Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wiesz gdzie grać? Szukasz serwera? Zapytaj tutaj!

Zagrajmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 21.10.2017 o 11:27, grizmoa napisał:

Nie wiem gdzie grać! Pomocy!
Zależy mi najbardziej na:  Przynajmniej 700+ graczy, Medium lub Hard
Dodatkowe Info: Chciałbym by IS nie miał sporego wpływu na rozgrywkę. Serwer ma być stabilny i pewny, a postacie zbalansowane w miare. ;)    
Nagroda za pomoc:     Lajk  
Wykluczam serwery : Zadnego

Samia jest easy/medium, ma o wiele więcej graczy niż wymagasz i na pewno na ten moment jest pewna, masz tam sporo do roboty dlatego można podciągnąć pod Twoje kryteria. IS jest potrzebny, jak wszędzie obecnie, z czasem i tak będziesz musiał zainwestować jeśli zechcesz podziałać coś więcej. Polecić można też Ravie - medium/hard, codziennie jest ok. 1k graczy i myślę, że to też dobra propozycja. Z zagranicznych Rubinum/WoM - oba to trudniejsze serwery ale według mnie najbardziej opłacalne.

Dnia 24.10.2017 o 15:05, ZephireK. napisał:

Zależy mi najbardziej na:  Przynajmniej 2000+ graczy, Hard
Dodatkowe Info: Ma być stabilny
Wykluczam serwery : Zadnego

2k+ graczy i hard to raczej dosyć ciężkie kryteria, bo niestety taką ilością graczy mało który serwer może się pochwalić. Ravie miewa na liczniku 1,4k, więc jeśli tyle Ci starcza to możesz spróbować.

23 godziny temu, szumi1992 napisał:

Siemka

Od bardzo dawna nie grałem już w metka chciałem wrócić i pograć trochę ale wypadłem z obiegu na tyle, że w sumie nie bardzo wiem jaki serwer wybrać a przeglądanie mpc w obecnej formie aż boli i w związku z tym chciałbym poprosić was o poradę w wyborze jakiegoś serwera.

Preferuje raczej serwery: Easy ewentualnie Easy/medium  ostatecznie  jak już nie bd z czego wybierać może być Medium ( najlepiej aby był był to jakiś świeży serwer )

Problem w sumie najbardziej polega na tym ze nie mam wiele czasu na grę i chciałbym zagrać na serwerze na którym nie trzeba siedzieć bóg wie ile żeby zrobić eq i wbić lev 

Ewentualnie jak macie jakieś informacje o serwerach które mogą startować w najbliżyszm czasie a jeszcze nie ogłaszają się tu na mpc to też chętnie sprawdzę 

Z góry dzięki za pomoc 

Pozdrawiam 

Jeśli chodzi o świeży serwer, to polecam Tastrię - mają prezentację, więc możesz się w niej rozejrzeć. Starszą propozycją natomiast jest Glador, który aktualnie powrócił do życia i myślę, że jest opcją wartą uwagi.

39 minut temu, Tivos napisał:
Zależy mi najbardziej na: stabilnym serwerze który wprowadza aktualizacje, duża ilość graczy, który szybko nie padnie (chodzi o lata)
Dodatkowe Info: medium, easy/medium. Zastanawiam się nad Vesteris (kiedyś tam grałem, ale nie wiem jak wygląda obecna sytuacja) Virtual, Glador (tak jak Vesteris), Samia, Zandia, Argentus, Mariner, Xenox lub jakis inny godny polecenia
Nagroda za pomoc: co zapragniesz :D
Wykluczam serwery:

Ani ja, ani nikt inny nie da Ci gwarancji, że jakikolwiek serwer postoi jeszcze przez lata - no chyba, że PL. Na Twoim miejscu wybierałabym między Vesterisem, Gladorem a Samią. To zależy też, ile czasu chcesz poświęcić na grę. Na Samii będziesz musiał sporo przesiedzieć, żeby coś ogarnąć. Glador znów jest żywym serwerem, ale tak naprawdę nikt nie wie, ile potrwa ponowne zainteresowanie administracji serwerem. Vesteris jest chyba najlepszą opcją, ale jak zawsze polecam sprawdzić samodzielnie, każdy oczekuje od serwera czegoś innego. 

