Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Demonbuddy - jak zacząć swoją przygodę.

Alve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś wie jak ustawić DB pod DH z maruderem ?
Bo tak jak sam biegam na T6 to wszystko leci lajtownie. A z botem ginie przy każdej próbie zabicia króla szkieletów.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To to co pisałem wyżej ... ten durny bot steruje hunterem tak jak by prowadził barbarzynce

A wystarczyłoby żeby była opcja w bocie żeby dh trzymał się od każdej elity w odległości pół ekranu ... ale ale autor trinity napisał bota pod wypasione itemki, i nie przyszło mu do głowy ze nie każdy dh to barbarzynce w obcisłych gaciach

Opublikowano

@Zuzek

https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-guides/178171-demon-hunter-m6-cold-rocket-build.html
Coś jeszcze masz do powiedzenia?

Bot nie zachowuje się jak barb jak potrafisz go ustawić, ale widać ograniczasz się tylko do gotowców, żeby dobrze ustawić musisz się trochę pobawić, potestować... Większość ludzi nie chce udostępniać swoich ustawień, bo nieźle się z nimi namęczyła i gardzą leniami.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

Wszystko działa jak powinno :)
Poza otwieraniem skrzyń czego zupełnie nie robi pomimo zaznaczonych opcji OPEN CHEST. Ale da sie to przeżyć :)

Ps. Znalazłem rozwiązanie mojego problemu z nie działającym przyciskiem LOAD ( po kliknięciu nie działała opcja wybierania profilu).

Wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszki na DEMONBUDDY.EXE i zaznaczyć opcję zgodności z WINDOWS XP sp 3 i uruchom jako administrator.
Windows 7 x 64 ( wcześniej również z niego korzystałem i problem nie występował. Dopiero po którejś reinstalce przestał działać).

Mam nadzieje że komuś się przyda :)

Ps. Jeżeli ktoś ma ochotę na skrzynki horadrimów to polecam się sprężyc bo po kolejnym paczu łepki od profili będą mieli kupę roboty (ma być wprowadzona większa różnorodność bouties przez co trudniej będzie im zrobić profil / uaktualnić juz istniejące + maja być wprowadzone bardziej randomowe mapy.)

Opublikowano

Witam poradnik świetny odrazu udało mnie się za pierwszym odpalić bota, tylko mam problem bardzo mi przycina gre na bocie w małym oknie  może mi ktos wyjaśnić dlaczego ??

Opublikowano

jest ktoś taki miły i by pomógł ustawić mi bota najbardziej mi zależy żeby bił wszystkie potwory i podnosił itemy i je rozbijał u kowala
akt1 Zadania albo Rift

cooltext570762601.png
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

cze

mam mały problem odpalam DB prubuje wczytac profil (klikam na load) i nic klikam na strzałkę obok load i  jest do wyboru frob web i recent. co robic?

Opublikowano

chciałem dzisiaj odpalić DB pierwszy raz. Wszystko zrobiłem tak jak jest napisane w instrukcji ale postać sie nie rusza. Włącza jedną pasywke i tyle, nic więcej sie nie dzieje. próbowałem na paru "profilach" (chodzi mi o te pliki które trzeba załadować, nie wiem jak się one poprawnie nazywają) ale żaden nic nie zmienia. bardzo bym był wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

1. Reset kompa.
2. Wywal DB i zainstaluj jeszcze raz ( ściągnij wersje instalacyjną i plik ZIP i spróbuj na każdym z nich).
3. Odpal jako Administrator.

A teraz moje pytanie. 
1. Czy ktoś był / byłby i udostępnił jakieś tłumaczenie do TRINITY ?? 
Np. plik .txt z opisem każdej funkcji albo zdjęcia z nr. i do każdego nr tłumaczenie. Bo tak jak z moim angielskim źle nie jest tak opcje w trinity itp są dla mnie zupełnie nie zrozumiałe niestety :( 

Opublikowano

witam.

Czy ten poradnik z 1 strony i na tych ustawieniach działa dalej ? (chodzi mi o to, czy nic nie jest tam przestarzale i czy czasem nie muszę najpierw przeczytać te 35 zakladek zeby wiedziec ze Tuturial jest przestarzaly albo leca za niego bany)

Czy poda ktoś jakie build i skille dla Crusa pod tego bota? (czy build na Falange działa i czy sam lata?)

Pozdrawiam

ps. czy ktoś pomaga konkretnie ustawić takiego bota (nawet odpłatnie) ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkaktus82
Nie jest przestarzały, może zmienił się trochę layout trinity, ale opcje są ciągle takie same więc nie powinno być z tym problemu. Z pomocą w ustawieniu ja Ci mogę pomóc, ale to zależy czego potrzebujesz.

Na życzenie usunąłem rzeczy nieaktualne.

66j32w.jpg

Opublikowano

Nie jest przestarzały, może zmienił się trochę layout trinity, ale opcje są ciągle takie same więc nie powinno być z tym problemu. Z pomocą w ustawieniu ja Ci mogę pomóc, ale to zależy czego potrzebujesz.

