Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Demonbuddy - jak zacząć swoją przygodę.

Alve

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

U mnie poszło!

Problem w moim przypadku leżał w x64 bitowej wersji "Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013"  i 

"Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 Update 4".  Mam 64 bitowy system i zawsze staram się używać takich własnie składników systemowych i sterowników.

Co zrobiłem;

1. usunąłem wszystkie stare wersje visual c++ z systemu (Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Programy i funkcje)

2. pobrałem z tego linku http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784visual c++ 2013 wersja x86

3. pobrałem z tego linku http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679visual c++ 2012 wersja x86

4. zainstalowałem obie wersje visual c++

5. W aktualizacjach miałem niepobraną aktualizacje NET Framework więc pobrałem.

6. zainstalowałem wszystko na świeżo i aktualnie DB się odpala, jestem na etapie ustawiania i zaraz będę testował.

Dajcie znać czy u Was też pomogło.

Jedna uwaga wywala mi DB po jakiś 15-20 minutach gry.  ( na to pomogło pobranie pakietów językowych do Net framework, które również wisiały w aktualizacjach)

Opublikowano

No panowie ja przesadziłem odinstalowałem wszystkie Mv c++ wraz z innymi do diablo i teraz mam problem nie wiem jakie zainstalować bo wyskakuje mi komunikat jak sie loguje flashing windows :) jakie najlepiej instalowac mvc++ x86 czy x64 mam wersje windowsa 7 64 bit. Możecie napisac jakie macie poinstalowane ?

Opublikowano

U mnie przy próbie z  wersji 1.1.2224.507BETA z nowym CDPatcherem wygląda to tak, podaje klucz, flashuje cos i się wyłącza. Będe czekać na stabilną wersje. Pomimo tego dziala jeszcze wersja ze strony pobierania DB, ale niestety jest zbugowana sprzedaje paczki z bounty i różne materiały, kij wie co jeszcze tam siedzi, używam tej wersji tylko do farmowania kluczników, bo póki co tylko do tego się przydaje, reszta lipa.

A tutaj daje log z bety.

2015-01-19 15:11:32,094 [1] INFO  MainWindow (null) - DemonbuddyBETA v1.1.2224.507 started
2015-01-19 15:11:32,278 [1] INFO  MainWindow (null) - This is a BETA build of Demonbuddy. This is not meant for general usage. Please report any issues you may have in the beta thread on our forums.
2015-01-19 15:11:32,278 [1] INFO  MainWindow (null) - This build may have bugs, and new features which may not be fully tested. Use at your own risk!
2015-01-19 15:12:50,400 [3] INFO  MainWindow (null) - Logging in...
2015-01-19 15:12:51,359 [3] INFO  MainWindow (null) - T: 5247258794331557142 H: 902543784
2015-01-19 15:12:51,959 [1] INFO  MainWindow (null) - Attached to Diablo III with pid: 3892
2015-01-19 15:12:51,969 [1] INFO  MainWindow (null) - Flashing window
2015-01-19 15:12:52,459 [1] INFO  MainWindow (null) - Demonbuddy was unable to retrieve offsets for build: 28709

Opublikowano

Coś porzeźbiłem z tymi Visual C++ i eureka Działa :) Mysle ze najwoeksze znaczenie ma to: 

2. pobrałem z tego linku http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784visual c++ 2013 wersja x86

Dzięki Rafik23.

Ps. Ja też mam WIN8.1 64

Ściągnąłem profile stąd: https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/plugins/trinity/152028-ezupdater-plugin-updater.html 

W opcji Load wybrałem Bounty ACT 1 i poszło. Obserwowałem i mam kilka pytań

1. Jak zmienić poziom trudności? Wiem, wiem, ze na 1 stronie Alve to opisał, ale u mnie wygląda to troszkę inaczej. Nie rozumiem dokładnie w jakim prawy dolnym rogu się zmienia ten poziom trudnosci?