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: małej ilości botów, małej ilości idiotów, nowości których jeszcze nie widziałem, na przyjemnej grze, mały nacisk na is
Dodatkowe Info: nie grałem od 3 lat
Nagroda za pomoc: 1 like, cóż wiecej mogę dać :D
Wykluczam serwery:wątpie żeby coś gdzie grałem 3 lata temu jeszcze żyło.

Opublikowano
6 minut temu, watus napisał:

Zależy mi najbardziej na: małej ilości botów, małej ilości idiotów, nowości których jeszcze nie widziałem, na przyjemnej grze, mały nacisk na is

Powiem tak. Z tych najbardziej znanych:
- Vesteris (ale nie ma nowości, wszystko co tam znajdziesz to na 3/4 innych serwerów jest. Pasy, system tytułów, to na nikim już nie robi wrażenia.)
- Samia (są "nowości", ale może być dużo idiotów, bo wiadomo hype na serwer i ściąga masę w tym tą ciemną, nie wiem jak z IS-em, ale może być duży nacisk.)
- WOM2 (gra się przyjemnie, chodzisz na rybki na godzinkę i zarabiasz troszkę kasy, którą wydajesz na EQ i lecisz expać [może średnio ciekawe, ale nawet przyjemnie i klimatycznie], jest dużo idiotów, którzy zabiają niskie levle, bo "misja na zabijanie ludzi".)

Opublikowano
6 godzin temu, watus napisał:

Polecam ci Serwer Glandor mt2

Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: Klasycznym serwerze bez systemu szarf/pasów czy jakichkolwiek innych "nowinek"
Dodatkowe Info: Najlepiej jakby przeciętna ilość graczy online przekraczała 300
Nagroda za pomoc: Like, like i jeszcze raz like :D
Wykluczam serwery: Glador, Pangeya, Samia i Vesteris

Opublikowano
2 godziny temu, x69x69x napisał:

Zależy mi najbardziej na: Klasycznym serwerze bez systemu szarf/pasów czy jakichkolwiek innych "nowinek"

Pandoramt2 z tego co wiem stoi jeszcze +-300-400 graczy, jednak działa to na takiej zasadzie, że duża większość serwera która tam gra to wyjadacze którzy mają od dłuższego 250 lvl, wszystkie możliwe kombinacje setów ( od dpsów, poprzez klasowe, do wojennych ) którzy siedzą tam tylko ze względu na pvp. Gry raczej nie opłaca się tam zaczynać z powodu wysokich cen i wspomnianych wcześniej rzeczy.

Opublikowano
3 minuty temu, MrKTW napisał:

Pandoramt2 z tego co wiem stoi jeszcze +-300-400 graczy, jednak działa to na takiej zasadzie, że duża większość serwera która tam gra to wyjadacze którzy mają od dłuższego 250 lvl, wszystkie możliwe kombinacje setów ( od dpsów, poprzez klasowe, do wojennych ) którzy siedzą tam tylko ze względu na pvp. Gry raczej nie opłaca się tam zaczynać z powodu wysokich cen i wspomnianych wcześniej rzeczy.

Nic innego w tym stylu nie ma? :/

Opublikowano
8 godzin temu, x69x69x napisał:

Może Ravie? Tam jest dosyć mało nowości, chociaż nie obiecuję, że w ogóle ich nie ma. :)

Opublikowano
[color=#ffa07a][b]Nie wiem gdzie grać! Pomocy![/b][/color] 
[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b][/color] Serwierze medium ze sporą ilością graczy, głównie skupionym na pve. 
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b][/color] ewentualnie serwer 50/50, Pvp/pve
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b][/color]  Lajk + 5* w profilu
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b][/color] Brak
Opublikowano
12 godzin temu, Lov3las napisał:

[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b][/color] Serwierze medium ze sporą ilością graczy, głównie skupionym na pve. 
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b][/color] ewentualnie serwer 50/50, Pvp/pve
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b][/color]  Lajk + 5* w profilu
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b][/color] Brak

5* nie dasz, bo w tej wersji forum (w maju wprowadzili) nie ma już oceniania profili. A serwer, który spełnia Twoje oczekiwania to Samia.pl, PVP jest tam zajebiste wręcz (tyle odpału ile trzeba mieć, pierścienie, pasy, runy, żywioły, amulety i inne bąble mocy), masa dungów, exp (ponoć) ciekawy, różnorodne dungi, dziesiątki jak nie setki ulepszaczy (rodzaje), nawet łowienie jest ciekawe (poniekąd). A graczy w pizdu i jeszcze więcej.

