Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Lexus.

Czym jest SCE? i skad az tak wysoka jego cena?

Soul Crystal Earrings

dropią tylko ze szkatułki Azraela, która jest warta 50kk, szansa na drop jest dość niska, a kolczyki są poszukiwane przez graczy przez ich bonus - 15% na potwory.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zaloguj sie na stronie , po prawej jest Menu , znajduje sie w nim przycisk Vote for us  , klikasz i wybierasz rodzaj głosowania , za fioletowe dostajesz 2 DC a za zielone 1 DC. 

aa... i aby moc zrobic głosowanie wejdz w ustawienia konta i przesuń suwak bodajże "Activate Sentry"

Edit: Mozna cos robic z kd +0-2 ? Bo w Q&A jest napisane ze mozna ulepszac od +3  ;)

ps. prezentacja jest aktualna ?

Znow edit: Skąd pet ? W IS nie widze :/ . Skad Magic Coin ? To nie jest tak jak na zasadzie SM=SZ ? 

Tutaj peta się dostaje za darmo na 40 lv i się go rozwija ;)

Gram od niedawna i serdecznie zapraszam do Chunjo ! ;d 

xD 

Opublikowano

Tutaj peta się dostaje za darmo na 40 lv i się go rozwija ;)

Gram od niedawna i serdecznie zapraszam do Chunjo ! ;d 

za 12,5kk, a nie za darmo :)

Opublikowano

Za bardzo nie ma się nad czym rozpisywać.

Ja polecam na początku podropić parę szkat z bossów w M1 i cały czas robić głosowania na DC. Jak już będziesz miał rękawicę i jakieś podstawowe eq to możesz iść do M3 po FMS (sam dzisiaj specjalnie sprawdziłem drop - z EQ na 1lv +6, rękawicą z IS i ze skrzyni ucznia miałem w godzinę 6 FMS i 4 RIB, a także trochę srebrnych szkat). Za FMS do mixu możesz wziąc 800k, RIB ok. 600-700k. Podliczając to wszystko jesteśmy lekko ponad 5kk do przodu - według mnie jest to fajny zarobek na niskich lvl.

Pamiętaj, żeby robić nowe postaci jak się skończy rękawica ze skrzyni ucznia. Wbicie 10lv i przełożenie EQ to jest kwestia 10 minut.

Jak już zrobisz jakieś podstawowe EQ to możesz iść na metki do M2, później na 45 na Wężowe Pole, a jeszcze później zaczyna się dopiero fajny zarobek. Możesz chodzić na metiny 60lv na Wężowym, dropić Yangi w SD3, robić DT - sposobów na dorobienie jest wiele i uwierz mi, że nawet wysokolevelowe postaci tak sobie właśnie zarabiają.

Jak ma się rękawiczkę z IS i zakładaną to się nie bugują?

Misja na bojowca tak jak na globalu, trzeba ubić węże? Dam radę solo ją zrobić?­

tenor.gif

Opublikowano

Nie bugują się, nie pamiętam jak było na PLu, ale tu trzeba zabić 50 łuczników wężowych/skorpionów (oba są zaliczane) w ciągu 30 minut

ja dziś ją robiłem dla swojego buffa i zajęło mi to 5 minut, zbijając metki cienia na wężowym polu (snakefield)

przygotuj sobie zwoje teleportacji i jak masz dobre eq to powinineś to zrobić solo, najlepiej celuj w nocne godziny wtedy powinno być trochę mniej ludzi.

Opublikowano

Staram się sam robić DC. :D Z tego co widzę to ma coś być zrobione z krytem przy tym update PvP (z 2x ma to przejść na 1,5x) więc nie wiem, czy dam radę go nadal solować, będę musiał sobie zrobić jakąś drugą postać do pomocy. Z tego co widzę to też teraz śmigasz z jakąś ekipą. :P

Co do bojowca - myślę, że się da zrobić tą misję solo, tak jak Lexus wspomniał, najlepiej jest próbować na Wężowym na metkach 45. Nawet jak nie dajesz rady to możesz grzecznie zapytać farmerów, czy nie poczekaliby chwilę i nie dali ci wybić łuczników.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Ile warty FMS i RIB+9, tak z 20+ avg? Na Price Checkerze się nie wyświetlają ceny :G­

20-30kk. Nie wyświetlają się, bo nie wyświetlają się ceny dla itemów z bonusami.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Event ZUO jak najbardziej na +.

hXdUJry.png

(a 20 minut eventu niestety opuściłem)

Jakże się cieszę, że akurat dzisiaj zacząłem :v

Przy robieniu misji na bojowca można się przelogowywać na inne CH, czy trzeba na jednym?­

tenor.gif

Opublikowano

Event ZUO jak najbardziej na +.

hXdUJry.png

(a 20 minut eventu niestety opuściłem)

Jakże się cieszę, że akurat dzisiaj zacząłem :v­

Racja, event był mega. Ja osobiście wydropiłem ponad 150 szkat ( tych bossów z m1) ale czasami miałem ochotę wyjść ponieważ Bossy typu Wódź orków i Ezot byli agresywni i padałem cały czas, no ale okej. Jak najbardziej polecam. 

Ile warty FMS i RIB+9, tak z 20+ avg? Na Price Checkerze się nie wyświetlają ceny :G­

15-20kk 

xD 

Opublikowano

Jak zajebiscie ze mnie nie bylo na evencie xD. Myslalem ze beda same bossy wodz orkow i wyzej ... 

Dobra ... nie ogarnelem o co chodzi z tym petem , mam 40 lvl , odebralem questa , niby cos czytam ale nie wyszystko kumam po ang :/. Mam kupic tą esencje i isc z nią do beak-go ? Czy od razu tą pieczęc za 12,5 ? 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jak zajebiscie ze mnie nie bylo na evencie xD. Myslalem ze beda same bossy wodz orkow i wyzej ... 