2. "1.3 Podstawowe ustawienia trinity" - jak to włączyć. W poradniku masz od razu okno programu ale jak odpalić ten program? Trzeba go jakoś ściągnąć i wrzucić do Demonbuddy jak ten EZUpdater-1.0.1?

3. Jak ustawic zeby BOT zbieral wszystkie materialy (nie zbiera mi Mistycznego Pyłu)

4. Jak ustawić skille pod DH dla najefektywniejszego botowania? Mam sprzęt mocny tylko może skille maja znaczenie i macie jakiś specjalny build dla Demonbuddy? Moja propozycja: http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#RPdSVk!cihU!ZbbcZa

5. Jak ustawić żeby bot nie otwierał skrzynek/worków z bounty tylko wkładał do kufra?

6.Jak ustawić żeby bot zbierał legendy i sety i wkładał do kufra? (najlepiej nie zidentyfikowane)

Ale jazdaaaa!

Alve liczę na pomoc i dzięki z góry!!!

Opublikowano

Kaktus82 niżej co nieco podpowiem, ale sporo tych pytań i niektóre były już w tym temacie;

1. Punkt 3. How do I change Difficulty Level? Znajdziesz tu --->>> https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-guides/142993-demonbuddy-trinity-faq.html

Jak masz problem z angielskim to przeglądarka Gogle Chrome, klikasz prawym i wybierasz przetłumacz stronę na język polski. Zawsze coś wydukasz.

2. Trinity zmienia się z każdą wersją, chociaż nie mniej jednak jak załapiesz jedno z kolejnym sobie poradzisz. Chcesz korzystać z DB to niestety nikt Ci wszystkiego tu nie opisze bo by dnia zabrakło. Jak masz problem z angielskim ja też orłem nie jestem, ale jakieś podstawy + słowniki online albo nawet chamski translator googla i tłumaczysz sobie co do czego służy.

3. W odpalonym DB klikasz Plugins / Trinity / Config / Items /Pickup i tak gdzieś w opcjach jest ale musisz pogrzebać bo nie wiem jakie masz trynity.

4. Zanim nie ogarniesz podstaw zostaw to w spokoju na standardowych ustawieniach DB jak DH jest dobry da sobie radę.

5. W odpalonym DB klikasz Plugins / Trinity / Config / Items / Townrun i tam wybierasz "Keep horadrik Cache's" albo coś w tym stylu nie pamiętam a nie mam jak sprawdzić teraz. Jak wejdziesz tam gdzie ci mówię to w lewym górnym rogu pierwsza opcja.

6. Znowu w odpalonym DB klikasz Plugins / Trinity / Config / Items / Townrun i tam wybierasz Keep Legendaries Unidentified

Opublikowano

@defto

Jak Ci sprzedaje paczki z bounty to nie wina DB tylko Trinity...

Skoro tak twierdzisz.. Przed updatem Diablo i przed updatem DB wszystko było w porzadku, działało jak należy. Problemy zaczęły się dziać po updacie, działa tylko wersja z downloadu, natomiast beta już nie, ponieważ nie jest zupdatowany CDpatcher. 

próbowalem juz :

1.1 r2224 Build 397 - działa, lecz sprzedaje paczki i materiały do craftowania - updatowałem trinity przez Ezu. Efekt - bez zmian.

1.1.2224 Beta Build 507 - Nie działa, przy logowaniu występuje komunikat "Demonbuddy was unable to retrieve offsets for build: 28709", świadczy on o tym, że klucz jest nieprawidłowy, tak szukałem, wniosek z tego taki że CDPatcher nie współpracuje z tą wersją.

Moja wersja Trinity to 2.3.0, próbowałem Ezu potraktować, lecz nic się nie zmieniło. Jakiej Ty wersji w takim razie używasz?

ps. Napewno nikt by się nie pogniewał jak byś podał tą działająca wersję, mniej kłopotu dla niektórych, a więcej satysfakcji dla Ciebie, dodatkowo duma :)

@Edit 2. 