Opublikowano
Zależy mi najbardziej na: Serwer easy/medium, duza ilosć ludzi ( nw cos okolo 600+)
Dodatkowe Info:
Nagroda za pomoc: Lajki
Wykluczam serwery: 
Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: Szukam takiego serwera w stylu starej PandoryMT2. Nie grałem w metka 2-3 lata i teraz spróbowałem na dwóch/trzech easy/medium ale tam w ogóle nie ma klimatu. Skille odrazu są na P, wbudowane mieszanie bonów i inne bajery, które niesamowicie ułatwiają grę.. A mi chodzi o taki serwerek jakim była pandora, że jakiś minimalny wysiłek trzeba było włożyć. 
Dodatkowe Info: Najlepiej jakby grało dużo osób, i nie było jakichś niesamowitych ułatwień w stylu skille na P, czy jakieś graficzne bajery. Taki retro serwerek.
Nagroda za pomoc: Like?
Wykluczam serwery: Glador i Samia.. Próbowałem te oba serwery ale są tak banalnie łatwe i bez klimatu, że aż odechciewa się grać

Opublikowano
1 godzinę temu, Cyklopcn2 napisał:

Zależy mi najbardziej na: Serwer easy/medium, duza ilosć ludzi ( nw cos okolo 600+)
Dodatkowe Info:
Nagroda za pomoc: Lajki
Wykluczam serwery: 

Glador - easy, aktualnie gra całkiem sporo osób, możesz sprawdzić.

2 minuty temu, Genway napisał:

Zależy mi najbardziej na: Szukam takiego serwera w stylu starej PandoryMT2. Nie grałem w metka 2-3 lata i teraz spróbowałem na dwóch/trzech easy/medium ale tam w ogóle nie ma klimatu. Skille odrazu są na P, wbudowane mieszanie bonów i inne bajery, które niesamowicie ułatwiają grę.. A mi chodzi o taki serwerek jakim była pandora, że jakiś minimalny wysiłek trzeba było włożyć. 
Dodatkowe Info: Najlepiej jakby grało dużo osób, i nie było jakichś niesamowitych ułatwień w stylu skille na P, czy jakieś graficzne bajery. Taki retro serwerek.
Nagroda za pomoc: Like?
Wykluczam serwery: Glador i Samia.. Próbowałem te oba serwery ale są tak banalnie łatwe i bez klimatu, że aż odechciewa się grać

Aktualnie domeną serwerów easy są skille na start G/P, BS czy wiele innych ułatwień, więc myślę, że lepszym dla Ciebie byłby serwer chociażby medium/hard. W tym kierunku polecam Ravie - gra przyzwoita liczba osób, serwer nie jest już stary i ma mniej ułatwień. Z łatwiejszych opcji możesz sprawdzić Vesteris i Virtual. Uprzedzam jednak, że najpewniej będziesz musiał pogodzić się z niektórymi udogodnieniami, bo w ostatnim czasie stały się raczej powszechne.

Opublikowano
Zależy mi najbardziej na: Bardzo łatwym expie :D , żeby grało dużo ludzi i bardzo łatwo zdobywać eq ( może być u handlarza )
Dodatkowe Info: Planuję zacząć grę od nowa (PRIV) szukam jakiegoś podobnego priva do Senthia.pl
Nagroda za pomoc: Lajk + 5* w profilu
Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: Dużej ilości graczy, aktywności ze strony administracji. Serwer medium/hard.
Dodatkowe Info: Ostatnio grałem na serwerze Rivalia i szukam teraz czegoś innego.
Nagroda za pomoc: Moje błogosławieństwo.
Wykluczam serwery: Rivalia

maybenow.png

Opublikowano
14 minut temu, Husoc napisał:

Zależy mi najbardziej na: Dużej ilości graczy, aktywności ze strony administracji. Serwer medium/hard.
Dodatkowe Info: Ostatnio grałem na serwerze Rivalia i szukam teraz czegoś innego.

