Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wiesz gdzie grać? Szukasz serwera? Zapytaj tutaj!

Zagrajmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie grać! Pomocy!

Zależy mi najbardziej na: serwerze w starych klimatach M2, coś pomiędzy Hard i Medium, gdzie jest trochę ludzi i serwerowi nie grozi "śmierć".

Dodatkowe Info: Tylko Polski Priv

Nagroda za pomoc: Like

Niczego nie wykluczam.

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
57 minut temu, TQ93 napisał:

Zależy mi najbardziej na: serwerze w starych klimatach M2, coś pomiędzy Hard i Medium, gdzie jest trochę ludzi i serwerowi nie grozi "śmierć".

Dodatkowe Info: Tylko Polski Priv

Niczego nie wykluczam.

Każdemu serwerowi może prędzej czy później zagrozić smierć, nawet najbardziej zaludnionej teraz Samii. Co do wątku, polecam Ravie - stoi już bodajże około 3 miesiące i ma się całkiem okej, poza tym w ten weekend (musiałbyś sprawdzić dokładnie) rusza nowa odsłona Classicmt2, więc pewnie tam pójdzie większość graczy tego typu serwerów.

Opublikowano
[color=#ffa07a][b]Nie wiem gdzie grać! Pomocy![/b][/color] 
[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b][/color]  Na tym, aby na serwerze byl Likan
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b][/color]  serwer moze byc zagraniczny ( jesli jest przynajmniej jezyk angielski ) i na tym aby byl to serwer raczej medium/easy niz hard
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b][/color]  Like
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b][/color]   Balmora i Rubinum
Opublikowano

pisze z fona, przepraszam za brak wzoru

siema, szukam czegos easy do pogrania po szkole w przerwach od nauki do matury

do wyboru mam: samia/pangeya/glador

co wybrac i dlaczego?

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: na 99 lvl lub do 120, żeby nie było milion epików i setów, hard w którym is nie jest pay2win, 
Dodatkowe Info: Dobrze by było, jak by to był polski serwer, i żeby było na nim troche ludzi
Nagroda za pomoc: Lajki itp.
Wykluczam serwery: Nebris,
Opublikowano
11 minut temu, Hraklo napisał:

pisze z fona, przepraszam za brak wzoru

siema, szukam czegos easy do pogrania po szkole w przerwach od nauki do matury

do wyboru mam: samia/pangeya/glador

co wybrac i dlaczego?

Samia - potrzeba dużo czasu, żeby coś ogarnąć - skrócić ten czas można (oczywiście) wydając pieniążki na postać z np. zielarstwem, dzięki któremu będziesz mógł dalej zarabiać. Serwer jest okej, gra dużo osób i obecnie nie zapowiada się na to, żeby padł, ale myślę że grając tylko w przerwach od nauki do matury niewiele ugrasz, a chyba nie o to chodzi.

Glador - póki co jest sporo graczy, dobre zabezpieczenia przed botami i aktywna administracja, ale nikt nie wie jak długo ten stan rzeczy się utrzyma. W dodatku serwer jest trochę monotonny, więc to chyba słaba odskocznia od zadanek.

Pangea - również dosyć dużo graczy, łatwiejszy serwer, w sumie stoi już jakiś czas więc może tak szybko nie umrze. W dodatku wydaje się mniej monotonny.

Podsumowując - Samię bym odrzuciła ze względu na za dużą ilość czasu, jaką trzeba poświęcić na wymaksowanie postaci. Glador jest okej, jeśli nie przeszkadza Ci robienie ciągle tego samego dungeonu - ja nie miałam z tym problemów, bo zbyt dużo od metina nigdy nie oczekiwałam. Jeśli chodzi o Pangeę, mam spore wątpliwości co do licznika na stronie, poza tym mnie niczym nie zachwyciła, ale jednak ludziom się podoba, więc może warto sprawdzić i się przekonać.

2 minuty temu, vanqofficial napisał:

Zależy mi najbardziej na: na 99 lvl lub do 120, żeby nie było milion epików i setów, hard w którym is nie jest pay2win, 
Dodatkowe Info: Dobrze by było, jak by to był polski serwer, i żeby było na nim troche ludzi
Nagroda za pomoc: Lajki itp.
Wykluczam serwery: Nebris,

Ravie/Classic - Ravie stoi już ok. 3 miesiące, Classic ruszył w zeszły weekend, póki co oba te serwery są grywalne, ale nie jestem w stanie obiecać, że tak pozostanie. Osobiście jednak celowałabym w serwery zagraniczne tego typu, jak chociażby metin2.international czy metin2.global, które cieszą się ogromną ilością aktywnych graczy i myślę, że mają szansę trochę się utrzymać. Decyzja należy do Ciebie, ja na polskie hardy nie traciłabym czasu. :-)

Opublikowano
Zależy mi najbardziej na: medium/hard - Gdzie znajduje się konkurencja czy to na spotach czy to na bossach, jest z kim pohandlować, żeby serwer nie swiecił pustkami
Dodatkowe Info: Jeżeli takie są to poproszę o wypisanie kilku, oraz ich wad/zalet  Dziękuję ! Nagroda za pomoc: Przysłowiowy "licke"
Wykluczam serwery: -

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: zalezy mi na serwerach podobny xenox/argentus
Dodatkowe Info: Zalezy mi na kd podobnych na xenox/argenuts exp tez
Nagroda za pomoc: lajki

Opublikowano

Ponawiam pytanie, z drobnymi szczegółami...