Zmieniłem manualnie na trinity 2.3.2, tutaj jest fix odnośnie paczki, tym razem Ezu miał lekkie opóźnienie. Dzięki za dobre naprowadzenie :)

Opublikowano

@Ralfik23 dziękuje po raz drugi :)

Puszczam bota po 3 akcie ale mam problem bo zawiesza się przy kolumnie na Azmodanie. Ktoś wie jak to rozwiązać?

Ostatnie pytanie.

Jak ustawić żeby podnosił niebieskie i żółte itemy i przerabiał u kowala na matsy?

Jak ustawić żeby podnosił z ziemi "zwykły materiał" ?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkaktus82

Przeczytaj pierwszy post, tam jest wyjaśnione jak ustawić, żeby przerabiał czy sprzedawał, a jak ustawić, żeby podnosił.

@defto

Czasami ezuupdater jak updatuje np. trinity to stare pliki zostają i lepiej wtedy ściągnąć manualnie, a druga sprawa dziwne, że od razu Ci nie ściągnął wersji 2.3.2, widocznie autor zapomniał dodać do SVN'u. A co do tego jakiej wersji używam to nie używam żadnej, bo nie stawiam bota już, czekam na nowy sezon i może wtedy zacznę i za bardzo czasu nie mam. Pobieram i sprawdzam jak widzę, że użytkownicy mają jakiś problem i sprawdza po prostu czy to przypadek u jednej osoby czy jest coś namieszane gdzieś. CDPatcher rzadko jest updatowany, bo jedyne co zmieniają to pliki na serwerze przez, które łączy się CDPatcher.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

ok BOT latał całą noc i i to moje spostrzezenia.

Ściągnąłem profile stąd: https://www.thebuddy...n-updater.html . Ustawiłem bounty ACT3 (w paczce sa 3 rodzaje ACT3 ,ja ustawilem pierwszy i za kazdym razem zawiesza sie na Azmodanie kolo filara, nie idzie dalej) Pozostale dwa z paczki bede testowal dzisiaj, zobacze moze jakis dziala. Latam DH, co ciekawe jezeli w PPM mam ustawiony Wielostrzal to go uzywa jezeli Strzala odlamkowa to juz nie, hmm ciekawe ale spoko zostawilem wielostrzal i wystarcza zey rownac z ziemia wszystkich na T6( a moze ustawic odlamkowa na LLM? hmm sprobuje dzisiaj.Moze bot poprostu uzywa w DH raczej LPM)

ps. Alve te ustawienia DH pomoga? https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-guides/178171-demon-hunter-m6-cold-rocket-build.html :)

Potem ustawilem z paczki bounty ACT1 (tutaj tez 3 rodzaje ACT1) i  wtej paczce tez przy zadaniu z tą rodzinka co trzeba im zaniesc "kość" czy coś tam w podziemiach tez sie zawiesza, stoi obok tego przedmiotu i jie moze pdoniesc( ale to zadanie na szczescie prawie nie wystepuje wiec mozna uznac ze ok)

Potem ustawiłem RIFT. Miodzio, lata i nic mu nie przeszkadza ale.... no własnie.

Jak zbierze odłamki to ich nie wydaje u Kadali. Sciagnąłem z forum jakis plugin KadalZZZ czy jakos tak, ustawile w nim zeby kupowal tylko bronie 2h (łuki, kusze dla DH) i tego nie robi. Najlepszy moment jak spotkał goblina z shardami, gdybym mu nie pomogl zbierałby pewnie do teraz :-) CHciał ale nie mógł i tak biedacek walczył z systemem :P

Ktos pomoze jaki plugin i jak ustawic zeby kulturalnie wracal do miasta i wydawał shardy u kadali np. na rekawice tylko?

Ktos wie jak sie nazywa po ang. "Mistyczny Pył" bo tego tez nie podnosi menel jeden.

Pozdrawiam.

ps. Dzisiaj testy na barbie WW (reakor pewnie sobie nie poradzi na T6 bo single terget słaby i bedzie bił straznika 6 lat) + testy na WD PETDOCTOR (ten pewnie sobie poradzi bez problemu z kazdym )

I najwazniejsze dla mnie:

J

Opublikowano

ok BOT latał całą noc i i to moje spostrzezenia.