Dziękuje za reakcje Alve.

Tak naprawde to zastanawia mnie kilka rzeczy. Chciałbym najpierw wypytac aby zrozumiem działanie tekiego bota. Zdeje sobie sprawe ze pewnie łatwiej byłoby poprostu zainstolować i sprawdzeac na własnej skórze, ale kurcze boje sie bana (540 paragonow jednak pochłoneło troszke czasu) do tego teraz ten nadchodzący patch tez moze cos wyłapywać...

ad1.

1.1 Ustawienia początkowe -zrozumiałe.

1.2 Jak zacząć? -zrozumiałe

1.3 Podstawowe ustawienia trinity -tutaj nie rozumiem co to jest te "trinity" ? W poradniku odrazu screen z programem, domyslam sie ze jakos/gdzies sie go włącza. "Nie jest przestarzały, może zmienił się trochę layout trinity, ale opcje są ciągle takie same więc nie powinno być z tym problemu" - twoje słowa pewnie gdzies pasują do tego mojego pytania :)

2. Po co płacić jak można korzystać na darmo?- zrozumiałem, powieniem sobie poradzic.

ad2.

Profile (domyślam sie ze profile to wgrany plik z czynnościami jakie bedzie wykonywal bot, nie mylic z profilami postaci i skill?) -czyli tutaj wybieram profil jaki mnie interesuje i bota biega.

Zalezy mi na poczatku aby farmił bounty Act1 w celu zbierania kluczy i pierscienia PKW -czyli wgrywam ten: Bounties.rar (mozna jakos ustawic tylko act1 innych nie?)

W drugiej kolejnosci zalezy mi aby farmił Rfity (zbierał legendy, docelowo szukam PIECA z siła i KUKRI -liczę ze sie uda) -tutaj niestety nie wiem jaki profil (prosze o pomoc)

ad3. POSTAC i SKILLE

Ostatnie z nurtujacych mnie pytan. Cofajac sie do czasów D2 (mój bot może gdzies tam jeszcze lata, hehe) pamietam ze aby botować potrzebna była konkretna postac (Palldyn Hammer lub Czarka Fire) z ustawionymi odpowiednimi skillami w odpowiednim miejscu...

Jak to jest w Demonbuddy? Obojetnie jaka postac (oczywisce mocna) i obojetnie jakie skille? -bot sam bedzie umiał nią grac?

Do szukania PIECa zamierzam puszczac CRUSA build Falanga lub BARBA set Reakor

a do farmienia KUKRI Szamana na fetysze. Dobrze mysle?

Na ta chwile chyba wszystko co mnie dreczy. Zastanawiam sie jednak dalej, wkoncu ten Bot nie ingeruje w pliki gry do jak niby Blizzard ma go banować, przeciez nie sa w stanie go zobaczyc?

Bede wdzieczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

kaktus

Opublikowano

Banowanie działa na zasadzie reportów, czyli tak jak to jest np. w cs go zwany overwatchem.

ad.1

Trinity jest to plugin za pomocą, którego Twoja postać definuje skille, itemy, skrzynki i te inne pierdoły. Używa danego skilla w danym momencie, używa potka, podnosi legendę, przerabia yellow items.

ad.2

Profile czyli tak zwane waypointy, za pomocą tego Twoja postać się porusza po wyznaczonym terenie. Nie używaj profili, które są w załączniku, bo są już stare, nie wiem jak to usunąć.

https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/plugins/trinity/152028-ezupdater-plugin-updater.htmlŚciągnij sobie to, ten plugin ściągnie Ci automatycznie do folderu profiles, profiles takie jak Bounties, Rift, GRift.

ad.3

Nie ważne jakie skille ustawisz, bot będzie ich używał, ale złe dobranie skilli wpływa na jego jakość biegania. Nie orientuje się nad dobrym buildem pod barba czy crusa, bo przestałem grać akurat już, ale myślę, że nie powinieneś mieć problemu z tymi buildami co masz

66j32w.jpg

Opublikowano

Tak jak myślałem, oczywiście w moim przypadku nie działa (co mnie w ogóle nie dziwi)-

"Program przestał działać" Zrobiłem:

1,w folderze z demon masz folder help a w nim Demonbuddy dependency installer . Zainstaluj to może pomoże"

2,Uruchom CDPatcher i Demonbuddy jako administrator

3.CDPatcher ustaw na Vip Auth. 

4.Wyłaczyłem Firewalla i antywira

Nie pomaga. Jeszcze jakieś pomysły? Czy coś przeoczyłem przez te 35 kart tego tematu:)

Wersja programu: Demonbuddy 1.1.2197.387

Opublikowano

Nie działają mi profile. Mam najnowsze. Postać chodzi tylko w prawo i wraca na poprzednie miejsce.. To się zapętla ;f

ARIONE-MINI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...