Tamidia.pl , Strasznie duzo graczy GM praktycznie caly dzien lub cala noc. W porownaniu do innych serwerow botow praktyczie nie ma.

Opublikowano
2 godziny temu, Husoc napisał:

Vesteris(?) - stoi długo, ale admini wchodzą, banują, jest hard/medium, graczy też dużo (nawet).

Opublikowano
Zależy mi najbardziej na: Serwerze easy lub easy/medium. Bez masy nowości, ulepszenia i pierdolek do zrobienia. Wojnach gildii i w miare zbilansowanym PvP. Serwer nie za trudny zeby moc ogarnac sobie wszystko bez no-lifenia. Is nie za drogi i zeby nie dawal zbyt duzej przewagi.
Dodatkowe Info: Serwer nie musi byc Polski, nie musi byc najnowszy. Wazne zeby byla spora grywalnosc 500+. No i zeby byly te wojenki częste :D
Nagroda za pomoc: Lajki itp.
Wykluczam serwery: Glador, Pangea, Vastir, Pandemis, Laneris

•  
Opublikowano
2 godziny temu, Bamberbinio napisał:
Zależy mi najbardziej na: Serwerze easy lub easy/medium. Bez masy nowości, ulepszenia i pierdolek do zrobienia. Wojnach gildii i w miare zbilansowanym PvP. Serwer nie za trudny zeby moc ogarnac sobie wszystko bez no-lifenia. Is nie za drogi i zeby nie dawal zbyt duzej przewagi.
Dodatkowe Info: Serwer nie musi byc Polski, nie musi byc najnowszy. Wazne zeby byla spora grywalnosc 500+. No i zeby byly te wojenki częste :D
Nagroda za pomoc: Lajki itp.
Wykluczam serwery: Glador, Pangea, Vastir, Pandemis, Laneris

•  

Wykluczyłeś większość popularnych serwerów easy, a Samii Ci nie polecę - tam trzeba jednak sporo czasu poświęcić, więc może Virtual? Nie jest najnowszą propozycją, ale być może przypadnie Ci do gustu.

Opublikowano
7 godzin temu, Aive napisał:

Wykluczyłeś większość popularnych serwerów easy, a Samii Ci nie polecę - tam trzeba jednak sporo czasu poświęcić, więc może Virtual? Nie jest najnowszą propozycją, ale być może przypadnie Ci do gustu.

Virtual juz gralem kiedys. Czyli jak na razie nie ma nic gdzie jest rywalizacja gildii na wojnach...No trudno ;d

Opublikowano
5 godzin temu, SathMenthu napisał:

jakie sa serwery na ktorych gra duzo graczy i mozna zarobic na sprzedawaniu yangow?

PL, a tak poza tym niedługo rusza nowa odsłona Classica i w to bym celowała, pewnie znowu będzie hype na ten serwer.

Opublikowano
[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b] Serwer Easy,spora ilość graczy, stabilny.[/color]
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b] Może to być serwer zagraniczny[/color]
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b] like[/color]
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b]---[/color]
Opublikowano
[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na: serwerze typu glador, xenox[/b][/color]
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:---[/b][/color]
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:Satysfakcja pomocy :P lub plusiki[/b][/color]
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:Virtual[/b][/color]

Z miłą chęcią pomogę.

dc.eterniacraft.pl

dcb4f296b85e4dba245861bbfa30655a.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, HanRayS napisał:

[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b] Serwer Easy,spora ilość graczy, stabilny.[/color]
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b] Może to być serwer zagraniczny[/color]
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b] like[/color]
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b]---[/color]

Jeśli może być easy/medium, to zdecydowanie Samia. Najstabilniejszy na ten moment serwer z ogromną ilością graczy. Z typowych easy na ten moment wybrałabym Gladora, ale czy utrzyma obecną ilość graczy (i jak długo) - tego nikt nie wie.

Przed chwilą, TovVex napisał:

[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na: serwerze typu glador, xenox[/b][/color]
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:---[/b][/color]
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:Satysfakcja pomocy :P lub plusiki[/b][/color]
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:Virtual[/b][/color]

Może Pangea? Sprawdź, jest szansa, że Ci się spodoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...