Dodatkowe Info: Tylko Polski Priv, nie chcę na serwerze dropienia medali z prędkością 1 sztuka na godzinę, ani gdzie metiny respią tak szybko, że szuka się je godzinę ;P, reasumując hard hardem, ale w kwestii dropienia czy znajdowania metków niech to będzie jednak medium.

Wykluczenia: Tamidię prześwietliłem, serwerek fajny, ale to szukanie metków po paręnaście minut i dropienie medali z tak zabójczą prędkością to jednak nie dla mnie.

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

Opublikowano
Dnia 11/15/2017 o 01:05, TQ93 napisał:

Ponawiam pytanie, z drobnymi szczegółami...

Dodatkowe Info: Tylko Polski Priv, nie chcę na serwerze dropienia medali z prędkością 1 sztuka na godzinę, ani gdzie metiny respią tak szybko, że szuka się je godzinę ;P, reasumując hard hardem, ale w kwestii dropienia czy znajdowania metków niech to będzie jednak medium.

Wykluczenia: Tamidię prześwietliłem, serwerek fajny, ale to szukanie metków po paręnaście minut i dropienie medali z tak zabójczą prędkością to jednak nie dla mnie.

Poza classic chyba nic nie ma :x

image.png

Opublikowano
[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b][/color] Serwer Medium/Hard podobny do metina z 2010r. Ulepszacze na eq +7,+8,+9. Max lvl do 105[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b][/color] Najlepiej polski priwek. Ostatnio w metina grałem na serwerze Tiveria.pl v2 i był bardzo spoko, fajnie jakby było coś podobnego.
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b][/color]plusik
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b][/color]z tymi wszystkimi nowymi pierdołami typu szarfy, diamenty itp

etnt.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, sucior napisał:

[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b][/color] Serwer Medium/Hard podobny do metina z 2010r. Ulepszacze na eq +7,+8,+9. Max lvl do 105[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b][/color] Najlepiej polski priwek. Ostatnio w metina grałem na serwerze Tiveria.pl v2 i był bardzo spoko, fajnie jakby było coś podobnego.
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b][/color]plusik
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b][/color]z tymi wszystkimi nowymi pierdołami typu szarfy, diamenty itp

Ravie, Classic, Tamidia. Pierwszy to medium/hard, ostatni to hard, co do środkowego nie jestem na 100% pewna. Drugi jest najmłodszym serwerem - dopiero co ruszył, pierwszy ma ok. 3 miesięcy, ostatni jest najstarszy. Wszystkie są raczej dosyć klasycznymi serwerami, zwłaszcza dwa pierwsze.

Z zagranicznych serwerów polecam metin2.international, więcej graczy niż na polskich propozycjach i gra się przyjemniej.

Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: medium bądź medium/easy.
Dodatkowe Info: zależy mi na maxymalnym lv 120. Mało setów
Nagroda za pomoc: 5* w profilu.

Opublikowano
H
Zależy mi najbardziej na: BS łatwo o perf bony lub przeciwnie nikt nie ma perf bonow. Najlepiej jeden set eq na wszystko. Dużo ludzi i wojen gildi.
Dodatkowe Info:  serwer easy/medium. Tylko pl serwery 
Nagroda za pomoc: Lajk 
Opublikowano
Dnia 18.11.2017 o 16:24, NorbiMC napisał:

Zależy mi najbardziej na: medium bądź medium/easy.
Dodatkowe Info: zależy mi na maxymalnym lv 120. Mało setów

Sprawdź Zandię - wprowadzili teraz jakąś aktualizację ale myślę, że mimo to ma szansę Ci się spodobać.

2 godziny temu, songo213 napisał:
H
Zależy mi najbardziej na: BS łatwo o perf bony lub przeciwnie nikt nie ma perf bonow. Najlepiej jeden set eq na wszystko. Dużo ludzi i wojen gildi.
Dodatkowe Info:  serwer easy/medium. Tylko pl serwery 
Nagroda za pomoc: Lajk 

Z tym "dużo wojen gildii" może być problem. Nie wiem, czy Ci podpasuje, ale sprawdź Samię - easy/medium, dużo graczy, gildie o dziwo też są. Minus jest taki, że trzeba tam poświęcić sporo czasu (lub kaski) i bez ekipy gra nie jest zbyt przyjemna.

