Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się grać?

Client PL ?

Dużo polaków?

Ile online średnio?

Tak

Nie, angielski, nie mniej mozna w ustawieniach wybrac jezyk polski (dziala tylko na czesc itemow / nie spolszcza np misji)

Stosunkowo tak, jest kilka polskich gildii.

Roznie. Calosciowo sklepy+ludzie 1,5k+ :)

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzieki za info , serwer naprawde zachęca do gry !

Ten "Price Checker" to po prostu bomba :D. Ciekawe kiedy ktos to podrobi :D

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Opłaca się grać? Zdecydowanie tak. :)

Client PL ? Klient jest tylko częściowo spolszczony - między innymi bonusy, ale misje są podobne do tych na polskim serwerze.

Dużo polaków?  Coraz więcej, naprawdę w ostatnim czasie bardzo to widać. Ciężko jest coś więcej powiedzieć, bo chyba nikt nie ma takich statystyk. :P

Ile online średnio? Te 1k graczy mają praktycznie codziennie (gracz = 1 IP, czyli ktoś może mieć 2 postaci zalogowane w tym samym czasie i zliczy jako jedną). Mogę powiedzieć, że w ciągu dnia jest dosyć ciężko o wolne spoty.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Pomógłby mi ktoś na start :D? i wytłumaczył to i owo Mój nick w grze Misiowaty.

Pomoc na start - zdecydowanie nie :P Graj a nie pros o itemy od poczatku.

Jesli potrzebujesz rad lub czegos nie wiesz smialo wal czy na pw czy tutaj to odpowiemy :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Mozna z Polski jakos IS kupowac?

Medale drop z małp pewnie, ale co ile misję na levele konia?

Na jakimś 30/35lv eq z hp lepiej kupować czy mixować cos samemu?

Opublikowano

Mozna z Polski jakos IS kupowac?

Medale drop z małp pewnie, ale co ile misję na levele konia?

Na jakimś 30/35lv eq z hp lepiej kupować czy mixować cos samemu?

Można

Z małp, co 4h

Mi dropnał nasior i buty 1,5k hp, ale chyba lepiej kupować.

who cares?

Opublikowano

Mozna z Polski jakos IS kupowac? Tak, masz podane formy płatności jak zalogujesz się na stronie.

Medale drop z małp pewnie, ale co ile misję na levele konia? Medale z małp, są bardzo tanie, niektórzy nawet ich nie podnoszą. Misje robisz co 4 godziny - od 1-11lv masz 100% na zaliczenie misji, potem już może się nie udać.

Na jakimś 30/35lv eq z hp lepiej kupować czy mixować cos samemu? EQ na niskie levele (Złoty Naszyjnik, Skórzane Kozaki, Ebo, Hełm na 21lv) jest dosyć tanie, według mnie można pokusić się o mixa. :)

Dzisiaj mają odpalić serwer beta, aby przetestować update PvP. W teorii ma on wyrównać szanse wszystkich klas (nie tak jak na PL, że Sura BM z pełnym odpałem nie bije nawet 1k), ale jak na razie nie jestem do tego przekonany. Healerzy wydają się bardzo OP, mam nadzieje, że będą to jakoś balansować jak beta wystartuje - w końcu po coś to uruchamiają. :D

CdJ7h.gif

Opublikowano

Co do sms to nie wiem ... a czy koniecznie musisz wysylac cos na DC (SM) ? Ja robie głosowania i mi starcza ;)

Nie wiem gdzie polakow najwiecej , ale ogolnie graczy jest najwiecej w Jinno , tak juz jest , bylo i pewnie bedzie :D

Angielskiego pewnie troche sie poduczysz , ja juz musialem przypomniec sobie podstawowe słowka , aby dokonać transakcji :D. Wiadomo - kali jesc , kali pić wystarczy na początek xD

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

A można sms? Tak, można doładowywać DC za SMS.

bLPFyrS.png

Gdzie najwięcej polaków? Wydaję mi się, że w Jinno. Widać tam trochę polsko brzmiących nicków i nazw gildii.

