak dużo tych graczy nie biega. Jest w pierdu sklepów, ale poza tym ludności jakiejś super nie zauważyłem. 

Opublikowano

na bo nie ma wolnego spota, nadal uwazasz ze mniej niz 2k?

Na spoty to Wy zawsze narzekacie.

Pobiegaj sobie po miastach stoi tam od cholery mało-levelowych shopow na który nie działa system offline a sa zliczani :>

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Na spoty to Wy zawsze narzekacie.

Pobiegaj sobie po miastach stoi tam od cholery mało-levelowych shopow na który nie działa system offline a sa zliczani :>

Tutaj licznika jest po ip .. wiec nie wazne ile ktos ma odpalonych klientow liczy tylko 1 ip.

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Tutaj licznika jest po ip .. wiec nie wazne ile ktos ma odpalonych klientow liczy tylko 1 ip.

Nie jestem pewny co do tego przeliczania ludzi...  Już pominę fakt, że w dalszym ciągu nie rozumiem po co jest podawana liczba graczy z całego dnia = 8k graczy.. 

A nie jestem pewny co do tego licznika, bo troche polukałem i popisałem na ich stronach w ich temacie z tym serwerem i autor napisał, że taka faktyczna tych fizycznych graczy będzie koło 1.2k. I dlatego zwyczajnie nie rozumiem - co z tego, że w ciągu dnia przewinie się tych jakimś cudem 8k graczy ( i to jest liczba niby bez shopów ), jeśli  ja czy ktoś inny w danym momencie gra i jest ich 1.2k ? gra cały dzień i dalej liczba nie rośnie tylko wciąz jest to 1.2k.. to jak oni to zliczają, że im się nagle w ciągu dnia  z 1 może 2k graczy robi 8k ?o.O  To jest dla mnie normalnie nie logiczne... :O 

Jak mi ktoś mówi, że na serwie gra 8k graczy to ja to rozumiem tak, że wchodzę o 15:00 do gry i widzę wysyp LUDZI w m1 i wszędzie.. Jak wejdę potem znowu o 19:00 to znowu widzę full miasta zapełnione - to jest wtedy dla mnie oznaka, że faktycznie tych ludzie jest od groma.. Nie rozumiem tego.. 

Opublikowano

Licznik zlicza ludzi online oraz sklepy offline których właściciele się wylogowali, ale sklep nadal stoi. To tak żeby rozwiać wątpliwości.

sygnatura2.png

Opublikowano

@Bambus3k™ no czyli tak jak mówiłem z tą liczbą graczy online. xD

@Endymion

No jasne.

W ogóle to jest dobre, bo nie dość, że zlicza shop offline to jeszcze gracza, który ma 1 lvl i nie loga by sklep nie zniknął. Heh.. :D

Z graczami online może i mieliście racje i fakt faktem głupotą jest takie rozwiązanie, ale Panowie jeśli chodzi o sam serwer, jak i inne ich serwery, to Wasze wszytkie serwery i całej pozostałej ferajny mogą się skryć i potwierdzi to każdy kto choć raz zagrał na zagranicznym ^^ 

Opublikowano

@Endymion

No jasne.

W ogóle to jest dobre, bo nie dość, że zlicza shop offline to jeszcze gracza, który ma 1 lvl i nie loga by sklep nie zniknął. Heh.. :D

Niezupełnie, zlicza wszystkich graczy online i sklepy które pozostawili gracze którzy aktualnie nie są w grze.

Czyli nigdy nie liczy podwójnie także w przypadku który opisałeś.

sygnatura2.png

Opublikowano

Niezupełnie, zlicza wszystkich graczy online i sklepy które pozostawili gracze którzy aktualnie nie są w grze.

Czyli nigdy nie liczy podwójnie także w przypadku który opisałeś.

Aha, dzięki. :)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Czy mozna się na tym serwerze  troche poduczyc angielskiego?  Tak się zastanawiam i prosze o odpowiedz na to pytanie kogos kto dlugo tu gra. 

btw. jak ktos ma jakies eq na wymiane albo moze mi cos dac to bardzo prosze o kontakt na pw poniewaz dopiero zaczynam tutaj grac.

Opublikowano

Czy mozna się na tym serwerze  troche poduczyc angielskiego?  Tak się zastanawiam i prosze o odpowiedz na to pytanie kogos kto dlugo tu gra. 

btw. jak ktos ma jakies eq na wymiane albo moze mi cos dac to bardzo prosze o kontakt na pw poniewaz dopiero zaczynam tutaj grac.

Może nie gram tutaj długo, bo tydzień tylko, lecz stwierdzam że  po pierwsze misje - przez które nauczysz się Angielskiego, gracze, którzy w 3/4 przypadków tylko w tym języku mówią, innymi słowy nauczysz się dość dużo. Kwestia też twoich chęci, ale wydaje mi się, że nawet osoba, która miała tylko angielski w gimnazjum ogarnie na spokojnie tutaj.

Opublikowano

Może nie gram tutaj długo, bo tydzień tylko, lecz stwierdzam że  po pierwsze misje - przez które nauczysz się Angielskiego, gracze, którzy w 3/4 przypadków tylko w tym języku mówią, innymi słowy nauczysz się dość dużo. Kwestia też twoich chęci, ale wydaje mi się, że nawet osoba, która miała tylko angielski w gimnazjum ogarnie na spokojnie tutaj.

Dzięki za odp. chęci mi na pewno nie braknie. Możesz jeszcze podpowiedzieć w co najlepiej zainwestować w ISie na start?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...