Opublikowano

A coś poświęcania czasu? Nie mam go zbyt dużo liczyłem na szybkie ogarniecie lv, bonów i wtedy misje i pasywne + mile widziany bonus na ludzi z rangi.

Opublikowano
Zależy mi najbardziej na: Easy, szybkim expie, nie symulatorze zbierania ulepek XD. Wojnach gildii i zbalansowanym w miare PVP. Serwerze swierzym. Cos co niedawno wysatartowalo z tych nowosci. 
Dodatkowe Info: Serwery swierze ktore startowaly w ubieglym tygodniu badz dopiero wystartuja i sa warte uwagi. Nie mam za duzo czasu na gre, wiec wszystko do ogarniecia w miare szybko bez no-lifenia
Nagroda za pomoc: Lajk + 5* w profilu
Wykluczam serwery: Glador, Pangea, Samia - to nie sa juz swierze serwery.
Opublikowano
12 minut temu, songo213 napisał:

A coś poświęcania czasu? Nie mam go zbyt dużo liczyłem na szybkie ogarniecie lv, bonów i wtedy misje i pasywne + mile widziany bonus na ludzi z rangi.

No to może Pangea lub Glador? Oba to serwery easy, na pewno wymagają o wiele mniej czasu niż Samia. 

11 minut temu, Bamberbinio napisał:
Zależy mi najbardziej na: Easy, szybkim expie, nie symulatorze zbierania ulepek XD. Wojnach gildii i zbalansowanym w miare PVP. Serwerze swierzym. Cos co niedawno wysatartowalo z tych nowosci. 
Dodatkowe Info: Serwery swierze ktore startowaly w ubieglym tygodniu badz dopiero wystartuja i sa warte uwagi. Nie mam za duzo czasu na gre, wiec wszystko do ogarniecia w miare szybko bez no-lifenia
Nagroda za pomoc: Lajk + 5* w profilu
Wykluczam serwery: Glador, Pangea, Samia - to nie sa juz swierze serwery.

Moim zdaniem nie ma na ten moment żadnego świeżego serwera, który jest godny uwagi. Z propozycji, które dopiero wystartują - Aventus s2, ale nie jest jeszcze znana startu.

Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: Max 250 serwer easy/medium z naciskiem na Medium
Dodatkowe Info: Nie był serwer Siurka fiutów persegów sensualów i reszty syfów
Wykluczam: Szarfy i 9999 petów

Opublikowano
Dnia 08/11/2017 o 20:27, Aive napisał:

PL, a tak poza tym niedługo rusza nowa odsłona Classica i w to bym celowała, pewnie znowu będzie hype na ten serwer.

Gdzie moge znalesc prezentacje Classica?

Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: Max 2pp serwer easy/medium z naciskiem na Medium 
Dodatkowe Info: bez 99999 ulepow itp
Wykluczam: 
Nagroda za pomoc: 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
Dnia 22.11.2017 o 14:32, firma34 napisał:

Zależy mi najbardziej na: Max 2pp serwer easy/medium z naciskiem na Medium 
Dodatkowe Info: bez 99999 ulepow itp
Wykluczam: 
Nagroda za pomoc: 

samia

235761444056892195480.gif

Opublikowano
Zależy mi najbardziej na: Szukam serwera tematyki starych odsłon PL-a. Mam tu namyśli serwer typu hard/medium bez jakiś "mega" dodatkowych map i przedmiotów. Po prostu szukam najbardziej podobnego serwera do starego PL-a. 
Dodatkowe Info: Serwer może być nie polskojęzyczny.
Nagroda za pomoc: Podziękowanie
Wykluczam serwery: -
Opublikowano
[color=#66ff66][b]Zależy mi najbardziej na:[/b][/color] Easy/medium bez symulatora farmienia 1000 ulep na jeden + 
[color=#ff6666][b]Dodatkowe Info:[/b][/color]Najlepiej żeby wyszedł w ostanich 2 miesiącach, lub jakiś może, który wychodzi w niedalekiej przyszłości ?
[color=#66ccff][b]Nagroda za pomoc:[/b][/color]Like
[color=#dda0dd][b]Wykluczam serwery:[/b][/color]samia,pangeya
Opublikowano
3 godziny temu, aTestCookie napisał:
Zależy mi najbardziej na: Szukam serwera tematyki starych odsłon PL-a. Mam tu namyśli serwer typu hard/medium bez jakiś "mega" dodatkowych map i przedmiotów. Po prostu szukam najbardziej podobnego serwera do starego PL-a. 
Dodatkowe Info: Serwer może być nie polskojęzyczny.
Nagroda za pomoc: Podziękowanie
Wykluczam serwery: -

W zasadzie jest sporo serwerów, które mniej więcej przypominają PL'a. Z zagranicznych WoM albo metin2.international, z polskich chociażby Classic. Moja rada jest taka, abyś spojrzał na te propozycje i wybrał najlepszą dla siebie, aczkolwiek bardziej polecam opcje zagraniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...