Naucze się coś angielskiego ? xD Według mnie to jest bardzo dobry sposób na nauczenie się angielskiego. W ten sposób cały czas obcujesz z językiem i nawet jak nie będziesz się na tym skupiał to coś ci tam z tyłu głowy zostanie. Wiadomo, że nie zastąpi to szkoły, ale to zawsze coś. :)

CdJ7h.gif

Opublikowano

A można sms? 

Gdzie najwięcej polaków?

Naucze się coś angielskiego ? xD

Mozna, ja niegyds na metin2.us wyslalem wiec spoko.

W Jinno, choc ostatnio tez sa przejawy polskosci w shinsoo :P

Pytanie pol-zartem pol-serio nie mniej faktem jest, ze duzo zwrotow potocznych sie idzie nauczyc przy samym handlu i rozmowach z obcokrajowcami. Jak bedziesz mial checi to i z misji nauczysz sie paru slowek no a do tego przyswoisz sobie czasy ^_^

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

opyla się przetopy robic? i sprzedawać,jeśli nawet nie to po ile kosztują zależnie od rodzaju rudy?

opłaca

przestańcie pytać o ceny, chyba nie bez powodu jest price checker na stronie głównej

Opublikowano

Serwer nie jest taki zwykly :P.

Ile jest % na ulepszenie do +6 ? Bo juz o wiekszych plusach nie mówie ... :/

I czy tą rekawice (2h) mozna zdejmowac i zakladac ? 

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Pomógłby mi ktoś na start :D? i wytłumaczył to i owo Mój nick w grze Misiowaty.

A co tu pomagać ? Serwer jest bardzo przyjazny dla początkujących. Masz ~2kk z wszystkich questów do 23 lvla, nawet na 10 lvl zarobisz. Ja grając z dużymi przerwami mam juz 9 medali konnych i eq +7 na 20 lvl (Mam 27 lvl).

Polecam serwer ale coś zaobserwowałem spadek graczy ;/ Ale pewnie jest to spowodowane szkołą i końcem reklamy w google.

@ZagajQ można zakładać i zdejmować. Tak na oko to z 30-40% bd szansy na ulepszenie.

Opublikowano

Serwer nie jest taki zwykly :P.

Ile jest % na ulepszenie do +6 ? Bo juz o wiekszych plusach nie mówie ... :/ Ciężko mi określić, myślę, że wartości procentowe są trochę wyższe niż na PL.

I czy tą rekawice (2h) mozna zdejmowac i zakladac ? Rękawicy na 2h nie można zdejmować.  o.O Możesz zdejmować tą na 3h i ze skrzynek ucznia. Ogólnie, dla pewności, przy każdym założeniu rękawicy, której nie można ściągnąć dostaje się komunikat, że tą rękawicę można założyć tylko raz, czy coś w tym stylu.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Jak z eventami tutaj? ;D

Tak jak kolega wyżej napisał. Event odbywają się bardzo często o nadchodzących wydarzeniach możesz się dowiedzieć włączając patchera.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Eventy odbywają się codziennie, lista jest na stronie. :P

Dalibyście linka do tej listy eventów? Bo slepa jestem i nie mogę znaleźć. Są te eventy jakoś zapowiadane zawczasu?

Ktoś wie może co leci ze szkat blasku? Bo mi ostatnio kilka poleciało,i nie wiem czy warto otwierać.

who cares?

Opublikowano

Dalibyście linka do tej listy eventów? Bo slepa jestem i nie mogę znaleźć. Są te eventy jakoś zapowiadane zawczasu?

Ktoś wie może co leci ze szkat blasku? Bo mi ostatnio kilka poleciało,i nie wiem czy warto otwierać.

Wszystkie eventy są na stronie a eventy na dany dzień wypisane są w patcherze. Jeśli chodzi o szkaty blasku to jedyne rzeczy warte uwagi to zmianki i dodania które lecą bardzo rzadko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...