Dobra ... nie ogarnelem o co chodzi z tym petem , mam 40 lvl , odebralem questa , niby cos czytam ale nie wyszystko kumam po ang :/. Mam kupic tą esencje i isc z nią do beak-go ? Czy od razu tą pieczęc za 12,5 ? 

Ten quest to jest po prostu informacja, że możesz już mieć peta. Idziesz do tego NPC i kupujesz pieczęć.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Jak najbardziej polecam każdemu ten serwer. W +/- 10h i w tym czasie zdążyłem wbić fms'a na +8, kupić tygrysią 4b i zmixować na 1k hp i 5% do hp, wbić 31 lvl, zrobić konia, dużo podropić, porobić wszystkie misje... Normalnie magia, przypomina mi się trochę stary PL, oczywiście z kilkoma udogodnieniami <3

Takie pytanie: czy jeśli chcę na 35lvlu zostać przynajmniej do świąt Bożego Narodzenia, albo i do Wielkanocy to lepiej zostać na tym 35, czy wbić 40, żeby móc przy okazji peta expić? Bo chcę latać cały czas na metki 35 i best. kapitanów w m2, więc taki 40 lvl byłby chyba lepszą opcją?

I drugie pytanie: te MC dostaje się przy zakupie DC? Że np. za kupienie 134DC dostanę 134MC? Czy jak?

tenor.gif

Opublikowano

Jak najbardziej polecam każdemu ten serwer. W +/- 10h i w tym czasie zdążyłem wbić fms'a na +8, kupić tygrysią 4b i zmixować na 1k hp i 5% do hp, wbić 31 lvl, zrobić konia, dużo podropić, porobić wszystkie misje... Normalnie magia, przypomina mi się trochę stary PL, oczywiście z kilkoma udogodnieniami <3

Takie pytanie: czy jeśli chcę na 35lvlu zostać przynajmniej do świąt Bożego Narodzenia, albo i do Wielkanocy to lepiej zostać na tym 35, czy wbić 40, żeby móc przy okazji peta expić? Bo chcę latać cały czas na metki 35 i best. kapitanów w m2, więc taki 40 lvl byłby chyba lepszą opcją?

I drugie pytanie: te MC dostaje się przy zakupie DC? Że np. za kupienie 134DC dostanę 134MC? Czy jak?

Na 35 możesz bić metki 25 na 40 już jest ta różnica lvl10+/- więc one wtedy odpadają, zarobek na metkach w m2 to jakiś szałowy nie jest, ale ja bym zostawił 35 peta można expić potem 61+. Kupisz za zł zwykłe SM to dostajesz chyba 10% MC od całości kupionych SM :D

Opublikowano

Na 40lvl możesz bić metki na wężowej dolinie czy jak wy to tam teraz nazywacie, przy okazji expiąc peta. Dylemat jest tylko taki że metki cienia są dużo bardziej wymagające od metków 25/35. Poza tym, tam metki respią się w tych samych miejscach więc niby łatwiej ale sporo graczy tam lata :)

Ja tu już sporo pisałem, w metina nie gram, ale gdybym miał wrócić to tylko tu. Co to za frajda grać na serwerze który postoi 3 miesiące? Ten jest stabilny, dopracowany no i przede wszystkim są ludzie.. Eh, ale gracze metina chyba tego nigdy nie zrozumieją :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Szczerze mówiąc to farmerzy z M2 mają jakiś fajny zarobek dopiero jak sami nie czytają książek, które dropią. :D Jedyne KU jakie opłaca się sprzedać to AoS, Berserk, Taichi, Spirit Strike, Enchanted Blade, Enchanted Armour, Fear, Blessing Spell i Enchant Damage. Reszta idzie na Book Day'a. Ja pamiętam, że jak zaczynałem grę to siedziałem na 35lv do wbicia AoS na G, potem ruszałem dalej. Jak chcesz zostać do 35 to najwyżej miesiąc - dwa, bo te pieniądze nie są jakieś zabójcze i jest bardzo dużo ludzi, chyba, że możesz grać w nocy, chociaż i wtedy nie masz wyłączności.

Co do MC, to za każde 10 DC dostajesz 1 MC.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Wszystkie questy masz dokładnie opisane na forum, jeżeli nie będzie czegoś ogarniał polecam tam wejść ;)

PS Jak ktoś ma chęć pogadać lub popisać to piszcie w grze : GordOnix btw gram w chunjo. 

xD 

Opublikowano

W misji na bojowca trzeba zabić 50 tych łuczników?

Po jakich eventach są włączane raty i na ile %?­

Tak, skorpiony i wężowe są zaliczane.

Po National War (każdy piątek 21:00):

1 miejsce 50%

2 miejsce 25%

3 miejsce 10%

czas trwania: 48h

Fox Hunt 

1 miejsce 100%

2 miejsce 50%

3 miejsce 25%

czas trwania: około 12h

Opublikowano

Ma ktoś może mapkę respu metinów na Wężowym Polu i co ile się respią? Przy robieniu bojowca pewnie będzie to przydatne :v

Lel, ta misja na bojowca jest taka izi. W 15 minut ją sam zrobiłem ;p­

tenor.gif

Opublikowano

Jak mozna zarobic na 36 lvl poza biciem metkow w m2?

Woj body 315 defa

Fms +9 avg 30

Aura m1:(

Ulepszać itemsy żelaki/ebony   lub idź do m1 i bij te mini bossy lub m3 po fms'y lub rib'y :)ofc. do m1 lub m3 postać 10-20lvl max

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...