Ściągnąłem profile stąd: https://www.thebuddy...n-updater.html . Ustawiłem bounty ACT3 (w paczce sa 3 rodzaje ACT3 ,ja ustawilem pierwszy i za kazdym razem zawiesza sie na Azmodanie kolo filara, nie idzie dalej) Pozostale dwa z paczki bede testowal dzisiaj, zobacze moze jakis dziala. Latam DH, co ciekawe jezeli w PPM mam ustawiony Wielostrzal to go uzywa jezeli Strzala odlamkowa to juz nie, hmm ciekawe ale spoko zostawilem wielostrzal i wystarcza zey rownac z ziemia wszystkich na T6( a moze ustawic odlamkowa na LLM? hmm sprobuje dzisiaj.Moze bot poprostu uzywa w DH raczej LPM)

ps. Alve te ustawienia DH pomoga? https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-guides/178171-demon-hunter-m6-cold-rocket-build.html :)

Potem ustawilem z paczki bounty ACT1 (tutaj tez 3 rodzaje ACT1) i  wtej paczce tez przy zadaniu z tą rodzinka co trzeba im zaniesc "kość" czy coś tam w podziemiach tez sie zawiesza, stoi obok tego przedmiotu i jie moze pdoniesc( ale to zadanie na szczescie prawie nie wystepuje wiec mozna uznac ze ok)

Potem ustawiłem RIFT. Miodzio, lata i nic mu nie przeszkadza ale.... no własnie.

Jak zbierze odłamki to ich nie wydaje u Kadali. Sciagnąłem z forum jakis plugin KadalZZZ czy jakos tak, ustawile w nim zeby kupowal tylko bronie 2h (łuki, kusze dla DH) i tego nie robi. Najlepszy moment jak spotkał goblina z shardami, gdybym mu nie pomogl zbierałby pewnie do teraz :-) CHciał ale nie mógł i tak biedacek walczył z systemem :P

Ktos pomoze jaki plugin i jak ustawic zeby kulturalnie wracal do miasta i wydawał shardy u kadali np. na rekawice tylko?

Ktos wie jak sie nazywa po ang. "Mistyczny Pył" bo tego tez nie podnosi menel jeden.

Pozdrawiam.

ps. Dzisiaj testy na barbie WW (reakor pewnie sobie nie poradzi na T6 bo single terget słaby i bedzie bił straznika 6 lat) + testy na WD PETDOCTOR (ten pewnie sobie poradzi bez problemu z kazdym )

I najwazniejsze dla mnie:

J

Najlepszy plugin, do tej pory działa nadal bez zastrzeżeń.

https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/plugins/164084-plugin-kadalaspree-stand-gambling-plugin.html

Ponadto, żeby Ci podnosił mistyczny pył ustaw sobie tak:

7piSuzK.png

Opublikowano

Już zrobiłem DB działa tylko jedno pytanie też tak macie ze na początku sie strasznie śćina jak gra ?? nie wiem od czego to może byc jak tylko daje pauze odraz mozna grac normanie... Ktoś wie w czym problem ? może w trynity cos ustawic ?

P.s jak mozecie dajcie stronke z jakimisinnymi profilami bo mam tylko rift common i rift test .

Opublikowano

@defto dzięki za pomoc. Mistyczny Pył odkłada już do skrzynki + do kadali tez grzecznie lata (tylko czy można gdzieś ustawić żeby kupowała jak uzbiera 500 shardow a nie za każdym razem?)

Ostatnie pytanie: Gdzie ustawić żeby BOT "Uniwersalne Materiały" wkładał grzecznie do skrzynki a nie sprzedawał u handlarza ??

Opublikowano

@defto dzięki za pomoc. Mistyczny Pył odkłada już do skrzynki + do kadali tez grzecznie lata (tylko czy można gdzieś ustawić żeby kupowała jak uzbiera 500 shardow a nie za każdym razem?)

Ostatnie pytanie: Gdzie ustawić żeby BOT "Uniwersalne Materiały" wkładał grzecznie do skrzynki a nie sprzedawał u handlarza ??

Jasne że się da, w pluginie kadali zaznacz : "Save shard until" 400, never spend below 25.

Co do materiałów, zmien w Trinity > Items > Pickup w " Misc item level " zamień na common +.

Opublikowano

Widze ze tylko na siebie moge liczyc juz obcykałęm zarypiastego bota pieknie chodzi i sie nie wiesza :) nawet próby sie nie zacinaja a wystarczy pogrzebac troche dokładnie ....hehehe teraz moge tylko poczyatc u was ze macie same problemy cya... !!

Opublikowano

Widze ze tylko na siebie moge liczyc juz obcykałęm zarypiastego bota pieknie chodzi i sie nie wiesza :) nawet próby sie nie zacinaja a wystarczy pogrzebac troche dokładnie ....hehehe teraz moge tylko poczyatc u was ze macie same problemy cya... !!

a może jednak zdradzisz tą sekretną tajemnice Kris81? nie jestesmy chyba dziecmi co? :)

Z góry dziekujemy za pomoc.

Opublikowano

Oj kaktus kaktus...

plugins/kadala/config i tak jak na screenie na 500 nie ustawiaj suwaków tylko na 400

http://s7275.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?e=iW9n85d5lKRPUNRlshTJdgWb2nH8sob2r5BbjiSXlxU7-m2m-F3j4IUZDBdZcmAY3xFbf7Eefb-fKQWVDGk6MamFqRz5rdC23sSWwub--bQ&pv=2

Wie ktoś czy jest jakiś skrypt na pełne rifty?? Nie chcę aby kończył po bossie tylko czyścił do końca.

Kris81 Twoje posty nic nie wnoszą do tego wątku więc nie spamuj proszę.

Opublikowano

Szczeże ? sam chciałem dostac idealnego bota ale nikt ci takiego nie da jak sam nie posiedzisz nie poczytasz, ja długo siedziałem przeczytałem dokąłdnie posty By rixxa która ma pojecie o bocie pogrzeb w necie a dowiesz sie jak zrobic dobrego bota ja takiego zrobiłem :) Teraz tylko patrzeb jak barb ogarnia te głebokie co wczesniej padał :)

Opublikowano

@Ralfik23

Co do riftów, Plugin > Zaptaszkuj EZUpdater > config > Zaptaszkuj Rift BOT > Check for updates. Po tej czynności pobiorą się automatycznie z riftami.

tu masz opisy do poszczególnych riftów.

====>Rift Bot Common
Leave rift once boss is killed or town stone found. Will not explore the current level if town stone found unless it is the first level.

====>Rift Bot Explore
Leave rift once boss is killed. Will explore the last level if town stone found before boss spawns. Set gold inactivity timer!

====>Rift Bot Full
Keeps exploring the rift after boss is killed until town stone is found. If the boss is not spawned after the last level is fully explored, the bot will teleport out and leave the game to start a new one.

====>Rift Bot Common/Explore/Full with Bounties
Create games and do A4 bounties then rifts. Credits to sychotix and his wonderful team!

====>Rift Bot Rift Bot A4 Bounties Only
Create games and do A4 bounties. Credits to sychotix and his wonderful team!
Opublikowano

Nie rozumiem po co ustawiać na 500, skoro 400 to optymalna liczba, ustawisz na 500, bot uzbiera 470 odłamków, z bossa wypadnie 90 - 100, 30 podniesie a reszta zostanie, po co sobie utrudniać - nawet jeśli bot miałby po nie wrócić. Tak więc, lepiej się zastanowić czemu 400 nie 500 - Twoja sugerowana konfiguracja sprawi że będzie tylko gorzej.

Defto przeczytaj jeszcze raz co napisałem, co prawda brakuje przecinków ale treść...   ;) . Na marginesie dzięki za podpowiedź, zaraz poszukam odpowiedniego pluginu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...